konec FC Slovan Liberec – FC Viktoria Plzeň
1:2
(1:0)
Komentuje: Jakub Martínek
 
Z Liberce to je v podzimní části Gambrinus ligy vše. U jarních utkání brzy na počtenou.
 
Je za námi utkání 15. kola mezi Slovanem Liberec a Viktorií Plzeň. Domácí byli lepší v prvním poločase, který ovládli. Jenže ještě lepší výkon předvedli i v deseti hosté z Plzně a zaslouženě si připisují tři body. To je ze stadionu U Nisy téměř vše. Ještě se na hrací ploše bude konat menší rozlučka s libereckou legendou Honzou Nezmarem.
 
Konec zápasu.
 
90+2
Karetní mariáš pod Ještědem pokračuje. Další žlutou kartu vidí domácí Bosančič.
 
90+1
Liberecký brankář se zapojil do útoku. Domácí zahrávali standardní situace, na kterou ve vápně číhal i Bičík. Pomezní rozhodčí však celou akci zmařil odmáváním ofsajdu.
 
90
Hlavní rozhodčí Kocourek nastaví tři minuty nad rámec řádné hrací doby.
 
89
Síly na hřišti se vyrovnají. Druhou žlutou kartu vidí Vácha a odchází do sprch.
 
88
O samotnou exekuci se postaral Vácha. Ten ale trefil pouze bránicí zeď a od té pak doputoval míč až do rukavic gólmana Kozáčika.
 
87
Domácí snaha o vyrovnání se libereckým fotbalistům nedá upřít. Teď si vybojovali hodně zajímavou příležitost. Budou zahrávat trestňák z hranice vápna.
 
86
Velkou možnost na vyrovnání mohl mít Delarge. Ten dostal přesný pas za beky a ocitl se před Kozáčikem. Ještě před tím než se však dostal do zakončení, byl odmáván ofsajd.
 
84
Dnes se již střídat nebude. I trenér Vrba využil poslední možnost. Stáhl Daridu, kterého nahradí Hejda.
 
83
Jestli byli hosté z Plzně v první půli horší a pasivní, tak teď to platí dvojnásob o domácích fotbalistech. Západočeši přehrávají svého soupeře i v oslabení.
 
81
Liberec střídá naposledy. Ze hry odešel Janů a na jeho místo přišel ofenzivně ladění Rabušic.
 
80
Liberecká útočná snaha končí těsně před hranicí vápna. Domácí se dopustili faulu a o výhodnou pozici rázem přišli.
 
79
Plzeň právě vstřelila branku!
Jenže hosté se přeci jen dočkali. I v deseti hráčích se dostávají do vedení. Liberečtí zadáci nedokázali odkopnout balon z vlastního vápna. Toho využil VLADIMÍR DARIDA, který se jako poslední dotkl míče a uklidil jej za bezmocného Bičíka – 1:2.
 
78
Gól končí v síti. Nepříjemnou střelu Bičík pouze vyrazil před sebe na volného Bakoše. Ten sice rozvlnil síť, ale stál přitom v ofsajdu.
 
77
Liberec teď drží balon na svých kopačkách a trpělivě kombinuje na polovině hřiště. Nepřesná rozehrávka však domácí o míč připravila.
 
76
Tentokrát byl liberecký pravý bek úspěšnější. Jenže jeho centr doputoval pouze do rukavic připraveného brankáře Kozáčika.
 
75
Na pravé straně se uvolnil Kušnír a pokusil se odcentrovat. Jenže trefil pouze před sebou stojícího Limberského, který nebezpečí odvrátil.
 
74
Západočeši sice zahrávali přímý volný kop z dobré pozice, ale vymyslet nic zajímavého nedokázali. Plzeň to zkusila přímou střelou na branku, ale neuspěla.