konec FK Mladá Boleslav – FK Dukla Praha
2:2
(0:2)
Komentuje: Vojtěch Tůma
 
Ode mě je to z Mladé Boleslavi vše, děkují Vám za pozornost a u dalších online přenosů z naší nejvyšší fotbalové soutěže se budu zase někdy těšit na počtenou!
 
Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 9:6.
 
Končí utkání, v němž jsme viděli dva naprosto odlišné poločasy. V tom prvním byla lepším celkem Dukla, které parádně vyšla především úvodní čtvrthodinka. Nejprve se prosadil Jakub Mareš, v jedenácté minutě na 2:0 po parádní akci Pražanů zvýšil Bidje Manzia, který v základní jedenáctce těsně před startem utkání nahradil zraněného Breznaníka. Boleslavským se opravdu nedařilo, jejich kombinace nezvykle vázla, ve druhé půli se ale vše změnilo. Domácí totiž vše vsadili na ofenzivu a svého soka po většinu pětačtyřiceti minut výrazně přehrávali. Nakonec jim aktivní přístup pomohl k vyrovnání, prosadili se dva střídající borci, nejprve se v šestasedmdesáté minutě povedeně z otočky trefil Stanislav Klobása a o čtyři minuty později konečné skóre stanovil Jan Chramosta.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+3
Počet zákroků brankáře Šedy (MBL) – 3

Počet zákroků brankáře Rady (DUK) – 5
 
90+2
Obrat mohl být dokonán! Jan Chramosta si po zdařilém zpracování píchl míč okolo Štětiny a vypálil, Rada si jeho střelu na bližší tyč pohlídal a podržel Pražany!
 
90+1
Sám na sebe to nyní vzal Adam Jánoš, který se přes nepozorného Vrzala propracoval až na dostřel hostující svatyně, na jeho střílený centr ale nikdo ze spoluhráčů nedosáhl.
 
90
Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty!
 
89
Hosté měli k dispozici volný přímý kop z velmi nadějné pozice, Považanec ale trefil pouze zeď. Domácí však míč neodvrátili úplně šťastně, načež se ke střele odhodlal pravý bek Milošević, ale Šeda byl připraven.
 
88
Hosté se dostali k dalšímu rohovému kopu, na Hanouskův centr si nebezpečně naskakoval Gorkšs, ovšem hlavičkou trefil jen před sebou stojícího Kúdelu, který vše vyřešil rezolutním odkopem.
 
87
Poslední střídání dnešního klání, odpracováno už má střelec dnešní úvodní branky Mareš, místo něhož na závěrečné minuty nastoupí Josip Jurendić.
 
86
Domácí fanoušci se opět zlobí, tentokráte ale musíme dát za pravdu rozhodčímu, poněvadž Kúdela Mareše naprosto jasně stáhl v zemi, a míč je tak správně darován Dukle.
 
85
Tlak Jarolímových svěřenců sílí každou minutou. Fleišmanův přetažený centr doskákal až k na zadní tyči číhajícímu Klobásovi, tomu ale v zakončení zabránil dnes skvěle hrající Kaspars Gorkšs.
 
84
Už je zase vše při starém, do útoku se opět vrhla aktivnější Mladá Boleslav. Fleišman se vydal na ofenzivní výlet, jehož přízemní pas ale Lukáš Magera dostal na paty a následné zakončení podle toho také vypadalo.
 
83
Stadionem to jen zahučelo, Dukla si mohla ztracené vedení zničehonic vzít zpět! Čajić se parádně uvolnil a nacentroval přesně na hlavu Jakuba Mareše, kterému scházely skutečně jen centimetry!
 
82
Domácí dlouho operovali na útočné polovině hřiště, Kúdela nakonec nahrál trestuhodně neobsazenému Čermákovi, jenž měl dostatek času na střelu – branku Dukly ale netrefil.
 
81
Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Daniel Tetour, přichází Michal Smejkal.
 
80
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Asi jsem to přivolal, opravdu máme srovnáno! Hodně volného prostoru dostal Magera, který vymyslel parádní bochánek pro JANA CHRAMOSTU, jenž technickou ranou k tyči překonal marně se natahujícího Radu!
 
