konec FK Jablonec – FC Viktoria Plzeň
1:2
(0:2)
Komentuje: Ondřej Belák
 
90+4
Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Kovařík, přichází Joel Ngandu Kayamba.
 
90+1
Neskutečné! Kasper Hämäläinen krásnou kolmicí za obranu oslovil Jana Chramostu, který šel sám na branku. Ještě ale chystal zakončení do prázdné klece Doležalovi, kterého zákrokem za vteřinu dvanáct nepustil ke gólu Roman Hubník!
 
89
Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Aleš Čermák, přichází Roman Hubník.
 
85
85. Doležal v obrovské šanci! Ani Sýkora nedotlačil míč do sítě
 
85
A mohlo být vyrovnáno. Jakub Považanec rozehrál standardku krásým centem, na který si naskočil Martin Doležal, avšak hlavičkoval pouze do Hrušky! Dorážet ještě mohl Dominik Plechatý, kterému ránu zblokovali protihráči.
 
84
Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Libor Holík, přichází Kasper Hämäläinen.
 
81
Lukáš Kalvach krásným obloučkem za obrannou linii Jablonce našel Milana Havla. Ten sám před Hrubým ještě přihrál Beauguelovi, který snadno poslal míč do sítě. Už byl ale v ofsajdu! Velká škoda pro Viktorii, že Havel nezakončoval sám.
 
76
Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Dominik Pleštil, přichází Jan Chramosta.
 
72
Skvělý zákrok Vlastimila Hrubého! Jablonecký gólman tygřím skokem vyrazil povedenou střelu bez přípravy v podání Milana Havla, jenž se objevil v ideální palebné pozici na hraně pokutového území.
 
67
Pavel Bucha roztáhl hru doleva na Jana Kovaříka, který si v pokutovém území efektivně obhodil Libora Holíka a tváří v tvář Hrubému vypálil nad branku! Pěkná akce, až na zakončení.
 
65
Ve spíše nezaviněném souboji dostává žlutou kartu Dominik Pleštil (JAB).
 
63
Milan Havel (PLZ) sestřelil Vojtěcha Kubistu (JAB). První jmenovaný vidí žlutý kartonek za svůj zákrok, druhý za slovní doprovod.
 
61
Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Tomáš Pilík, přichází Jan Matoušek.
 
59
59. Považancova táhlá rána se zakroutila metr mimo bránu
 
57
57. Hejdova hlavička skončila těsně nad břevnem
 
57
Rohový kop si vzal na povel Jan Kovařík, jehož centr našel zcela nehlídaného Lukáše Hejdu. Stoper Viktorie ovšem v obrovské příležitosti hlavičkoval pouze nad horní tyč!
 
54
Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Kopic, přichází Ondřej Mihálik.
 
53
Jean-David Beauguel (PLZ) na půli hřiště nešetrně atakoval Plechatého, za což vidí žlutou kartu.
 
50
50. Doležalovu střelu ve výborné šanci zblokoval Havel
 
50
Vojtěch Kubista je také hodně aktivní. Teď nacentroval tentokrát z pravé strany a Martin Doležal po zpracování míče neprostřelil z bezprostřední blízkosti blok před sebou!
 
46
46. Dominik PLEŠTIL - 1:2
 
46
Jablonec právě vstřelil branku!
Severočeši hned na začátku druhého poločasu slaví snížení! Vojtěch Kubista zakroutil z levé strany krásný centr na malé vápno. U vzdálenější tyče si na něj naběhl DOMINIK PLEŠTIL a bez přípravy ho chladnokrevně poslal do sítě! Druhá ligová trefa v kariéře pro mladého záložníka.
 
41
41. Jean-David BEAUGUEL - 0:2
 
41
Plzeň právě vstřelila branku!
A máme to 0:2! Aleš Čermák nezištnou patičkou poslal balon skrz jablonecké obránce, kterým selhala ofsajdová past. JEAN-DAVID BEAUGUEL posléze stanul úplně sám před Vlastimilem Hrubým, jehož nekompromisně prostřelil!
 
37
37. Hosté se předháněli, kdo v dobré pozici nevystřelí, nakonec pálil Bucha
 
32
32. Další složitý zákrok pro Hrušku, ohrozil ho střelou Pilík
 
32
Standardní situaci rozehrál Tomáš Pilík, jehož přízemní nástřel byl před Alešem Hruškou lehce tečován a nadělal mu plné ruce práce!
 
31
A máme tu první žluté napomenutí. Inkasuje jej Jan Kopic (PLZ), jenž těsně za vápnem stáhl k zemi Sýkoru.
 
28
28. Hruška v problémech! Atakoval ho Doležal
 
28
David Limberský byl u míče rychleji než Pleštil, jenže si vůbec neporozuměl s vyběhnutým Hruškou a jeho malá domů mířila přímo do prázdné klece! Dorazit balon do sítě se snažil Martin Doležal, plzeňský brankář u něj ovšem nakonec byl o zlomek vteřiny dříve a zabránil pohromě.
 
23
23. Aleš ČERMÁK - 0:1
 
23
Plzeň právě vstřelila branku!
Viktoria otevírá skóre! ALEŠ ČERMÁK si převzal míč a navedl si jej až těsně za pokutové území. Když už se zdálo, že proti třem obráncům prováhal možnost ke střele, vypálil levačkou tak přesně, že svůj pokus z hranice šestnáctky zakroutil akorát k tyči!
 
8
Martin Doležal nahrál Vojtěchu Kubistovi. Ten nádhernou kličkou oklamal Hejdu a mohl potvrdit aktuální střeleckou formu! Kubistův pokus z hranice vápna ale špičkou kopačky vytěsnil Aleš Hruška.
 
5
Jan Kovařík poslal z levého křídla svůj typický centr. Ve vápně tentokrát nečíhal David Lafata, kterého obvykle hledal ještě v dresu Jablonce, avšak po nepřesvědčivém zákroku Jana Sýkory se ve stoprocentní šanci zjevil Jean-David Beauguel, jenž sám před Hrubým trestuhodně trefil pouze boční síť!
 
V nejvýše položené ligové destinaci se museli vypořádat s novou sněhovou nadílkou, jablonečtí trávníkáři nicméně odvedli skvělou práci a hřiště je pro utkání v rámci možností velice dobře připraveno. Rozhodčí Rejžek potvrdil, že se zápas uskuteční v původně stanoveném termínu.