probíhá Výběr soupeřů 2024

Komentuje: Richard Wagner, Tadeáš Mima
 
Semifinálová měření sil jsou na programu již o příštím víkendu 30. a 31. března. Volba předposlední fáze nejvyšší soutěže juniorek byla zároveň posledním výběrem soupeřů v tomto ročíku.
 
1LJ
VÝBĚR SOUPEŘŮ 24. 3. SKONČIL
 
Rozpis semifinále 1. ligy juniorek

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FbŠ Bohemians
Tatran Střešovice – FBS Olomouc
 
1LJ
Výběr soupeřů pro semifinále 1. ligy juniorek skončil.
 
1LJ
Na juniorky Tatranu Střešovice tak zbývá FBS Olomouc.
 
1LJ
Jako první si vybírá Chodov, který si volí za soupeřky FbŠ Bohemians.
 
1LJ
Výběr soupeřů pro semifinále 1. ligy juniorek začal.
 
1LJ
VÝBĚR SOUPEŘŮ 24. 3. ZAČAL
 
1LJ
Dobrý večer, vítejte semifinálového výběru soupeřů 1. ligy juniorek, který určí další podobu bitev o titul z nejvyšší soutěže této kategorie.
 
Výběr soupeřek pro semifinále 1. ligy juniorek

Postup do semifinále vyválčila nejlepší čtveřice po základní části. Vítězky základní části z Chodova si ve čtvrtfinále poradily s Libercem, který pro tuto fázi doplnila také bronzová medailistka z MS žen a velký talent českého ženského florbalu Karolína Klubalová. Ta také v prvním klání zaznamenala hattrick, ale na úspěch to hráčkám zpod Ještědu nestačilo. Ty v obou kláních ukázaly svou produktivitu a byť nakonec nebyly výsledky zas tolik jednoznačné jak se před sérií mohlo zdát, měly oba duely florbalistky z Jižního Města pod kontrolou.

V nejkratším možném čase zvládly svou sérii také Hanačky. Olomouc čelila Vítkovicím a důležitý krok udělala už v prvním klání na vlastním hřišti, kde triumfovala 4:1 i díky dvěma trefám Valentýny Zerzánové. Rytířky pak byly ve druhém klání blizoučko k prodloužení série. Ve třetí části srovnala na 4:4 Nela Kubalčíková, ale Olomouc nakonec rozhodla v prodloužení díky trefě Lady Hany Logrové.

Dvě série se pak protáhly až do tohoto víkendu. Po základní části druhý Tatran nejprve přejel doma Ostravu 8:2, hattrickem a celkem čtyřmi body se pod triumf podepsala Pavlína Soukupová. V na góly chudé odvetě ale slavilo domácí FBC, v 52. minutě rozhodla trefou na 2:1 Anna Kytlicová. Rozhodující klání pak měly Střešovice od začátku pevně ve svých rukách a dokráčely si pro postup do semifinále.

Sérii pak obracely klokanky. Ty v první bitvě nestačily na Bulldogs. Brňanky i díky skvělému výkonu Veroniky Machálkové vyválčily v Praze triumf 4:3. V odvetě, i s reprezentantkou Annou Brucháčkovou, která nakonec zapsala čtyři body, v sestavě dokonce na startu třetí části vedly 5:4. Pak ale přišel zeleno-bílý obrat a necelých pět minut před koncem zaznamenala rozhodující gól Alice Jirásková. Ve třetím utkání byla k vidění velká bitva, v níž zazářila skvěle chytající Eliška Svrčková. Za stavu 3:1 na startu třetího dějství měla i štěstí, když Brucháčková trefila v nájezdu břevno. V posledních třech minutách pak Bohemians dvěma góly definitivně své soupeřky zlomily.

Program
19.00 FAT PIPE FLORBAL CHODOV
čeká PSN Tatran Střešovice
 
1LJ
Poslední výběr soupeřů nás bude čekat 24. března, kdy si bude soupeřky volit 1. liga juniorek.
 
VÝBĚR SOUPEŘŮ 22. 3. SKONČIL
 
LSL
Semifinále Livesport Superligy

ESA logistika Tatran Střešovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Předvýběr.CZ Florbal MB – 1. SC TEMPISH Vítkovice
 
LSL
Výběr soupeřů pro semifinále Livesport Superligy skončil.
 
LSL
Předvýběr.CZ Florbal MB – 1. SC TEMPISH Vítkovice

Tyto dva týmy patří dlouhodobě mezi absolutní špičku. Důkazem je to, že se v posledních letech pravidelně objevují v superfinále. Tři ročníky v řadě (2018, 2019, 2021) se dokonce ve florbalové bitvě roku potkaly tyto výběry spolu. Dvakrát slavila prvenství Mladá Boleslav, jednou rytíři. Účast minimálně v semifinále je pro tyto přední celky prakticky povinností, jen jeden z nich ale bude moci zamířit až do superfinále. Oba týmy se spolu potkaly již několikrát v semifinále, pokaždé byl tím celkem, který zůstal před branami florbalové bitvy roku, tým z Mladé Boleslavi. Naposledy se tak stalo v roce 2016. Oba mančafty spolu svedly epickou sedmizápasovou bitvu, která za sebou nechala několik nezahojených ran, které se zacelují možná ještě dnes. Klima je připravené pro to, abychom znovu viděli doslova válku dvou florbalových měst. Na straně Mladé Boleslavi do ní přidávají koření také mladoboleslavský lídr bodování základní části Adam Delong a defenzivní štít Jiří Besta. Oba reprezentanti přešli před začátkem ročníku z Vítkovic právě do města automobilů. V základní části padalo ve vzájemných bitvách dost gólů. Nejprve doma rytíři vyhráli velkou přestřelku 11:8, v Bolce se radovali Středočeši z vysokého triumfu 10:4.
 
LSL
Druhou sérii tedy obstarají Mladá Boleslav a Vítkovice!
 
LSL
ESA logistika Tatran Střešovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Semifinále Livesport Superligy nabídne fanouškům nejstarší florbalové derby historie! Nejen že spolu oba dva týmy sehrály historicky první ligový zápas v Česku, ale oba celky spolu také odehrály svou první sérii play-off. V semifinále v roce 1997 uspěl Tatran coby tehdejší hegemon poměrem 2:0. V historii se spolu oba celky v semifinále potkaly pětkrát. Naposledy v roce 2014, kdy si hráči z Jižního Města připsali vítězství 4:2 v sérii. V tomto ročníku se spolu oba celky potkaly třikrát a pokaždé z toho bylo pořádné drama. V úvodním klání na Řepích triumfoval Tatran, který si po skvělém obratu pohlídal triumf 6:5, na Chodově pak Střešovičtí také obraceli nepříznivý vývoj, aby si nakonec připsali triumf 7:5. Mezitím se oba týmy potkaly ve finále Poháru Českého florbalu. Budete se možná divit, ale i tentokrát si vytvořil lepší výchozí pozici tým Davida Podhráského, ale z triumfu a zisku druhé trofeje v roce 2024 se radovali opět florbalisté Tatranu. Dokáže tedy Chodov v semifinále Tatran konečně zaskočit? Velmi zajímavá bude tato bitva i z jiného pohledu. V ČEZ Extralize totiž proti sobě také stojí ženské výběry Chodova a Tatranu a nikoho už asi nepřekvapí ani to, že tyto dva tradiční týmy se spolu potkaly i v juniorské kategorii.
 
