konec Bohemians Praha 1905 – FC Zbrojovka Brno
3:0
(3:0)
Komentuje: Tomáš Čekal
 
To je ode mne vše. Přeji vám hezký zbytek krásného nedělního večera.
 
Trenér Bohemians Praha 1905 Miroslav Koubek: „Bylo pro nás důležité zápas zvládnout, protože jsme byli na konci tabulky. Potřebovali jsme se od něj odpoutat do v uvozovkách bezpečnějších vod, což se nám podařilo. Byl to slušný herní výkon, přechodová fáze byla velice dobrá. K levé straně se později přidala i pravá, hráli jsme kombinačně. Samozřejmě je vždy co vytknout. Brno mělo nebezpečné situace, hlavně za stavu 0:0 nás podržel gólman Budinský při šanci Řezníčka. Kdyby to bylo 0:1, mohla vše dopadnout jinak. Měli jsme trošku problémy s nákopy i kvůli zraněným hráčům. Co se týče nováčka v sestavě Jana Holendy, jeho úkolem bylo vytvořit fyzický tlak na stoperskou dvojici. Z jeho agresivity vznikla červená karta Brna. Určitě obstál. Přinesl razanci, sílu i fotbalovost.“
 
Trenér FC Zbrojovka Brno Svatopluk Habanec: „Hodnocení je samozřejmě negativní. Za 45 minut jsme předvedli nejhorší poločas z pěti kol, co máme odehrané. Důraz musí být 50 na 50, teprve potom může přijít fotbalovost, ale to se nestalo. Měli jsme dvě dobré příležitosti, které nedopadly. Byly to věci, které to mohly zlomit, ale naopak nás zlomil první a druhý gól. Při třetím jsme udělali fatální chybu. Mrzí mě, že přišel, protože jsme chtěli se zápasem ještě něco udělat. Musím domácí vyzdvihnout, že byli lepší fotbalově. My jsme dnes hráli druhé housle.“ Dodal také, že v případě střídání Jana Poláka nešlo o zranění, ale spíše o preventivu, protože ho již před tím chytaly křeče.
 
Zápas nám končí. Bohemians si podruhé za sebou připisují tříbodovou výhru, když po Jablonci poráží Zbrojovku Brno 3:0. Zároveň se před ni dostanou v tabulce. Oba hráčské tábory se nyní loučí se svými fanoušky.
 
90+1
Konec zápasu.
 
90
Stejně jako v 1. poločase se i nyní nastaví jedna minuta nad rámec řádné hrací doby.
 
90
Dušan Melichárek ještě předvádí sérii zákroků. Nejprve vytěsňuje střelu z dálky, poté ji musí před dobíhajícím protihráčem vyrazit na roh.
 
90
Fanoušci už si užívají poslední minuty utkání. Kotel skanduje, tribuny přidávají potlesk. Už se musel stát zázrak, aby hosté zvládli vyrovnat.
 
89
A Mikuš okamžitě sprintoval za dlouhým míčem k pravé postranní čáře. Ale Melichárek vyběhnul a byl u něj dříve. Nyní už jej odkopl bezpečněji než v nastavení prvního poločasu a žádné vzrušení nepřišlo.
 
88
Ještě nedávný hráč Plzně Jan Holenda odchází za potlesku diváků z hřiště. Někteří fanoušci si dokonce stoupli. Na hřiště jde Matúš Mikuš.
 
87
Jirásek krásnou zadovkou patou našel za vápnem Michala Hubínka, jenž chtěl hlavně nepřestřelit. Povedlo se mu to. Ale trefil jen náruč brankáře Melichárka.
 
86
Lutsova aktivita na pravém křídle byla až příliš velká a vykoledoval si písknutí faulu na hráče Zbrojovky.
 
85
Za potlesku odchází ze hřiště střelec první a zatím výherní branky Martin Hašek. Na hřiště se podívá Jiří Jeslínek s číslem 23.
 
85
Řezníček v dnešním třetím ofsajdu.
 
83
Siim Luts zahrával přímý kop a překvapil spoluhráče i diváky. Z nepříliš dobré pozice střílel. Mířil však hodně daleko od levé tyče Melichárkovy brány. Pokřik domácích fandů z kotle: „My chceme gól,“ byl zbytečný.
 
82
Mihailo Jovanovič brzdí unikajícího hráče Bohemians těsně před pravou stranou vápna a nemůže vidět nic jiného než červenou kartu. Dlouhým obloukem míří kolem hřiště k šatnám.
 
