konec SK Slavia Praha – AC Sparta Praha
0:2
(0:0)
Komentuje: Václav Baumann, Luděk Stránský
 
90+5
Sparta právě vstřelila branku!
Sparťané dlouho kombinovali před zoufale napadajícími soupeři. A po sérii přihrávek se dostali až k domácímu vápnu, kde chtěl BOŘEK DOČKAL centrovat na Bednáře, jeho pas si ale sešívaní srazili za bezmocného Rakovana.
 
90+3
Po faulu Gecova na Váchu už to ale žluté napomenutí bude.
 
90
Vácha také inkasoval žlutou kartu, neboť se do Kisela po jeho faulu ostře pustil.
 
90
Za své předchozí počínání vidí Kisel druhou žlutou kartu a je vyloučen. Sešívaní dohrají derby o deseti.
 
89
Kisel ve vápně spadl po souboji s Váchou, pak se ale rychle zvednul a skluzem zajel do Vaclíka, který mezitím k míči doběhl.
 
86
A poslední trumf vytahuje i kouč Lavička. Konaté střídá Krejčího.
 
86
Poslední střídání sešívaných znamená stažení Dostála, místo něj si zahraje Koreš.
 
84
Dočkal táhl akci Sparty, před pokutovým územím pak vysunul na levém křídle rozběhnutého Krejčího, jehož střela z první zaplula vedle tyče do boční sítě.
 
77
Karol Kisel dostal trochu místa, čehož slovenský záložník využil ke střele z pětadvaceti metrů. Ta byla hodně prudká, ale skončila na opačné straně tyče, než by si sešívaní přáli.
 
77
Sparťanský žolík Roman Bednář jde do hry, ze ní naopak odchází David Lafata.
 
74
Obrovskou šanci Slavie teď spálil Kisel. Nutno sice dodat, že to po přízemním centru Štěpána z pravé strany neměl jednoduché, přesto mohl zkušený záložník z patnácti metrů mířit přesněji než jen vysoko nad sparťanskou bránu.
 
72
Střídají i slávisté: Mario Lička místo Jaromíra Zmrhala.
 
69
Kamil Vacek pro dnešek dohrál, v rudém dresu ho nahradí Marek Matějovský.
 
65
Slávisté mohli ihned odpovědět, když se odražený míč za velké vápno dostal ke Zmrhalovi. Jeho halfvolejová střela ale skončila několik metrů nad sparťanskou bránou.
 
62
Milan Škoda dlouho postával u postranní čáry, do hry se ale dostane až za nepříznivého stavu. Místo mu uvolnil Škutka.
 
61
Sparta právě vstřelila branku!
Přímý kop zakroutil přímo do šibenice LUKÁŠ VÁCHA! Rakovan byl bez šance. Bývalý slávista Vácha odhodil svou minulost stranou a ze svého gólu se naplno radoval.
 
51
Krejčího rohový kop si našel cestu ke stoperu Brabcovi, jehož hlavička jen těsně minula domácí bránu. Balón z vnější strany rozvlnil síť a někteří sparťané na stadionu vybuchli nadšením, to ale bylo předčasné.
 
47
Štěpánův centr z pravé strany byl tak nepovedený, že se proměnil v střelu. Zaskočený Vaclík pak měl hodně práce, aby míč vyškrábl z branky.
 
45+1
Prudký pas Nevese před Kiselem zastavil Holek. Slávistický kapitán pak ale do Holka ostře zajel a vidí žlutou kartu.
 
44
Juhar posadil míč na hlavu Fernanda Nevese, jehož hlavičku musel Vaclík vyškrábnout na další roh.
 
40
Na roh si naskakoval Fernando Neves, ale po souboji s Brabcem se ocitl na zemi. Domácí si důrazně žádají pokutový kop, sudí Kovařík však rezolutně rozpažil.
 
32
Nevesovu prudkou přihrávku dostihl u brankové čáry Juhar a ihned hledal ve vápně Škutku. Ten už ale měl míč trochu v zákonu a jeho následná hlavička tak postrádala gólové parametry.
 
28
Krejčí pak mířil do rychlého brejku, který překazil jen za cenu nedovoleného zákroku obránce Dostál. A tentokrát už to za žlutou kartu bude.
 
27
A první šanci měla i Slavia, která rychle rozehrála po Vackově faulu. Balón následně ve vápně propadl až ke Škutkovi, který ale z deseti metrů nedokázal prostřelit před ním stojícího Holka.
 
25
Po rychlé akci Sparty se k zakončení z levého křídla dostal Krejčí. Brankář Rakovan očekával spíše centr a pak měl co dělat, aby Krejčího pumelici vytlačil na roh.
 
21
Po zblokovaném pasu Hušbauera se míč dostal k Davidu Lafatovi, který stál za slávistickou obranou. Ofsajd to nebyl, ale sparťanského kanonýra včas dostihl Dobrotka a znemožnil mu zakončení.
 
7
Josef Hušbauer dostal až příliš prostoru před pokutovým územím Slavie, čehož využil k zasekávačce a prudké střele. Ta ale letěla o metr výše, než by si sparťané přáli.