konec AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec
3:0
(2:0)
Komentuje: David Panuška
 
Děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek dnešního dne!
 
Spartě se povedlo navýšit své vedení na začátku druhého poločasu. Pak už se utkání dohrávalo a moc šancí k vidění nebylo. Třetí zásah přidal aktivně hrající Tiémoko Konaté.
 
90+2
Konec zápasu.
 
90+1
Míč do vápna dloubákem dostal Ondřej Machuča, kterému se ale z dobré pozice povedlo zakončit hodně netrpělivě. Míč skončil mimo branku.
 
90
Ještě jedna šance pro Spartu. Z hranice vápna zakončoval Bořek Dočkal, jenž dostal míč k Davidu Lafatovi. Tomu se ale nepovedlo z těžké pozice míč poslat mezi tři tyče!
 
88
Ten zužitkován nebyl a nejspíše se nic moc nestane, hlavně ze strany hostů. Domácí kombinují po celém hřišti a kontrolují stav utkání zkušeným tempem.
 
87
Do statistik se zapíše také Lukáš Vácha, který poslal na obranné polovině Sparty rázně k zemi Daniela Bartla. Přímý kop pro hosty.
 
87
Petr Jiráček dostal následně míč na levou stranu vápna, odkud jej posouval na penaltu. Bořek Dočkal ale nepřidal čtvrtou branku, míč se mu nepovedlo ideálně trefit.
 
86
Liberec kombinuje na vlastní polovině a spíše čeká na konec tohoto utkání. Dneska se jim nepovedlo vymyslet téměř nic.
 
85
Sparta si následně vybojovala roh. Lukáš Mareček dostal míč na střed hřiště, udělal kličku a mohl zakončovat. Jeho pokus byl ale zblokován jeho spoluhráčem. Odkop od branky Hladkého.
 
83
Prodírajícího Bořka Dočkala zastavil již na polovině hřiště Ondřej Machuča, který tak vidí druhou žlutou kartu svého celku.
 
82
Do kombinace se dostali hosté. Celou akci zakončoval Ondřej Machuča technickou střelou k levé tyčce, která nakonec skončila jen těsně vedle levé tyčky.
 
81
Opět Egon Vůch dostával přihrávku po pravé lajně, ale nyní to bylo pro rychlonohé fotbalistu moc dlouhé. U míče budou domácí.
 
80
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Ondřej Zahustel, přichází Lukáš Vácha.
 
80
Pořádně vyprášil rukavice Davida Bičíka Egon Vůch! Po pravé straně se dostal do vápna, odkud následně zakončoval k levé tyčce, ale David Bičík míč dokázal pohotově vyrazit!
 
79
Následná standardka Liberce byla zakončena centrem Lukáše Bartošáka na hlavu Michaela Rabušice, jenž v těžké pozice zakončil jen mimo tři tyče.
 
Dnešní utkání sleduje 8 817 diváků.
 
77
Liberec nakonec nikam nepronikl. Ondřej Machuča byl ve středu hřiště zastaven Jakubem Brabcem, jenž za svůj zákrok dostává žlutou kartu.
 
76
Kehinde Fatai se hnal po pravé straně do vápna, kde se mu ale nakonec nepovedlo zakončit. Do útoku tak proniká hostující Liberec.
 
75
Probíhá nám poslední čtvrthodinovka dnešního utkání. Sparta kráčí za jednoznačným vítězstvím. Liberec dnes domácí celek moc nepotrápil.
 
74
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Tiémoko Konaté, přichází David Lafata.
 
73
Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Sýkora, přichází Lukáš Bartošák.
 
73
Ten nebyl vůbec dobře zakončen. Jiráček poslal dopředu Konatého, jenž v souboji s obráncem uklouzl. Následně přeci jen odcentroval. U levé tyčky hledal Krejčího, jenž ale na míč nedosáhl.
 
72
Ten byl zahrán nakrátko. Danielu Bartlovi byl jen přiťuknut balón, se kterým si naběhl kousek k brance. Jeho pokus byl ovšem ztečován na roh.
 
71
Pár metrů před vápnem byl k zemi poslán hostující Zdeněk Folprecht, jenž pro svůj celek vybojoval parádní standardní situaci.
 
70
Do šestnáctky následně prošel po levé straně hostující Jan Sýkora, který byl v dobré pozici, ale o míč nakonec upadl na zem.
 
69
Následně se k míči dostal na hranici vápna Daniel Bartl, jenž střelou k levé tyčce donutil Bičíka k zákroku. Ten míč vyrazil na roh.
 
69
Utkání se spíše dohrává. Sparta se dopředu moc nežene, a tak zkouší hrát fotbalisté Liberce. Uvidíme, jestli se jim něco povede vymyslet.
 
