konec Bohemians Praha 1905 – AC Sparta Praha
1:1
(1:0)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
Pro Spartu se jedná o první letošní ztrátu bodů, minimálně do zítřejšího zápasu Plzně v Liberci však zůstává v čele tabulky. Bohemians se ani na čtvrtý pokus nedočkali výhry a se třemi body jsou aktuálně dvanáctí.
 
Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:8.
 
V Ďolíčku je dobojováno, první pražské derby této sezóny končí nerozhodně 1:1 po brankách Martina Dostála a Davida Pavelky.

Domácí kapitán otevřel skóre v samém závěru prvního poločasu, kdy doklepl míč do sítě po výborně sehrané kombinační akci. Spartě se povedlo vyrovnat po deseti minutách druhého poločasu, David Pavelka skóroval z voleje po rohovém kopu Davida Moberga Karlssona.

Sparta byla ve druhém poločase aktivnějším týmem, po vyrovnání si však připravila jedinou výraznou příležitost, kdy Adam Hložek trefil břevno, k ničemu dalšímu už domácí defenziva soupeře nepustila a spokojenější s bodem jsou Bohemians.
 
90+4
Konec zápasu.
 
90+4
V úvodu poslední minuty avizovaného nastavení je Filipu Součkovi ve středu hřiště pískán nedovolený zákrok, v držení míče budou domácí.
 
90+2
Na Dostálův centr si naskakoval Jan Kovařík, nepovedlo se mu však zakončit, jen prodloužil míč k protějšímu rohovému praporku.
 
90+2
Bohemians hrají na útočné polovině, David Bartek u postranní čáry vybojoval autové vhazování.
 
90+1
Le Giang už je zpět na nohou a bude moci rozehrávat, neboť rozhodčí Pechanec předtím odpískal faul na něj.
 
90+1
Rozhodčí Pechanec oddaluje závěrečný hvizd o čtyři nastavené minuty, zatím však probíhá ošetření brankáře Bohemians.
 
90
Polidarův centr vyrazil Le Giang k postranní čáře, domácí brankář pak zůstává ležet na trávníku a bude muset být podruhé ošetřen.
 
89
Minčeův přízemní centr se odrazil za branku, rozhodčí Pechanec pak přisuzuje domácím odkop od branky.
 
88
Dávidu Hanckovi je na útočné polovině pískán faul na Kamila Vacka, ten chtěl rychle rozehrát, ovšem míč nebyl v klidu a rozhodčí Pechanec tak nechává rozehrávku volného kopu opakovat.
 
87
Hložkův střílený centr Le Giang poněkud nejistě vyrazil, povedlo se mu však nasměrovat míč do strany.
 
86
David Bartek se snažil vysunout Jana Chramostu do volného prostoru, přihrávku však stačil zablokovat Dávid Hancko.
 
85
Po souhře s Matějem Polidarem se u rohu pokutového území dostal k centru Jakub Pešek, před brankou však byl důsledně pokryt Matěj Pulkrab.
 
83
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Vladislav Ljovin, přichází Daniel Krch.
 
83
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Petr Hronek, přichází David Bartek.
 
83
Sparťané se usadili u pokutového území Bohemians, nepovedlo se jim však dostat do zakončení ani ke kvalitnímu centru.
 
82
Po rozehrávce Le Gianga je faul loktem pískán Tomáši Necidovi, ten se zároveň stává prvním žlutě napomenutým hráčem tohoto zápasu.
 
82
Domácí brankář musel být po střetu s Matějem Pulkrabem ošetřen, už je ale připraven k rozehrávce a ve hře se může pokračovat.
 
80
Martin Minčev vybojoval míč na útočné polovině, znovu jej potáhl po křídle, následnou střílenou přihrávku Le Giang vyrazil jen k Sáčkovi, jeho ránu se domácím povedlo zablokovat. Pak ještě centroval Polidar a do brankáře Le Gianga nepříjemně naběhl Matěj Pulkrab, jemuž je zároveň máván ofsajd.
 
79
Martinu Minčevovi se při průniku po pravém křídle nepovedlo udržet míč ve hřišti a před branku už přihrával zpoza brankové čáry, odkopu od branky se tak ujme Patrik Le Giang.
 
78
Martin Dostál nasměroval před branku kvalitní centr, po němž se do zakončení tlačil Jan Chramosta, v tísni se mu ale vystřelit nepovedlo a odraženého míče se zmocnil Florin Nita.
 
77
Dnešní utkání v Ďolíčku sleduje 3 905 diváků.
 
76
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází David Moberg Karlsson, přichází Martin Minčev.
 