79
Dukla se už několik minut nepodívala na útočnou polovinu a dá se očekávat, že ve zbývajícím průběhu utkání se nic nezmění. Povede se domácím ještě srovnat?
 
78
Ščuk dlouho vymýšlel, co s míčem provést. Nakonec jej lehkým obloučkem poslal k Lukáš Magerovi, ten jej ale zasáhl rukou a celá akce domácích tak končí neslavně. Mezitím se v Mladé Boleslavi opravdu vydatně rozpršelo.
 
77
Boleslav svého soupeře i nadále tlačí, probouzejí se i domácí fanoušci, kteří si žádají vyrovnání. Vyslyší svěřenci Karla Jarolíma jejich přání?
 
76
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Tak domácí se přeci jen dočkali! Dlouhý centr doputoval až k ve vápně stojícímu Chramostovi, který zachoval chladnou hlavu a míč přiťukl pro nikým nehlídaného STANISLAVA KLOBÁSU, po jehož ráně z otočky míč zaplul přesně do šibenice!
 
74
A střídající Albiach se ihned zapojil do kombinace Pražanů, když přesnou přihrávkou oslovil kapitána Hanouska, jehož přízemní pokus na rohový kop zblokoval Ščuk.
 
73
Střídat se bude i na druhé straně, utkání končí pro Manziu, který dnes podal velmi dobrý výkon a byl přítomen u obou gólových akcí. Na posledních dvacet minutek jej nahradí Néstor Albiach.
 
72
A pro Jana Kalabišku to byla poslední akce v dnešním utkání, na hřiště místo něj nastupuje teprve osmnáctiletý Jan Vodháněl.
 
71
Hádejte, kdo do vápna Dukly poslal další centr? Ano, opět to byl Adam Jánoš, který tentokráte našel Jana Kalabišku, jehož hlavička ale scházelo více přesnosti.
 
70
Adam Jánoš je, zdá se, neunavitelný. Boleslavský mladík nyní přispěchal s dalším ze svého arzenálu centrů, před dobíhajícím Magerou ale míč do bezpečí uklidil Gorkšs.
 
69
Už známe i údaj o návštěvnosti, do Adidas Arény si na dnešní utkání našlo cestu 2564 diváků.
 
68
Čajić nyní velmi zbytečně dohrál Jakuba Radu a sudí Jech mu naprosto správně uděluje kartu žluté barvy.
 
67
Adam Jánoš hraje opravdu velice aktivně! Pravý bek domácích dnes už poněkolikáté poslal na párek Vrzala, následně si ale míč na střelu chystal až příliš dlouho, čehož využil pozorný Štětina.
 
66
Jasmin Ščuk vyrobil obrovský kiks, načež se Dukla drala do přečíslení tří proti dvěma. Mareš nahrál volnému Manziovi, jenž míč z první posunul ke sbíhajícímu si Tetourovi a ten kulatý nesmysl pohodlně doklepl do prázdné branky, gól ale kvůli ofsajdu nemůže platit!
 
65
Asi největší šance domácích, snížení na rozdíl jediného gólu teď opravdu nebylo daleko! Opět vše zařídil Adam Jánoš, který si na hranici vápna pohrál s Vrzalem a povedenou bombou jen o vlásek minul vzdálenější tyč!
 
64
Fleišman poslal do šestnáctky dlouhý a vysoký centr, míč nakonec skoro doputoval ke Stanislavu Klobásovi, ten ale v hlavičkovém souboji s výrazně urostlejším Gorkšsem neměl šanci.
 
62
Teď si domácí mohou oddychnout! Po Ščukově hrubici vyslal Hanousek parádní kolmici pro Tetoura, ten s přispěním paní Štěstěny přešel přes Fleišmana a odcentroval k na zadní tyči čekajícímu Marešovi, Boleslav ale na poslední chvíli zachránil vracející se Kúdela.
 
61
Nejnebezpečnější hráčem domácích je v druhé půli rozhodně Adam Jánoš. Pravý bek Středočechů si na pravé straně poradil s Vrzalem a odcentroval směrem ke sbíhajícímu si Magerovi, ten ale, k nespokojenosti domácích fanoušků, promáchl.
 
