konec FC Fastav Zlín – FK Mladá Boleslav
0:2
(0:1)
Komentuje: Michal Luxa
 
Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších onlajnů.
 
Mladá Boleslav zvládla takticky dnešní utkání a ubránila několik nebezpečných šancí Zlína. Ten měl optickou převahu, ale nedokázal v dobrých šancích přesně zamířit. O branky hostujícího celku se postarali Lukáš Magera a Aleš Čermák. Tři body tedy míří do středních Čech.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+3
Žlutou kartu dostává Jan Kalabiška (FK Mladá Boleslav), jenž poslal k zemi Fantiše. Řekl bych, že se jednalo o zcela zbytečnou kartu.
 
90+2
Ještě o jednu střelu se postaral Adam Jánoš, ale jeho zakončení zastavil bránící hráč, který následně míč odkopl za postranní čáru.
 
90+1
Mladá Boleslav vybojovala rohový kop a s jeho rozehráním nepospíchá. K rohovému praporku v poklidu míří Jakub Rada, jenž rozehraje na krátko.
 
90
Diváci po druhé inkasované brance začali opouštět stadion a k postranní čáře přichází čtvrtý sudí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát o tři minuty déle.
 
88
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Je rozhodnuto! ALEŠ ČERMÁK pěknou stahovačkou oklamal Jakuba Jugase a následně na dvakrát překonal Tomáše Holého, na nějž se hostující záložník řítil sám.
 
87
Hrdinou dalšího okamžiku je hostující brankář Jan Šeda, který vyběhl z branky pro centru mířícím na Fantiše.
 
86
Domácím fotbalistům čas rychle utíká a do konce normální hrací doby schází nějaké čtyři minuty plus nastavení. Ve stejném čase se dostal Poznar ke střele, kterou zastavil jeden z bránících hráčů.
 
85
Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Lukáš Magera, přichází Jasmin Ščuk.
 
84
K rozehrání přímého kopu se postavil Robert Matějov, ale před domácím kapitánem zasáhl Jan Šeda, který vystoupal nejvýše.
 
83
Lukáš Magera si počínal nedovoleně proti Jakubu Jugasovi a je tu další standardní situace hráčů ve žlutých dresech.
 
82
Střídající Marko Jordan se dostal k přihrávce do pokutového území a vypadalo to, že se bude kopat rohový kop. Jenže praporek pomezního sudího byl ve vzduchu, takže se píská ofsajd.
 
81
Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Laco Takács.
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Vukadin Vukadinovič, přichází Marko Jordan.
 
79
Nestranný fanoušek od hostujícího celku čekal daleko víc, ale ten se od proměněné penalty nemá kam hnát.
 
78
Fastav je jasně lepším týme a další útok bude po postupné kombinaci. Ovšem Fantiš neudržel balon na hrací ploše a zlobí se pouze sám na sebe.
 
77
Zatímco by Zlín potřeboval hrát, tak hra se hodně kouskuje, což vyhovuje hlavně hráčům v bílých dresech.
 
76
Kyselu k zemi poslal střídající Koreš a nezajímavá pasáž hry pokračuje. Snad poprvé se probouzejí domácí diváci, kteří viděli nepřesnou střelu z voleje Jana Chramosty.
 
74
Štěpán Koreš byl faulován, ale hlavní sudí dal výhodu Fantišovi, který o balon přišel, a tak se píská faul na prvně jmenovaného.
 
73
Domácí hlavní trenér burcuje své svěřence k lepšímu výkonu a nervózně pochoduje ve vymezeném prostoru. Ovšem jeho celek se musí nyní bránit.
 
72
Oba celky produkují hodně nepřesností, které podporují nezajímavou část zápasu.
 
71
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Dame Diop, přichází Antonín Fantiš.
Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Tomáš Janíček, přichází Štěpán Koreš.
 
69
Důrazné varování dostává Jakub Jugas, který nejprve fauloval a následně okomentoval něco na adresu hlavního sudího. Tomu se to nelíbilo a rychle přispěchal s domluvou k domácímu obránci.
 
68
Středočeši vyrovnali hru a dostali Zlín k vlastnímu pokutovému území. Ovšem celé snažení končí po faulu Lukáše Magery.
 
67
Jan Chramosta je nejaktivnějším hráčem hostů a je na něm vidět, že chce hrát, ale potřeboval by více klidu v zakončení.
 
66
Mladá Boleslav kopala rohový kop, pro který si z branky došel Tomáš Holý, jenž ho vyboxoval daleko za vlastní šestnáctku.
 
