konec AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko
1:0
(0:0)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
Sparta se dnešní výhrou vrací na druhé místo tabulky, na Jablonec má aktuálně náskok jednoho bodu, přičemž Sparta ještě disponuje zápasem s Viktorií Plzeň k dobru.

Slovácko zůstává čtvrté a začíná drobně ztrácet, aktuálně zaostává o tři body za Jabloncem a o čtyři za Spartou. Na pátou Plzeň má Slovácko náskok pěti bodů, přičemž platí, že zápas Sparta – Plzeň se teprve odehraje.
 
Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:15.
 
Sparta na Letné zdolala Slovácko 1:0 brankou netradičního střelce Tomáše Wiesnera, když po relativně vyrovnaném prvním poločase Sparta ve druhém dějství výrazně přidala, měla celou řadu velkých příležitostí, z nichž však využila jedinou. Po Plavšićově centru se prosadil Tomáš Wiesner a svým druhým ligovým gólem kariéry rozhodl tento zápas.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+3
Michal Tomič se dostal do ještě jednoho zakončení, s jeho přízemní střelou si ale poradil brankář Florin Nita.
 
90+3
Ze standardní situace Slovácko nijak nezahrozilo, Jakub Rezek se pak při snaze udržet míč ve hřišti vyhnal do zámezí a vhazovat bude Sparta.
 
90+2
Žlutou kartu dostává Matěj Polidar (AC Sparta Praha).
Žlutou kartu dostává Filip Souček (AC Sparta Praha).

Oba sparťané dostávají žluté karty za fauly, které následovaly během několika sekund po sobě, nejdříve po Součkově faulu rozhodčí Julínek ponechal hostům výhodu, pak už foukl do píšťalky po faulu druhého ze sparťanů.
 
90+1
Rozhodčí Julínek oddaluje závěrečný hvizd o tři nastavené minuty.
 
90
A udeřit mohlo také na druhé straně! Adam Hložek přihrál volnému Filipu Součkovi, ten tlačil svoji ránu dobře k tyči, Vít Nemrava ale vytáhl další skvělý zákrok a míč vyrazil na roh!
 
89
Po dalším Sadílkově dlouhém autu se míč odrazil k Filipu Kubalovi, jenž prudkou ránou z otočky na osmnácti metrech minul sparťanskou branku! To byla největší příležitost Slovácka ve druhém poločase.
 
88
Havlík adresoval nebezpečný centr do předbrankového prostoru, našel však jen hlavu Martina Vitíka.
 
87
Po rohu se hosté do zakončení nedostali.
 
87
Po dlouhém autu Sadílka se míč odrazil za brankovou čáru od Martina Vitíka, rozhodčí zprvu přisoudili Spartě odkop od branky, vzápětí však mění rozhodnutí na rohový kop.
 
85
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Bořek Dočkal, přichází Adam Karabec.

Bořek Dočkal předal kapitánskou pásku Davidu Pavelkovi.
 
85
Po Dočkalově rozehrávce nakrátko se to sparťané pokusili vykombinovat na pravém křídle, pak už trochu pod tlakem David Pavelka zakončoval vysoko nad branku.
 
84
Michal Sáček podnikl zajímavou individuální akci na pravém křídle, pak si zasekl míč kolem Šimka, který sparťanského beka podkopl a následovat bude standardní situace v podobě tzv. „zkráceného rohu“.
 
83
Rohový kop Sparty zahrával Bořek Dočkal, jeho centr proletěl nad hlavami spoluhráčů před brankou Víta Nemravy.
 
83
Slovácko už vyčerpalo své možnosti ke střídání, Sparta stále disponuje jedním možným přerušením k jednomu či dvěma změnám v sestavě.
 
82
Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Jakub Rezek.
 
82
Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Josef Divíšek, přichází Patrik Šimko.
 
81
Bořek Dočkal rozehrál volný kop po zemi, míč se pak oklikou dostal k Plavšićovi na pravé křídlo, Srbův nebezpečný centr hosté srazili k brankáři Nemravovi.
 