60
Pražané se po několikaminutové odmlce opět vydali kupředu, Marešův dlouhý nákop si sice zpracoval volný Manzia, stál ale v metrovém ofsajdu.
 
59
Další střídání na straně domácích, hřiště opouští Takács, kterého nahradí útočněji laděný Stanislav Klobása.
 
57
Adam Jánoš vymyslel další povedenou nahrávku, tentokráte byl jejím adresátem Aleš Čermák, jehož rána z otočky ale díky všudypřítomnému Gorkšsovi úspěch neslavila.
 
56
Svůj první roh v druhé půli nyní měla k dispozici Dukla. Hanousek jej nekopl podle svých představ, stejně tak ale učinil i hlavičkující Magera, boleslavská obrana ale chvilkové dotírání soupeře přestála bez úhony.
 
55
Domácí fanoušci se teď zlobí naprosto oprávněně, při předchozí situaci byla teč lotyšského zadáka naprosto očividná, sudí Jech ale upřel Boleslavi roh a přisoudil míč Pražanům.
 
54
Teď měli hosté pořádné štěstí! Po pravé lajně totiž pláchl Jánoš a chytrým centrem našel volného Chramostu, boleslavskému odchovanci míč sice odskočil, ovšem doputoval přesně k Takácsovi, jehož ránu nad bránu ztečoval včas přistoupivší Štětina.
 
53
Mladá Boleslav se dostala k dalšímu rohu, tentokráte jej rozehrála na krátko. Na středu hřiště se kulatého nesmyslu ujal Rada a šikovnou patičkou jej posunul k Čermákovi, ten však doslova promrhal ideální střelecký moment a následně o míč přišel.
 
52
Domácí se díky dobré práci Aleše Čermáka dopracovali k dalšímu kopu od rohového praporku. Načechraný centr za sebe prodloužil Kúdela, do míče se opřel Jan Chramosta, ale trefil jen blokujícího Miloševiće.
 
51
Po Radově přenesení se balón dostal ke Kalabiškovi, který se však individuálně nezvládl prosadit a raději zvolil pas na Fleišmana, toho ale skvěle načasovaným skluzem zastavil Marek Hanousek.
 
50
Poprvé v druhém poločase se celek z hlavního města vydal směrem kupředu a hned díky Radově faulu vybojoval přímý kop, ke kterému se postavil Jakub Mareš, jehož rána však gólmana Šedu ohrozit nemohla.
 
49
Do druhé půle vstoupila úplně jiná Boleslav. Po rohovém kopu domácí svého soupeře ještě dobrou půlminutku tlačili, vše utnul až sporně odpískaný faul v podání Kalabišky.
 
48
Pěkná akce Boleslavských! Po sérii několika přihrávek se na levém kraji šestnáctky dostal k balónu Jan Kalabiška, jehož tvrdou ránu na přední tyč Rada kvalitním zákrokem zneškodnil!
 
47
Ščukův dlouhý nákop si zpracoval Rada a zkusil se s míčem přilepeným na kopačkách prodrat mezi třemi bránícími protihráči, ale se zlou se potázal.
 
46
Tento tah se od trenéra Jarolíma asi dal čekat, do druhého poločasu nastoupí Jan Chramosta, který nahradí dnes hodně nepřesného Pavla Čmovše.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Pětačtyřicet minut z dnešního střetnutí je za námi a zatím vše nasvědčuje tomu, že se narodí překvapivý výsledek, Dukla totiž v Mladé Boleslavi vede 2:0! Domácí se zatím rozhodně neprezentují výkon, který by slušel třetímu celku naší nejvyšší fotbalové soutěže. Pražané jsou jasně lepším celkem, svému soupeři dělají problém především díky aktivnímu a pohyblivému napadání. Hostům famózně vyšla především úvodní čtvrthodinka, nejprve se prosadil Mareš, v jedenácté minutě na rozdíl dvou gólů zvýšil Manzia, který v základní jedenáctce na poslední chvíli nahradil zraněného Breznaníka. Uvidíme, zda se svěřenci Karla Jarolíma vzpamatují a dokáží průběh zápasu trochu zdramatizovat. Vše se dozvíme v druhé půli, která začne zhruba v 19:07.
 