65
Jakub Rada prostrčil míč na Kalabišku, který zvládl první kličku, ale balon mu utekl do pokutového území k obránci.
 
64
Diop hledal opět svého kapitána, který se v moment přihrávky otáčel na druhou stranu, a tak se k míči dostal Čmovš.
 
62
Žlutou kartu dostává Jakub Rada (FK Mladá Boleslav), který skluzem poslal na zem soupeře a právem je dalším potrestaným hráčem.
 
61
Dame Diop našel hlavou domácího kapitána, který trefil jen brankáře Šedu. Poznar si toto zakončení nedá za rámeček a je na něm vidět, že je velmi nespokojený.
 
61
Další snažení Zlína končí po útočném faulu Dameho Diopa, a tak je tu rozehrávka obrany hostů.
 
60
Jakub Jugas si do statistik připisuje dobrý obranný zákrok, když obral o míč rozeběhnutého Jana Chramostu. Mladá Boleslav se nemůže ve druhém poločase udržet na míči.
 
58
Jakub Rada sice chtěl zrychlit hru přihrávku z první na Chramostu, ale jeho rychlá přihrávka zamířila až k domácímu brankáři.
 
57
Nene, Zlínu se nedaří poslal míč do prostoru tří tyčí! Balon dostal Dame Diop, který dostal hodně času, ale byl příliš zbrklý a poslal ho jen nad branku.
 
57
Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tomáš Přikryl, přichází Jan Kalabiška.
 
56
Převaha domácích je viditelná, ale jejich snažení schází přesné zakončení. Hraje se na polovině hostujícího celku a první střídání přichystá trenér Jarolím.
 
54
Mladá Boleslav se dostala pod tlak při rozehrávce, ale Jakub Rada byl faulovaný, a tak si obrana hostů může chvíli odpočinout.
 
53
Domácí hráči vybojovali přímý kop, který rozehrál Vukadinovič. Ovšem jeho střela končí jen na dobře postavené zdi.
 
52
Registrujeme další centr z pravé strany, který vyprodukoval Vukadinovič, ale i ten byl odvrácený. Tlak Zlína se stupňuje a Boleslav se musí na začátku druhého poločasu bránit.
 
51
Přízemní centr domácího kapitána měl mířit na Diopa, ale další dobrý obranný zákrok předvedl dnes spolehlivý Čmovš. Ten přihrávku nepustil na osamoceného útočníka soupeře, jenž by jinak mířil do odkryté branky.
 
49
Po odvráceném rohovém kopu se z hranice pokutového území dostal ke střele Pazdera, jehož zakončení mířilo k tyči, ale brankář Šeda dokázal míč vyboxovat.
 
49
K rozehrání přímého kopu se postavil Robert Matějov, jehož nadýchaný centr odvrátil na rohový kop Čmovš.
 
48
Na pravé straně byl faulován domácí kapitán a Zlín bude kopat volný přímý kop z dobré pozice. Uvidíme, jak to celé dopadne.
 
47
Lukáš Magera byl u půlící čáry přistrčen, ale hlavní sudí ukazuje, aby se hrálo dále a u míče jsou hráči ve žlutých dresech.
 
47
Vypadá to, že ani jeden z trenéru nesáhl ke střídání, a tak se pokračuje v základních sestavách.
 
46
Hlavní sudí už dal pokyn k rozehrání druhého poločasu, který rozehráli domácí fotbalisté. Ovšem ti o balon rychle přišli a musejí se bránit.
 
46
Začal druhý poločas.
 
V prvním poločase byl opticky lepší Zlín, který ale nezvládl poslední minuty, kdy se Mladá Boleslav nakonec dostala do tlaku. Ten vyústil v penaltu, kterou s přehledem proměnil kapitán Lukáš Magera. Ovšem dle první pětačtyřicetiminutovky můžeme očekávat další vyrovnaný zápas. Uvidíme, co nám hráči předvedou ve druhém poločase.
 
45
První poločas skončil.
 
44
Zlín se dostal k rohovému kopu, který do hry poslal Matějov. Ovšem jeho centrovaný balon našel jen rukavice Šedy.
 
43
Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
LUKÁŠ MAGERA si kopl penaltu dvakrát, jelikož poprvé se dal do pohybu jeden z hráčů dříve než měl. Ovšem hostující kapitán poslal míč k tyči a otevírá stav zápasu.
 
41
Mladá Boleslav přebírá otěže zápasu a vybojovala pokutový kop po sporné situaci. Na zem byl poslán Lukáš Pauschek.
 
41
Dalekonosnou střelu Adama Jánoše srazil jeden z obránců do protipohybu Tomáše Jánoše. Tomu už se nezbývalo než se dívat, jak celá situace dopadne. Domácí hráči si nyní mohli oddechnout, jelikož se bude kopat jen roh.
 
