konec 1.FC Slovácko – Bohemians Praha 1905
1:0
(1:0)
Komentuje: Tomáš Kučera
 
Slovácko poráží Bohemians Praha 1905 těsně 1:0. O jedinou branku utkání se postaral Jaroslav Diviš. Druhý poločas se nesl ve stejném duchu jako první dějství, Slovácko poctivě bránilo, Klokani se však přes obranný val nemohli prosadit. Velkou šanci na vyrovnání spálil střídající Hubínek, kterého vychytal Heča. Na konci utkání se ještě Bohemka snažila vyrovnat, měla více ze hry, ale už si tutovku nevypracovala.
 
90+2
Konec zápasu.
 
90+2
Po odkopu míče brankáře Heči rozhodčí Kocourek ukončil zápas.
 
90+1
Bohemka je na polovině Slovácka a zkouší vyrovnat. Mosquera na hranici vápna zklepl míč pro Hubínka, který však nezakončil přesně. Pravděpodobně to byla poslední možnost Bohemky na srovnání.
 
90
Sudí Kocourek bude nastavovat ve druhém poločase dvě minuty.
 
88
Skupinka hostujících fanoušků se zlobila na pomezního rozhodčího, že viděl přestupek proti pravidlům jejich fotbalisty Bartka.
 
86
Druhé střídání Slovácka. Filipa Hlupíka vyměnil Juraj Chvátal.
 
86
Domácí fotbalisté jej zahráli na krátko, několikrát si vyměnili míč, poté za dlouhým míče vyrazil Šumulikoski, jenže ten už balon nestihl na hrací ploše.
 
86
Jaroslav Diviš u brankové čáry bojoval jako lev a docílil toho, že Slovácko bude kopat rohový kop.
 
84
Gajič dlouhým nákopem našel Schicka, který se ale nacházel v ofsajdu, střelu mu stejně zblokoval padající Břečka.
 
82
Vzápětí měla Bohemka také k dispozici standardní sitauci, na centr si naskočil Gajič, jenže balon lizl jen málo a ten skončil mimo hřiště.
 
81
Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Rafael Acosta, přichází David Bartek.
 
81
Havlík poslal míč do pokutového území, hodně venku z branky byl Zlámal, který vyboxoval míč k Sadílkovi, který přehodil jak Zlámala tak i hostující branku.
 
80
Radek Šírl fauloval u postranní čáry a ještě měl nemístné poznámky a vykoledoval si tedy žlutou kartu.
 
79
Míč dobře podržel u postranní čáry Sadílek a byl faulovaný Gajičem. Ze standardní situace Slovácko nic nevytěžilo.
 
76
Hlúpik svedl běžecný souboj s Gajičem, k míči se však nesdostal, Slovácko dobře presovalo a nadělalo Bohemce starosti.
 
74
První střídání Slovácka. Namísto Eldara Civiče nastoupil Tomáš Rada, aby vystužil střed hřiště.
 
74
O penaltu žadonil Tomáš Čížek, který upadl v pokutovém území, sudí Kocourek nechává hru plynout.
 
74
Bohemka pomalu ale jistě začíná přitápět pod kotlem. Přivede zvýšená aktivita hosty k vyrovnávající brance?
 
73
Čížkův centr do vápna odhlavičkoval Havlík, domácí borci se musejí i nadále bránit.
 
72
Mosquera oklamal obránce Břečku a ten jej podrazil a viděl poté žlutou kartu.
 
69
A právě střídájící Hubínek měl na kopačce vyrovnání, když dostal míč do pokutového území, byl nikým neatokovaný, míč však poslal do prostoru, kde stál Heča, který míč vyrazil před sebe a Čížek branku netrefil.
 
68
Druhé střídání Bohemians Praha 1905. Michala Šmída vyměnil Michal Hubínek.
 
68
Slovácko šlo do útoku, když Gajič ztratil míč na polovině hřiště, jenže Sadílek akci zbrzdil, poté i Havlík váhal se střelou a nakonec z domácí akce nic nebylo.
 
65
Diviš dostal výborný pas do otevřené obrany Bohemky, akci řešil střelou na přední tyč, rána však mezi tři tyče nezamířila.
 