80
Za velkého potlesku diváků odchází domácí záložník Dominik Mašek. Na trávníku jej nahrazuje Josef Jindřišek, jemuž diváci také tleskají k příchodu.
 
78
A je to vynucené střídání. Tomáš Weber střídá kapitána Zbrojovky Jana Poláka. Snad to nebude nic vážného. Potlesk pro kapitána Brna přichází z obou táborů fandů.
 
78
Za Janem Polákem, který zůstává sedět na trávníku míří lékaři. Spoluhráči se zatím kolem něj občerstvují.
 
77
Několi náznaků šancí Bohemians. Nakonec končí míč za vápnem u Milana Havla, který střílí po zemi a po lehké teči musí předvést Melichárek rychlý reflex. Míč končí na noze a odráží se od ní pryč z vápna.
 
75
Hostující Hyčka nyní zvedl nohu příliš vysoko, což postranní rozhodčí viděl z těsné blízkosti a napovídá hlavnímu, aby hru přerušil. Také se tak stalo. Domácí budou odkopávat.
 
74
Po hezké akci domácích nechává míč Holendovi Jirásek. Holenda jej ale zpracovával moc dlouho a stihl už jen vyprášit bloky obránce Zbrojovky.
 
74
Brno mělo chvíli výhodu po faulu na Lutonského (dostal koňara), o míč ale rychle přišlo a rozhodčí hru přerušuje.
 
73
Útočník Brna Řezníček má stále snahu s nepříznivým stavem něco udělat. Už podruhé je však přistižen v ofsajdu, i když mi s míčem rád pokračoval dál. Nemůže.
 
71
Na dnešní utkání 6. kola si do Ďolíčku našlo cestu hezkých 4329 diváků.
 
71
Na začátku 71. minuty rozhodčí Zelinka podruhé dopřává hráčům pauzu na občerstvení.
 
70
Řezníček byl sám na kraji středové čáry a pokusil se vyslat do sprintu vyslat Škodu. Ten by však musel mít tryskové motory, aby mohl přihrávku stihnout.
 
69
Po delší době se o útok pokusili i hráči Bohemians 1905, ale chyběla finální přihrávka. Brněnský blok nyní odolal v klidu.
 
68
Matúš Lacko poslal nadýchaný míč do pokutového území. Na centr z pravé strany nejvýše vyskočil Řezníček, ale jeho hlavička byla slabá a přesně do míst, kde stál Budinský.
 
66
Hezky posunutý míč na Jana Štohanzla, který byl rozběhlý na velkém vápně. Do míče se opřel z první, ale trefil jen domácí blok před sebou. Kdyby se tak nestalo, mohlo klidně jít o gólovou střelu. Na kdyby se ale nehraje...
 
65
Na trávníku nyní leží a drží se za nohu domácí Milan Havel. Rozhodčí sice hru přerušil, ale Halve se rychle sbírá ze země a hrajeme dál.
 
64
Mihailo Jovanovič ustrážil za zády dotírajícího útočníka Bohemians a pohlídal míč, který směřoval za čáru. Bude to odkop pro Melichárka.
 
61
Brno podruhé střídá. Hřiště opouští Jakub Šural, hrát jde Jakub Přichystal.
 
61
Míč mají více na kopačkách hráči z Brna, domácí se zřejmě budou spoléhat na rychlé brejky. Góly už nutně střílet nemusí.
 
60
Hezká, ale nepřesná zadovka Milana Havla vrací míč na kopačky hráčů v červených dresech.
 
59
I když s obtížemi, hosté dostali míč až do náruče brankáře Budinského, který v klidu chytá pomalou hlavičku.
 
58
Další roh pro Zbrojovku po akci Hyčky. Zahrává Lutonský.
 
57
Přetažený centr našel na zadní tyči Řezníčka, jenž se pokusil o ránu z voleje. Bylo z toho však jen svíce vysoko nad bránu Budinského.
 
57
Kapitán Daniel Krch z voleje napálil míč, který směřoval do vápna. Bude to roh.
 
55
Po další akci klokanů z pravého křídla se po souboji ve vápně píská faul jednoho z domácích a míč bude k velké nelibosti domácích fanoušků směřovat pryč od Melichárka.
 