40
Právo dalšího útoku mohla mít Mladá Boleslav, která nezvládl přihrávku a musela se rychle vracet. Ovšem ani na druhé straně jsme zakončení neviděli.
 
37
Zdá se, že více ze hry má domácí Zlín, který se snaží o rychlé pasy na své útočníky. Na druhé straně je nejvíce vidět Chramosta, ovšem ten ztroskotal na obráncích.
 
36
Dnešnímu utkání zatím vládnou obrany, i když oba celky se snaží útočit, tak moc zajímavých situacích jsme neviděli.
 
35
Žlutou kartu dostává Dame Diop (FC Fastav Zlín), jenž si ve vzdušném souboji pomohl faulem a je třetím potrestaným hráčem.
 
34
Obrovské šance Zlína! Centrovaný míč před naskakujícím Diopem odvrátil Magera. Ovšem hra pokračovala dále a v pokutovém území se ocitl Holík, jehož pokus mířil těsně vedle tyče.
 
32
Dlouhý nákop mířil do pokutového území, kde ho odkopl jeden z hostů, a tak Zlín bude muset začít až od Tomáše Holého.
 
32
Dame Diop vybojoval u půlící čáry další faul, kterého se dopustil stoper Čmovš. Balon do hry pošle kdo jiný než Matějov.
 
31
Další pěkný pas dostal Chramosta, který se dostal až do pokutového území, kde se snažil o rychlou zasakávačku, ale nakonec skončil na zeleném pažitu.
 
30
Registrujeme další nepřesný pokus z kopačky Jakuba Rady, jehož pokus skončil jen vedle branky. Tomáš Holý se mohl za střelou v klidu ohlédnout.
 
29
Lukáš Magera se snažil najít Jana Chramostu, ale jeho přihrávka byla velmi nepřesná a skončila na jednom ze stoperů.
 
28
Mladá Boleslav se dostala ke kombinaci na polovině soupeře, kde se snaží najít recept na obranu. Ta se velmi dobře přesouvá a nakonec míč získala.
 
26
Očividně by branka jednoho z celků utkání pomohla. Nyní sledujeme kombinaci Zlína, ale centrovaný míč zakončil Poznar. Ten předvedl slabou střelu, s níž neměl Šeda problémy.
 
25
Domácí Hájek si všiml, že Šeda je daleko ze své branky a snažil se ho přehodit. Jenže pokus mu vůbec nesedl a zamířil hodně vysoko nad bránu.
 
24
Hra se rychle přenesla před druhou z branek, kde dostal trochu prostoru Lukáš Magera. Ten se bohužel nezachoval jako přesný střelec a poslal balon vysoko nad bránu.
 
23
Aktivní Diop hledal před brankou nabíhajícího Poznara, ale před ním skluzem zakročil Čmovš. To byla velice nebezpečně vypadající situace.
 
22
Domácí brankář si v dosavadním průběhu utkání připsal už třetí zákrok a zatím měl více práce než jeho protějšek. V těchto momentech mají míč na kopačkách domácí.
 
21
Tak nakonec to byla střela Adama Jánoše přímo na branku, kde byl dobře připravený Tomáš Holý, jenž tento pokus vyboxoval.
 
20
Jakub Rada byl faulován a budeme sledovat přímý kop z nadějné pozice. Ovšem dá se spíše očekávat centr na vysoké obránce nebo Lukáše Mageru.
 
19
Téměř dvacet minut je minulostí a musíme přiznat, že se zatím nehraje moc záživný fotbal. Ovšem stále jsme na začátku a vše se může změnit.
 
18
Ze druhé vlny se nabízel Rada, jehož pokus byl zablokovaný a následně se v ofsajdu ocitl Přikryl.
 
18
Žlutou kartu dostává Tomáš Janíček (FC Fastav Zlín).
 
17
Tomáš Přikryl měl připravenou pozici na střelu, ale hledal spoluhráče, jenž vybojoval rohový kop. Ten rozehrál Přikryl na krátko a na následnou střelu Adama Jánoše musel zareagovat domácí gólman.
 
15
Pauschek se snažil o narážečku s Radou, který místo přesné přihrávky poslal vysoký míč mířící do autu. Ovšem pro míč si doběhl Holý.
 
14
Ve hře Zlína je hodně vidět Diop, který se neustále nabízí spoluhráčům. Domácí útočník se snažil ve středu hrací plochy čarovat s míčem a vybojoval faul.
 
13
Lukáš Pauschek odvrací další nebezpečně vypadající akci Zlína na další rohový kop. Ten do hry poslal Matějov, který našel Živuliće, jenž nezamířil přesně.
 