LSL
Uvidíme nejstarší florbalové derby historie! Tatran bez překvapení sahá po Chodovu.
 
LSL
Volí si střešovický Tatran.
 
LSL
Výběr soupeřů pro semifinále Livesport Superligy začal.
 
VÝBĚR SOUPEŘŮ 22. 3. ZAČAL
 
Výběr semifinále Livesport Superligy

Svého soupeře si bude volit střešovický Tatran, který podruhé v řadě ovládl základní část Livesport Superligy. Vybírat může z po základní části třetích Vítkovic, které udolaly v šesti zápasech Bohemians, a Chodovem, jenž přešel přes Spartu.

Karty jsou rozdány jasně. Pokud Tatran sáhne po Chodovu, bude jej čekat stejná série jako jeho ženské kolegyně v ČEZ Extralize. Série s týmem, jehož zdolal ve finále Poháru Českého florbalu. Vybere-li si střešovický celek Vítkovice, pak nás čeká repríza posledního BigBoard Superfinále 2024. Mladá Boleslav bude čekat, zda na ní zbude Chodov, který ji v sezoně dvakrát porazil a vyřadil jí i z pohárového pavouka, nebo rytíři, s nimiž svedli Středočeši epickou sedmizápasovou bitvu již v semifinále v roce 2016.

Program výběru soupeřů
13.30 ESA logistika Tatran Střešovice
čeká Předvýběr.CZ Florbal MB
 
ROZHODNUTO! Vítkovice dokázaly postoupit do semifinále v šestém zápase. Výběr soupeřů pro semifinále superligy bude na programu v pátek 22. března ve 13.30!

Vybírat bude střešovický Tatran coby vítěz základní části, na soupeře bude čekat Mladá Boleslav, která alespoň získá výhodu domácího prostředí. Tatran bude volit jednoho z dvojice Chodov – Vítkovice.
 
Čekat nás budou již jen dva výběry, a to semifinále Livesport Superligy a nejvyšší ligy juniorek. Nejzazším termínem pro obě volby je 24. březen.
 
ČEŽ
VÝBĚR SOUPEŘŮ 17. 3. SKONČIL
 
ČEŽ
Semifinále ČEZ Extraligy
FAT PIPE FLORBAL CHODOV – PSN Tatran Střešovice
1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
 
ČEŽ
Výběr soupeřů pro semifinále ČEZ Extraligy skončil.
 
ČEŽ
1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

Ostrava uvidí reprízu posledního BigBoard Superfinále. Ve stejné fázi se oba celky potkaly naposledy před dvěma lety a 4:0 na zápasy překvapivě postoupilo FBC. V uplynulém roce ale v O2 areně vydřely titul rytířky. V aktuálním ročníku se první vzájemná bitva stala kořistí FBC, které vyhrálo v televizním klání 5:4. Následně si Ostravanky se svými městskými rivalkami poradily i v semifinále Poháru Českého florbalu. Únor ovšem nezastihl FBC v ideální formě, a tak se zatím poslední klání mezi oběma týmy stalo jasnou záležitostí rytířek, které vyhrály 6:1. I díky výsledkům ze závěru základní části by měly platit za mírné favoritky Vítkovice, ale jak velmi dobře známe, tak play-off veškeré předpoklady může snadno smazat.
 
ČEŽ
Druhou sérií tedy bude ostravská bitva mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava!
 
ČEŽ
FAT PIPE FLORBAL CHODOV – PSN Tatran Střešovice

Chodov si zvolil do semifinále pražský souboj s rivalem ze Střešovic. V rámci městského derby se potkají dva týmy, které spolu před dvěma lety svedly epickou sedmizápasovou bitvu. Oba celky navíc oplývají dravým mládím, ale na straně Chodova je více zkušeností. Hráčky z Jižního Města jsou navíc posilněny nedávným triumfem v Poháru Českého florbalu. Přesto však Tatran není radno podceňovat. Střešovické florbalistky svedly náročný souboj s Olomoucí. V prvním duelu v sezoně navíc sahaly proti Chodovu po bodech, v odvetě vyhrály dokonce 5:1, ale semifinálové střetnutí v poháru se stalo kořistí lvic, které by měly být papírovými favoritkami i v této sérii.
 
ČEŽ
Chodov si zvolil střešovický Tatran!
 
ČEŽ
Vybírají florbalistky Chodova. Na výběr je pražský souboj s Tatranem či repríza loňského semifinále s Ostravou.
 
ČEŽ
Výběr soupeřů pro semifinále ČEZ Extraligy začal
 
VÝBĚR SOUPEŘŮ 17. 3. ZAČAL
 
ČEZ Extraliga

Postup do semifinále si v nejkratším možném termínu zajistila trojice nejlepších týmů po základní části. Série mezi Olomoucí a Tatranem se rozhodla v pátek, kdy Pražanky využily druhý mečbol..

Chodov se sice v sérii s Bohemians pořádně nadřel, přesto však nelehký úkol zvládl. Hráčky z Jižního Města úvodní dva duely rozhodly až v prodloužení, následně triumfovaly 4:2 a v posledním klání zejména ve druhé půlce dominovaly a po vítězství 8:4 si zajistily místo mezi nejlepší čtyřku.

Rytířky z Vítkovic měly scénář obrácený. Domácí duely vyhrály úřadující šampionky vždy vysokým rozdílem, a to hlavně díky přispění Michaely Kubečkové, která v nich nastřílela celkem sedm branek. Na půdě Bulldogs Brno se ale již pěkně zapotily a rozhodující dvě klání vyhrály shodně výsledkem 5:3.

Znovu se do semifinále probojovaly také vicemistryně z Ostravy, které čekala série s po základní čáti osmým Libercem. Svěřenkyně Jakuba Robenka si ve všech duelech počínaly celkem suverénně a pokaždé si vytvořily vysoký náskok, na který pak florbalistky zpod Ještědu reagovaly pouze snížením.

Bitva mezi Olomoucí a Tatranem se podle očekávání natáhla na více duelů. Hanačky si v prvním klání připsaly po skvělém obratu první triumf v play-off v historii, následně ale padly v prodloužení a nezvládly ani obě utkání v Praze. Díky tomu si tak Střešovice vytvořily dva mečboly. Ten první nedokázaly proměnit a i když v závěru utkání stahovaly náskok soupeřek, tak nebyly úspěšné a Olomouc si vynutila šestý zápas, který ale dalším těsným výsledkem ovládl Tatran.
 
Další výběr soupeřů bude na programu v neděli 17. března od 19.00. ČEZ Extraliga v něm pozná složení semifinálových dvojic.
 
VÝBĚR SOUPEŘŮ 13. 3. SKONČIL
 
1LJ
Čtvrtfinále 1. ligy juniorek

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FBC Liberec
Tatran Střešovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
FBS Olomouc – 1. SC TEMPISH Vítkovice
FbŠ Bohemians – GC System Bulldogs Brno
 
1LJ
Výběr soupeřů pro čtvrtfinále 1. ligy juniorek skončil.
 
