konec AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc
5:0
(2:0)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
90
Schick ostře sestřelil k zemi Javůrka a prohlédl si v ruce arbitra Hrubeše žlutou kartu.
 
84
V největší olomoucké příležitosti se ocitl mladý Petr Ševčík, jenž efektním průnikem překonal dva protihráče, poté ale z hranice pokutového území nepovedenou střelou nasměroval míč zhruba o půl metru vedle sparťanské branky.
 
81
Svůj druhý ligový start v kariéře si připíše Patrik Schick, kterému přepouští místo na hřišti Matějovský. Zkušenému středopolaři také patří hlasitý potlesk z hlediště.
 
78
Hybš se u postranní čáry provinil nedovoleným zákrokem v souboji se Zahradníčkem, rozehrávat budou hosté. Zároveň Sparta podruhé střídá, Krejčího nahradil na pažitu Tomáš Přikryl.
 
75
Sparta právě vstřelila branku!
Sparťané nadále na hřišti zcela dominují! Čerstvý rekordman v počtu ligových asistencí během jedné sezóny Bořek Dočkal posadil míč na hlavu PAVLA KADEŘÁBKA, po jehož hlavičce brankář Zlámal popáté loví míč ze své sítě.
 
73
Ševčík s Navrátilem vybojovali autové vhazování u rohového praporku. Ještě před vhozením míče do hry ale hosté naposledy střídají, Tomáš Chorý nahrazuje Jana Navrátila.
 
70
Na Kadeřábkův centr si při naprostém nezájmu olomoucké obrany naskočil Roman Bednář, hlavou ale mířil pouze do brankáře Zlámala.
 
67
Kadeřábkův přetažený centr nasměroval Hybš přímo k Romanu Bednářovi, jenž nejdříve při střeleckém pokusu promáchl, poté už z velmi dobré pozice střílel jen těsně vedle branky Hanáků.
 
65
Zároveň je také za velkého potlesku domácích fanoušků střídán David Lafata, jenž předává kapitánskou pásku Lukáši Váchovi a vpouští do hry Romana Bednáře.
 
65
Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jan Schulmeister, přichází Šimon Falta.
 
64
Na nebezpečný Hušbauerův centr si naskočil Kadeřábek a hlavičkoval jen těsně vedle olomoucké branky.
 
59
Sparta právě vstřelila branku!
Na rohový kop Krejčího si naskočil Švejdík a jeho hlavičku ještě prodloužil za Zlámalova záda DAVID LAFATA!
 
57
Hosté střídají, Pospíšil přepouští místo na hřišti dvacetiletému debutantovi Petru Ševčíkovi.
 
57
Na Dočkalův přízemní pas si naběhl Vácha a z dvaadvaceti metrů pořádným projektilem jen těsně přestřelil olomouckou branku.
 
55
Sparťané se nadále baví fotbalem a vypracovávají si další příležitosti. Matějovský kolmicí po levém křídle rozběhl Krejčího, ten posunul míč do pokutového území na Váchu, jenž jen o pár decimetrů minul olomouckou branku.
 
48
Sparta právě vstřelila branku!
JOSEF HUŠBAUER nadále potvrzuje pozici nejlepšího ligového fotbalisty i střelce současnosti! Prvním dotykem si zpracoval skákavou přihrávku Matějovského a druhým trefil míč parádním způsobem z pětadvaceti metrů k tyči olomoucké branky!
 
43
Sparta právě vstřelila branku!
Fotbalová paráda z dílny JOSEFA HUŠBAUERA! Lídr střelecké tabulky Gambrinus ligy se probil do pokutového území, místo střely ještě volil přihrávku na nabíhající dvojici Kadeřábek – Krejčí, ta však byla nepřesná a od Dreksy se míč odrazil zpět k Hušbauerovi, jenž z otočky nádherným lobem přehodil brankáře Zlámala!
 
41
Po dalším ze sparťanských rohů si na Dočkalův centr naskočil Mario Holek a jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti reflexivním zákrokem vyrazil Zdeněk Zlámal.
 
36
Po krásné sparťanské souhře zakončoval z velmi nebezpečné pozice Dočkal, ovšem minul pravou tyč olomoucké branky. Šanci mu připravili Kadeřábek s Lafatou, první jmenovaný rychlým autovým vhazováním, druhý mu pak předložil míč elegantní patičkou.
 
29
Zároveň žlutou kartu viděl i Jan Schulmeister, zřejmě za nějaké protesty směrem k arbitrovi zápasu.
 
28
Prvním žlutě napomenutým fotbalistou je Jan Navrátil za faul na Kadeřábka u postranní čáry. Mezitím hosté hráli chvíli v deseti, neboť po velké skrumáži před první brankou Sparty musel být ošetřen Pavel Dreksa.
 
27
Sparta právě vstřelila branku!
Sparťané poprvé udolali olomouckou defenzivu! Dočkalův centr vyvolal obrovský závar před Zlámalem, do odraženého míče se opřel MARIO HOLEK a prostřelil vše, co mu stálo v cestě do sítě!
 
19
Dočkal načechral do pokutového území centr, na který ještě nedoskočil Lafata, ovšem míč se odrazil ke zcela osamocenému Krejčímu, jehož projektil z úhlu brankář Zlámal vyráží daleko od své branky.
 
15
Další sparťanská snaha už znamenala vážné nebezpečí pro olomouckou branku, ovšem neujal se Kadeřábkův střílený centr ani Hušbauerova rána z hranice pokutového území.