konec FK Pardubice – FK Mladá Boleslav
2:2
(1:0)
Komentuje: David Klier
 
Domácí Pardubice sice v dnešním utkání dvakrát vedly díky trefám Tischlera s Čelůstkou, za hosty ale snižovali Tomáš Ladra z penalty a Ladislav Takács po rohovém kopu. Oba týmy se dnes tedy rozchází s jedním bodem.
 
Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:16.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+2
Tomáš Ladra se znovu dostal do zakončení, tentokrát mezi tři tyče nezamířil.
 
90+1
Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Dominik Kostka, přichází Jan Jeřábek.
 
90
Nastavují se tři minuty.
 
90
David Šimek (FK Mladá Boleslav) zatáhl za dres Solila a dostává žlutou kartu.
 
90
Domácí už nemůžou a v jejich hře to je znát. Ladra se dostal do zakončení, Čelůstka zablokoval.
 
88
Roh Čelůstky nebyl úspěšný a do protiútoku šli hosté. Jiří Klíma se znovu dostal do střelecké pozice, i tentokrát byl úspěšnější gólman Letáček.
 
87
Surzyn dostal přihrávku na křídlo. Přes Šimka sice neodcentroval, od obránce hostů ale šel míč na roh.
 
84
Hosté mohli jít do vedení! Jiří Klíma si naběhl na přihrávku za obranu a dostal se k míči. Poté se dostal přes obránce a jeho tvrdou ránu konečky prstů vyrazil Letáček!
 
83
Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Lukáš Pfeifer, přichází Jiří Sláma.
 
80
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Je znovu srovnáno! Marek Matějovský rozehrál rohový kop přímo na hlavu LADISLAVA TAKÁCSE, jenž nikým nehlídaný hlavou zakončil přesně k tyči! Asistence: Marek Matějovský.
 
80
Na levé straně Surzyn odpadl ze souboje se soupeřem a k míči se dostal Preisler. Ten se snažil odcentrovat, přes Čiháka se mu to nepovedlo.
 
77
Pavel Černý udržel na zádech soupeře, kterým byl následně faulován. Přímý kop zleva jde rozehrát Surzyn.
 
74
Pardubice právě vstřelily branku!
Domácí se znovu dostávají do vedení! Propadlý centr z pravé strany posunul Dominik Kostka patičkou na TOMÁŠE ČELŮSTKU, jehož dělovka skončila v síti! Asistence: Dominik Kostka.
 
71
Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází David Huf, přichází Pavel Černý.
Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jaromír Zmrhal, přichází Jiří Skalák.
 
71
Dominik Kostka (FK Pardubice) zezadu nakopl Marka Matějovského a dostává za to žlutou kartu.
 
66
Michal Surzyn zahrával roh z levé strany. Míč následně poskakoval v pokutovém území, kde do něj udeřil Hlavatý, ten ale přestřelil bránu Jana Šedy.
 
64
A znovu v akci hosté. Jaromír Zmrhal nyní dostal ideální přihrávku za obránce a hledal hlavu Jiřího Klímy. Toho našel, po jeho hlavičce odehrál Čelůstka na roh.
 
63
Martin Toml vyhrál hlavičkový souboj, rozhodčí Hocek v tom ovšem viděl nedovolený zákrok a tak rozehrávají hosté.
 
61
Michal Hlavatý trefil míč z voleje velmi dobře, mezi tři tyče ale nezamířil. po výkopu od brány mohou znovu útočit hosté.
 
59
Po rohovém kopu Michala Surzyna zakončoval hlavou Tomáš Solil, bránu Šedy netrefil.
 
58
Čelůstka zůstal nikým nehlídaný u postranní čáry a vyslal centr do pokutového území, který Řezník zablokoval za cenu rohu.
 
57
Tomáš Solil na polovině hřiště nepřesně rozehrál a hosté šli do protiútoku. Tomáš Malínský vyslal centr, který nenašel nikoho z hostů.
 
55
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
TOMÁŠ LADRA poslal Jiřího Letáčka na druhou stranu a v klidu zakončil k pravé tyči, je vyrovnáno!
 
54
Žlutou kartu dostává Tomáš Solil (FK Pardubice).
 
54
Trvalo to, ale zákrok Tomáše Solila na Tomáše Malínského je nakonec posouzen jako penaltový!
 
54
Penalta pro Mladou Boleslav!
 
52
Hra je nyní přerušena, video totiž zkoumá zákrok Solila na Malínského v pokutovém území. Rozhodčí Hocek se jde podívat na video.
 
51
Další slibná šance. Emil Tischler se dostal do střelecké příležitosti, svou slabši levou nohou ale netrefil ideálně.
 
50
Domácí začínají mít tlak na hostující obranu. Dominik Kostka nyní našel na hranici vápna volného Michala Hlavatého, jehož zakončení levačkou vyrazil Šeda.
 