80
Michal Sáček vystihl Divíškovu přihrávku a vynutil si faul, následovat bude standardní situace pro Spartu.
 
79
Z rohového kopu Sparta nezahrozila, stále se však hraje pod domácí taktovkou.
 
78
Sadílkova podklouznutí sparťané mohli využít k výpadu do otevřené obrany, Adam Hložek ale přihrával Bořku Dočkalovi spíše na levačku, následně je Plavšićova střela sražena na rohový kop.
 
76
Rozeběhla se závěrečná čtvrthodina a Sparta vede nad Slováckem 1:0 brankou Tomáše Wiesnera. Sparťané měli ve druhém poločase celou řadu dalších příležitostí, vše je ale stále otevřené.
 
75
Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Michal Kohút, přichází Filip Kubala.
 
74
Michalu Kadlecovi je pískán faul na Tomáše Wiesnera, rozehrávky se ujme Florin Nita.
 
72
Na opačné straně se znovu ukázal aktivní Plavšić, ten tentokrát zakončoval sám, Nemrava si s jeho skákavou střelou dokázal poradit.
 
72
Milan Petržela se protáhl s míčem po pravé straně hřiště, pak svůj individuální výpad zakončil střelou, která mířila nad sparťanskou branku.
 
71
Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Václav Jurečka, přichází Michal Tomič.
 
70
Sparta právě vstřelila branku!
Několik desítek sekund po předchozí akci Srdjan Plavšić dalším centrem znovu našel TOMÁŠE WIESNERA, na jehož hlavičku k tyči Vít Nemrava nedosáhl a Wiesner druhým ligovým gólem kariéry otevírá skóre!
 
69
Po rohu se Slovácko neprosadilo, naopak Bořek Dočkal rozjel brejk, v němž pokračoval Srdjan Plavšić a perfektním centrem našel hlavu Tomáše Wiesnera, jenž hlavičkoval do tyče!
 
69
Do přetaženého centru Jurečky se z voleje položil Kliment, jeho střela je sražena na rohový kop.
 
68
Další ze série soubojů Vitíka s Klimentem tentokrát končí faulem sparťana za cenu žluté karty.
 
66
Srdjan Plavšić odcentroval až za hostující branku, odkopu se ujme Vít Nemrava.
 
65
Divíškův centr našel jen Matěje Polidara, jeho hlavička doletěla k Václavu Jurečkovi, ten však zasáhl míč rukou a píská se proti Slovácku.
 
63
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází David Moberg Karlsson, přichází Tomáš Wiesner.
 
63
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Ladislav Krejčí st., přichází Srdjan Plavšić.
 
62
Hosté teď propadli při bránění autového vhazování, z čehož Bořek Dočkal vytěžil prudkou ránu, kterou Vít Nemrava vyráží do bezpečného prostoru na straně.
 
60
Matěj Polidar se vrátil zpět na trávník, u sparťanské lavičky se však připravují do hry Srdjan Plavšić a Tomáš Wiesner.
 
59
Tentokrát se k centru dostal Ladislav Krejčí mladší, před brankou se ale rudí k zakončení nedostali.
 
58
Nepříjemné zdravotní potíže trápí Matěje Polidara, ten musí být ošetřen.
 
57
Po nakrátko rozehraném rohu Bořka Dočkala se do vzduchu zavěsil Ladislav Krejčí mladší, jehož prudkou hlavičku pod břevno bravurně vyráží Vít Nemrava!
 
56
Michal Sáček vystihl hostující přihrávku na sparťanské polovině a vysunul Ladislava Krejčího staršího do volného prostoru na útočné polovině, Krejčímu nabíhali do pokutového území volní spoluhráči, zkušený hráč však nepřesně přihrával.
 
54
Dalšího faulu se hrotový hráč hostů dopustil v souboji s Bořkem Dočkalem ve středu hřiště.
 
53
Havlíkův centr stáhl ze vzduchu Florin Nita, toho však nešetrně atakoval Jan Kliment, za což si hostující útočník prohlíží žlutou kartu.
 
52
Další souboj Martina Vitíka s Janem Klimentem byl posouzen jako nedovolený ze strany Vitíka, následovat bude standardní situace od postranní čáry.
 
51
První tutovka Sparty! Do průnikové přihrávky Bořka Dočkala na Adama Hložka vklouzl Stanislav Hofmann, volného míče se však zmocnil Ladislav Krejčí starší a byl naprosto osamocen před Nemravou, ten dokázal Krejčího střelu zachytit!
 