45+1
První poločas skončil.
 
45
Nad rámec prvního poločasu se bude nastavovat jedna minuta.
 
44
Boleslavští se s blížícím se koncem první půle dostali do souvislejšího tlaku, obrana Dukly ale všechny jejich akce zatím v pohodě odvrací.
 
42
Středočeši ještě nějakou tu chvilku obléhali šestnáctku svého soupeře, nic ale nevymysleli a museli se velmi rychle vracet, poněvadž do protiútoku spěchal Jakub Mareš, za záchrannou brzdu ale včas zatáhl Rada.
 
41
A s ním domácí nenaložili vůbec špatně! Skákavý balón doputoval až k Fleišmanovi, ten ale v dobré pozici promáchl. Díky zaváhání Dukly se ale ke střele ještě dostal Čermák, Filip Rada si jeho pokus pohlídal a předvedl jistý zákrok.
 
40
Znovu v akci Ščuk. Tentokráte boleslavský záložník našel volného Takácse, jeho rána byla zblokována, míč se ale odrazil k Radovi, který pro Boleslav vybojoval alespoň roh.
 
39
Magera nahrál Ščukovi, ten o míč sice přišel, pár vteřinek nato jej ale získal zpět a našel ve vápně stojícího Čermáka, toho ale zradilo zpracování, čehož bleskurychlým odkopem využil lotyšský vlasáč Gorkšs.
 
38
Magera vyhrál důležitý hlavičkový souboj a sklepl balón pro Radu, ten místo rychlé průnikové přihrávky celou protiakci zbytečně přibrzdil a následně i zazdil.
 
37
Po dlouhých přípravách celé situace v podání sudího Jecha mohla Dukla konečně rozehrát volný přímý kop. Vypadalo to na Mareše, nakonec ale pálil Branislav Milošević, ovšem trefil pouze ve zdi stojícího Mageru.
 
35
Boleslav opět chybovala v rozehrávce, na to konto se do slibné šance hnal Mareš a Jasminu Ščukovi nezbylo nic jiného, než faulovat. Žlutá karta pro domácího středopolaře.
 
34
Čermák zpětnou přihrávkou našel Ščuka, který se rozhlédl a nakonec nahrál Radovi. Boleslavský středopolař teď asi měl střílet, místo toho ale zvolil kličku, což se mu nakonec ukázalo býti osudným.
 
33
Hanousek se s míčem zvládl otočit a dlouhým pasem najít Mareše, který prodloužil hru na volného Manziu, ten si ovšem ani tentokráte neporadil s Jiřím Fleišmanem.
 
32
Po nepřesnostech na obou stranách míč doskákal až k Považancovi, ten si jej píchl lehce před sebe, v postupu vpřed byl ale tvrdě zastaven Jánošem, jehož skluz se ovšem obejde bez potrestání.
 
30
Čmovš chtěl zpětnou přihrávkou uklidnit hru, povedl se mu ale přesný opak, poněvadž Kúdela hrubě zaváhal při prvním kontaktu s balónem a nakonec byl rád, že za něj prekérní situaci dokázal vyřešit Šeda.
 
29
V obraně je to od Boleslavských zatím velká bída. Milošević svou přihrávkou vyšachoval dva protihráče, přetažený centr v podání Manziy doputoval až k Marešovi, ten si přehodil míč na levačku, ale boleslavskou bránu o pořádný kus minul.
 
28
Domácí obrana dnes už poněkolikáté zaspala, načež Mareš roztáhl hru směrem k Manziovi. Ten se svými kličkami snažil utancovat Fleišmana, zkušený boleslavský zadák se ale nenechal opít rohlíkem.
 
27
Tým z města automobilů dostal k dispozici další roh, k němuž se postavil Jakub Rada, který svůj centr směřoval na přední tyč, tam si však nejlépe počínal důsledný Milošević.
 