1LJ
Poslední dvojicí jsou tedy Bohemians a Bulldogs Brno!
 
1LJ
Olomoucké florbalistky volí sérii s Vítkovicemi!
 
1LJ
Poslední čtvrtfinálová volba. Soupeřky si vybírá Olomouc. Na výběr jsou Bulldogs a Vítkovice.
 
1LJ
Druhý tým po základní části Tatran Střešovice sáhl po FBC Ostrava.
 
1LJ
Vybírá střešovický Tatran.
 
1LJ
Chodov si vybral do čtvrtfinále Liberec!
 
1LJ
Jako první volí vítězky základní části z Chodova.
 
1LJ
Výběr soupeřů pro čtvrtfinále 1. ligy juniorek začal.
 
VÝBĚR SOUPEŘŮ 13. 3. ZAČAL
 
1. liga juniorek

Po základní části byly na prvním místě hráčky Chodova, které zvládly dlouhodobou fázi naprosto suverénně. Za nimi s odstupem jedenácti bodů finišovaly Střešovice a třetí příčku uhájila Olomouc, což je také trojice, která má možnoat si vybrat soupeřky.

Zbylé týmy čekalo osmifinále, v němž nezaváhaly po dlouhodobé fázi čtvrté klokanky, které v obou duelech vysoko přejely Královské Vinohrady, jimž celkem nasypaly 29 branek. Zeleno-bílé hráčky tak budou čekat na to, kdo jim do čtvrtfinále zbude.

Další série nabídly poměrně dramatické výsledky. Vítkovice sice v prvním klání s Židenicemi vysoko vyhrály, v odvetě však triumfovaly nejtěsnějším rozdílem. Dál zamířil jiný brněnský tým. Bulldogs ovládly první střetnutí s Black Angels 8:3, v Praze ale soupeřky dlouho odolávaly a s celkem z moravské metropole do posledních chvil bojoval o prodloužení série.

Překvapivě těžké.bylo první klání s předposlední Spartou pro FBC Ostrava, hráčky z třetího největšího města v Česku ještě ve 49. minutě prohrávaly 1:4, aby nakonec předvedly skvělý obrat. V Praze pak Ostravanky dominovaly a po výsledku 6:0 zamířily mezi nejlepší osmičku.

Jediný souboj došel až do třetího duelu. Liberec v něm nakonec udolal Hradec Králové i díky přispění bronzové medailistky z mistrovství světa žen Karolíny Klubalové 9:2. Předtím ale v domácím prostředí zvítězil po velkém boji 3:2, na východě Čech pak dokonce padl v prodloužení.

Program výběru soupeřů
9.00 FAT PIPE FLORBAL CHODOV
9.10 Tatran Střešovice
9.20 FBS Olomouc
 
Další výběr soupeřů je na programu ve středu 13. března v 9.05, kdy poznáme složení čtvrtfinále 1. ligy juniorek.
 
VÝBĚR SOUPEŘŮ 9. 3. SKONČIL
 
LSL
Čtvrtfinále play-off Livesport Superligy

ESA logistika Tatran Střešovice – FBC 4CLEAN Česká Lípa
Předvýběr.CZ Florbal MB – FBC Liberec
1. SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians
FAT PIPE FLORBAL CHODOV – ACEMA Sparta Praha
 
LSL
Výběr soupeřů pro čtvrtfinále Livesport Superligy skončil.
 
LSL
Ostré pražské derby!

Na Chodov zbyla Sparta, s níž mají hráči z Jižního Města docela čerstvou zkušenost. Oba týmy se totiž naposledy utkaly v závěru základní části, kdy sparťané prohráli pouze nejmírnějším mankem 6:7. Stejně tak nebodovali ani v úvodu sezony, kdy Chodov vstoupil do dlouhodobé pasáže superligy zdarem 11:6. Vyřazovací série Chodova se Spartou se naposledy konala v ročníku 2015/2016, kdy Chodov urval postup v šesti zápasech.
 
LSL
Chodov tedy čeká bitva se Spartou!
 
LSL
Uvidíme reprízu loňského semifinále

Do čtvrtfinále si Vítkovice volí Bohemians, kteří rozhodně nebudou žádným lehkým soupeřem na rozjezd play-off. Florbalisté z Ostravy sice na jejich půdě uspěli 9:5, doma se jim ale tolik nedařilo a padli 5:6. Sílu klokanů navíc poznaly Vítkovice už před rokem v semifinále soutěže, kdy postoupily po těžkých bitvách 4:2 na zápasy.
 
LSL
Rytíři sáhli po Bohemce!
 
LSL
Poslední výběr. Soupeře si Vítkovice. Jisté je, že bude z Prahy.
 
LSL
Bolku čeká derby s Libercem

Vyrovnanou bilanci mají na kontě florbalisté Boleslavi s Libercem. Nejdříve severočeský tým schytal porážku 3:15, nicméně na druhý pokus uspělo FBC nejtěsnějším rozdílem 9:8. Liberečtí hráči jsou navíc rozjetí potom, co zvládli nesmírně vyrovnané osmifinále play-off s Královskými Vinohrady.
 
LSL
Ano! Mladá Boleslav volí za soupeře Liberec!
 
LSL
Jako další si soupeře volí Mladá Boleslav. Uvidíme po dvou letech znovu bitvu s Libercem?
 
Tatran čeká soupeř, který zvládl otočit sérii

S Českou Lípou má Tatran v aktuálním ročníku rozporuplné zkušenosti. Napoprvé sice Pražané roznesli Severočechy drtivě 14:1, druhé vzájemné střetnutí však dopadlo porážkou 7:8. Ve vítězném utkání z pohledu Pražanů byli hodně vidět především Jakub Boček s Martinem Šindelářem.
 
LSL
Tatran si vybírá Českou Lípu!
 
LSL
Jako první vybírá vítěz základní části. Tým Tatran Střešovice.
 
LSL
Výběr soupeřů pro čtvrtfinále Livesport Superligy začal
 
VÝBĚR SOUPEŘŮ 9. 3. ZAČAL
 
Známe poslední postupující do čtvrtfinále play-off Livesport Superligy. Ve velké bitvě uspěli florbalisté České Lípy, kteří vyhráli v Ostravě 5:3. Výsledkově o něco jistější byl postup Liberce, jenž zdolal Vinohrady 7:3.
 
Program výběru soupeřů pro čtvrtfinále Livesport Superligy

20.35 ESA logistika Tatran Střešovice
20.45 Předvýběr.CZ Florbal MB
20.55 1. SC TEMPISH Vítkovice
čeká FAT PIPE FLORBAL CHODOV
 
Čtvrtfinále Livesport Superligy

Napínavý závěr základní části nakonec zvládl střešovický Tatran, který ji ovládl podruhé v řadě. V dramatické koncovce za sebou nechali úřadující šampioni, pohároví vítězové a majitelé prvního českého triumfu v Poháru mistrů Mladou Boleslav, která nasázela jako první tým v historii přes 300 branek. Třetí příčku pak uhájili rytíři z Vítkovic, kteří budou mít k dispozici třetí volbu.

