probíhá Výběr soupeřů 2024

Komentuje: Richard Wagner, Tadeáš Mima
 
Semifinálová měření sil jsou na programu již o příštím víkendu 30. a 31. března. Volba předposlední fáze nejvyšší soutěže juniorek byla zároveň posledním výběrem soupeřů v tomto ročíku.
 
1LJ
VÝBĚR SOUPEŘŮ 24. 3. SKONČIL
 
Rozpis semifinále 1. ligy juniorek

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FbŠ Bohemians
Tatran Střešovice – FBS Olomouc
 
1LJ
Výběr soupeřů pro semifinále 1. ligy juniorek skončil.
 
1LJ
Na juniorky Tatranu Střešovice tak zbývá FBS Olomouc.
 
1LJ
Jako první si vybírá Chodov, který si volí za soupeřky FbŠ Bohemians.
 
1LJ
Výběr soupeřů pro semifinále 1. ligy juniorek začal.
 
1LJ
VÝBĚR SOUPEŘŮ 24. 3. ZAČAL
 
1LJ
Dobrý večer, vítejte semifinálového výběru soupeřů 1. ligy juniorek, který určí další podobu bitev o titul z nejvyšší soutěže této kategorie.
 
Výběr soupeřek pro semifinále 1. ligy juniorek

Postup do semifinále vyválčila nejlepší čtveřice po základní části. Vítězky základní části z Chodova si ve čtvrtfinále poradily s Libercem, který pro tuto fázi doplnila také bronzová medailistka z MS žen a velký talent českého ženského florbalu Karolína Klubalová. Ta také v prvním klání zaznamenala hattrick, ale na úspěch to hráčkám zpod Ještědu nestačilo. Ty v obou kláních ukázaly svou produktivitu a byť nakonec nebyly výsledky zas tolik jednoznačné jak se před sérií mohlo zdát, měly oba duely florbalistky z Jižního Města pod kontrolou.

V nejkratším možném čase zvládly svou sérii také Hanačky. Olomouc čelila Vítkovicím a důležitý krok udělala už v prvním klání na vlastním hřišti, kde triumfovala 4:1 i díky dvěma trefám Valentýny Zerzánové. Rytířky pak byly ve druhém klání blizoučko k prodloužení série. Ve třetí části srovnala na 4:4 Nela Kubalčíková, ale Olomouc nakonec rozhodla v prodloužení díky trefě Lady Hany Logrové.

Dvě série se pak protáhly až do tohoto víkendu. Po základní části druhý Tatran nejprve přejel doma Ostravu 8:2, hattrickem a celkem čtyřmi body se pod triumf podepsala Pavlína Soukupová. V na góly chudé odvetě ale slavilo domácí FBC, v 52. minutě rozhodla trefou na 2:1 Anna Kytlicová. Rozhodující klání pak měly Střešovice od začátku pevně ve svých rukách a dokráčely si pro postup do semifinále.

Sérii pak obracely klokanky. Ty v první bitvě nestačily na Bulldogs. Brňanky i díky skvělému výkonu Veroniky Machálkové vyválčily v Praze triumf 4:3. V odvetě, i s reprezentantkou Annou Brucháčkovou, která nakonec zapsala čtyři body, v sestavě dokonce na startu třetí části vedly 5:4. Pak ale přišel zeleno-bílý obrat a necelých pět minut před koncem zaznamenala rozhodující gól Alice Jirásková. Ve třetím utkání byla k vidění velká bitva, v níž zazářila skvěle chytající Eliška Svrčková. Za stavu 3:1 na startu třetího dějství měla i štěstí, když Brucháčková trefila v nájezdu břevno. V posledních třech minutách pak Bohemians dvěma góly definitivně své soupeřky zlomily.

Program
19.00 FAT PIPE FLORBAL CHODOV
čeká PSN Tatran Střešovice
 
1LJ
Poslední výběr soupeřů nás bude čekat 24. března, kdy si bude soupeřky volit 1. liga juniorek.
 