51
Sáčkův centr proletěl předbrankovým prostorem, k míči se neprotlačili Hložek ani Krejčí starší.
 
50
Složitěji se zvedal na nohy Jan Kliment, oba hráči by však měli být schopni pokračovat v zápase.
 
49
Po vzájemné srážce zůstávají ležet na trávníku Jan Kliment i Martin Vitík, faul je pískán hostujícímu hráči.
 
48
David Moberg Karlsson potáhl míč po pravém křídle, pak ale velmi nepřesně centroval.
 
48
Sáčkovu nepřesnou přihrávku napříč útočnou polovinou vystihl Milan Petržela, Slovácko toho využilo k ofenzivě a Sadílkův centr našel Jana Klimenta, ten však hlavičkoval nepřesně.
 
47
Davidu Mobergu Karlssonovi se do volného prostoru na pravém křídle rozběhl Michal Sáček, Švéd na něj ale nedokázal propasírovat přihrávku.
 
46
Po přestávce se pokračuje beze změn v sestavách.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Úvodní dějství nabídlo oboustranně aktivní hru, výraznějších příležitostí jsme ale zatím moc neviděli, poločasová remíza tak je zcela spravedlivá.
 
45+3
První poločas skončil.
 
45+3
Další útočné snažení Slovácka zakončil dalekonosnou ránou Milan Petržela, jeho projektil prosvištěl vedle sparťanské branky.
 
45+1
Jan Kliment se pustil do rychlostního souboje s Martinem Vitíkem, úspěšnější byl mladší sparťan, Kliment na něj navíc nešikovně spadl a těžce se zvedal ze země.
 
45+1
Rozhodčí Julínek k úvodním pětačtyřiceti minutám přidává dvě nastavené minuty.
 
45
Filip Souček v osobním souboji přistrčil Václava Jurečku, rozehrávat může Slovácko.
 
43
Při útočné akci Slovácka si Michal Kohút dobře všiml zcela volného Josefa Divíška na levé straně, sparťanský odchovanec si potáhl míč do pokutového území, pak pravačkou střílel nepřesně.
 
42
Matěj Polidar u postranní čáry nepřešel přes Milana Petrželu, ten byl navíc faulován a Slovácko bude rozehrávat míč z klidu.
 
42
Teď se Sáček dostal ke kvalitnějšímu centru, před brankou ale na míč nedosáhl Adam Hložek.
 
41
Michal Sáček si na pravém křídle vyměnil míč s Davidem Mobergem Karlssonem, pak ale nepřesně přihrával před branku.
 
40
Petrželův centr z pravého křídla si pohlídal Ladislav Krejčí mladší a odhlavičkoval míč za pokutové území.
 
40
Stanislav Hofmann už se vrací zpět na trávník.
 
38
Na trávníku zůstal sedět Stanislav Hofmann, hostující stoper se drží za zadní stehenní sval, což by mohla být nepříjemnost. Ze sektoru náhradníků se tak rychle rozběhl rozcvičit Patrik Šimko.
 
38
Na Dočkalův centr od rohového praporku si naskočil Ladislav Krejčí mladší, ten však hlavou mířil vysoko nad branku Slovácka.
 
37
Davidu Mobergu Karlssonovi na pravém křídle ustřelil míč na rohový kop Josef Divíšek.
 
36
Hložek s Karlssonem zaútočili do velké početní převahy šesti hráčů Slovácka, švédský fotbalista se přesto dostal do zakončení, svoji ránu však nasměroval výrazně mimo hostující branku.
 
35
Josef Divíšek v souboji se Sáčkem neměl dostatek prostoru na centr a sice propasíroval svoji přihrávku mezi Sáčkovými nohami, přihrával však do prostoru, kde nebyl nikdo v bílém.
 
34
Divíškův centr našel jen Matěje Polidara, sparťanům se ale nepovedlo ideálně odvrátit míč z pokutového území, hosté už se však do zakončení nedostali.
 
32
Do Dočkalova centru se zavěsil naprosto osamocený Filip Souček, na míč však nedosáhl dobře a hlavičkoval vysoko nad branku.
 
31
Centr Davida Moberga Karlssona sice mířil na Adama Hložka, ten však byl zády k brance, navíc pokrytý hostujícími stopery.
 