26
Po předchozí akci zůstal v pokutovém území hostů ležet obránce Ondřej Vrzal. Situace si vyžádala drobnější ošetření, ale hostující bek bude schopen pokračovat.
 
25
Pěkná akce Jarolímových svěřenců! Ščuk parádně uvolnil Kalabišku, který zasekl balón a na hranici malého vápna nahrál volnému Takácsovi, jehož přízemní ránu zablokoval ve skluzu hrající Štětina!
 
24
Mladoboleslavští to nevymysleli zle. Právě Rada se ujal exekuce této standardky a přetaženým centrem na zadní tyč našel Jánoše, jenž míč z první vrátil do malého vápna, tam ale dominoval Štětina.
 
23
Rada si teď vyloženě došel pro faul a vybojoval volný přímý kop. Jak s ním domácí tým naloží? Podaří se mu snížit?
 
22
Mareš zvedl hlavu a pasem přes celou šíři hřiště oslovil volného Manziu, hostující křídelník se nakonec propracoval až k centru, ten však nic světoborného nepřinesl a doputoval do náruče připraveného brankáře Šedy.
 
21
Fleišmam neměl komu nahrát, a proto se rozhodl pro zpětný pas na Ondřeje Kúdelu, který vysokánským obloučkem hledal ve vápně bojujícího Mageru, toho ale v hlavičkovém souboji předčil lotyšský zadák Gorkšs.
 
20
Máme odehraných dvacet minutek a překvapivě jsou na tom lépe hosté. Boleslav se viditelně trápí. Povede se jí do konce první půle něco změnit?
 
19
Po faulu na Považance zahrávala Dukla přímý kop, nenaložila s ním ale vůbec zdařile, načež se Boleslavští vrhli do protiakce. Tu na sebe vzal Jasmin Ščuk, z nadějně vypadající možnosti ale vytěžil pouze autové vhazování.
 
18
Mladá Boleslav se zatím marně hledá a v kombinaci si počíná mimořádně nepřesně. Názorným příkladem budiž přihrávka Pavla Čmovše, která místo k Fleišmanovi doputovala mimo hrací plochu.
 
17
Fleišman si nešikovnou kličkou zadělal na hodně zbytečně problémy, načež musel v souboji rameno na rameno odtlačit Mareše, ten si ale, naštěstí pro domácí, pomohl nedovoleným zákrokem.
 
16
Pěknou kličkou se nyní prezentoval Rada, jenž následně roztáhl hru doleva na nikým neatakovaného Kalabišku, ten ale místo samostatného postupu vstříc směrem k brance volil centr, na který neměl dlouhán Magera šanci dosáhnout.
 
15
Aktivnější hosté vybojovali svůj první rohový kop, na vysoký centr si ale počíhal brankář Šeda a vyboxoval kulatý nesmysl mimo šestnáctku. Následně se ke střele z první odhodlal Hanousek, branku ale vysoko přestřelil.
 
14
No a pro Středočechy mohlo být ještě hůře! Šeda zbytečně zazmatkoval při rozehře a nechal si balón odskočit daleko od nohy, toho se snažil využít dotírající Manzia, ale pomohl si faulem.
 
13
Boleslavští si zatím s těsnou obranou hrou Dukly nevědí rady. Po Fleišmanově centru se míč odrazil k volnému Radovi, tomu ale rána příliš nesedla a Rada se při zákroku nikterak zvlášť nezapotil.
 
11
Dukla právě vstřelila branku!
Nádherná akce Dukly, která vede už o dvě branky! Na pravé straně si parádně narazili Čajić s Marešem, druhý jmenovaný poté míč patičkou posunul k rozběhnutému Miloševićovi, jenž přesným pasem skrze vápno našel nikým nehlídaného BIDJEHO MANZIU a tomu už pouze stačilo trefit prázdnou branku!
 
10
Marek Hanousek vymyslel další ofenzivní akci Dukly, jeho pas byl velmi povedený, naneštěstí pro Pražany ale Manzia míč přebíral v drobném ofsajdu.
 
9
Na druhé straně se ukázkově uvolnil Kalabiška, následný pás ale Adama Jánoše zahnal hodně k postranní čáře a ani centr boleslavského zadáka za moc nestál – míč má ve své moci Filip Rada.
 