12
Kysela se dvakrát pokoušen o centr, ale ani jeden mu nevyšel, a tak musí spěchat zpátky na své místo na kraji obrany.
 
10
Štěpán Koreš si pomohl faulem a Zlín se bude muset bránit standardní situaci hostů. Ti se k zakončení nedostali, ale opět mohou kombinovat.
 
9
Na zeleném pažitu zůstal po souboji ležet Diop. Ovšem hlavní sudí ukazuje, aby se hrálo dál. Pauschek tedy další žluté kartě unikl a může pokračovat ve hře.
 
8
Zlín přenesl hru přes celou šířku hrací plochy, kde byl Vukadinovič, ale jeho centr odkop dobře pozičně postavený Kúdela.
 
7
Série rohových kopů pokračuje, jelikož hlavička Diopa byla sražená mimo branku. Mladá Boleslav se musí pozorně bránit.
 
6
Standardní situaci odvrátil na rohový kop jeden z bránících hráčů. K míči se postavil Matějov, ale hostující obrana posílá míč na další roh.
 
5
Žlutou kartu dostává Lukáš Pauschek (FK Mladá Boleslav), který se dopustil faulu u postranní čáry.
 
4
Jan Chramosta se dostal před obránce, ale střelou trefil vybíhajícího brankáře. K následné dorážce se dostal Tomáš Přikryl, jehož pokus šel vysoko nad branku.
 
3
Míč za obranu dostal Diop, který místo centru uklouzl u rohového praporku a budeme sledovat jen odkop od branky.
 
2
Ovšem rychle se k míči vrátili hostující hráči, ale přihrávka obránců do středu hrací plochy byla nepřesná. Zlín se ale nedostal dál než před pokutové území.
 
1
Tomáš Poznar vybojoval první faul pro Zlín, který může rozehrávat z klidné pozice. Je tu kombinace domácích obránců.
 
1
Hlavní sudí dal pokyn k zahájení zápasu a o výkop se postarali hráči v bílých dresech, které nosí Mladoboleslavští.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Úvodní sestavy:

FC Fastav Zlín: Holý – Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov – V. Vukadinovič, Živulić, Holík, Janíček – Poznar (C), Diop.
Náhradníci: Dostál – Benčík, Fantiš, Jordan, Koreš, Malý, Masař.

FK Mladá Boleslav: Šeda – J. Kysela, Kúdela, Čmovš, Pauschek – Přikryl, Jánoš, Magera (C), J. Rada, Čermák – Chramosta.
Náhradníci: Diviš – Davydov, Fleišman, Kalabiška, Malpon, Ščuk, Takács.
 
V třiadvacátém kole SYNOT ligy přivítá FC Fastav Zlín na svém hřišti celek FK Mladá Boleslav. Utkání se hraje netradičně od 15:00.
 

FC FASTAV ZLÍN, 7. místo, 24 bodů


Podzim Zlína v letošním ročníku SYNOT ligy by se dal vyjádřit jedním slovem – pohádka. Ševci dokázali během šestnácti utkání sesbírat 24 bodů po úvodním vítězství v Ďolíčku a následujících třech domácích vítězstvích – proti Jihlavě, Baníku a Brnu. Z následujících pěti utkání vytěžili ševci pouze dva body po remízách v Olomouci a doma s Jabloncem. Na konci podzimu ovšem ševci zabrali a získali veledůležité tři body v regionálním souboji se Slováckem a bod na hřišti Jihlavy.

Ševci nevstoupili do jarní části zrovna ideálně. V prvním zápase podlehli po velmi sympatickém výkonu Spartě poměrem 1:2, minulý týden Zlín podlehl na hřišti Ostravy 3:0 po velmi nevýrazném výkonu.
 

FK MLADÁ BOLESLAV, 3. místo, 32 bodů


Na Letnou dnes zavítá velmi aktraktivní celek, který je stále v boji o účast v evropských pohárech na příští sezonu. Mladá Boleslav přišla v zimní přestávce o Jiřího Skaláka, který po vleklých jednáních přestoupil do anglického Brightonu, kde již pravidelně nastupuje.

Mladá Boleslav vstoupila do jarní části přesvědčivou výhrou 3:0 na domácím hřišti proti Ostravě, když dvě branky skóroval Milan Baroš, ikona Baníku. Minulý týden nastoupili středočeši na půdě pražské Sparty, kde podlehli 2:0.
 
Vzájemné duely: Oba týmy se naposledy střetly v zimní Tipsport lize, kdy Zlín deklasoval Mladou Boleslav 6:2. V podzimní části SYNOT ligy byli zase úspěšnější středočeši, kteří utkání ovládli jasně poměrem 5:2
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.