VÝBĚR SOUPEŘŮ 22. 3. SKONČIL
 
LSL
Semifinále Livesport Superligy

ESA logistika Tatran Střešovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Předvýběr.CZ Florbal MB – 1. SC TEMPISH Vítkovice
 
LSL
Výběr soupeřů pro semifinále Livesport Superligy skončil.
 
LSL
Předvýběr.CZ Florbal MB – 1. SC TEMPISH Vítkovice

Tyto dva týmy patří dlouhodobě mezi absolutní špičku. Důkazem je to, že se v posledních letech pravidelně objevují v superfinále. Tři ročníky v řadě (2018, 2019, 2021) se dokonce ve florbalové bitvě roku potkaly tyto výběry spolu. Dvakrát slavila prvenství Mladá Boleslav, jednou rytíři. Účast minimálně v semifinále je pro tyto přední celky prakticky povinností, jen jeden z nich ale bude moci zamířit až do superfinále. Oba týmy se spolu potkaly již několikrát v semifinále, pokaždé byl tím celkem, který zůstal před branami florbalové bitvy roku, tým z Mladé Boleslavi. Naposledy se tak stalo v roce 2016. Oba mančafty spolu svedly epickou sedmizápasovou bitvu, která za sebou nechala několik nezahojených ran, které se zacelují možná ještě dnes. Klima je připravené pro to, abychom znovu viděli doslova válku dvou florbalových měst. Na straně Mladé Boleslavi do ní přidávají koření také mladoboleslavský lídr bodování základní části Adam Delong a defenzivní štít Jiří Besta. Oba reprezentanti přešli před začátkem ročníku z Vítkovic právě do města automobilů. V základní části padalo ve vzájemných bitvách dost gólů. Nejprve doma rytíři vyhráli velkou přestřelku 11:8, v Bolce se radovali Středočeši z vysokého triumfu 10:4.
 
LSL
Druhou sérii tedy obstarají Mladá Boleslav a Vítkovice!
 
LSL
ESA logistika Tatran Střešovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Semifinále Livesport Superligy nabídne fanouškům nejstarší florbalové derby historie! Nejen že spolu oba dva týmy sehrály historicky první ligový zápas v Česku, ale oba celky spolu také odehrály svou první sérii play-off. V semifinále v roce 1997 uspěl Tatran coby tehdejší hegemon poměrem 2:0. V historii se spolu oba celky v semifinále potkaly pětkrát. Naposledy v roce 2014, kdy si hráči z Jižního Města připsali vítězství 4:2 v sérii. V tomto ročníku se spolu oba celky potkaly třikrát a pokaždé z toho bylo pořádné drama. V úvodním klání na Řepích triumfoval Tatran, který si po skvělém obratu pohlídal triumf 6:5, na Chodově pak Střešovičtí také obraceli nepříznivý vývoj, aby si nakonec připsali triumf 7:5. Mezitím se oba týmy potkaly ve finále Poháru Českého florbalu. Budete se možná divit, ale i tentokrát si vytvořil lepší výchozí pozici tým Davida Podhráského, ale z triumfu a zisku druhé trofeje v roce 2024 se radovali opět florbalisté Tatranu. Dokáže tedy Chodov v semifinále Tatran konečně zaskočit? Velmi zajímavá bude tato bitva i z jiného pohledu. V ČEZ Extralize totiž proti sobě také stojí ženské výběry Chodova a Tatranu a nikoho už asi nepřekvapí ani to, že tyto dva tradiční týmy se spolu potkaly i v juniorské kategorii.
 
LSL
Uvidíme nejstarší florbalové derby historie! Tatran bez překvapení sahá po Chodovu.
 
LSL
Volí si střešovický Tatran.
 
LSL
Výběr soupeřů pro semifinále Livesport Superligy začal.