30
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Ondřej Čelůstka, přichází Filip Souček.
 
30
Čelůstka je v diskuzi s Pavlem Vrbou a skutečně nebude schopen pokračovat v zápase.
 
29
V části hlediště, kde je sektor pro náhradníky Sparty, si zavazuje tkaničky Filip Souček, možná bude muset být Ondřej Čelůstka skutečně střídán.
 
28
Zdravotní potíže trápí Ondřeje Čelůstku, ten bude muset být ošetřen. Sparta na lavičce klasického stopera nemá, v případě jeho absence by se musel dozadu stáhnout Ladislav Krejčí mladší, případně David Pavelka.
 
28
Pro Slovácko se otevřela celá pravá strana, Kohút ale dostal od Klimenta příliš dlouhou přihrávku, kterou už nedostihl na hrací ploše.
 
26
Sparta hraje s míčem na útočné polovině, zatím se ale posouvá s míčem spíše dozadu.
 
24
Slovácko se pokusilo zatlačit Spartu k jejímu pokutovému území, souhra Klimenta s Kohútem ale nevyšla a odraženého míče se zmocnil Florin Nita.
 
23
Sparťané po zisku míče mohli zaútočit do otevřenější slovácké obrany, Bořek Dočkal vysunul Adama Hložka na levé křídlo, Hložek pak vrátil přihrávku zpět Dočkalovi, ten měl solidní palebnou parketu, do střely se mu ale stačil položit Michal Kadlec.
 
22
Nepovedená souhra Pavelky s Dočkalem na útočné polovině, druhý jmenovaný dostal přihrávku od svého spoluhráče do zámezí.
 
20
Divíšek centroval trochu naslepo, ke vzdálenější tyči si však nenabíhal žádný jeho spoluhráč.
 
19
Po nakrátko rozehraném rohu se do problémů dostal Karlsson, jenž v roli posledního měl plné nohy práce, aby udržel míč před dotírajícím Havlíkem, to se mu nakonec povedlo.
 
18
David Pavelka se šikovnou kličkou vyhnul nedůrazně bránícímu Kohútovi, pak střílel zřejmě těsně nad břevno hostující branky, Nemrava ještě pojistil situaci svým zákrokem.
 
17
Z následného rohového kopu už se Slovácko prosadit nedokázalo.
 
16
Divíškův přesný centr našel Jana Klimenta, jeho hlavičku mířící pod břevno Florin Nita prvním důležitým zákrokem zápasu vytáhl nad branku!
 
15
Petrželův nepovedený centr zamířil přímo do náruče Florina Nity. Ten se pokusil rychle rozehrát, čehož chtěl Karlsson využít k vysunutí Pavelky za obranu Slovácka, Pavelkovi už však byl v protipohybu.
 
13
Ladislav Krejčí starší se snažil přihrát do běhu Matěji Polidarovi, toho však odstrčil od míče Milan Petržela.
 
12
Další útočná snaha Slovácka končí Havlíkovým podkopnutím Michala Sáčka, píská se proti moravskému celku.
 
10
Po souhře s Divíškem se snažil odcentrovat Jurečka, našel však jen hlavu Martina Vitíka.
 
9
Adam Hložek na levé straně pokutového území přihrál kolmicí Ladislavu Krejčímu staršímu do jasného ofsajdu, rozehrávky se ujme Vít Nemrava.
 
8
Hraje se u postranní čáry, Matěj Polidar bude vhazovat na útočné polovině.
 
6
Sparta podnikla rychlý přechod do útoku, akci z pravé strany zakončil velmi nepřesnou střelou David Moberg Karlsson.
 
5
Po Klimentově centru nedokázal Jurečka kvalitně zakončit, navíc byl přistižen v postavení mimo hru.
 
4
Slovácko zaútočilo po pravé straně, Petrželův centr je zablokován, také Slovácko bude zahrávat svůj první rohový kop.
 
4
Pavelkův nákop do pokutového území hledal v pokutovém území Adama Hložka, ten jen prodloužil míč k Nemravovi.
 
3
Vít Nemrava chyboval při vyběhnutí za pokutové území, kde při odkopu trefil napadajícího Adama Hložka, ten pak potáhl míč k „šestnáctce“, Hložkovu ránu ale stačil na roh srazit Michal Kadlec.
 