67
Útočným faulem se následně provinil jeden z hostů, jenž před sparťanskou brankou poslal na zem Ladislava Krejčího.
 
66
Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Lukáš Juliš, přichází Kehinde Fatai.
 
65
Jakub Brabec dostával přihrávku na malé vápno a míč přenechával Davidu Bičíkovi, který to moc nečekal a málem s tím měl problém.
 
64
Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Kevin Luckassen, přichází Michael Rabušic.
 
63
Po ní zakončoval svou střelu z hranice vápna jen do bránícího hráče Bořek Dočkal. Následně byl srazen Hladkým obránce Costa, jenž se svíjí na zemi.
 
62
První žlutou kartu dostává hostující Daniel Bartl, jenž na levé straně poslal k zemi Ladislava Krejčího. Spartu čeká standardka.
 
61
Na Letné panuje skvělá atmosféra a všichni, kromě hloučku Liberce, si utkání o druhé místo patřičně užívají.
 
60
Na pravou stranu dostával míč Tiémoko Konaté, který k němu nakonec nedokutálel. Navíc byl tento rychlonohý fotbalista v ofsajdu.
 
59
Následně si ale Slovan vytvořil zajímavé snažení, které sice brankou zakončeno nebylo, ale domácí se museli nějakou chvilku bránit.
 
57
Další útok Liberce nevyšel. Centr na pravou stranu nedokázal jeden z hostů udržet na hrací ploše, a tak je u míče opět Sparta.
 
57
Následně si Sparta vybojovala rohový kop z pravé strany. Bořek Dočkal našel Petra Jiráčka, který ale zamířil jen vedle pravé tyčky.
 
56
Lukáš Juliš sice dostal na pravou stranu dlouhý míč, ale i tak domácí u míče zůstanou. Bránící hráč míč odvrátil jen do autu.
 
54
Hosté pokračují kombinační hrou na své polovině, odkud se budou chtít dostat do vápna. Sparta si vypracovala skvělé vedení, které nejspíše neztratí.
 
53
Liberec dostal výhodu standardní situace, kterou zakončoval z nějakých třiceti metrů Zdeněk Folprecht, kterému se ale nakonec nepovedlo trefit branku.
 
51
Sparta právě vstřelila branku!
Hráčem utkání je dnes jednoznačně Bořek Dočkal! Ten prošel středem hřiště, kde si počkal na náběh TIÉMOKA KONATÉHO, jenž prošel do vápna a střelou k levé tyčce překonal bezmocného Hladkého!
 
50
Ve velké šanci byl nyní Petr Jiráček! Bořek Dočkal jej našel ve vápně, kde zkušený středopolař hlavičkovým pokusem nedokázal překonat Hladkého!
 
49
Rohový kop zakončoval svou hlavičkou ze špatné pozice Vladimír Coufal. Míč skončil nakonec jen v rukavicích Davida Bičíka.
 
48
Daniel Bartl se po pravé straně prodral až do vápna. Následně se pokoušel hledat spoluhráče na penaltě, ale to se mu nepovedlo. Uvidíme rohový kop.
 
47
Václav Hladký následně hledal na pravé straně postaveného spoluhráče, ale ten svou akci rozehrával již v autovém postavení.
 
46
Hned startem druhého poločasu dostával míč po pravé straně Konaté, kterému se ale ze špatné pozice nakonec nepovedlo nikoho ve vápně najít.
 
46
Začal druhý poločas.
 
První poločas je u konce. Moc šancí jsme sice neviděli, ale Spartě se povedlo i z minima vytěžit maximum. Krátce po půlhodině se po první krásné přihrávce Bořka Dočkala dokázal prosadit Ladislav Krejčí. Druhou branku přidal o sedm minut později Lukáš Juliš. Jak jinak, než po krásné přihrávce od Bořka Dočkala.
 
45+1
První poločas skončil.
 
45+1
Ještě jedna šance pro domácí. Petr Jiráček dostal míč na hranici vápna, odkud se mu nepovedlo překonat Hladkého. Jeho pokus po zemi byl hodně slabý.
 
45
Liberec se pokoušel dostat do vápna přihrávkou na pravou stranu. Ta ovšem nebyla tak přesná, aby znamenala nějaké nebezpečí.
 
43
Sparta kombinovala na útočné polovině, ale nakonec se jí nepovedlo nic vymyslet. Ondřej Zahustel dostal míč na pravou stranu, který se mu nepovedlo zpracovat.
 
42
Lukáš Mareček našel ve vápně Petra Jiráčka, který již mohl jít sám na branku. Na poslední chvilku jej ovšem zastavil skvělým obranným zákrokem David Hovorka.
 