61
Centr ze strany zakončovala sparťanská akvizice v dresu Bohemky Patrik Schick, jenže jeho pokus postrádal razanci, i kdyby vstřelil branku, pomezní rozhodčí současně signalizoval ofsajd.
 
60
Sadílek kopal rohový kop, balon odhlavičkoval Šmíd, Slovácko zůstalo u míče, Havlík přihrával do šestnáctky na Hlúpika, s razancí to však přehnal a balon skončil za brankovou čárou.
 
59
Ze standardní situace se Zelenobílí neprosadili, naopak jim byl odpískán útočný faul.
 
58
Čížek šel s míčem do otevřené obrany Slovácka a přihrál ho Schickovi, který střílel v pokutovém území na přední tyč, brankář Heča balon vykopl na roh.
 
56
Hosté postupovali po pravé straně, jenže Mosquera pokazil centr do šestnáctky, a tím pádem bylo po akci Bohemky.
 
55
Balon poslaný do vápna hlavičkoval Šmíd vedle pravé tyče.
 
54
Domácí mužstvo kombinovalo ve středu hřiště, Sadílek však pokazil přihrávku na Civiče, poté měla na kopačkách míč Bohemka a na polovině byl faulovaný Acosta.
 
52
Schick postupoval středem hřiště spolu s Čížkem, přihrál do strany Acostovi, který vystřelil levou nohou vysoko nad branku.
 
50
Na opačné straně pálil Šumulikoski, ale jeho střelecký pokus nebyl přesný.
 
48
Mosquera centroval míč na hranici vápna, kde sice stál Acosta, ale míč k němu přes hradbu těl domácích hráčů nedostal.
 
46
Bohemians Praha 1905 poprvé vystřídala. Trenér Pivarník nebyl spokojený s výkonem Leonida Akulinina a vyměnil ho za Tomáše Čížka.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Po prvním poločase vede Slovácko s početnými změnami v sestavě nad Bohemians Praha 1905 1:0. Domácí celek byl v prvním poločase lepším mužstvem, sice si nevypracoval žadné velké šance, ale byl efektivní v koncovce, když obránci Bohemky nechali bez dozoru Jaroslava Divišem, jenž prostřelil Zlámala. Hosté spíše se do vápna tlačí přes standardní situace.
 
45
První poločas skončil.
 
45
Na polovině hřiště zkušeně podržel míč Diviš a byl faulovaný ještě Šmídem. Poté sudí Kocourek ukončil první půli.
 
44
Šírl nacentroval balón na penaltu, kde míč nedůsledně boxoval vybíhající brankář Heča, zastoupil ho však rázným odkopem Sadílek.
 
43
Eldar Civič před pokutovým území fauloval a je prvním potrestaným hráčem v tomto zápase.
 
42
Na konci prvního poločasu musel zasahovat brankář Heča po střele Mosquery, jehož střela mířila zpoza vápna k tyči, k dorážce se stal Akulinin, který balon poslal pánu bohu do oken.
 
40
Standardní sitauce se domácímu celku vůbec nepovedla.
 
39
Reinberk se s míčem dostal do pokutového území, ale kulatý nesmysl si moc předkopl a hostující obránce mu stačil míč ukopnout na roh.
 
36
Slovácko právě vstřelilo branku!
Slovácko jde do zaslouženého vedení. Domácí hráči si v pokutovém území několikrát mezi sebou vyměnili balon, který doputoval k JAROSLAVU DIVIŠOVI, který sice slabou, ale přesnou ranou k tyči překonal Zlámala. Kouči Habancovi se zatím zařazením Diviše na hrot vyplácí.
 
35
Sadílkův centr do vápna odhlavičkoval obránce Škerle. Hosté šli do rychlého protiútoku, byli však zastaveni Kunclem.
 
34
Dlouhý míč dostal Civič, který odcentroval, jenže míč byl sražen na roh.
 
33
Slovácko postupovalo po pravé straně. Spolupráce H+H skončila ofsajdem, jmenovitě Havlíka s Hlúpikem.
 
31
Hofmann byl faulován na polovině hostí. Havlík nacentroval míč na zadní tyč, kde byl tísněn Hofmann protějškem Škerlem, který mu nedovolil balon hlavičkovat na malé vápno.
 