Čtvrtou pozici a výhodu domácího prostředí pro čtvrtfinále vybojoval Chodov. Hráči z Jižního Města budou čekat na to, který ze soupeřů na něj zbude. Výhodou pro něj však je, že nenarazí na žádný z celků na prvních třech místech. Jistotu čtvrtfinálových bitev mají Sparta a Bohemians, k nimž přibudou dva úspěšné týmy z vyrovnaných osmifinálových sériích.
 
Další výběr soupeřů bude na programu už v sobotu a bude se volit čtvrtfinále play-off Livesport Superligy!
 
VÝBĚR SOUPEŘŮ 7. 3. SKONČIL
 
CE LJ
Osmifinále play-off CE ligy juniorů

1. SC TEMPISH Vítkovice – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
ACEMA Sparta Praha UNYP – Wizards DDM SO Praha 10
PSN Tatran Střešovice – Akademie FBC Plzeň & FBŠ SLAVIA
FbŠ Bohemians DDM Praha 7 – Bulldogs Brno
Předvýběr.CZ Florbal MB – FBC Česká Lípa
FAT PIPE FLORBAL CHODOV – SOKOLI Pardubice
FBC Liberec – Florbal Ústí
FBŠ Hummel Hattrick Brno U19 – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
 
CE LJ
Výběr soupeřů pro osmifinále CE ligy juniorů skončil.
 
CE
Poslední sérii tak utvoří Hattrick Brno a FBC Ostrava.
 
CE LJ
Liberec bude hrát s Ústím nad Labem!
 
CE LJ
Poslední dnešní výběr obstará FBC Liberec. Sáhne po severočeském souboji s Ústím nad Labem nebo bude hrát s Ostravou?
 
CE LJ
Chodov se v osmifinále poměří s pardubickými Sokoly!
 
CE LJ
Svého soupeře si volí Chodov.
 
CE LJ
Čeká nás další regionální souboj! Mladá Boleslav podle předpokladů volí Českou Lípu.
 
CE LJ
Na řadu přichází Mladá Boleslav. Ta má na výběr Pardubice, Českou Lípu, Ostravu a Ústí nad Labem.
 
CE LJ
Bohemians se vydají na brněnskou cestu! V osmifinále vyzvou loňské semifinalisty Bulldogs Brno.
 
CE LJ
Třetí pražský tým bude volit jako čtvrtý. Koho si vyberou klokani?
 
CE LJ
Tatran pojede do Plzně! Čeká jej Akademie FBC Plzeň & FBŠ SLAVIA.
 
CE LJ
Vybírat si nyní bude střešovický Tatran, na který bude čekat cesta mimo metropoli.
 
CE LJ
Sparta zůstane v Praze. Zahraje si sérii s Wizards.
 
CE LJ
Soupeře si vybírá pražská Sparta, která vyválčila druhé místo po základní části.
 
CE LJ
Vítkovičtí rytíři mají jasno! Za soupeře si volí brněnské Gullivers!
 
CE LJ
Jako první budou své protivníky volit florbalisté z Vítkovic. Ve hře je pro ně i městské derby s Ostravou.
 
CE LJ
Výběr soupeřů pro osmifinále CE ligy juniorů začal.
 
VÝBĚR SOUPEŘŮ 7. 3. ZAČAL
 
Výběr CE ligy

Tabulku základní části ovládli s celkem slušným náskokem rytíři z Vítkovic. O šest bodů za nimi skončili loňští finalisté ze Sparty těsně následovaní obhájcem titulu ze Střešovic. Čtvrté místo uhájili klokani z Bohemians, pátá finišovala Mladá Boleslav, šesté místo uhájil Chodov a sedmý skončil Liberec. Prolínacímu prvnímu kolu se vyhnul Hattrick, který si zajistil osmé místo a bude tak čekat na to, s kým bude bojovat o postup do čtvrtfinále.

Roli favoritů zvládly všechny čtyři týmy, které se nedostaly do nejlepší osmičky elitní CE ligy. Bez zaváhání postoupili brněnští Bulldogs, Ústí nad Labem a Česká Lípa. Trochu více práce měla Ostrava, která překvapivě nejprve doma prohrála s Hradcem Králové 6:9, ale na východě Čech si vysokým vítězstvím zajistila prodloužení série. V domácím prostředí pak zvlála rozhodující duel poměrem 5:4.

Celkem jednoznačně si počínali pražští Wizards v sérii proti milevského Došwichu, naopak vítězové jedné ze skupin 1. ligy Black Angels nezvládli sérii s Pardubicemi. Velmi vyrovnaná byla série mezi Gullivers a Havířovem a také Kladnem a Plzní. Obě dvě muselo ve třetím klání rozseknout prodloužení a místečko ve čtvrtfinále si v něm zajistili v prvním případě Brňané, v tom druhém pak akademie ze západočeské metropole.

Pořadí výběru soupeřů
8.30 1. SC TEMPISH Vítkovice
8.40 ACEMA Sparta Praha UNYP
8.50 PSN Tatran Střešovice
9.00 FbŠ Bohemians DDM Praha 7
9.10 Předvýběr.CZ Florbal MB
9.20 FAT PIPE FLORBAL CHODOV
9.30 FBC Liberec
 
Následuje výběr soupeřů pro osmifinále CE ligy juniorů, který proběhne ve čtvrtek 7. března od 8.30.
 
VÝBĚR SOUPEŘEK 3. 3. SKONČIL
 
Osmifinále play-off 1. ligy juniorek

FbŠ Bohemians – TJ Sokol Královské Vinohrady
1. SC TEMPISH Vítkovice – K1 Florbal Židenice
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – ACEMA Sparta Praha
Bulldogs Brno – BLACK ANGELS
FBC Liberec – IBK Hradec Králové
 
Výběr soupeřek pro osmifinále 1. ligy juniorek skončil.
 
Poslední dvojicí jsou Liberec a Hradec Králové.
 
QLJ
Bulldogs budou hrát s Black Angels!
 
1LJ
Poslední volbu mají Bulldogs Brno, ve hře jsou Black Angels a Hradec Králové.
 
1LJ
Ostrava si vybrala pražskou Spartu!
 
1LJ
Na řadu přichází FBC Ostrava.
 
1LJ
Vítkovice zvolily do osmifinále sérii s Židenicemi!
 
1LJ
Vítkovice mají na výběr z Black Angels, Hradce Králové, Židenic a Sparty.
 
1LJ
Na řadu přichází volba Vítkovic.
 
1LJ
Bohemians sáhly pro Královských Vinohradech.
 
1LJ
Jako první vybírají své soupeřky Bohemians.
 
Vyber soupeřů pro osmifinále 1. ligy juniorek začal.
 
VÝBĚR SOUPEŘŮ 3. 3. ZAČAL
 
Poslední volbu si pro osmifinále vydobyly florbalistky Ostravy, které vysoko zdolaly Bulldogs 6:1.
 
Situace v 1. lize juniorek

Své soupeřky si budou do osmifinále play-off 1. ligy juniorek volit týmy umístěné na čtvrtém až sedmém místě. Osmý celek bude mít výhodu domácího prostředí. Na výběr bude z týmů umístěných na devátém až třináctém místě.