41
Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Isaac Sackey, přichází Ondřej Machuča.
 
40
Radim Breite to na druhé straně zkoušel střelou z hranice vápna. Jeho střela z první ale skončila jen vysoko nad brankou Davida Bičíka.
 
39
Sparta právě vstřelila branku!
Domácí fotbalisté přidávají druhou branku v utkání! Bořek Dočkal si naběhl do vápna, kde nebyl atakován, a tak si mohl počkat na náběh LUKÁŠE JULIŠE. Ten následně dostal míč na pravou stranu, odkud se mu povedlo propálit Hladkého podruhé!
 
37
Nyní to Liberec hrál centrovaným míčem na pravou stranu, kde se ale Danielu Bartlovi nepovedlo nabídku od svého spoluhráče zachytit.
 
35
Sparta se většinu akcí snaží hrát po pravé straně. Konaté si ale nyní nedokázal zpracovat balón, a tak mají výhodu vhazování hosté.
 
34
Liberec se snažil nějakým způsobem odpovědět. Jeden z hráčů Slovanu centroval do vápna z pravé strany, ale jeho pokus skončil jen vysoko nad.
 
32
Sparta právě vstřelila branku!
Sparta byla aktivní před vápnem a nakonec se jí povedlo dát úvodní branku střetnutí! Bořek Dočkal našel svým centrem z pravé strany u opačné tyčky LADISLAVA KREJČÍHO, jenž svým skluzem poslal míč pod horní tyčku Hladkého branky!
 
31
Slovan kombinoval před vápnem a vše se snažil vylepšit přihrávkou dovnitř. To si ale pohlídala obrana Sparty.
 
30
Centrovaný míč se snažil převzít hostující forvard Kevin Luckassen. Ten byl ale ve vzdušném souboji poslán k zemi Jakubem Brabcem.
 
28
Ondřej Zahustel opět pláchl po pravé straně, kde následně sklepával míč pro dobře postaveného Bořka Dočkala. Domácímu playmakerovi se ale povedlo trefit jen připraveného obránce.
 
27
Coufal hledal své spoluhráče ve vápně, což se mu ale nakonec nepovedlo. Následně to ještě jeden z libereckých fotbalistů zkoušel z dálky, ale jeho pokus skončil jen vedle pravé tyčky.
 
25
Sparta ale pokračuje v kombinační hře před vápnem hostujícího celku. Hladkého se jim povedlo ohrozit pouze jednou střelou.
 
24
Bořek Dočkal poslal do dobré šance Ondřeje Zahustela. Ten byl u pravé tyčky a vylepšoval pozici pro své spoluhráče střílenou přihrávkou. Ta byla ale nakonec zablokována.
 
23
Zdeněk Folprecht centroval míč do vápna, kde se ale nikdo prosadit nedokázal. Nešlo o příliš povedený centr do šestnáctky.
 
21
Aktivní Konaté dostával míč po pravé straně do vápna, ale do lepší pozice se mu přihrát už nepovedlo. Odkop od branky Hladkého.
 
20
Po následném útoku, který byl zakončen přihrávkou do vápna, byl pískán ofsajd. Nalezen v něm byl domácí Ondřej Zahustel.
 
20
Jan Sýkora přerušoval kombinaci Sparty na pravé straně. Následně se balon ale dokutálel za autovou čáru. Vhazovat budou domácí.
 
18
Egon Vůch se po levé straně prodral do vápna, kde se mu ale nepovedlo svou akci zakončit brankovým zakončením. Pokračuje se výkopem od Bičíka.
 
17
Sparta kombinovala před vápnem a dokonce se odhodlala ke střele. Tiemoko Konaté napřáhl z nějakých dvaceti metrů, ale jeho pokus po zemi skončil jen vedle pravé tyčky.
 
15
Egon Vůch poslal míč do vápna Kevinu Luckassenovi, jenž se s ním otočil a bodlem jej poslal jen pár centimetrů vedle levé tyčky.
 
15
Konaté dostal brankáře Hladkého pod tlak, což vyústilo v situaci, kdy hostující dvojka odkopla míč jen do autu.
 
14
Lukáš Juliš dostal přihrávku po levé straně do vápna. Už byl v dobré pozici pro přihrávku, ale v ten moment mu byl odpískán ofsajd.
 
12
Centr Jana Sýkory od rohového praporku z pravé strany našel jen Marka Matějovského, který následně míčem trefil dotírajícího hráče. Následuje odkop od branky.
 
11
Tuto standardní situaci zakončoval Zdeněk Folprecht hlavičkovým pokusem jen mimo branku Davida Bičíka.
 
11
Zahrozil opět Liberec. Daniel Bartl pláchl po pravé straně, ale jeho následný centr do vápna byl odvrácen na rohový kop.
 
