konec FK Pardubice – FC Fastav Zlín
0:0
(0:0)
Komentuje: David Klier
 
V dnešním utkání nebyla k vidění ani jedna branka a tak oba týmy berou jeden bod do tabulky. Asi nejblíže ke skórování byl ve druhé půli Youba Dramé, ten ale ve velké šanci nedokázal prostřelit brankáře Boháče.
 
Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:17.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+2
Ostrý centr Čanturišviliho z levé strany tečoval Dramé jen vedle branky Marka Boháče, Velká škoda pro hosty, kteří s trochou štěstí mohli jít do vedení.
 
90+2
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Martin Cedidla, přichází Václav Procházka.
 
90+1
Šejvl na polovině stáhl k zemi soupeře a Zlín tak v závěrečných minutách má šanci ohrozit branku z volného přímého kopu.
 
90
Rozhodčí nastavuje tři minuty.
 
89
Martins Touotou se dostal na konec nákopu Lukáše Vraštila, míč si ale nedokázal pokrýt a balón mu vypíchl Čelůstka.
 
86
Jan Jeřábek (FK Pardubice) na polovině hřiště podkopl protihráče a dostává za to kartu žluté barvy.
 
84
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Lamin Jawo, přichází Martins Toutou Mpondo.
 
83
Znovu v zakončení Petráň, když mu skvěle přiklepl míč Tischler, domácí útočník ale netrefil míč vůbec ideálně a netrefil se mezi tři tyče.
 
82
Tomáš Čelůstka vyslal přesný centr na zadní tyč, kam si nabíhal Michal Petráň. Lidé na stadionu už se radovali, po teči obránce ale domácí útočník netrefil bránu.
 
82
Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Ewerton, přichází Sang-hjuk Lee.
 
80
Pardubice se nyní dostaly k několika centrům v řadě a ten poslední byl pro hostující obranu nepříjemný, když musel vyrážet brankář Dostál, Zlín se ale ubránil.
 
78
Petráň si naběhl za obranu na přihrávku Čelůstky, byl ale v ofsajdu.
 
76
Po přetaženém centru Tischlera se na druhé tyči dostal k míči Čelůstka, jenž našel Slámu. Ten znovu centroval, tentokrát trefil jen obránce, od kterého jde míč na rohový kop pro domácí.
 
74
Youba Dramé se ocitl ve stoprocentní šanci tváří v tvář Marku Boháčovi, který útočníkovi hostů zmenšil střelecký úhel a skvělým zákrokem stále drží čisté konto!
 
73
Jiří Sláma se nyní dostal ke dvěma centrům, ten první po zemi obrana odvrátila, druhý zamířil mimo hřiště.
 
72
Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází David Huf, přichází Michal Petráň.
 
71
Jakub Kolář se možná trochu překvapivě zjevil úplně sám s míčem na útočné polovině a dostal se do zajímavé střelecké pozice, levou nohou ale pořádně Boháče neprověřil, domácí gólman si v klidu poradil.
 
70
Tomáš Solil (FK Pardubice) šlapákem fauloval Lukáše Vraštila a po zásluze dostává žlutou kartu.
 
70
Lamin Jawo se pokusil z přímého kopu z dobré pozice ohrozit branku, svou střelou ale nezamířil mezi tři tyče.
 
69
Jakub Janetzký se dostal k míči před pokutovým územím soupeře a byl faulován. Míč si na volný přímý kop připravuje Jawo.
 
68
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Patrik Slaměna, přichází Youba Dramé.
 
66
Přihrávka Čelůstky za obranu byla nepřesná, navíc se při snaze dostat se k míči dopustil faulu Tomáš Solil.
 
65
Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Lukáš Pfeifer, přichází Jiří Sláma.
 
63
A další hráč Zlína zůstává ležet na hrací ploše. tentokrát je to Cheick Conde, který pocítil předchozí souboj s Jeřábkem.
 
63
Cedidla se dostal k centru, ten byl ale zablokován. O chvíli později dokázal udržet soupeře na zádech Čelůstka a tak se bude odkopávat od brány.
 
61
Nedovolený zákrok domácího týmu znamená, že se hráči Fastavu mohou nastěhovat do vápna Pardubic, kde budou čekat centr.
 
60
Jawo už znovu hraje, na straně Zlína se ale chystá střídání. Uvidíme, zda právě Jawo půjde ze hřiště.
 
58
A znovu zůstal ležet na trávníku Lamin Jawo. Tentokrát po hlavičkovém souboji s domácím kapitánem Jeřábkem.
 
56
Po hlavičkovém souboji Tomla s Jawem zůstal hostující hráč ležet na hrací ploše a hosté se dožadují pokutového kopu. Situace je nyní přezkoumávána.
 
54
Čelůstka byl faulován, stihl ale ještě prostrčit míč na Ewertona, který si už rovnal míč na střelu. Rozhodčí ale zastavuje hru a za faul uděluje žlutou kartu Marku Hlinkovi. (FC Fastav Zlín).
 
