konec SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava
3:1
(1:0)
Komentuje: Václav Baumann
 
87
Další šanci Slavie měl Gecov, jeho střelu z patnácti metrů ale Baníkovci zblokovali na roh.
 
Martin LATKA - 3:1
 
85
Slavia právě vstřelila branku!
Na přímý kop Juhara si naběhl MARTIN LATKA, který předskočil všechny okolo a hlavičku nasměroval mimo dosah brankáře Pavlenky!
 
85
Greguš přerušil akci Slavie jen za cenu žluté karty.
 
Jan BARÁNEK - 2:1
 
82
Baník právě vstřelil branku!
Ostrava je zpět ve hře! Na nadýchaný centr Mensaha si vyskočil JAN BARÁNEK a hlavou poslal míč přesně do šibenice!
 
79
Střídají i domácí: Piták jde do hry za v druhé půli nevýrazného Vukadinoviče.
 
77
Baník reaguje změnou: Petrus za Holzera.
 
Jaromír ZMRHAL - 2:0
 
76
Slavia právě vstřelila branku!
Rychlý brejk sešívaných táhl Škoda, který před vápnem na poslední chvíli posunul míč pro JAROMÍRA ZMRHALA, jenž pak prostřelil Pavlenku!
 
71
Narh se v pokutovém území protlačil k hlavičce, kterou i docela dobře umístil, brankář Hrubeš byl ale opět pozorný.
 
66
Po střele Baránka si hosté žádali ruku, tu ale sudí neodpískal. Ještě k jedné ráně se pak dostal Kukec, Hrubeš ji ale ukryl do náruče.
 
Gregušův přímý kop
 
64
Greguš z přímého kopu trefil spojnici! Balón se pak odrazil do paty zkoprnělého Hrubeše a od ní ke smůle Baníku jen na roh.
 
61
De Azavedo jde ze hry, nahrazuje ho Štěpán, který v Edenu loni hostoval.
 
60
Nitrianský rozkmital své nohy a pak nacentroval na Škodu. Ten se ale k balónu nedostal, protože Pavlenka tentokrát zasáhl bravurně.
 
58
Kouč Beránek posiluje záložní řadu, Balaje nahrazuje Gecovem.
 
46
Dobrá šance Ostravy hned v úvodu druhé půle. Narh si v poklidu došel až do pokutového území, kde se uvolnil ke střele z úhlu. Tu ale pozorný Hrubeš zastavil.
 
46
Komplikace pro Baník, v poločasové přestávce musel odstoupit Svěrkoš, kterého nahradil Mensah.
 
Skvělá akce domácích
 
42
Obrovská šance Škody! Vytáhlý útočník si ideálně naběhl na ještě lepší centr Vukadinoviče, na malém vápně ale míč trkl tak, že skončil o centimetry vedle vzdálenější tyče ostravské brány.
 
38
Mikula, který se zranil ve 34. minutě při úspěšném pokusu zabránit hlavičce Narha, nemůže pokračovat ve hře. Na trávníku ho vystřídá Nitrianský.
 
Šance Baníku
 
34
Po centru na Narha se musel činit Mikula společně s brankářem Hrubešem, kteří oba s maximální obětavostí zastavili hlavičku hostujícího hráče.
 
31
De Azavedo šel skluzem za volným míčem před vápnem Slavie, u balónu byl ale dříve Latka, kterého hráč Baníku fauloval a vysloužil si i žlutou kartu.
 
29
Na opačné straně dostal Balaj více prostoru ve vápně, než by bylo žádoucí, jeho prudká střela ale letěla kousek nad břevno.
 
28
Sochor převzal míč u poloviny hřiště a namířil si to přímo na Hrubešovu svatyni. Nakonec vypálil z dvaadvaceti metrů tak tvrdě, že Hrubeš byl rád, že jeho pokus dokázal vyboxovat.
 
24
Baéz byl po předchozím souboji ihned v pořádku a jal se vyřizovat účty. U autové čáry proto sejmu De Azaveda, za což je potrestán žlutou kartou.
 
17
Narh si zaběhl za domácí obranu, a pak vyslal centr na zadní tyč. Tam Davor Kukec předskočil obránce Juhara, ale zblízka už hlavou nezamířil přesně. Balón se od něj odrazil zpět do hry.
 
Milan ŠKODA - 1:0
 
3
Slavia právě vstřelila branku!
Velká porce štěstí, ale to sešívaným vůbec nevadí! Po odvrácené standardce se k odraženému míči dostal kousek za vápnem Baéz a halfvolejem ho nepříliš povedeně poslal směrem na hostující bránu. Do jeho střely ale vložil hlavu MILAN ŠKODA, čímž ji srazil do protipohybu brankáře Pavlenky!