55
Na druhé straně brzdí rozběh Řezníčka nad hlavu vztyčený praporek pomezního rozhodčího – ofsajd.
 
54
Nováček v dresu Bohemians Jan Holenda si mohl připsat úvodní branku za zelenobílé. Po krásném centru z pravé strany se pověsil do vzduchu a hlavičkou poslal míč vedle pravé tyče Melichárka.
 
53
Zbrojovka měla přímý kop z velké dálky, ale Lutonský mířil velice nepřesně. Jeho centr vůbec nedoletěl do chumlu hráčů před brankou. Šel mimo číhající spoluhráče, kde si jej v klidu pohlídal Budinský.
 
50
Velká šance domácích. Hašek už mohl z levé strany zakončovat, ale hlavičkou ještě vrátil míč na Maška, který zhruba z penaltového puntíku z voleje vypálil tři metry nad bránu a mohl se jen chytnout za hlavu.
 
50
Akci Zbrojovky po pravé straně ukončuje přečtením hry a odkopem do autu Michal Šmíd.
 
49
Zatím čekáme na hezkou akci, hraje se spíše ve středu hřiště, oba týmy se nebojí pomoct si přihrávkou k brankáři.
 
48
Za boční čáru musel na ošetřování po souboji ve středu hřiště hostující Matúš Lacko. Po minutce však dostává od rozhodčího povolení vrátit se zpět do hry.
 
46
Trenér Svatopluk Habanec o přestávce reaguje na nepříznivý vývoj hry a mění hráče. V kabině zůstal Stanislav Vávra a od první minuty druhého poločasu hraje Jan Štohanzl.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Hráči už jsou nachystáni ve správném rozestavení na hřišti.
 
V Praze, a nejen v ní, je opravdu veliké vedro. Rtuť teploměru se zastavila těsně pod hranicí třiceti stupňů a nebi ani mráček. Hasiči nyní stříkají hadicí na domácí kotel, aby věrné fanoušky Bohemians ochladili.
 
První poločas měl, co se gólů týče, jasný průběh. Po nevyužitém úniku hostujícího Řezníčka vstřelil domácí Hašek o tři minuty později první branku, na kterou zelenobílí navázali ještě dvakrát. Zejména třetí branka do šatny se nevidí moc často a dlouhý lob určitě najde čas pro opakovačky ve shrnutí kola.
 
45
První poločas skončil.
 
45+1
Bohemians právě vstřelili branku!
Tak to byl tedy gól! Na dlouhý míč za obranu Brna musel vyběhnout brankář Dušan Melichárek, jenž jej skluzem stihl ukopnout před nabíhajícím hráčem. Jenže jen k MILANU HAVLOVI, jenž stál kousek od půlící čáry a následně rychle využil výběhu brankáře Zbrojovky a dlouhým lobem překopl jej i obránce hostů. Míč doplachtil až do zcela nehlídané brány.
 
45
Bude se nastavovat jedna minuta.
 
45
Jan Holenda si nyní nerozuměl s Dominikem Maškem. Poslal mu přihrávku po zemi, ale Mašek se ani nerozběhl, protože jeho úmysl nepochopil.
 
44
Kdyby byla střechou zastřešená i druhá strana Ďolíčku, Šmíd by na ni svým rázným odkopem zřejmě míč poslal. Aut pro Zbrojovku, ale hodně daleko od brankáře Budinského.
 
43
V závěru první půle je Zbrojovka hodně aktivní, ale nedokáže se dostat do větší šance.
 
43
Michal Škoda proběhl vápnem a z otočky nacentroval míč na hranici malého vápna, kde jej jeden z domácích obránců odhlavičkoval na rohový kop.
 
41
Jovanovič před dotírajícím Maškem raději odkopl míč do autu.
 
40
Alois Hyčka nechtěl nic vymýšlet, protože ani neměl moc možností a tak z dobrých třiceti metrů vypálil. Jeho střele nechyběla razance, ale přesnost rozhodně ano. Šla tak pět metrů vedle pravé tyče.
 
38
Vávra našel nákopem z levé strany hlavu Jovanoviče, jenž se ve vzduchu snažil co nejlépe přizpůsobit, ale míč poslal vysoko a pomalu za bránu.
 
38
Po akci po levém křídle posouval míč Řezníček na rozběhlého Hyčku, jehož střelu z první jeden z obránců Bohemians dokázal vytěsnit na rohový kop.
 
36
Rodící se akci Zbrojovky ukončil vrátivší se Martin Hašek, jenž míč od kopaček Řezníčka ukopl až k brankáři Budinskému, za což si zasloužil potlesk. Okamžitě pak pelášil dopředu na pravé křídlo.
 