76
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází David Pavelka, přichází Filip Souček.
 
75
Po nakrátko rozehraném rohu centroval Polidar do prostoru, kam si nenabíhal nikdo v rudém, míč se však odrážel po hlavách hráčů, nakonec je pískán faul Wiesnerovi.
 
75
Karlssonův centr Jan Vondra prodloužil za branku, následovat bude sparťanský roh.
 
73
Jan Chramosta dostihl dlouhý pas na levém křídle a přihrál před branku Necidovi, ten zády k brance neměl dostatek prostoru na zakončení.
 
72
O chvíli později je ve středu hřiště pískán faul Ljovinovi, domácí fotbalista se navíc těžce zvedá na nohy, bude však v pořádku.
 
71
Petru Hronkovi vletěl do rozehrávky Matěj Pulkrab, píská se proti Spartě.
 
70
Karlssonův centr Tomáš Necid odvrátil na rohový kop, z něj Sparta nijak nezahrozila.
 
69
Jakub Pešek byl faulován na útočné polovině, následovat bude standardní situace pro Spartu.
 
69
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází David Puškáč, přichází Tomáš Necid.
 
68
Dva ofsajdy v rychlém sledu, nejdříve byl odmáván sparťanům, pak také na opačné straně Petru Hronkovi.
 
67
Matěj Pulkrab se ve sparťanském dresu vrací na trávník, kde na hostování v Bohemians odehrál dvě úspěšné sezóny.
 
65
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Adam Karabec, přichází Matěj Pulkrab.
 
65
Po dalším sparťanském rohu rozhodčí Pechanec přerušil hru, protože před domácí brankou se na hřišti ocitl druhý míč a následně přisuzuje balón domácím.
 
64
Po nakrátko rozehraném rohu se sparťané do zakončení nedostali. I proto, že Michal Sáček dostal příliš těžkou přihrávku, kterou musel složitě zpracovávat.
 
63
Bederkovu nepřesnou přihrávku vystihl Matěj Polidar a rozjel rychlý protiútok Sparty, v jehož závěru je Karabcova přihrávka před branka sražena na roh.
 
62
Pro Peškův centr si došel brankář Le Giang a s jistotou zachytil míč do svých rukavic.
 
61
Kamil Vacek propásl ideální moment na přihrávku volnému Dostálovi k postranní čáře a pokoušel se sám o centr, do něj vložil svoji nohu Matěj Polidar.
 
60
Ke Kovaříkově centru se přes Matěje Polidara neprotlačil ke střele Martin Dostál, sparťané pak odehráli míč do zámezí.
 
58
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Roman Květ, přichází Kamil Vacek.
 
58
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Ibrahim Keita, přichází Jan Chramosta.
 
58
Už to mohlo být opačně! Sparta zaútočila do otevřené obrany, Adam Hložek si našel obrovské množství prostoru, prudkou ránou však trefil jen břevno a míč se odrazil zhruba metr před brankovou čáru! Pak se ještě dostal do zakončení Tomáš Wiesner, z úhlu však další pumelicí přestřelil domácí branku.
 
55
Sparta právě vstřelila branku!
Spartě se povedlo vyrovnat! Do rohového kopu Davida Moberga Karlssona se z voleje opřel DAVID PAVELKA a pohotovou ránou prostřelil Patrika Le Gianga!
 
55
David Moberg Karlsson průnikem po pravém křídle vybojoval rohový kop pro Spartu.
 
54
Michal Sáček se na levém křídle pokusil o střelu vnějším nártem, těžký kop ale z úhlu namířil jen do boční sítě.
 
53
Sparťané se usadili u pokutového území soupeře, Karabcova střela ale byla zablokována, Pešek pak už dokázal vypálit k tyči, kde znovu byl brankář Le Giang, jenž Peškovu střelu vyrazil.
 
52
Roman Květ na hraně faulu získal míč v souboji s Matějem Polidarem, David Puškáč pak hledal před brankou nabíhající spoluhráče, ti se však do zakončení nedostali.
 
50
Pechancův verdikt potvrdili také kolegové u videa.
 
49
Adam Karabec se v pokutovém území dostal za záda domácích obránců, pak při průniku kolem brankáře Le Gianga padl k zemi, podle rozhodčího Pechance se však nejednalo o nedovolený zákrok domácího brankáře.
 