1
Rozehráno! Sparťané oblékli tradiční rudé dresy, Slovácko dnes doplnilo bílé dresy modrými trenýrkami.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Fotbalisté už vbíhají na trávník, utkání bude brzy zahájeno.
 
Oba týmy mají za sebou neúspěšný zápas v týdnu, Sparta oproti zápasu v Jablonci udělala jedinou změnu v sestavě, která je vynucená, neboť zraněného Dávida Hancka nahrazuje Matěj Polidar.

Slovácko má po prohře s Pardubicemi dvě změny v základní sestavě, místo Kubaly a Kalabišky hrají Divíšek a Kohút.
 
Úvodní sestavy:

AC Sparta Praha: Nita – Sáček, Vitík, O. Čelůstka, Polidar – Pavelka, Ladislav Krejčí ml. – Moberg Karlsson, Dočkal (C), Ladislav Krejčí st. – Hložek.
Náhradníci: Heča – Karabec, Minčev, Plavšić, Souček, Trávník, Wiesner.

1.FC Slovácko: Nemrava – Reinberk, S. Hofmann, Mich. Kadlec (C), Divíšek – Havlík, L. Sadílek – M. Petržela, Kohút, Jurečka – Kliment.
Náhradníci: Bajza – Jakub Rezek, Kubala, Mareček, Tomič, Srubek, Šimko.

Rozhodčí: Julínek – Paták, Podaný.
 
1. FC Slovácko

Slovácko vstoupilo do jarní části skvělým způsobem, když po krátké zimní přestávce je se ziskem 29 bodů druhým nejlepším mužstvem této části FORTUNA:LIGY jen se ztrátou jediného bodu na Slavii. V úterý však Slovácko utrpělo nepříjemnou ztrátu v boji o pohárové pozice, když neudrželo vedení v pražském Ďolíčku nad Pardubicemi a nováčkovi soutěže podlehlo 1:3.

Na trávnících soupeřů se ale jinak Slovácku skvěle daří, když celkově tam odehrálo třináct zápasů s bilancí 8-2-3, zcela shodnou s tou sparťanskou a lépe si při zápasech mimo svůj stadión vede jen suverénní Slavia.

Na poslední výlet na pražskou Letnou Slovácko vzpomíná skvěle, neboť v prvním kole loňské sezóny tu zvítězilo 2:0, přičemž se jednalo o vůbec první výhru na Spartě v klubové historii. Slovácko pak ale se Spartou prohrálo oba domácí zápasy, v loňské sezóně 0:2 a letos 1:2.
 
AC Sparta Praha

Sparťané odehráli dosavadních 25 ligových zápasů s bilancí 16-3-6 a na třetím místě mají náskok jednoho bodu na svého dnešního soupeře, přičemž během posledního týdne prohráli dva důležité zápasy. Nejdříve minulou neděli v derby pražských „S“ nestačili na Slavii, které v Edenu podlehli 0:2, ve středu pak rovněž bez vstřelené branky odjížděli s prohrou 0:1 z Jablonce.

Jednalo se o vůbec první sparťanské prohry pod vedením Pavla Vrby. Po jeho nástupu Sparta má neuvěřitelnou bilanci na svém trávníku, kde ve čtyřech soutěžních zápasech vstřelila nevídaných devatenáct branek. Čtyři kusy si odvezly v lize Karviná a Příbram, v pohárovém čtvrtfinále pak Jablonec, mezitím Sparta stihla nastřílet sedm branek Teplicím při vítězství 7:2.

Největšími zdravotními komplikacemi ve sparťanském kádru je dlouhodobá ztráta útočníků Juliše a Kozáka, jediným útočníkem v užším kádru tak je Adam Hložek, ten se v poslední době navíc trápí při proměňovaní gólových příležitostí. Utkání v Jablonci nedohrál ze zdravotních důvodů Dávid Hancko a jeho start je nejistý, po dlouhodobém zranění pak ještě není v zápasové kondici Lukáš Štetina.
 
Hezký podvečer při sledování přenosu atraktivního zápasu fotbalové FORTUNA:LIGY, na pražské Letné se střetne třetí tým tabulky se čtvrtým, Sparta přivítá Slovácko.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.