konec FC Barcelona – Real Madrid
5:1
(2:0)
Komentuje: Michal Luxa
 
S konstatováním, že Barcelona deklasovala Real se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne.
 
Výsledek, který asi žádný fanoušek fotbalu nečekal. Barcelona doslova přejela v El Clasicu Real a navíc mu nadělila nepopulárního bůra. Domácí celek se ve druhém poločase po vstřelení branky Madridu bál o výsledek. Jenže poté přišla gólová smršť, která duel rozhodla. Bílý balet od začátku zápasu tahal za kratší konec provazu, a tak z Camp Nou odjíždí bez bodů.

Situace v tabulce je následující. Katalánci si upevnili vedení v La Lize a nyní mají dvoubodový náskok na Atlético. Naopak Real je až devátý a už na svého konkurenta ztrácí sedm bodů.
 
90+2
Konec zápasu.
 
90+1
Další velká šance, tentokrát pro Real. Do šestnáctky si naběhl Karim Benzema, který z levé strany střílel na zadní tyč. Ovšem balon ji minul jen o pár centimetrů.
 
90
Barcelona mohla přidat i šestou branku, ale Thibaut Courtois byl proti. Luis Suárez dostal míč na penaltový puntík za sebe, ale jeho střelecký pokus byl stejně hodně nepříjemný.
 
87
Barcelona právě vstřelila branku!
Akce střídajících hráčů končí nepopulárním bůrem! Ousmane Dembèlé vnikl zleva do šestnáctky, odkud poslal centr před branku. V tomto prostoru se nacházel ARTURO VIDAL, jehož hlavička skončila za belgickým brankářem. Asistence: Ousmane Dembèlé.
 
86
Barcelona se po zisku balonu přesunula na útočnou polovinu, kde opět trpělivě kombinuje. Každá přihrávka je z publiku odměněna hlasitým výkřikem.
 
85
Real se snaží alespoň přidat ještě jednu branku, kterou by zmírnil porážku. Ovšem centr z levé strany odhlavičkoval do bezpečí Gerard Piqué. Real se ale k míči opět rychle vrátil.
 
84
Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arthur, přichází Arturo Vidal.
 
83
Barcelona právě vstřelila branku!
Camp Nou se po chybě Sergia Ramose otřásá v základech, jelikož Barcelona přidala čtvrtou branku! Sergi Roberto vyslal do brejku LUISE SUÁREZE, jenž se z podobných pozic moc nemýlí. Domácí útočník před vybíhajícím brankářem poslal míč obloučkem za brankovou čáru. Asistence: Sergi Roberto.
 
82
Přihrávku na hranici pokutového území dostal Marco Asensio, jenž vystřelil pouze nad branku. Barcelona se tak žene do dalšího útoku.
 
81
Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Marcelo, přichází Mariano Díaz.
 
81
Barcelona táhla útok po pravé straně a poslala do vápna centr, na který si naskočil Sergi Roberto. Jeho hlavička postrádala přesnost a razanci, a tak ji belgický gólman v klidu zneškodnil.
 
80
Kombinace hostujícího mužstva pokračuje, když byl míč přenesen na Marcela. Centr z jeho kopačky zamířil na zadní tyč, ale Real se ke střeleckému pokusu nedostal. Krajní obránce si hned říká o střídání.
 
79
Utkání se pomalu, ale jistě blíží k poslední desetiminutovce. U postranní čáry byl faulován Lucas Vázquez, jehož dohrál Jordi Alba. Bílý balet dále kombinuje na útočné polovině.
 
77
Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Gareth Bale, přichází Marco Asensio.
 
77
Žlutou kartu dostává Luis Suárez (FC Barcelona), který nepříjemně přišlápl kotník soupeři. To byl opravdu zákrok, který ve fotbale nechceme vidět.
 
75
Barcelona právě vstřelila branku!
Nádherná akce a troufám si říct, že je o vítězi rozhodnuto! Střídající Ousmane Dembèlé roztáhl hru na Sergiho Roberta, který obloučkem našel útočníka. LUIS SUÁREZ do míče trkl, čímž mu dal velkou razanci a umístil ho k pravé tyči. Asistence: Sergi Roberto.
 
74
Nepřesný centr z levé strany skončil až u německého brankáře, který okamžitě rozehrál, a tak jde Barcelona opět do otevřené obrany.
 
74
Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Ousmane Dembèlé.