Čtvrtou příčku po základní části uhájily florbalistky Bohemians a budou si tak v první fázi své soupeřky vybírat. Páté místo vybojovaly hráčky Vítkovic. O šesté respektive sedmé místo se v přímé bitvě potkají Bulldogs Brno a FBC Ostrava.

Na své soupeřky bude čekat Liberec. Na výběr bude z Black Angels, Hradce Králové, Židenic, Sparty a Královských Vinohrad.

Postupující zamíří do čtvrtfinále, kde si budou své soupeřky volit postupně Chodov, Tatran a Olomouc. Postupující tým, který se po základní části umístil na nejlepší příčce, bude mít ve čtvrtfinále výhodu domácího prostředí.
 
Program výběru soupeřek pro 1. ligu juniorek

19.00 FbŠ Bohemians
19.10 1. SC TEMPISH Vítkovice
19.20 FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
 
Další výběr soupeřů bude na programu v neděli 3. února, kdy si své soupeřky pro osmifinále budou volit celky na 4. – 7. místě v 1. lize juniorek.
 
VÝBĚR SOUPEŘŮ 28. 2. SKONČIL
 
1LM
Čtvrtfinále play-off 1. ligy mužů

Kanonýři Kladno – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
Bulldogs Brno – DDQ Florbal Chomutov
Florbal Ústí – TJ Znojmo LAUFEN CZ
Goldea PANTHERS OTROKOVICE – FbC Respect Hradec Králové

Kromě složení čtvrtfinále jsme již poznali i případné dvojice pro semifinále play-off. V něm se potkají vítězové sérií, v nichž nastoupí první a čtvrtý tým po základní části a postupující z bitev, ve kterých se představí druhý a třetí celek v pořadí dlouhodobé fáze ligy.
 
1LM
Výběr soupeřů pro čtvrtfinále 1. ligy mužů skončil.
 
1LM
Poslední dvojicí jsou tedy Otrokovice a Hradec Králové!

Vzájemné zápasy
Hradec – Otrokovice 3:6
Otrokovice – Hradec 4:5pn
 
1LM
Sever proti jihu! Ústí si vybralo pro čtvrtfinále Znojmo.

Vzájemné zápasy
Znojmo – Ústí 3:4p
Ústí – Znojmo 6:1
 
1LM
Poslední volba pro 1. ligu mužů. Vybírá si Ústí nad Labem. Ve hře je souboj s Hradcem Králové či Znojmem.
 
1LM
Nikoliv! Je jasné, že neuvidíme severočeské derby, protože Bulldogs si vybrali Chomutov.

Vzájemné zápasy
Chomutov – Bulldogs 5:13
Bulldogs – Chomutov 10:8
 
1LM
Další volbu budou mít Bulldogs Brno. Sáhnou po jihomoravském souboji se Znojmem?
 
1LM
Kladenští Kanonýři možná trochu "vypálili rybník" Bulldokům, protože si vybrali Gullivers.

Vzájemné zápasy:
Gullivers – Kladno 4:5p
Kladno – Gullivers 9:3
 
1LM
Jako první budou vybírat Kanonýři Kladno. Na výběr jsou Hradec Králové, Chomutov, Znojmo a Gullivers.
 
1LM
Výběr soupeřů pro čtvrtfinále 1. ligy mužů začal.
 
VÝBĚR SOUPEŘŮ 28. ÚNORA ZAČAL.
 
Je rozhodnuto. Posledním postupujícím do čtvrtfinále jsou brněnští Gullivers.
 
Blíže k postupu do čtvrtfinále jsou nyní Gullivers, kteří aktuálně vedou nad Štíry po dvou třetinách 6:3.
 
Prvoligové rallye zvládl v závěru nejlépe tým Kanonýrů Kladna, který uhájil nejvyšší příčku o bod před Bulldogs. Třetí místo nakonec patřilo Ústí nad Labem a čtvrtí finišovaly ještě v minulé sezoně superligové Otrokovice. Po skvělém závěru brali páté místo v tabulce florbalisté Hradce Králové, šestí skončili florbalisté z Chomutova.

Poslední dvě místečka ve čtvrtfinále si zajistily týmy z osmifinále play-off. Obě série byly po víkendu vyrovnané a rozhodovaly třetí zápasy. Jako první si postup vybojovalo Znojmo, které přetlačilo brněnský Hattrick 3:2. Poslední série se dohrává a souboj mezi sebou svádí Gullivers a České Budějovice.
 
Program výběru soupeřů pro 1. ligu mužů

20.30 Kanonýři Kladno
20.45 Bulldogs Brno
21.00 Florbal Ústí
 
Další výběr soupeřů nás bude čekat 28. února po skončení osmifinále play-off 1. ligy mužů.
 
VÝBĚR SOUPEŘŮ 25. 2. SKONČIL
 
Složení 1. kola play-off CE ligy juniorů

Bulldogs Brno – Asper Šumperk
Florbal Ústí – Florbal Chomutov
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FbC Respect Hradec Králové
FBC Česká Lípa – Panthers Praha
Wizards DDM SO Praha 10 – FBC DOŠWICH MILEVSKO
BLACK ANGELS YONEX – SOKOLI Pardubice
Sokol Brno I EMKOCase Gullivers – 1. SFK Havířov
Kanonýři Kladno – Akademie FbC a FBŠ SLAVIA Plzeň
 
CE LJ
Výběr soupeřů pro 1. kolo CE ligy juniorů skončil.
 
CE LJ
Poslední dvojicí v prvním kole jsou tedy Kladno a Plzeň!
 
CE LJ
Gulls volí SFK Havířov.
 
CE LJ
Poslední volba, mají ji před sebou Gullivers. Na výběr je Plzeň a Havířov.
 
CE LJ
Bleky bude čekat série s pardubickými Sokoly.
 
CE LJ
Předposlední volba, vítěz skupiny B Black Angels, Ve hře jsou Plzeň, Havířov a Pardubice.
 
CE LJ
Došwich! Wizards tedy čeká souboj s Milveskem.
 
CE LJ
Svou volbu nyní provede nejúspěšnější tým 1. ligy juniorů, čili pražští Wizards, kteří ovládli s klidem skupinu A.
 
CE LJ
Lípa pojede do Prahy! Severočechy čeká bitva s Panthers.
 
CE LJ
Na řadu jde se svou volbou Česká Lípa. Ve hře jsou Plzeň, Havířov, Panthers Praha, Pardubice a Milevsko.
 
CE LJ
Třetí známou sérií je FBC Ostrava – FbC Hradec Králové.
 
CE LJ
Soupeře si vybírají zástupci FBC Ostrava.
 
CE LJ
Ústecké juniory bude čekat severočeské derby s Chomutovem!
 
CE LJ
Na řadu přichází ústecká volba.
 
CE LJ
Bulldogs bude čekat Asper Šumperk.
 
CE LJ
Jako první vybírají brněnští Bulldogs.
 
CE LJ
Výběr soupeřů pro CE ligu juniorů začal.
 
ČEŽ
Složení čtvrtfinále play-off ČEZ Extraligy

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FbŠ Bohemians
1. SC TEMPISH Vítkovice – Bulldogs Brno
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – Crazy Girls FBC Liberec
FBS Olomouc – PSN Tatran Střešovice
 
ČEŽ
Výběr soupeřů pro ČEZ Extraligu skončil.
 