51
Toml vystoupil a snažil se založit protiútok, podle názoru rozhodčího si ale míč zpracoval rukou a tak musí znovu přepnout do defenzivy.
 
49
Domácí se snaží vstoupit do druhé půle aktivně a to se jim zatím daří. Pfeifer to nyní zkoušel po pravé straně, tam ho ale obral soupeř.
 
47
A znovu Huf. Tentokrát se Pardubice dostaly do rychlého protiútoku a domácí útočník si píchl míč kolem Buchty. Vyzkoušel střelu na přední tyč, ani tentokrát ale nezamířil mezi tři tyče.
 
46
Pardubice si hned ze začátku druhé půle připisují další střelu. Postaral se o ni David Huf, který chtěl využít přihrávky Pfeifera, z velké dálky ale přestřelil.
 
46
Začal druhý poločas.
 
V první půli v Ďolíčku k vidění byla jedna branka, kterou vstřelili hosté, jejich radost ale netrvala dlouho, neboť všemu předcházel ofsajd jednoho z hráčů ve žlutomodrém.
 
45+1
První poločas skončil.
 
45
Nastavuje se jedna minuta.
 
45
Zlín se sice dostal do vedení, všemu ale předcházel jasný ofsajd hostujícího hráče a tak branka nemůže platit.
 
44
Nyní byly k vidění dva ofsajdy rychle za sebou, nejprve byl mimo hru domácí Tischler, na druhé straně dnes aktivní Lamin Jawo.
 
42
Po přímém kopu, který odhlavičkoval Huf, zakončoval jeden z hostů, který napálil nohu Solila. Hosté sice chtěli penaltu po údajné ruce domácího záložníka, rozhodčí Lerch ale jasně naznačuje, že penalta v žádném případě.
 
40
A znovu v náběhu Jawo. Tentokrát si píchl míč kolem Tomla, jenž s ním sice držel krok. při zasekávačce soupeře ale Jawa fauloval a následuje tak standardka Zlína.
 
39
David Huf také z přímého kopu ohrozil branku, jeho umístěnou střelu k tyči dokázal chytit do rukavic brankář Stanislav Dostál.
 
38
David Huf si při nákopu Boháče pokryl míč tak efektivně, že ho zezadu fauloval jeden z obránců a následuje volný přímý kop. Míč si postavil právě Huf, dá se tedy čekat střela.
 
36
Další průniková přihrávka na rychlonohého Jawa, ten byl ale zastaven praporkem asistenta rozhodčího kvůli předcházejícímu ofsajdu.
 
33
Po přiklepnutí Slaměny po volném přímém kopu pálil Marek Hlinka, jeho přízemní střelu Boháč kontroloval a nechal dojít až do zámezí.
 
32
Vraštil se vydal z pozice stopera dopředu a s míčem obehrál dvojici protihráčů, dokud ho nefauloval kapitán domácích Jan Jeřábek.
 
31
Domácí ztratili míč na levém křídle a Zlín šel do rychlého protiútoku. Ten vedl Jawo, který z pravé strany vyslal přizemní centr, který skončil v náruči brankáře Boháče.
 
29
Martin Šejvl neměl moc možnosti a tak se snažil na levém křídle najít Pfeifera, ten si ale nabíhal směrem do středu a tak se na konec této přihrávky nedostal.
 
27
Po úvodu, ve kterém byli lepší hráči hostů, se hra více vyrovnala a v posledních minutách více útočí Pardubice, ty ale ještě nevystřelily na branku.
 
23
Po prodlouženém autu na levé straně Janetzký nacentroval do nohy soupeře, od kterého jde míč na první roh Fastavu.
 
22
Zlín nyní přišel o míč na útočné polovině a Toml založil protiútok. Solil hledal za obranou nabíhajícího Davida Hufa, před kterým ale skluzem zakročil Jakub Kolář.
 
20
Čelůstka centrem ani tentokrát nenašel nikoho ze spoluhráčů, i nyní míč odvrátil první postavený obránce.
 
19
Lukáš Pfeifer nyní znovu v akci, tentokrát pohledně obehrál Condeho a ten ho fauloval, Pardubice tak budou kopat další standardní situaci ze slibné pozice pro centr.
 
18
Na druhé straně se snažili poprvé ohrozit branku Dostála Surzyn s Pfeiferem poté, co druhý jmenovaný centroval do pokutového území. Ani tentokrát se nikdo z domácích nedostal do zakončení.
 
17
Další šance hostů, i když tentokrát se pravděpodobně jednalo o ofsajd, který ale nebyl odmáván. Jawo se objevil tváří v tvář s Boháčem, který skvěle zasáhl nohou!
 