35
Domácí pořadatelé nyní nabádají diváky, aby pili méně piva a více vody, protože už mají dva případy, kdy to někdo ve velkém vedru nevydržel. Tak snad vše dobře dopadne.
 
32
Bohemians právě vstřelili branku!
A dočkali se ho. Už jsem chtěl říct, že Melichárek předvedl bravurní zákrok po hlavičce z těsné blízkosti, což se také stalo, ale těsně před ním zůstal zcela nehlídaný MICHAL ŠMÍD, jenž vyražený balón rychle napral do horní části odkryté brány kolem levé tyče.
 
32
Centr do vápna odvrací Jovanovič hlavičkou na rohový kop a domácí diváci chtějí další gól.
 
31
Lutonský fauloval kličkujícího Dostála a bude kopat volný přímý kop asi pět metrů od levého rohu velkého vápna.
 
30
Krátce po rozehrávce hostů ve středovém kruhu už jsou opět u míče domácí a diváci jim tleskají za aktivitu.
 
27
Bohemians právě vstřelili branku!
K odraženému míči těsně před vápno si naběhl MARTIN HAŠEK a z první pálí na Melichárka. Ten přízemní střelu jen zpomaluje a míč se pomalu kutálí k levé tyči až za brankovou čáru! Bohemians vedou!
 
27
Svižným hvizdem rozhodčí vrací hráče zpět do původního rozestavení na hřišti. Hrajeme dál.
 
26
Na začátku šestadvacáté minuty píská rozhodčí Zelinka a přerušuje hru – občerstvovací pauza. Hráči obou týmu rychle běží ke střídačkám a berou do rukou láhve s vodou.
 
25
Na druhé straně dlouhý centr do vápna odvrátil na rohový kop Jan Polák.
 
24
Hostující Jakub Řezníček po krásné přihrávce po zemi běžel sám na Budinského! Udělal mu kličku, ale brankář jeho fintu vystihl a s velkou porcí štěstí nadvakrát míč chytil!
 
23
Dominik Mašek ve středu hřiště zavadil kopačkou o břicho Milana Lutonského a po přerušení hry se mu hned omlouvá. Nejednalo se o žádný naschvál.
 
22
Na druhé straně v akci i brankář Melichárek, který si vyběhl na dlouhý centr a vyboxoval jej pryč z vápna.
 
22
Nákop Vávry po faulu Bohemians končí faulem hostů ve vápně. Bude se kopat pryč od brány Budinského.
 
21
Mašek se pokusil centrem přes obranu najít naběhnutého Holendu, ale přihrávka byla příliš dlouhá, ač Holenda šponoval nohu do vzduchu, jak mohl. Míč drží brankář Melichárek.
 
20
Luts běžel po levé straně a zkoušel centrovat. Míč však odhlavičkoval dále od brány Vraštil, neměl moc složitou práci.
 
19
Zadní linie obránců domácího klubu nyní několika přihrávkami hru zklidňuje, snaží se ji dostat pod kontrolu.
 
19
Ten ale šancí nekončí. Tak jako tak je nyní Zbrojovka aktivnější a drží míč na kopačkách.
 
18
Po zpětné přihrávce se do míče opřel mladý obránce Šural a z první napálil míč těsně vedle pravé tyče. Zřejmě tam ještě byla teč jednoho z domácích, takže Brno kope roh.
 
17
Další rohový kop Zbrojovky vytáhl brankář Budinský jen na zadní tyč, kde jej jeden z hráčů Zbrojovky nedokázal zpracovat.
 
16
Mašek se statečně na hranici vápna pral s přesilou obránců Brna, ti ale řeší vše v klidu malou domů a brankář Melichárek míč posílá daleko od své brány.
 
16
Po zvláštním signálu se míč po několika hlavičkách dostává pomalu až do náruče Budinského, který hru uklidňuje.
 
15
Domácí Šmíd raději odvrací nákop před bránu Budinského na rohový kop.
 
14
Hostující Hyčka táhl akci po pravé straně a trošku překvapivě z obrovské dálky vystřelil. Určitě měl něco vymýšlet a nahrávat spoluhráčům. Takto šla střela hodně slabě k brankáři.
 
13
U rohového praporku vybojoval aut pro svůj tým Luts. Následně však míč odhlavičkoval Vraštil zpět k autové čáře.
 
12
Po dlouhém nákopu a hlavičce Šmída se marně k míči u levé tyče natahoval útočník Jan Holenda! Chyběl mu tak metr, aby jej uklidil do sítě.
 