10
Další míč do vápna dostával rychlonohý Ladislav Krejčí. Těsně před něj ovšem vyběhl brankář Václav Hladký, který míč ukryl v rukavicích.
 
9
Lukáš Mareček následnou přihrávkou na levou stranu hledal Ladislava Krejčího, který ale jeho přihrávku nakonec nedokázal zpracovat.
 
8
Po faulu Egona Vůcha před vápnem zahrávali domácí standardku. Ta byla zakončena střelou Marečka po zemi, kterou ale Hladký vyrazil na roh!
 
7
Rohový kop rozehrál Radim Breite, který ve vápně našel Pokorného. Tomu se ze skvělé pozice povedlo branku jen přestřelit!
 
6
Jakub Brabec se dostal pod tlak a špatně rozehrál. Liberec byl tak v nebezpečné přesile, kterou se mu ovšem nepovedlo zužitkovat brankově.
 
4
První náznak šance předvedli domácí fotbalisté. Kevin Luckassen dostával centrovaný míč na penaltu, ale ten se mu svou hlavou nepovedlo ideálně zasáhnout.
 
3
Krásná kombinace domácího celku byla zakončena přihrávkou do vápna na Tiemoka Konatého. Ten posílal míč do vápna, ale již předtím mu byl máván ofsajd.
 
2
Radim Breite dostával míč na pravou stranu, kde se mu ale kulatý nesmysl nepovedlo zachytit. Následuje vhazování domácích fotbalistů.
 
1
O úvodní výkop se postarali hosté. Ti poslali míč k brankáři Hladkému, jenž svým nákopem začal první útok svého celku.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Na travnatou plochu sparťanského stadionu vcházejí fotbalisté Sparty i Liberce. Domácí fotbalisté nastupují v klasických rudých dresech, Liberec v modrém.
 
Krásné slunečné odpoledne všem fanouškům českého fotbalu. Utkání o druhé místo začíná v Generali Areně za pár minutek.
 
Náhradníci:

AC Sparta Praha: Štěch – Lafata, Fatai, Vácha, Kováč, Kadlec, Sáček.

FC Slovan Liberec: Kolář – Rabušic, Bláha, Obročník, Machuča, Bartošák, Bakoš.
 
Úvodní sestavy:

AC Sparta Praha: Bičík – Zahustel, Brabec, Nhamoinesu, Krejčí – Dočkal (C), Mareček, Matějovský – Konaté, Jiráček – Juliš.

FC Slovan Liberec: Hladký – Coufal, Hovorka, Pokorný (C), Sýkora – Sackey, Breite – Bartl, Folprecht, Vůch – Luckassen.

Rozhodčí: Hrubeš – Vlasjuk, Hock.
 
Poslední vzájemný ligový zápas

Neděle 22.11.2015, 15:00 • U Nisy, Liberec
FC Slovan Liberec 1:0 AC Sparta Praha
64. Delarge (Bartošák)

FC Slovan Liberec: Hladký – Coufal, Pokorný, Mudra, Bartošák – Pavelka – Josef Šural, Machuča, Delarge (90. Kerbr) – Bakoš (86. Soungole), Rabušic (90+2. Luckassen).

AC Sparta Praha: Bičík – Mario Holek, Brabec, Nhamoinesu – Mareček (83. Juliš), Dočkal, Jiráček (75. Matějovský), Frýdek, Hybš (70. Breznaník) – Fatai, Lafata.
 
FC Slovan Liberec se po předchozí, velice neúspěšné sezóně, dostává opět do společnosti těch nejlepších. Severočeský celek vedený koučem Jindřichem Trpišovským je aktuálně na třetím místě a v případě dnešního úspěchu může pomýšlet i na místo druhé. Slovan má výbornou formu, na venkovních hřištích se jim dokonce povedlo vyhrát čtyřikrát v řadě. Přidá pátou výhru?
 
AC Sparta Praha bude s největší pravděpodobností i letos na druhém místě Synot Ligy, protože plzeňská Viktorie se stala v minulém kole ligovým mistrem. Na druhém nejstarším českým klubem se podepsala úspěšná pouť Evropskou ligou, která skončila až ve čtvrtfinále. Svěřenci Zdeňka Ščasného v posledních pěti ligových utkáních vyhráli pouze dva, jeden prohráli a ve dvou se body dělily.
 
Osmadvacátým kolem pokračuje fotbalová Synot Liga. Na půdu druhé Sparty jede třetí Liberec, který máš ještě šanci zabojovat právě o druhé místo. Naopak v případě výhry domácího celku je o druhé pozici rozhodnuto. Šlágr kola začíná v 15:45 v pražské Generali Aréně.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:45.