konec FC Slovan Liberec – 1.FC Slovácko
2:2
(0:2)
Komentuje: Dominik Jakubec
 
90+2
Šural svůj přímý kop nasměroval rovnou na bránu, Heča se musel pořádně natáhnout, aby míč vyrazil. Z následného rohového kopu domácí nic nevytěžili a sudí Paták utkání ukončuje.
 
90+1
Žlutou kartu dostává Martin Kuncl (1. FC Slovácko).
 
90
K odraženému míči se dostal Obročník a tvrdou ranou prověřil Heču. Ten pouze vyrazil před sebe a Delarge se následně do gólové pozice snažil vysunout Šurala, ten ale na míč těsně nedosáhl.
 
89
Poslední střídání hostujícího týmu, Diviše nahrazuje Galuška.
 
85
Diviš Předběhl Fleišmana a z velkého úhlu už před ním zbýval pouze Ondřej Kolář, slovácký hráč však zamířil pouze mimo.
 
82
Střídají také hosté, místo Kaloudy si zahraje Trávník.
 
82
Michal Hamuľak nahradí pro zbývající minuty na hřišti Martina Frýdka.
 
76
A nepolevuje se ani na druhé straně! Po krásné rychlé akci zakončoval do odkryté branky David Pavelka, gól ale pro ofsajd neplatí!
 
75
Ofenzivní smršť pokračuje, oba týmy zkrátka chtějí výhru. Přesný centr našel v malém vápně hlavu Valenty, ten ale z velké blízkosti zamířil pouze do náruče Ondřeje Koláře!
 
74
Slovácko se nevzdává nadějí na výhru! Kalouda postupoval sám na Koláře, ten mu ale parádním skluzem míč vykopl. Balon doputoval k Liboru Doškovi, domácí gólman ale znovu úřadoval – a opět mu míč ve skluzu ukopl.
 
73
Trenér Habanec reaguje střídáním, Havlíka nahradil Valenta.
 
David PAVELKA - 2:2
 
71
Liberec právě vstřelil branku!
Stejně bleskově, jako se v prvním poločase zrodilo dvougólové vedení, se nyní zase rozplynulo! Tomáš Ďubek parádním pasem poslal dopředu DAVIDA PAVELKU, který z úhlu levačkou nedal Hečovi šanci zasáhnout. A tak U Nisy začínáme zase od začátku.
 
70
Takový fotbal plný šancí se musí divákům líbit! Na druhé straně za hranicí velkého vápna napřáhl Kalouda, jehož pokus se odráží od levé tyče Kolářovy branky!
 
68
Žlutou kartu dostává Libor Došek (1. FC Slovácko).
 
Dzon DELARGE - 1:2
 
67
Liberec právě vstřelil branku!
Tak přeci jen to Slovanu vyšlo. Tomáš Ďubek načechral míč do vápna a Lukáš Pokorný prudkou hlavičkou roztřásl břevno. Míč se ale dostal k DZONU DELARGOVI, který bez obtíží dorazil do branky.
 
65
Tak tentokrát už se někteří domácí dokonce radovali! Šural se totiž zjevil hned ve dvojité šanci. Nejprve uvnitř vápna dobře pálil, ještě lépe si ale počínal Heča, který nohou dokázal míč vyrazit. Liberecký kanonýr se dostal k balonu znovu a z velkého úhlu dokonce Heču překonal, v cestě za snížením mu ale tentokrát stála tyč!
 
62
Mudra opět pronikl do vápna a tentokrát se již nerozpakoval vypálit, Heča ale předvedl svou mrštnost a byl u bližší tyče včas. Z následného rohového kopu Liberec nic nevytěžil.
 
60
Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází , přichází Dzon Delarge.
 
59
Ani druhý rohový kop k ničemu nevedl. Naopak, na druhé straně vznikl rychlý protiútok Slovácka a Ondřej Kolář si málem připsal premiérovou fatální minelu v Synot lize. Vyběhl, aby odkopl míč před Kaloudou, špatně ho ale trefil a Kalouda mohl postupovat na branku. Kolářovi naštěstí pomohl Pokorný, který hostujícího záložníka obral o balon.
 
52
Šumulikoského pokus byl sražen pouze na rohový kop. Ten doletěl přímo na hlavu Libora Doška a ten prudkou hlavičkou pořádně vylekal domácího gólmana Koláře, míč ale nakonec pouze těsně minul branku!
 
51
Šimko přerušil rodící se protiútok Slovanu a po právu vidí žlutý kartónek.
 
50
Obrovská šance Slovanu! David Pavelka v rychlosti postupoval zcela sám na brankáře, zblízka však napálil pouze vyběhnuvšího Heču! To bude domácí ještě mrzet.
 
46
Domácí před druhým poločasem střídají, trávník opustil Vladimír Coufal, jehož nahradil Jan Mudra.
 
45
Tomáš Ďubek dostává za zbytečný faul na polovině hřiště žlutou kartu.
 
35
Nyní chyběly Slovanu pouze centimetry! Šural našel před brankou centrem zcela nehlídaného Hadaščoka a ten míč tečoval kousek vedle Hečovy levé tyče!
 
34
Liberečtí se snažili rychle odpovědět. Ďubek poslal do úniku z pravé strany Pavelku, tomu ale míč utekl a nakonec těsně před gólmanem z nouze zakončoval pouze vedle.
 
Luboš KALOUDA - 0:2
 
32
Slovácko právě vstřelilo branku!
Tak to musí být pro domácí fanoušky šok! LUBOŠ KALOUDA dostal na kopačky zcela přesný pas a tváří v tvář gólmanovi zkušeně zakončil po zemi k tyči.
 
Veliče ŠUMULIKOSKI - 0:1
 
30
Slovácko právě vstřelilo branku!
Po půlhodině přichází tak trochu z ničeho úvodní branka. Diviš odcentroval na vzdálenější tyč, Luboš Kalouda hlavou sklepl za sebe a z dobrých pětadvaceti metrů nedal VELIČE ŠUMULIKOSKI Kolářovi přesnou ranou do vinglu šanci zasáhnout. Hosté se tak ujímají vedení.
 
24
Krátce na to vyrazili kupředu také domácí. Když už se zdálo, že bude jejich útok zastaven, odrazil se míč k Jiřímu Fleišmanovi a ten bez rozpaků vypálil levačkou. Heča si jistě pořádně oddychl, když střela prolétla pouze několik centimetrů kolem jeho pravé tyče.
 
23
Nehlídaný Diviš se na velkém vápně trestuhodně snadno dostal ke střele a Ondřej Kolář se musel předvést své rychlé reflexy, aby jeho pokus vyrazil na roh.
 
18
V té době zároveň dostává žlutou kartu, nejspíše za průpovídky směrem k rozhodčímu, Jaroslav Diviš (SLO).
 
15
Pavelka se po pravé straně prodral až do vápna a dobře přihrál volnému Šuralovi, ten ale místo střely zkusil udělat s míčem ještě pár kroků. K zakončení se dostal až z velkého úhlu a Heča bez problémů vyráží.
 
3
Emotivní okamžik před brankou Slovácka! Po centru Hadaščoka Heča s problémy krotil míč v náruči, to se mu ale nakonec podařilo. Po zákroku do něj ještě naběhl Martin Frýdek a gólman se po něm ostře ohnal pravicí, sudí Paták však nechává zákrok bez povšimnutí.