8
Domácí zatím směrem dozadu rozhodně nepodávají ideální výkon! Fleišman nyní úplně zapomněl na Mareše, který na hranici vápna našel z druhé vlny si sbíhajícího Tetoura, Šeda jeho ránu ale dokázal lapit.
 
7
Další zajímavá možnost Pražanů! Kapitán Hanousek zvedl hlavu a přesným pasem našel volného Daniela Tetoura, který se nijak zvlášť nerozmýšlel a prostě vypálil, Šeda však zasahovat nemusel.
 
6
Gorkšs přenesl hru na navrátilce Vrzala, ten ihned poslal míč směrem k volnému Manziovi. Hostující rychlík to tentokráte zkusil samostatně, nepřešel ale přes pozorného Jánoše.
 
5
Ščuk si ve středu hřiště zpracoval balón, následně byl ale tvrdě sestřelen Marešem. Sudí ovšem nechal hru plynout, z následné akce Dukly ale nic nevzešlo, poněvadž Čajić si nepohlídal ofsajd.
 
4
Mohlo být srovnáno! Domácí ze svého pokračujícího tlaku vydolovali premiérový kop od rohového praporku, na nadýchaný centr si naskočil Takács, jeho hlavička ale zamířila o vlásek nad branku!
 
3
Boleslavští chtěli ihned odpovědět, dobrou práci odvedl Takács, který parádní přihrávkou oslovil volného Kalabišku. Domácí křídleník upadl v pokutovém území po souboji s Gorkšsem, tady se ale o faul nejednalo.
 
2
Dukla právě vstřelila branku!
No vida, to je, panečku, nástup v podání hostů! Na levé straně o balón přišel Ščuk, načež se do protiakce vrhl rychlonohý Manzia, který milimetrově přesným centrem do vápna našel hlavu JAKUBA MAREŠE a ten míč lehce protečoval k levé tyči Šedovy svatyně!
 
1
Hlavní sudí Jech právě foukl do píšťalky, utkání mezi Mladou Boleslaví a pražskou Duklou může začít! Výkopu se ujali domácí, kteří nastupují v bílých dresech, naopak hosté zvolili tradiční červeno-žlutou kombinaci.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Hlavní sudí Jech přivádí oba celky na travnatou plochu mladoboleslavské Adidas Arény, za pár okamžiků budeme moci začít! Ve městě automobilů poměrně vydatně prší, uvidíme, jak si oba celky s lehce podmáčeným terénem poradí.
 
Do výkopu zbývá zhruba deset minutek, oba celky právě ukončují své předzápasové rozcvičení a odebírají se do šaten.
 
Úvodní sestavy:

FK Mladá Boleslav: Šeda – Jánoš, Kúdela, Čmovš, Fleišman – Ščuk, J. Rada – Čermák, Takács, Kalabiška – Magera (C).
Náhradníci: Diviš – Přikryl, Chramosta, Toml, Vodháněl, Pauschek, Klobása.

FK Dukla Praha: F. Rada – Milošević, Štetina, Gorkšs, Vrzal – Marek Hanousek (C), Považanec, Daniel Tetour – Čajić, Mareš, Breznaník.
Náhradníci: David Tetour – Albiach, Bezdička, Jurendić, Manzia, Smejkal, Preisler.

Rozhodčí: Jiří Jech – Tomáš Mokrusch, Lucie Ratajová.
 
Ještě jednou Vám přeji hezký podvečer z mladoboleslavské Adidas Arény, začínáme zhruba za pětatřicet minut! Domácí lodivod Karel Jarolím udělal oproti poslednímu ligovému klání jen jednu změnu – místo Jana Chramosty nastoupí jeho jmenovec Kalabiška. To na straně Dukly evidujeme více zásahů do základní jedenáctky, Pražané se dnes budou muset obejít kupříkladu bez Tomáše Bergera, do sestavy se naopak vrací obránce Ondřej Vrzal.
 
Poslední vzájemné utkání

16.10. 2015 (10. kolo Synot ligy) – FK Dukla Praha:FK Mladá Boleslav 1:1

Branky: 41. Čajić (Krmenčík) – 80. Magera (pen.)