30
Šírl nacentroval a hlavou poslal míč vedle branky domácího celku Akulinin.
 
29
po delší pauze se dostala Bohemka na polovinu Slovácka a hned bude kopat roh.
 
27
Obrana pražského celku spolu s brankářem Zlámalem tentokrát zvládla situaci na výbornou a nedovolila domácím fotbalistům zakončit.
 
26
O pěknou střelu se postaral Lukáš Sadílek, brankář Zlámal musel jeho ránu boxovat na roh.
 
24
Slovácko si vytvořilo mírný tlak, jehož výsledkem byl rohový kop, který zahrál Sadílek, Šmíd sice odvrátil míč mimo pokutové území, ale domácí borci zústali u míče. Po přihrávkách se balon dostal k Hofmannovi, který našel Diviše, který vstřelil vedoucí branku, ale ta nebyla uznána pro ofsajd.
 
22
Reinberk na levé straně oklamal Acostu a odcentroval, balon lízl hlavou Civič, ale nikdo z jeho spoluhráčů už nezakončil, Bohemka nedostala kulatý nesmysl do bezpečného území, z čehož vyplynul další centr Reinberka, na něj vyběhl Zlámal, ale balon mu vypadl a až na podruhé balon hosté odkopli.
 
20
Slovácko v těchto minutách sice kombinuje na polovině Bohemky, ale sráží ho nepřesnosti ve finální fázi. Teď pokazil přihrávku Šumulikoski na Civiče.
 
18
Na druhé straně Schick narazil balon Mosquerovi, který centroval do náruče brankáře Heči.
 
17
Šumulikoski znovu obloučkem za obranu Bohemky vyslal rychlíka Hlúpika, ten byl však v ofsajdu.
 
16
Reinberk vybídl dlouhým obloučkem za obranu Bohenky do kombinace Hlúpika, jenže ten přihrávku nečekal a balon doputoval za brankovou čáru.
 
13
U postranní čáry byl faulovaný Mosquera. Následný volný přímý kop zahrál Šírl, balon propadl k Mosquerovi, který zakončil volejem nad břevno slovácké branky.
 
12
Havlík si chtěl narazit na levé straně míč s Civičem, ten mu však poslal nevhodnou přihrávku a šikovný záložník Slovácka už balon na hřišti nestihl.
 
10
Slovácko šlo do nadějného brejku, ale Hlúpik otálel s příhrávkou, a dobíhající Jindříšek mu balon sebral.
 
9
Obě dvě mužstva se dopustila v krátkém sledu přestupků. Na jedné straně byl ofsajd pískán Civičovi, na opačné straně postavení mimo hru signalizoval pomezní Akulininovi.
 
7
První standardní situace ve prospěch hostů. Šírl nacentroval do vápna, kde hlavou odvrátil Kuncl, k odraženému míči se dostal Mosquera, i jeho přihrávka do pokutového území byla zlikvidována domácí obranou.
 
5
První slibná příležitost Slovácka. Do pokutového území Šumulikovski naservíroval míč Divišovi, který střílel na zadní tyč, střela byla slabá a šla vedle.
 
4
Při rozehrávce se na Jindříška nalepili dva hráči Slovácka a snažili se mu míč odebrat, nakonec zkušený hráč Bohemky situaci ustál a míč posunul do strany.
 
3
Opět rozehrávka od zadních řad Slovácka se nepodařila podle představ, Bohemka bude vhazovat u rohového praporku.
 
2
Po rozehrání Slovácko opět drží míč ve své moci a kombinuje kolem středového kruhu.
 
1
Hofmann po rozehrání, zvolil dlouhý nákop na polovinu Bohemky, přihrávka na Diviše byla příliš dlouhá a obránce Šmíd kontroloval situaci. Od své branky bude rozehrávat Zlámal.
 
1
Utkání právě začalo.
 
-1
Sudí Kocourek přivádí základní sestavy na zelený trávník. Poté bude následovat hymna Synot ligy. Slovácko bude hrát v bílých kompletech, Bohemka nastoupí zase v pruhovaných bílo-zelených dresech.
 
