konec AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno
3:2
(2:1)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
90+1
V úvodu dodatečného období vidí žlutou kartu brněnský brankář Melichárek za verbální gesta směrem k arbitrovi dnešního zápasu.
 
90
Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jakub Přichystal, přichází Petr Rybička.
 
90
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Tiémoko Konaté, přichází Martin Nový.

Konaté měl v úvodu jarní části značně komplikovaný vztah se sparťanskými fanoušky, ti jej dnes vyprovází ze hřiště hlasitým potleskem.
 
83
83. Konaté netrefil branku
 
81
81. Marečkovu nepříjemnou střelu Melichárek vyrazil
 
81
Blízko pojištění domácího vedení byl Mareček, jenž převzal Konatého přihrávku a poté z dvaceti metrů mířil pod břevno brněnské branky, ovšem Melichárek výborným zákrokem stačil míč vyškrábnout nad svoji svatyni!
 
80
Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jakub Šural, přichází Jan Sedlák.
 
75
Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jan Polák, přichází Ladislav Krejčí.

Na Letnou se vrací jméno Ladislava Krejčího, sedmnáctiletý dorostenec Zbrojovky ale není v žádném příbuzenském vztahu s reprezentantem, který sparťanské barvy dlouho oblékal.
 
72
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Matěj Pulkrab, přichází Ondřej Zahustel.

V domácím týmu určitě dojde k přeskupení řad.
 
66
66. Melichárek výborně zasáhl proti Šuralově hlavičce
 
66
Tentokrát se vyznamenal brněnský brankář Melichárek! To když po Karavajevově centru Josef Šural v tísni hlavičkoval přesně k tyči brněnské branky a Melichárek dokázal míč konečky prstů vytěsnit vedle ni!
 
65
V souboji Šuralů Jakub fauloval Josefa a v ruce sudího Jílka vidí žlutou kartu.
 
63
63. Další Řezníčkova příležitost brankou nekončí
 
63
Další tutovka Brna! Po vysokém centru Jakuba Šurala míč propadl před zcela osamoceným Řezníčkem, ten však ve stoprocentní příležitosti pouze trefuje Tomáše Koubka!
 
59
59. Řezníčka vychytal Koubek
 
59
A mohlo být vyrovnáno! Řezníček se protáhl kolem Holka, jenž nestačil na brněnského útočníka a Řezníček poté ztroskotal na výborném Koubkově zákroku! To byla obrovská šance Zbrojovky.
 
58
58. Boris TAŠČI - 3:2
 
58
Brno právě vstřelilo branku!
Gólové hody na Letné pokračují! Ashiru pronikl po pravém křídle, s tečí nedůrazně bránícího Hybše připravil gólovou pozici pro BORISE TAŠČIHO, jenž zblízka překonal Koubka!
 
54
54. David LAFATA - 3:1
 
54
Sparta právě vstřelila branku!
DAVID LAFATA rozvážným krokem nechal udělat první pohyb Melichárka a poté snadno uklidil míč do opačného rohu brněnské branky!
 
53
Penalta pro Spartu!
 
50
Po následném rohovém kopu už Sparta hosty ohrozit nedokázala a naopak to bylo Brno, které spěchalo do rychlého protiútoku.

Zavadil potáhl míč na útočnou polovinu, poté uvolnil na levém křídle Přichystala, jehož vysoký centr našel zcela osamoceného Řezníčka, brněnský forvard však nedokázal míč trefit!
 
49
49. Melichárek Šuralovu střelu zneškodnil
 
45
45. Rada se ostře pustil do Zavadila po skončení první půle
 
42
42. Roztržka mezi Lafatou a Zavadilem
 
42
Výrazná roztržka mezi Lafatou a Zavadilem, za značného pískotu publika žlutou kartu vidí oba kapitáni.
 
40
40. David LAFATA - 2:1
 
40
Sparta právě vstřelila branku!
Ve skvělém fotbalovém představení se Sparta podruhé ujímá vedení! Karavajev vnikl do pokutového území, posunul jej k volnému DAVIDU LAFATOVI, jenž na ofsajdové hraně nadvakrát udolal brankáře Melichárka a takřka z brankové čáry dokopl do sítě!
 