49
Na druhé straně se uvolnil David Huf, který vyslal centr do pokutového území. Poté střílel Michal Hlavatý, z úhlu trefil jen Davida Šimka.
 
48
A hned to mohlo přinést své ovoce. Tomáš Ladra, který strávil rok 2017 na hostování v Pardubicích, se dostal ke střele z úhlu, k zadní tyči míč neuklidil.
 
48
Hosté udělali do druhého poločasu hned čtyři změny, což se jen tak nevidí. Trenér Jarolím tím tak chce reagovat na nedobrý první poločas.
 
46
Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází David Douděra, přichází Radim Řezník.
Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Milan Jirásek, přichází Marek Matějovský.
Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Michal Škoda, přichází Jiří Klíma.
Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Dominik Mašek, přichází Tomáš Ladra.
 
46
Začal druhý poločas.
 
První poločas je u konce a po bleskovém vstupu vedou Pardubice, když se hned v 5. minutě trefil Tischler. Domácí poté mohli zvýšit skóre, po přímém kopu ale Šeda nadvakrát uspěl.
 
45
První poločas skončil.
 
45
Čelůstka špatně odhadl skákající balón a hlavou vyslal do akce hosty. Ti se ovšem zastavili sami kvůli ofsajdovém postavení.
 
43
Útočný faul Davida Hufa znamená, že s míčem na kopačkách se nyní ohřejí také hráči Mladé Boleslavi.
 
41
Tomáš Čelůstka dostal na levé straně dostatek prostoru a poslal míč do pokutového území, kde obrana odvrátila na roh. Z toho zakončoval jeden z domácích, následně byl odmáván ofsajd.
 
37
Tomáš Malínský ukázal svou rychlost, když se dostal přes Surzyna. Domácí pravý bek ovšem vytáhl ukázkový skluz, kterým akci zneškodnil. Následuje roh hostů.
 
36
Jiří Letáček špatně odhadl míč v pokutovém území a musel tak rychle couvat. Zmrhal vyslal míč před bránu, kde z pohledu Pardubic zakročil Filip Čihák.
 
34
Tischler se včas dostal k míči a píchl ho proti noze Hlavatému. Ten vyzkoušel své štěstí z velké dálky, balón ovšem netrefil ideálně a mezi tři tyče nezamířil.
 
32
Podaří! Čelůstkův balón sice letěl mírně za Čiháka, domácí se ale i tak dostali do zakončení. Brankář Jan Šeda ale předvedl hned dva skvělé zákroky!
 
31
Pardubice budou mít už čtvrtou standardní situace z podobné situace. Ve třech předchozích případech bránu neohrozili, podaří se jim to nyní?
 
29
Mladá Boleslav má v posledních minutách převahu. Nyní dostal přihrávku v pokutovém území Malínský, který hledal ještě někoho v bílomodrém. Neúspěšně.
 
27
Přímý kop rozehrál Čelůstka a tentokrát už to vypadalo slibněji. Hosté i tak odvrátili před pokutové území, kde nepřesně zakončoval Dominik Kostka.
 
27
David Huf si pustil míč po autovém vhazování a píchl si ho podél postranní čáry. Následně byl faulován Takácse.
 
24
Centr do pokutového území z volného přímého kopu vyslal Milan Jirásek. Míč si našel David Šimek, který sice byl volný, mezi tři tyče nezamířil.
 
22
Další slibně vypadající akce Mladé Boleslavi. Škoda vedl protiútok po pravé straně. Míč se dostal k Samuelu Dancákovi, který ještě hledal Jaromíra Zmrhala. Bohužel pro hosty ale byla přihrávka až příliš dlouhá a Zmrhal už z úhlu nedokázal nic vymyslet.
 
19
Už to vypadalo, že půjdou hosté do slibné šance. Dominik Mašek byl ovšem v čase hlavičky Michala Škody za obrannou linií domácích a akce tak byla zastavena praporkem rozhodčího.
 
17
Další dva centry Davida Douděry z pravé strany nenašly svého adresáta. Míč tak získaly Pardubice, které se tak budou snažit o navýšení náskoku.
 
16
Hned dva hraniční zákroky, jeden na každé straně, rozhodčí Hocek neodpískal. Hosté tak šli do útoku, po kterém musel na zem proti střele zakročit brankář Jiří Letáček.
 
13
Další akce Pardubic po pravé straně. Tam obdržel přihrávku Tischler, jeho centrovaný balón tečoval za brankovou čáru David Šimek.
 