ČEŽ
Karta je jasná. Na Olomouc zbyl silný Tatran!

Olomouc je po svém historicky nejlepším umístění po základní části velice motivovaná, proti ní ale ve čtvrtfinále bude stát papírově pravděpodobně ten nejsilnější možný soupeř. Po výběrech prvních tří týmů tabulky totiž na Hanačky zbyly po základní části šesté Střešovice a cesta do vysněného semifinále tak pro ně bude velmi těžká.

Tatran, jakožto pravidelný účastník semifinále, sice nezažil úplně povedenou základní část, i tak má ale spoustu zkušeností. Proti Olomouci navíc drží nerozhodné skóre, neboť s ní jednou prohrál 2:4 a podruhé nad ní triumfoval 4:0. Jak tedy tento souboj dopadne?

Jako největší zbraň budou olomoucké florbalistky moct využít svou celosezonní oporu Lucii Cholinskou, která posbírala 29 kanadských bodů v 19 zápasech a stala se tak nejproduktivnější hráčkou a nejlepší střelkyní tohoto týmu. Na druhé straně si Olomouc bude muset dávat pozor na Lucii Želízkovou, která táhne Střešovice kupředu svými 31 kanadskými body a také na brankářku Moniku Šolleovou, která v sezoně předváděla skvělé výkony a proti Hanačkám dokonce vychytala čisté konto.
 
ČEŽ
Olomouc tak čeká Tatran!
 
ČEŽ
Ostravské FBC zvolilo cestování! Pro čtvrtfinále ukázalo na Liberec

Jako třetí v pořadí výběru se ostravské FBC rozhodlo sáhnout po dalekém Liberci a ve čtvrtfinále jej tak čeká pořádná dávka cestování. Zdá se ale, že mu ani geografická dálka nedělá při výkonu problémy, neboť proti libereckému kádru drží po základní části celkové skóre 23:7. Dvě jasné výhry dělají z ostravského FBC jasného favorita této série a Liberec tak čeká těžký úkol.

Zastavit totiž bude muset jejich nejaktivnější florbalistku Pavlínu Bačovou, která se v základní části umístila také v top pětici nejproduktivnějších hráček celé ČEZ Extraligy. V bráně navíc ostravský celek bude mít svou zkušenou oporu Veroniku Tomšovou a pro Liberec tak bude velkým oříškem vymyslet střely, které by tuto kvalitní gólmanku oklamaly. Pomoci by jim v tom však měla jejich jasná opora Karolína Klubalová, která táhne svůj tým kupředu skvělými výkony a je tou největší zbraní, kterou budou Severočešky pro čtvrtfinále mít.
 
ČEŽ
Ostrava volí Liberec!
 
ČEŽ
FBC Ostrava volí jako poslední. Vybere si Liberec nebo střešovický Tatran? Tým, který zbude, pak narazí na Olomouc.
 
ČEŽ
Po roce stejná volba! Rytířky čekají Bulldogs

Stejně jako v minulé sezoně i v té aktuální se Vítkovice ve čtvrtfinále utkají s Bulldogs. Brněnský celek se v tabulce umístil sice až na pátém místě, po celou základní část ale aktivně bojoval o top čtyřku a byl jí také velice blízko. Po roce se tedy historie opakuje, neboť Bulldočky znovu zaujímají stejné postavení v tabulce a v cestě za postupem jim znovu stanou Vítkovice.

Podaří se brněnským florbalistkám zastavit rozjetý vlak v podobě obhájkyň mistrovského titulu minulého ročníku anebo Vítkovice nedají svému soupeři šanci a přeženou se přes čtvrtfinále stejně rychle jako vloni?

O tom, jak dopadne tato série, by měly rozhodovat zejména Barbora Husková a Michaela Kubečková, které ovládly kanadské bodování celé extraligy a jsou tak hlavní útočnou silou Vítkovic. Na druhé straně zase bude stát opora ženské reprezentace Anna Brucháčková, která se s 39 body stala nejaktivnější hráčkou brněnských Bulldogs a své útočné kvality bude chtít zužitkovat právě v tomto důležitém souboji.
 
ČEŽ
Stejně jako vloni! Rytířky sáhly po Bulldogs Brno.
 
ČEŽ
Na řadu přichází Vítkovice. Ty mají na výběr mezi Bulldogs, Tatranem a Libercem.
 
ČEŽ
Chodov čeká ve čtvrtfinále městské derby s klokankami!

Chodov sáhl po vítězství v základní části a tím i zisku prvního výběru po městském derby, které svede s pražskými Bohemians. Klokanky nezažily úplně povedenou základní část sezony a do čtvrtfinále tak vstupují až ze sedmého místa tabulky.

Proti Chodovu navíc nemají úplně oslnivé výsledky a čeká je tak velmi náročný úkol. V prvním i druhém vzájemném duelu s tímto soupeřem se totiž Bohemians musely popasovat s vysokou prohrou a Chodovu tak mají co oplácet. Čerstvé majitelky pohárového titulu a prezidentského poháru jsou ale na vítězné vlně a zastavit je bude velmi náročné.

Pokusit se o to bude chtít opora klokanek Radka Korbelářová, která se stala nejproduktivnější a nejaktivnější střelkyní svého týmu. Proti ale bude stát silná chodovská ofenzíva v čele s Lucií Baldreichovou a Kateřinou Kovaříkovou, které se obě umístily v top desítce nejproduktivnějších hráček základní části ČEZ Extraligy, kde nechyběla ani Kristína Belicová a Eliška Chudá. Velkou jistotu navíc můžeme spatřit také v chodovském brankovišti, které bude znovu hájit velezkušená Jana Christianová.
 
ČEŽ
Chodov si volí klokanky z Bohemians!
 
ČEŽ
Jako první si své soupeřky do čtvrtfinále volí Chodov.
 
ČEŽ
Výběr ČEZ Extraligy začal
 
VÝBĚR SOUPEŘŮ 25. 2. ZAČAL
 
ČEZ Extraliga

Před malou chvílí skončila základní část ČEZ Extraligy. První místo v tabulce nakonec získaly hráčky Chodova, které v posledním kole zdolaly brněnské Bulldočky a odsunuly tak díky lepším vzájemným zápasům na druhou příčku Vítkovice. Poslední možnost volby budou mít hráčky FBC Ostrava, čtvrté místo a tedy nejen výhodu domácího prostředí pro čtvrtfinále, ale také jistotu, že si je nezvolí některý z výše postavených týmů, získala poprvé v extraligové historii Olomouc. Na výběr bude mezi Bulldogs, Tatranem, Bohemians a Libercem.

Program výběru soupeřů
19.00 FAT PIPE FLORBAL CHODOV
19.15 1. SC TEMPISH Vítkovice
19.30 FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
 
CE liga juniorů

V posledních kolech měli šanci na přímý průnik do osmifinále brněnští Bulldogs a Ústí nad Labem. Ani jeden z celků ale nakonec nedokázal získat patřičný počet bodů. Na straně Severočechů byl proti i los, v posledním kole čelili vítězovi základní části z Vítkovic. Brňané pak po porážce v Liberci nestačili ani na Mladou Boleslav a po porážce 3:5 tak na úkor semifinalisty uplynulého ročníku zamířil jeho městský konkurent Hattrick. Bulldogs tedy budou moci vybírat své soupeře jako první. Následovat je bude Ústí nad Labem, Ostrava a Česká Lípa.