FK Dukla Praha: F. Rada – Milošević, Štetina, Gorkšs, Vrzal – Považanec, Marek Hanousek (C), Čajić – Berger (85. Daniel Tetour), Krmenčík (90+1. Jeřábek), Mareš (77. Jurendić).

FK Mladá Boleslav: Šeda – Bořil, Kúdela, Vraštil, Fleišman – Ščuk (70. Malpon), J. Rada – Čermák (65. Chramosta), Skalák, Zahustel (59. Baroš) – Magera (C).
 
FK Dukla Praha

Dukla má, na rozdíl od svého dnešního soupeře, úplně jiné a nikterak příjemné starosti. Pražany sice nalezneme na poměrně přijatelném desátém místě, spodní patro tabulky je letos ale neskutečně přehuštěné a každý ze zde přítomných týmů se musí strachovat o uhájení příslušnosti v naší nejvyšší fotbalové soutěži. Poslední Baník už s největší pravděpodobností nespasí ani zázrak, patnáctá Olomouc má ovšem na svém kontě dvacet bodů a na Duklu ztrácí jen šest bodů.

Svěřenci Luboše Kozla tedy potřebují body jako sůl, na jaře to od nich zatím žádná sláva ale není. Jistě, domácí výhra nad libereckým Slovanem se cení, ale prohry s tabulkově hůře postavenými celky, konkrétně s Bohemians a Jihlavou, rozhodně bolí. Momentálně Dukla na výhru čeká už tři kola, minulý víkend na Julisku v rámci malého pražského derby zavítala Slavia. Nelze říci, že by sešívání byli lepším celkem, ba naopak. Domácí mohli litovat několika neproměněných šancí, o vítězi nakonec rozhodla smolná vlastní branka obránce Lukáše Štětiny.
 
FK Mladá Boleslav

Mladoboleslavští fotbalisté stále absolvují boj o pozice zajišťující účast v evropských pohárech pro příští sezonu. Zatím se jim to daří více než dobře, v tabulce jsou na tom lépe pouze Plzeň se Spartou, náskok Středočechů na čtvrtý a nepříjemně dotírající Liberec ovšem činí pouhopouhé tři bodíky. V jarní části Synot ligy to Jarolímovým svěřencům slušně šlape, nad jejich síly byli pouze již zmínění Pražané, jinak má celek z města automobilů na svém kontě pět vítězství a bezbrankovou remízu z utkání v Teplicích.

Tří body Mladá Boleslav získala i minulý víkend, když dokázala uspět na půdě nepříliš oblíbené Příbrami. Domácí sice vedli o dvě branky, v šestapadesáté minutě ale snížil Kalabiška, a odstartoval tak parádní obrat. Šest minut před koncem se do vlastní sítě trefil příbramský zadák Zápotočný, v samotném závěru se parádní ranou z přímého kopu blýskl Rada, a Boleslav tak na hřišti svého středočeského rivala zvítězila po neuvěřitelných deseti letech!

V úterý čekalo svěřence Karla Jarolíma semifinále MOL Cupu proti suverénní Plzni. Viktoria do zápasu nastoupila v hodně pozměněné sestavě, domácí tým byl po celých devadesát minut aktivnějším mužstvem, a zaslouženě tak dokráčel k výhře poměrem 1:0. Nutno ovšem podotknout, že si parta okolo kanonýra Magery mohla pro odvetu vytvořit daleko lepší pozici. Šance na to rozhodně byly, právě třiatřicetiletý boleslavský útočník neproměnil penaltu, Západočechy navíc dvakrát zachránila branková konstrukce.
 
Příjemný sobotní podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům naší nejvyšší fotbalové soutěže! Konec tohoto ročníku se nezadržitelným tempem blíží, dnes je na programu už čtyřiadvacáté kolo, hrát se bude hned na šesti stadionech. V tomto online přenosu se podrobněji zaměříme na utkání, v němž pohárové příčky hájící FK Mladá Boleslav přivítá houževnatý celek FK Dukla Praha! Úvodní výkop je naplánován na 18:00.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.