13
Rozehrávku hostů vystihl Tomáš Solil a téměř z půlícího kruhu se snažil překvapit Šedu, bránu netrefil.
 
12
Červenobílí měli další volný přímý kop z levé strany, Michal Surzyn ani tentokrát nedokázal najít nikoho z domácích hráčů.
 
10
Po přihrávce Malínského na pravé křídlo centroval David Douděra, jeho centr do vápna domácích odvrátil Filip Čihák.
 
9
Rohový kop Pardubice v klidu ubránily a poté se snažily znovu zahrozit Individuálně to zkoušel Pfeifer, ten přes obránce nepřešel.
 
7
To se teď změnilo po rychlé akci z levé strany. Po centru do pokutového území musel kapitán Martin Toml odvrátit balón na rohový kop hostů.
 
7
Hráči Mladé Boleslavi se po inkasované brance drží na míči, Pardubice je ale na vlastní polovinu příliš nepouští.
 
5
Pardubice právě vstřelily branku!
Obrovská chyba v rozehrávce Mladé Boleslavi a domácí vedou! Autové vhazování Davida Douděry do středu pole si převzal EMIL TISCHLER, který skvělou technickou střelou zakončil přesně! Bez asistence.
 
3
Po zblokované střele Hlavatého z hranice pokutového území šli hosté po dlouhém výkopu Šedy do protiútoku, Pfeifer ale útočnou akci překazil.
 
2
Začátek zápasu se odehrává výhradně na polovině hostujícího celku, nyní se po faulu na Pfeifera bude rozehrávat volný přímý kop.
 
1
Po rychlé kombinaci se k centru z levé strany dostal David Huf, jeho pokus najít spoluhráče odvrátil jeden z obránců Mladé Boleslavi.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

FK Pardubice: Letáček – Surzyn, F. Čihák, Toml (C), T. Čelůstka – Solil, Hlavatý – Tischler, D. Kostka, Pfeifer – Huf.
Náhradníci: Hrnčíř – Prosek, Sláma, P. Černý, S. Šimek, Šejvl, Jeřábek.

FK Mladá Boleslav: Šeda – Douděra, D. Šimek, Takács (C), Preisler – Jirásek, Dancák – Malínský, Mašek, Zmrhal – Michal Škoda.
Náhradníci: Mikulec – Matějovský, Ladra, Řezník, Jiří Klíma, Křapka, Skalák.

Rozhodčí: Hocek – Šimáček, Ratajová.
 
Jediné soutěžní vzájemné utkání v této sezóně vyhrála Mladá Boleslav. Ta doma porazila covidem zasažené Pardubice 4:1, když se ze současného kádru trefili Tataev, Budínský a Drchal. Za hosty snižoval svou první ligovou brankou David Huf. Stejným výsledkem skončilo i zimní přípravné utkání těchto dvou soupeřů.
O trochu větší motivaci může mít dnes mladoboleslavské trio Jakub Klíma, Antonín Křapka a Tomáš Ladra. Ti totiž Pardubicemi prošli v rámci hostování, které jim zajistilo místo v ligovém kádru Mladé Boleslavi.
 
Mladá Boleslav je aktuálně až na 15. místě tabulky s náskokem jen čtyř bodů na Brno, které okupuje první sestupovou příčku. Středočeši v zimní přestávce velmi výrazně posílili. Ze zahraničí se zpět na české trávníky vrátili záložníci Jaromír Zmrhal a Jiří Skalák, na hostování ze Slavie přišli Ladislav Takács a Tomáš Malínský, z Plzně poté zkušený bek Radim Řezník.
Klub z města automobilů se pomalu dostává do lepší formy. Z posledních tří zápasů dvakrát slavil výhru, jen v posledním kole doma nestačil na Slavii. Předtím svěřenci Karla Jarolíma vyhráli v Českých Budějovicích a doma s Karvinou.
 
Pardubice zatím v jarní části hledají ideální formu. Zatímco v podzimní části neprohrály dvakrát v řadě ani jednou, tak v roce 2021 už se jim to „povedlo“ dvakrát. Navíc poprvé prohrály v Ďolíčku, kde v prvním jarním kole podlehly Českým Budějovicím 0:2.

V posledním kole Východočeši jeli na půdu poslední Opavy a chtěli odjet s bodovým ziskem. To se jim ale nepodařilo. Během zápasu navíc trenérský štáb musel řešit dvě nepříjemnosti. Nejprve se zranil brankář Marek Boháč, který bude chybět delší časový úsek. V nastavení první půle poté fauloval Cadu, jenž obdržel červenou kartu a kopala se penalta. Z té dal jediný gól zápasu opavský Tomáš Smola.
 
Vítejte u online přenosu ze zápasu 24. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se utkají týmy FK Pardubice a FK Mladá Boleslav. Výkop utkání je naplánován na 18:00.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.