Třetí volbu budou mít k dispozici pražští Wizards, kteří vyhráli skupina A 1. ligy juniorů a získali více bodů než nejlepší tým skupiny B Black Angels, kteří nestačili na Gullivers. Ti přeskočili druhý Havířov a bodově dorovnali Bleky, kteří ale měli jistotu vítězství díky lepším vzájemným zápasům. Poslední výběr budou mít Gullivers, Kladno bude čekat na toho, kdo zbyde. Na výběr bude mezi postupujícími do play-off, kterými jsou kromě zmíněných Havířov, Pardubice, Hradec Králové, Šumperk, Panthers Praha, Akademie FbC a FBŠ SLAVIA Plzeň, Milevsko a Chomutov.

Pořadí výběru soupeřů:
1. Bulldogs Brno
2. Florbal Ústí
3. FBC Ostrava
4. FBC Česká Lípa
5. Wizards Praha
6. Black Angels
7. Gullivers
 
Před výběrem ČEZ Extraligy: Vítkovice čekají, zda zůstanou první

Situace v ČEZ Extralize, která v neděli uzavře svou základní část, je rozdána celkem jasně. První jsou Vítkovice, a to s náskokem tří bodů na Chodov. V posledním kole mají však volno a budou tedy čekat, zda jejich sokyně z Jižního Města doma vyzrají v základní hrací době na Bulldogs Brno. V případě tříbodové výhry Chodova budou první lvice, a to díky lepším vzájemným zápasům (výhry 6:5 a 9:8). Hráčky z Jižního Města mohou být i třetí. To když nezískají ani bod a Ostrava porazí Bohemians. V případě rovnosti bodů rozhodne ve prospěch čerstvých pohárových šampionek skóre ze vzájemných zápasů (8:2 a 4:5).

Prakticky jistou nejlepší čtyřku má Olomouc. Ta o ní přijde pouze ve chvíli, kdy ztratí body proti Znojmu a zároveň získá více bodů než FBS páté Bulldočky, které prohrály s Hanačkami oba duely v základní části. Kvůli horším vzájemným zápasům už o výhodu domácího prostředí pro čtvrtfinále nemohou zasáhnout hráčky Tatranu. Play-off se bude týkat také sedmých klokanek a osmého Liberce, který se tak po roce od návratu mezi elitu probojoval do vyřazovací části. Play-down se bude týkat Třince, Židenic a Znojma. Tuto trojici bude čekat vzájemný souboj, během nějž se spolu všechny týmy potkají čtyřikrát. Poslední celek v tabulce bude posléze v baráži čelit neúspěšným finalistkám 1. ligy žen.
 
Před výběrem CE ligy juniorů

První výběr soupeřů se bude týkat celků umístěných na nižších příčkách po základní části elitní CE ligy, čili týmů na 9. – 12. místě a tří nejlepších družstev ze skupin 1. ligy juniorů. Na výběr bude z celkem osmičky celků.

Po této sérii pak přijde 6. března na řadu také volba protivníků do osmifinále. Tam je blízko k prvnímu výběru kádr rytířů z Vítkovic, který má tříbodový náskok na druhou Spartu a v posledních dvou kolech hraje s Ústím a Českou Lípou, tedy týmy na chvostu. Druhý jmenovaný tým má jistotu toho, že bude hrát 1. kolo play-off, Ústí nad Labem může ještě překvapit a pokud si poradí s Vítkovicemi i předposlední Ostravu, která bude nejlépe desátá, pak může přeskočit Bulldogs a Hattrick Brno. Potřebuje ale získat alespoň čtyři body a doufat, že ani jeden z brněnských týmů nebude naplno bodovat v kláních s Boleslaví a Libercem, které sice mají jisté osmifinále, ale budou si do něj chtít vybudovat lepší pozici než pátou respektive sedmou a získat právo výhodnější volby.

V 1. lize juniorů je jasné, že své skupiny ovládnou Black Angels a Wizards, na které sice ztrácí Kladno šest bodů a v případě dvou výher je dorovná, ale pražský tým má lepší vzájemné zápasy. Z posledního duelu proti Gullivers stačí Blekům bod, aby si zajistili možnost páté volby, v opačném případě budou jako pátí volit Bleci. Kladenští Kanonýři sice nemohou být již první, ale v případě dvou tříbodových výher získají možnost poslední volby. Čtyři body díky lepším vzájemným zápasům stačí Gulliverům, aby přeskočili na druhém místě Havířov a zajistili si alespoň výhodu domácího prostředí. Kromě těchto celků má jistotu play-off i Pardubice, Hradec Králové, Šumperk, Panthers Praha, Akademie FbC a FBŠ SLAVIA Plzeň, Milevsko a Chomutov.
 
Další výběr soupeřů bude na programu v neděli 25. února, kdy poznáme složení čtvrtfinále play-off Extraligy žen a 1. kola CE ligy juniorů.

Program
19.00 ČEZ Extraliga
19.30 CE liga juniorů
 
VÝBĚR SOUPEŘŮ 18. 2. SKONČIL
 
NL-Z
Čtvrtfinále play-off Národní ligy – západ
FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň – Vikings TJ Kobylisy
Panthers Praha – FBC DOŠWICH MILEVSKO
Florbal Primátor Náchod – TROOPERS
TJ Sokol Jaroměř – FBK Atlas Blansko

Díky triumfu na půdě posledního Benešova si první místo a tedy možnost první volby zajistila plzeňská Slavia, která sáhla po Kobylisích. V obou případech slavili v základní části hostující celky a pokaždé nabídla utkání divákům brankové hody.

Jako druzí volili pražští Panthers, kteří si do čtvrtfinále vybrali milevský Došwich, který dvakrát porazili o pouhé dva góly a série tak slibuje pěknou přestřelku. Třetí příčku po základní části získali Primátoři z Náchoda. Ze dvou jihomoravských soupeřů sáhli po Troopers, které v obou případech v dlouhodobé fázi porazili.

Čtvrté místo uhájila díky lepším vzájemným zápasům Jaroměř a bude mít výhodu domácího prostředí pro čtvrtfinále, v němž narazí na Blansko. Oba vzájemné duely byly velmi vyrovnané, a tak nás čeká zřejmě další skvělá série.
 
Výběr soupeřů pro Národní ligu – západ skončil.
 
NL–Z
To znamená, že poslední dvojicí jsou Jaroměř a Blansko.

Vzájemné zápasy
Blansko – Jaroměř 4:3p
Jaroměř – Blansko 8:6
 
NL-Z
Náchodští budou hrát s Troopers!

Vzájemné zápasy
Náchod – Troopers 8:6
Troopers – Náchod 4:11
 
NL-Z
Jako poslední vybírá Náchod. V osudí jsou Blansko a Troopers. Na soupeře čeká Jaroměř.
 
NL-Z
Je to Milevsko! Panthery tedy čeká souboj s nevyzpytatelným nováčkem soutěže.