40
Při přerušení vidí žlutou kartu Michal Sáček, rozhodčí si pamatoval Sáčkův nedovolený zákrok, po kterém Brnu poskytl výhodu.
 
39
39. Josef Šural vyslal příliš slabou střelu
 
39
A tentokrát mohla vést Sparta! Šural se po Lafatově přistrčení objevil zcela osamocen za zády brněnských obránců, ovšem jeho ráně chyběla potřebná razance, aby pokořila Melichárka!
 
38
Po vysokém centru Ashirua sparťanská defenziva trestuhodně zapomněla na zcela osamoceného Pavlíka, ten ale hlavou posílá míč vysoko nad branku! To byla další vyložená šance moravského celku!
 
36
Lukáš Mareček šlapákem atakoval Zavadila a také si vysloužil žluté napomenutí od rozhodčího Jílka.
 
30
30. Jan POLÁK - 1:1
 
30
Brno právě vstřelilo branku!
Hosté takřka okopírovali sparťanskou gólovou situaci! Po Zavadilově centru od rohového kopu Pavlík prodloužil míč ke vzdálenější tyči, kde balón snadno nasměroval do sítě JAN POLÁK!
 
29
29. Tašči prováhal okamžik vhodný ke střelbě
 
29
Sáček zahrál velmi riskantní malou domů, Koubek vyběhl daleko ze své branky a míč ve skluzu odrazil pouze k Taščimu, ten ale prováhal ideální možnost k zakončení do poloprázdné sparťanské branky a Ashiru poté už jen trefil těla blokujících sparťanů!
 
21
21. Pulkrab míč do branky nedostal
 
21
Sparta zahodila stoprocentní příležitost! Po velmi nápadité souhře pláchl po pravém křídle Konatého, jehož přízemní centr hosté odrazili ke zcela volnému Pulkrabovi, ten ale ve vyložené pozici skórovat nedokázal!
 
19
19. Koubek vytáhl výborný zákrok proti Řezníčkovi
 
19
Série nebezpečných brněnských útoků pokračuje. Tentokrát Pavlík perfektním pasem po ose hřiště vysunul Řezníčka do gólové šance a proti brněnskému útočníkovi se zaskvěl Koubek, jenž stačil vytáhnout Řezníčkovu povedenou ránu vedle své tyče!
 
18
Po sparťanské chybě v rozehrávce musel Michal Kadlec zatáhnout za záchrannou brzdu a taktickým faulem na rozběhnutého Ashirua si nahlas řekl o žlutou kartu, kterou také posléze viděl.
 
14
14. Koubek likviduje další Taščiho pokus
 
13
13. Taščiho pokus trefil Koubka
 
13
A výrazná šance i na opačné straně! Tašči si před pokutovým územím narovnal míč na pravačku a jeho jedovatou přízemní ránu brankář Koubek vyrazil před sebe, přičemž poté mu pomohli jeho obránci odkopem před dotírajícími soky.
 
12
12. Karavajev nedokázal trefit branku
 
12
Karavajev vnikl do pokutového území prostřednictvím narážečky s Pulkrabem, jeho první střelu skluzem zastavil Kijanskas, ovšem Karavajev se ještě zmocnil volného míče a svoji slabší levačkou pak výrazně minul hostující branku!
 
6
6. Michal KADLEC - 1:0
 
6
Sparta právě vstřelila branku!
Sparťané se brzy ujímají vedení, když se do gólové akce zapojila hned trojice domácích obránců!

Vjačeslav Karavajev odcentroval od rohového praporku, Mario Holek vyhrál hlavičkový souboj a prodloužil míč ke vzdálenější tyči, kde jej do sítě doklepl MICHAL KADLEC!
 
5
5. Na Spartu se přišel podívat Jan Koller