15
O chvíli později už Marek Boháč musel zasahovat po hlavičce na zadní tyči, domácí brankář si v klidu poradil.
 
15
Zlín se nyní jednoduchým přechodem do útoku dostal do šance. Lamin Jawo si naběhl na průnikovou přihrávku a dostal se do pozice pro centr, ten ale nenašel nikoho ve žlutém.
 
13
Roh hosté odvrátili, při snaze dostat se k odraženému balónu ale Jawo fauloval a tak následuje další standardní situace domácích.
 
12
Na druhé straně hrací plochy se dostal k centru Tomáš Solil a po dalším zásahu Condeho bude následovat první roh Pardubic.
 
12
Cheik Conde nyní vybojoval balón u postranní čáry a kolmou přihrávkou chtěl vysunout spoluhráče, ten ale jeho úmyslu neporozuměl.
 
10
Surzyn se vydal dopředu po narážečce s Jeřábkem a po střetu s Condem se ocitl na zemi, i přes protesty domácích rozhodčí Lerch faul nepíská.
 
8
Jakub Kolář (FC Fastav Zlín) zastavil rozvíjející se protiútok Pardubic a dostává za to žlutou kartu.
 
7
O pár desítek sekund později se dostal ke střele Patrik Slaměna, Marek Boháč byl na zemi včas a chytá míč do náruče.
 
6
Zlín se z ničeho nic dostal do velké šance! Martin Toml podcenil souboj s Jawem a ten se dostal do skvělé šance. Jawo ještě našel Slaměnu, který v dobré pozici nedokázal vystřelit!
 
6
Huf nyní napadal rozehrávku Fastavu na jeho polovině a to přineslo své ovoce, když si navrátilec Lukáš Vraštil nedokázal zpracovat těžkou přihrávku od svého gólmana.
 
5
Pardubice nyní předvedly svou první útočnou akci, která šla podél levé postranní čáry. Tomáš Čelůstka se centrem snažil najít Davida Hufa, míč ae skončil za brankou Dostála.
 
4
V úvodních minutách je na balónu častěji Zlín, na těžkém terénu je ale složité dopracovat se k nějaké smyslupné kombinaci. Nepřesná přihrávka na pravé straně nyní znamená, že od brány bude odkopávat Boháč.
 
2
Zlínští se nyní dostali rozehrávkou od své branky až k vápně soupeře, Lamin Jawo na brankové čáře sice přišel o balón, hosté ale rychle získali míč zpátky,
 
1
Utkání právě začalo.
 
Oba týmy s menším zpožděním nastoupily na hrací plochu. Po losu kapitánů Jeřábka s Hlinkou budou rozehrávat fotbalisté Zlína.
 
Úvodní sestavy:

FK Pardubice: Boháč – Surzyn, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek (C) – Pfeifer, Tischler, Solil, Ewerton – Huf.
Náhradníci: Letáček – Prosek, Langedijk, Sláma, Lee, Hušek, Petráň.

FC Fastav Zlín: S. Dostál – Cedidla, Vraštil, P. Buchta, J. Kolář, Čanturišvili – Janetzký, Conde, Hlinka (C), Slaměna – Jawo.
Náhradníci: Rakovan – Simerský, Dramé, Martínez García, Procházka, Chwaszcz, Toutou Mpondo.

Rozhodčí: Lerch – Mokrusch, Leška.
 
Zlín má v letošní ligové sezóně bilanci pěti výher a šesti porážek. S patnácti body je tedy zatím na jedenáctém místě se skóre 13:14. Nejlepším střelcem Moravanů je Tomáš Poznar, který se zatím trefil pětkrát.

V minulém utkání ale Poznar chyběl kvůli vyloučení a Fastav bez něj nedokázal bodovat na hřišti předposlední Příbram. Tam tým Bohumila Páníka nevstřelil branku a prohrál 0:1.
 
Po středečním utkání na Spartě se Pardubice znovu představí proti týmu z Letné, tentokrát ale z té zlínské. Východočeši dnes rozhodně budou chtít zvítězit, v případě porážky by se totiž propadli na 10. místo pravé za jejich dnešního soupeře. V jejich prospěch ale hovoří domácí bilance, kterou mají Pardubice skvělou. V šesti zápasech totiž čtyřikrát zvítězily a dvakrát uhrály bod za remízu.

Jak již bylo zmíněno, tak v posledním utkání se Pardubice střetly se Spartou. V Generali České Pojišťovna Aréně sice nepředvedly špatný výkon, na body to ale nestačilo. Jediným střelcem týmu byl Michal Surzyn, který vyrovnával na 1:1, tato branka ale nebyla uznána kvůli ofsajdu. Letenští nakonec zvítězili 2:0. Právě v tomto utkání obdržel čtvrtou žlutou kartu Brazilec Cadu, který si dnes tedy nezahraje. Otazník také visí nad startem Michala Hlavatého.
 
Vítejte u on-line přenosu ze zápasu 13. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se utkají týmy FK Pardubice a FC Fastav Zlín. Výkop utkání je naplánován na 14:00.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.