Vzájemné zápasy
Panthers – Milevsko 9:7
Milevsko – Panthers 6:8
 
NL-Z
Volba padá na Panthers Praha. Sáhnou po jihočeském Milvesku, anebo je bude čekat cesta na jih Moravy na půdu Blanska či Troopers?
 
NL-Z
Slavia Plzeň volí pražské Kobylisy!

Vzájemné zápasy
Plzeň – Kobylisy 6:10
Kobylisy – Plzeň 4:9
 
NL-Z
Jako první vybírá vítěz základní části Slavia Plzeň. Ta může vybírat ze čtveřice Troopers, Blansko, Kobylisy a Milevsko.
 
NL-Z
Výběr soupeřů pro Národní ligu – západ začal.
 
Jako další přijde na řadu volba soupeřů pro čtvrtfinále play-off Národní ligy – západ.
 
NL-V
Čtvrtfinále play-off Národní ligy – východ
FBC Vikings Kopřivnice – FBC Hranice
Torpedo Havířov – Z.F.K. Petrovice
Zlín Lions – Asper Šumperk
FBC Přerov – FBC Intevo Třinec

Jednoznačný vítěz základní části z Kopřivnice volil jako první a sáhl po Hranicích, s nimiž v prvním vzájemném duelu, navíc v domácím prostředí zaváhal. Na hřišti soupeře už si počínali Vikingové jednoznačně a zvítězili 8:1.

Druhé přišlo na řadu Torpedo Havířov, které si vybralo Petrovice. První vzájemný zápas nabídl šestnáct branek, v tom druhém uspěl tým od Karviné. Stejně jako u první série je i zde zajímavé, že pokaždé v základní části slavil hostující celek.

Třetí příčku uhájil Zlín, který zvolil Šumperk. V obou vzájemných zápasech slavil domácí tým výhru díky osmi vstřeleným brankám Čtvrté místo v tabulce patří Přerovu, na který čeká bitva s Třincem. I zde si oba týmy podělily v obou vzájemných zápasech body. Duel v Třinci nabídl epickou bitvu a celkový triumf domácích 13:10.
 
NL-V
Výběr soupeřů pro Národní ligu – východ skončil.
 
NL-V
Poslední dvojicí je tedy Přerov a Třinec.

Vzájemné zápasy
Přerov – Třinec 7:3
Třinec – Přerov 13:10
 
NL-V
Zlín Lions budou hrát se Šumperkem!

Vzájemné zápasy:
Zlín – Šumperk 8:4
Šumperk – Zlín 8:7
 
FLORBALOVÁ BITVA ROKU. Už 14. dubna vyvrcholí ligová sezona elitních soutěží. BigBoard Superfinále nabídne znovu nabitý program, jedinečnou atmosféru a ten nejlepší florbal. Pomoz nám znovu posunout rekord. Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketportal a Ticketmaster.
 
NL-V
Poslední volba skupiny východ. Zlín má na výběr z dvojice Třinec – Šumperk. Zbylý celek bude hrát s Přerovem.
 
NL-V
Havířov sáhl po nedalekých Petrovicích!

Vzájemné zápasy:
Petrovice – Torpedo 6:10
Torpedo – Petrovice 4:6
 
NL-V
Jako další přichází na řadu havířovské Torpedo. Vybírat může z trojlístku Třinec, Petrovice a Šumperk.
 
NL-V
Vikongové sáhli po Hranicích!

Vzájemné zápasy:
Kopřivnice – Hranice: 4:6
Hranice – Kopřivnice 1:8
 
NL-V
Jako první vybírají Vikings Kopřivnice. Po kom ze čtveřice Třinec, Petrovice, Šumperk a Hranice sáhnou?
 
NL-V
Výběr soupeřů pro Národní ligu – východ začal.
 
VÝBĚR SOUPEŘŮ 18. 2. ZAČAL
 
Posledním týmem, který získal jistotu play-off je milevský Došwich. Jeho účast ve vyřazovacích bojích stvrdila porážka Písku na hřišti Panthers Praha.
 
Program výběru Národní ligy

20.00 FBC Vikings Kopřivnice
20.10 Torpedo Havířov
20.20 Zlín Lions

20.30 FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň
20.40 Panthers Praha
20.50 Florbal Primátor Náchod
 
Výběr soupeřů Národní liga – západ

Ve 20.30 pak přijde na řadu také západní skupina Národní ligy. Díky triumfu na půdě posledního Benešova si první místo a tedy možnost první volby zajistila plzeňská Slavia. Jako druzí budou volit pražští Panthers. Třetí příčku drží Primátoři z Náchoda. Čtvrté místo uhájila díky lepším vzájemným zápasům Jaroměř a bude mít výhodu domácího prostředí pro čtvrtfinále. Play-off mají jistéi Troopers, Blansko a Kobylisy, o poslední příčku ve vyřazovacích bojích hraje Písek, který může sesadit Milevsko.
 
Výběr soupeřů Národní liga – východ

Od 20.00 přijde jako první na řadu východní skupina Národní ligy, která je třetí nejvyšší mužskou soutěží. Jednoznačný vítěz základní části z Kopřivnice bude volit jako první, druhé přijde na řadu Torpedo Havířov. Třetí příčku uhájil Zlín, čtvrté místo v tabulce patří Přerovu, který bude vyčkávat na to, který ze soupeřů na něj zbude. A kdo bude na výběr? Třinec, Petrovice, Šumperk a Hranice.
 
Program výběru soupeřů 2024

18. 2. | Národní liga (čtvrtfinále)
25. 2. | ČEZ Extraliga (čtvrtfinále), CE liga juniorů (1. kolo)
28. 2. | 1. liga mužů (čtvrtfinále)*
3. 3. | 1. liga juniorek (osmifinále)
6. 3. | CE liga juniorů (osmifinále)*
9. 3. | Livesport Superliga (čtvrtfinále)**
13. 3. | 1. liga juniorek (čtvrtfinále)*
17. 3. | ČEZ Extraliga (semifinále)*
24. 3. | Livesport Superliga, 1. liga juniorek (semifinále)*

* – v případě dřívějšího skončení předchozí série se může být výběr soupeřů posunut.
** – v případě, že osmfiinále skončí v neděli 6. 3., bude následovat výběr soupeřů v pondělí 7. 3.
 
FLORBALOVÁ BITVA ROKU. Už 14. dubna vyvrcholí ligová sezona elitních soutěží. BigBoard Superfinále nabídne znovu nabitý program, jedinečnou atmosféru a ten nejlepší florbal. Pomoz nám znovu posunout rekord. Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketportal a Ticketmaster.
 
Je před námi vrchol florbalových soutěží v podobě play-off a s ním spojený tradiční výběr soupeřů. Ten protkne řadu nadcházejících víkendů a všedních dnů. Známe několik pevných termínů, ovšem vzhledem k tomu, že nelze předpokládat, jak dlouhé budou jednotlivé série, může se v případě nevyčerpání všech potřebných hracích termínů v jednotlivých soutěžích posunout i výběr soupeřů. O všem budete informováni jak přímo zde v online přenosu, tak i na webu Českého florbalu.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:00.