49
Dostálův centr prodlužoval na vzdálenější tyč Petr Hronek, do toho prostoru si ale nikdo v zeleno-bílém nenabíhal.
 
48
Ofsajd také na opačné straně je máván Jakubu Peškovi.
 
47
Kovaříkův centr našel před brankou naprosto osamoceného Petra Hronka, ten však mířil přímo k Florinu Nitovi, navíc mu je máván ofsajd. Jednalo se však o velmi těsnou situaci, kterou by v případě vstřelení branky posuzovali rozhodčí u videa.
 
46
Po dlouhém autu Hronka se do zakončení tlačil Köstl, nedokázal však prostřelit hradbu těl před sebou.
 
46
Po změně stran se pokračuje v zahajovacích sestavách.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Okamžitě po sparťanské rozehrávce rozhodčí Pechanec ukončil první poločas, po němž Bohemians vedou nad Spartou 1:0 díky brance Martina Dostála.

V úvodním dějství jsme viděli atraktivní podívanou s šancemi na obou stranách. Dlouho se žádná neujala, skóre tak změnil až domácí kapitán.
 
45+2
První poločas skončil.
 
45+2
Bohemians právě vstřelili branku!
Bohemians se v samém závěru prvního poločasu ujímají vedení! Domácím vyšla skvělá kombinační souhra na pravé straně pokutového území, David Puškáč pak jemným lobem přehodil brankáře Nitu a MARTIN DOSTÁL takřka na brankové čáře doklepl míč do sítě!
 
45+1
V úvodu dvouminutového nastavení David Moberg Karlsson připravil zajímavou palebnou možnost pro Tomáše Wiesnera, také jeho střelu Patrik Le Giang vyrazil.
 
44
Lukáši Štetinovi je ve středu hřiště pískán faul na Keitu, Bohemians se ale brzy zase vzdali držení míče.
 
43
Z rohu se domácí nijak neprosadili, naopak se do rychlého protiútoku pustila Sparta, rovněž po zákroku na Adama Hložka následovala výhoda, Hložkovi se povedlo přihrát volnému Jakubu Peškovi, ten z úhlu nevyzrál na Patrika Le Gianga.
 
42
Při rychlém přechodu domácích do útoku a faulu na Keitu ponechal rozhodčí Pechanec výhodu, Bohemians následně vybojovali rohový kop.
 
41
Karabcův oblouček do pokutového území si zády k brance zpracoval Adam Hložek, po jeho posunutí míče mířila další přihrávka Matěje Polidara jen k brankáři Le Giangovi.
 
41
Adam Karabec si před brankou ukázal prostor, kam by chtěl dostat přihrávku od Jakuba Peška a spoluhráč mu ji tam skutečně adresoval, před Karabcem ale ještě dokázal zasáhnout brankář Le Giang.
 
40
Adam Hložek se snažil vysunout do úniku Jakuba Peška, tomu ale v poslední chvíli ukopl míč od kopačky Jiří Bederka.
 
39
Po faulu Davida Pavelky na Petra Hronka mohou domácí rozehrávat volný kop v blízkosti středové čáry.
 
37
Matěj Polidar se šikovnou kličkou snažil uvolnit kolem Martina Dostála, což se mu částečně povedlo, už však nedokázal dostihnout míč na hrací ploše.
 
36
Jakub Pešek si na levém křídle rychle vyměnil míč s Adamem Karabcem, pak ránou z ostrého úhlu zaměstnal Le Gianga, jemuž se povedlo Peškovu ránu vyrazit do bezpečného prostoru.
 
35
Další centr Jana Kovaříka si zpracoval Vladislav Ljovin, ke střele se ale nedostal a domácí se pak museli rychle vracet dozadu, aby zamezili rychlému sparťanskému brejku, což se jim nakonec podařilo.
 
34
Adamu Hložkovi nevyšel průnik po levé straně pokutového území, před branku už přihrával zpoza brankové čáry a bude se rozehrávat od domácí branky.
 
33
Po nakrátko rozehraném rohu centroval Kovařík, jeho pas ale přeletěl všechny hráče před sparťanskou brankou.
 
32
Kovaříkův centr Tomáš Wiesner srazil na rohový kop. Domácí fanoušci si před rohem přejí branku.
 
30
David Moberg Karlsson napřáhl ke střele od rohu pokutového území, podobně jako v řadě předchozích zápasů jeho pokus z podobné pozice postrádal přesnost a mířil daleko za vzdálenější tyč domácí branky.
 
29
Adam Karabec si před domácí brankou zpracoval dlouhý nákop, pak jeho střelu v pádu dokázal zastavit Daniel Köstl, ten v sedě dokázal i odkopnout míč za postranní čáru.
 