11
Hostující Vávra nyní na polovině čekal na přihrávku marně. Nepřesná rozehra hostů končí na kopačce Krcha, který hru uklidnil.
 
10
Jakub Šural byl poslední instancí před Melichárkem, kam směřoval krásný a nadýchaný centr z levého křídla.
 
9
Vávra si zaběhl za obranu Bohemians, ale neměl dobrou rychlost a z levé strany musel střílet. Jeho rána šla při zemi přímo do náruče Budinského.
 
8
Následně pískají faul na hráče Zbrojovky ve středovém kruhu. To se divákům moc nelíbí.
 
7
Stejný hráč o chvíli později vhodil dlouhý aut až do vápna, kde jej odhlavičkoval Jan Polák. Domácí diváci ještě signalizovali, že hrál hostující kapitán rukou. Rozhodčí vša nic takového neviděli.
 
7
Na začátku sedmé minuty Dostál nemohl dosáhnout na příliš dlouhý centr na pravé křídlo. Míč šel až do autu.
 
6
Michal Škoda se pokusil na pravém křídle o samostatnou akci, ale míč si posunul až do autu.
 
5
Za vysokýpm nákopem se dral hostující Vávra, ale jeden z jeho spoluhráčů si při zpracování pomohl rukou, takže se píská a bude se kopat směrem od brány Budinského.
 
3
Ten končí na hlavičce hráče Zbrojovky a míč rychle putuje až do středu hřiště, kde se nic nebezpečného stát nemůže.
 
3
Mašek se po posunutí míče z levé strany dostal až před Melichárka, který mu výběhem zmenšil střelecký úhel a vytěsnil jeho střelu na rohový kop.
 
2
Odražený míč směřující pryč z velkého vápna napálil Milan Lutonský šajtlí dobrých pět metrů nad bránu, i když se snažil směr hodně korigovat.
 
1
Následný nákop domácích končí až v rukou brankářech Melichárka.
 
1
Zbrojovka se brzy dostala k autovému vhazování na levém straně blízko vápna, ale stejně rychle o míč přišla.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Daniel Krch s Janem Polákem už jako kapitáni vedou na hřiště své výběry. Domácí hrají v tradiční zeleno-bílé kombinaci, hráči Brna jsou od hlavy až k patě v červeném.
 
V Ďolíčku už je téměř vše připraveno k výkopu. Chybí jen hráči na trávníku. Počasí přináší krásný nedělní den, ovšem hráči to téměř ve třiceti stupních a na sluníčku moc lehké mít nebudou.
 
Úvodní sestavy:

Bohemians Praha 1905: Budinský – Dostál, Krch (C), Šmíd, Havel – Hubínek – M. Hašek, Mašek, Jirásek, Luts – Holenda.
Náhradníci: Fryšták – Jindřišek, Bartek, Kuchta, Mikuš, Gajič, Jeslínek.

FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Jakub Šural, Vraštil, Jovanovic, Lutonský – Polák (C), Lacko – Hyčka, Michal Škoda, Vávra – Řezníček.
Náhradníci: Veselý – Sedlák, R. Buchta, Přichystal, Weber, Pašek, Štohanzl.

Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Paták.
 
Zápasy celku FC Zbrojovka Brno:

Karviná – Zbrojovka Brno 1:1 (1:1)
Zbrojovka Brno – Teplice 0:0 (0:0)
Liberec – Zbrojovka Brno 0:0 (0:0)
Zbrojovka Brno – Slovácko 1:0 (0:0)
 
Dosavadní výsledky týmu Bohemians 1905:

Bohemians 1905 – FC Hradec Králové 0:3 (0:0)
FC Viktoria Plzeň – Bohemians 1905 1:1 (1:1)
Bohemians 1905 – AC Sparta Praha 0:2 (0:2)
1.FC Slovácko – Bohemians 1905 2:0 (0:0)
Bohemians 1905 – FK Jablonec 2:0 (0:0)
 
V legendárním Ďolíčku se dnes domácí hráči Bohemians pokusí navázat na výhru z 6. kola ePojištění.cz 1. ligy proti Jablonci. O dvougólový náskok se postarali Mašek s Čížkem. Nečeká je však jednoduchý úkol, protože do Prahy přijede doposud neporažený tým – FC Zbrojovka Brno.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.