-14
Do Uherského Hradiště přicestovala i skupinka fandů Bohemky, domácí příznivci se pomalu trousí na stadion.
 
Úvodní sestavy:

1.FC Slovácko: Heča – Kuncl, S. Hofmann, Břečka, Reinberk – Šumulikoski (C) – Hlúpik, Sadílek, Havlík, Civič – Diviš.
Náhradníci: Daněk – T. Rada, Machalík, Prajza, Chvátal, Košút, Kubala.

Bohemians Praha 1905: Zlámal – Pauschek, Škerle, Šmíd, Šírl – Mosquera, Jindřišek (C), Gajič, Acosta – Akulinin, Schick.
Náhradníci: Dočekal – Bartek, Hubínek, Jirásek, Mikuš, Čížek, Havel.

Rozhodčí: T. Kocourek – P. Blažej, P. Vysloužil.
 
-33
Hráči obou mužstev jsou na hrací ploše a v chladném počasí se rozcvičují.
 
Nakonec v základní sestavě nastoupí Veliče Šumulikoski a v útoku místo forvarda Doška nastoupí Jaroslav Diviš. Trenér Pivarník udělal tři změny v sestavě, od prvních minut si zahraje Šírl místo Havla, Akulinin nahradil Mikuše a místo Kostky nastoupí Mosquera.
 
Domácí fotbalisté mají s Bohemians Praha 1905 pozitivní domácí bilanci, z posledních čtyřech zápasů prohráli jen v jednom případě a to v roce 2011, jinak se počítali jen výhry Slovácka.
 
Slovácko se aktuálně bude muset obejít bez šestice hráčů, aktuálně na soupisku marodů přibyl Libor Došek, který si na předzápasovém tréninku poranil třísla.
 
Ohlasy před zápasem

Svatopluk Habanec, trenér 1.FC Slovácko

„Rozhodně nás nemůže ukolébat, že Bohemians ještě v lize nevyhráli. Uspět můžeme jedině maximálním herním nasazením.“

Roman Pivarník, trenér Bohemians Praha 1905

„Snažíme se nervozitu eliminovat. Tvrdě pracujeme na tréninku a v zápasech je to vidět. Ale potřebujeme i trochu štěstí, abychom to ustáli. Doufám, že v nejbližší době dokážeme ten výsledek udělat, aby se nám lépe dýchalo.“
 
Předpokládané sestavy:

1.FC Slovácko: Heča – Chvátal, Hofmann, Břečka, Reinberk – Diviš, Sadílek, Daníček, Havlík, Civič – Došek.

Bohemians Praha 1905: Zlámal – Pauschek, Škerle, Šmíd, Havel – Mosquera, Jindřišek, Gajič, Acosta – Mikuš, Schick.
 
Bohemians Praha 1905

Bohemka nezažívá příjemný vstup do nového ročníku Synot ligy, od prvního kola čeká na zisk tří bodů a navíc dvakrát za sebou prohrála v posledních dvou kolech, nejprve v Teplicích 1:2 a poté doma podlehla plzeňské Viktorce 0:1. Na svém kontě má čtyři body a je předposlední. Určitě svěřenci trenéra Pivarníka nebudou chtít vyjít na Slovácku naprázdno a nějaký bodík si zpět do Prahy odvést. Ve třech venkovních zápasech získali dva body za remízy v Jablonci a na Dukle.
 
1.FC Slovácko

Domácí celek byl před šestým kolem na druhém místě, ale dvě porážky za sebou ho posunuly osmou pozici, navíc na marodce přibyl po utkání s Libercem Jiří Valenta, který má problém s nataženým postranním vazem. V minulém kole zajíždělo Slovácko do Brna, kde v moravském derby prohrálo 2:0, když se dvakrát do slovácké sítě trefil Řezníček. Absenci středního záložníka vyřešil trenér Habanec tím, že do základní sestavy nominoval mladého Lukáše Sadílka.
 
Příjemné sobotní odpoledne z Uherského Hradiště. V rámci osmého kola Synot ligy přivítá na svém stadionu 1.FC Slovácko pražské Bohemians Praha 1905.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.