28
Romanu Květovi se nepovedlo založit rychlý přechod do útoku, míče se zmocnili sparťané.
 
27
Po rohu se míč odrazil k Petru Hronkovi, jeho střelecký pokus proletěl nad sparťanskou brankou.
 
26
Ještě před rohovým kopem musí být ošetřen David Pavelka, fotbalisté na trávníku tuto kratší pauzu využívají k hromadnému občerstvení v tomto horkém počasí.
 
25
Vladislav Ljovin se u hranice pokutového území otočil s míčem a pohotově střílel, Florinu Nitovi se povedlo jeho ránu nadrazit nad břevno.
 
24
Petru Hronkovi se do střely zpoza pokutového území položil David Pavelka a sparťanský záložník si počínal natolik dobře, že pro svůj tým vybojoval odkop od branky.
 
23
Hronkův centr si na hruď zpracoval David Puškáč, zády k brance však nemohl vystřelit a nepovedlo se mu ani přistrčit míč svým spoluhráčům.
 
22
Peškův roh letěl do prostoru, kam kromě dvou domácích hráčů naskakovali i Polidar se Štetinou, míč se nakonec od Polidara odrazil za branku Bohemians.
 
21
Matěj Polidar převzal Sáčkovu přihrávku a prudkou ránou z dobrých pětadvaceti metrů pořádně protáhl Le Gianga, ten skokem vyrazil míč vedle své branky.
 
20
Dávid Hancko příliš přehnal razanci svého pasu k pravé postranní čáře na Davida Moberga Karlssona, ten už hlavou jen prodloužil míč do zámezí.
 
19
Florin Nita se převzetím malé domů sám dostal pod velký tlak Petra Hronka, šikovně si však kolem domácího fotbalisty zasekl míč a získal dostatek klidu na rozehrávku.
 
19
Nákop Adama Karabce do pokutového území byl příliš vysoký pro nabíhajícího Polidara, míč doletěl k brankáři Le Giangovi.
 
18
Tomáš Wiesner s Davidem Pavelkou připravili palebnou pozici pro Michala Sáčka, ten si ještě posunul míč kolem bránícího protihráče, pak je jeho střela sražena na roh.
 
18
Petr Hronek nepříjemným skluzem zezadu fauloval ve středu hřiště Michala Sáčka, sparťané už rozehráli z místa přestupku.
 
17
S vysokým centrem Tomáše Wiesnera si bez potíží poradil brankář Patrik Le Giang.
 
16
Karlssonovu průnikovou přihrávku na rozběhnutého Adama Hložka v poslední chvíli stačil zablokovat Daniel Köstl, někdejší kapitán sparťanského dorostu.
 
15
Domácí mají míč pod kontrolou a přihrávají si v okolí středové čáry.
 
14
Adamu Karabcovi se v rámci možností povedlo zpracovat dlouhý pas na pravém křídle, pak už mu ale v těžké pozici nevyšla přihrávka před branku, která mířila mimo dosah jeho spoluhráčů.
 
13
Po pádu Davida Puškáče na trávník v pokutovém území se domácí publikum marně dožadovalo odpískání penalty.
 
12
Na Karlssonův centr si ke vzdálenější tyči nabíhal Jakub Pešek, ve skluzu však na balón nedosáhl a bude se kopat od domácí branky.
 
11
Po souhře Karabce s Hložkem se před branku tlačil Sáček, neměl však dostatek prostoru k zakončení, tak přihrával před branku, domácí obránci odkopli míč do zámezí.
 
10
Bohemians podnikli rychlý výpad do otevřenější sparťanské obrany, Puškáč přihrával do pokutového území, kde Keita ve skluzu nedokázal nasměrovat míč na branku, navíc je francouzskému útočníkovi máván ofsajd.
 
9
Bohemians pak ještě disponovali rohovým kopem, z něj už se jim nepovedlo rumunského brankáře Sparty ohrozit.
 
8
Do dalšího nebezpečného zakončení se dostal Martin Dostál, jeho přízemní střelu Nita rovněž vyrazil, k dorážce už se tentokrát domácí neprotlačili.
 
7
Obrovský nápor domácích! Po Hronkově centru se do balónu opřel Ljovin, jeho ránu Nita vyrazil jen před sebe a dorážku Romana Květa odkopl z brankové čáry Tomáš Wiesner!
 
7
A další prudká rána Sáčka zpoza pokutového území mířila vedle domácí branky. Sparťanský fotbalista teď pořádně zariskoval při zpracování míče, neboť se proti němu vyřítila trojice domácích fotbalistů a v případě vhodného odrazu by mohli běžet přes celé hřiště sami na branku, Sáček to ale dokázal prostřelit.
 
6
Po nakrátko rozehraném rohovém kopu se zpoza pokutového území opřel do balónu Michal Sáček a jeho projektil mířící pod břevno Patrik Le Giang dokázal vyrazit!
 
5
David Moberg Karlsson si u rohu pokutového území zpracoval dlouhý pas Jakuba Peška, domácí mu ale dokázali zamezit ve střeleckém zakončení.
 
3
Wiesnerův centr doletěl přímo do náruče domácího brankáře Le Gianga.
 
2
První útočnou akci domácích vedl po pravé straně Petr Hronek, nepovedl se mu však centr, který daleko přeletěl pokutové území Sparty.
 
1
Adam Hložek byl při pokusu o průnik po útočné polovině příliš osamocen, Daniel Köstl před ním ukopl míč do zámezí.
 
1
Adam Karabec se jako první dotkl míče a je rozehráno!
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodního výkopu se ujmou sparťané. Ve vzájemných zápasech nehrozí barevný konflikt, oba celky tak oblékly tradiční barevné kombinace.
 
Zatímco fotbalisty Bohemians přivítalo skandování „Bohemka do toho“, tak sparťany pískot místního obecenstva, už o svých hlasivkách ale dává vědět také dvoustovka sparťanských příznivců.
 
Trojice rozhodčích v čele s Ondřejem Pechancem přichází na hrací plochu, za nimi postupně také domácí a hostující fotbalisté.
 
Do úvodního výkopu v Ďolíčku zbývá deset minut. V Praze je dnes pořádně horké počasí a stále je kolem třiceti stupňů Celsia.
 
Úvodní sestavy:

Bohemians Praha 1905: P. Le Giang – M. Dostál (C), Köstl, Bederka, Vondra – Ljovin, Květ – Keita, Hronek, J. Kovařík – Puškáč.
Náhradníci: Valeš – Bartek, Krch, Vacek, Fulnek, Chramosta, Necid.

AC Sparta Praha: Nita – Wiesner, Štetina, Hancko, Polidar – Sáček, Pavelka (C) – Moberg Karlsson, Karabec, Pešek – Hložek.
Náhradníci: Holec – A. Gabriel, O. Čelůstka, Minčev, Souček, Pulkrab, Panák.

Rozhodčí: Pechanec – Paták, Horák.
 
AC Sparta Praha

Sparta přijíždí na pravý břeh řeky Vltavy z pozice ligového lídra, když v dosavadních třech kolech ještě neztratila ani bod při velmi aktivním skóre 10:2. Letenští postupně zdolali Sigmu Olomouc 3:2, Slovan Liberec na jeho trávníku 5:0 a Karvinou doma 2:0.

Během týdne Sparta ukončila své učinkování v kvalifikaci o Ligu mistrů prohrou 1:3 v Monaku, od září však bude pokračovat v základní skupině Evropské ligy.

Hosté se musí obejít bez obou Ladislavů Krejčí, mladší má svalové zranění, starší pak onemocněl plicní embolií, mimo hru jsou kvůli zdravotním problémům také Bořek Dočkal či Casper Höjer.
 
Bohemians Praha 1905

Bohemians v prvních třech kolech nové sezóny ještě nepoznali pocit vítězství, když zatím uhráli jen dvě remízy na hřištích soupeřů, v dosud jediném domácím zápase podlehli Plzni 1:2.

Naposledy se „Klokani“ představili v divokém zápase v Jablonci, kde v poločase vedli, Severočeši pak zápas otočili ve svůj prospěch, v nastaveném čase ale Bohemians dokázali srovnat na 2:2 z pokutového kopu. O tři ze čtyř branek týmu v průběhu úvodu ligové sezóny se postaral David Puškáč, při jeho absenci po střídání proměnil klíčovou penaltu v Jablonci Jan Kovařík.
 
Hezký večer z vršovického Ďolíčku, kde se uskuteční atraktivní pražské derby v rámci čtvrtého kola fotbalové FORTUNA:LIGY, Bohemians 1905 přivítají Spartu.

„Klokani“ nedokázali porazit Spartu v Ďolíčku už téměř dvacet let, naposledy se jim to povedlo v listopadu 2001, kdy zvítězili 2:1. To bylo zároveň také poslední vítězství Bohemians v jakémkoliv zápase nad Spartou až do letošního ledna, kdy nečekaně zvítězili na Letné 1:0. Sparta jim pak oplatila tento výsledek v květnu, kdy v Ďolíčku vyhrála 2:1.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.