konec FC Slovan Liberec – FK Mladá Boleslav
2:0
(0:0)
Komentuje: Jakub Martínek
 
Severočeši byli v druhém poločase lepším týmem a zaslouženě zvítězili. Za domácí se trefil Delarge a Vácha. Boleslavští toho směrem dopředu příliš nevymysleli a dnes byli hodně bezzubý, snad kromě dvou šancí Nešpora. To je z libereckého stadionu vše. Přeji příjemný zbytek večera.
 
Konec zápasu.
 
90+1
Domácí drží hru daleko od své branky a o zisku třech bodů pro liberecký Slovan není pochyb.
 
90
Hlavní rozhodčí Jech nastavuje dvě minuty navíc.
 
88
Liberec střídá podruhé. Ze hry odešel Šural. Místo něj přišel na hrací plochu Nezmar.
 
87
Domácí už budou chtít dohrát zápas v poklidu a nikam se nehrnou. Vypadá to, že si liberecký Slovan tři body vzít nenechá.
 
86
Centr od pravé postranní lajny málem doletěl až k Blažkovi. Naštěstí pro hosty byl liberecký fotbalista příliš krátký a na míč nedosáhl.
 
85
Tu nezahráli hosté vůbec špatně. Zřejmě nacvičený signál se dostal až k volnému Johanovi, který zakončoval z penaltového prostoru. Bičík však předvedl, proč je libereckou jedničkou právě on.
 
84
Janů fauloval Nešpora a Boleslav bude mít výhodu přímého volného kopu ze slibné pozice.
 
83
Boleslavský celek se sice dostal až do pokutového území domácích. Tam ale celá akce Středočechů skončila po útočném faulu.
 
81
Fotbalisté z města automobilů střídají v dnešním utkání naposledy. Odpracováno má dnes Kúdela, kterého nahradí Bulut.
 
80
Liberecký rohový kop rozehrál Štajner. Ten sice našel Blažka, který se ale nedokázal položit do střely ideálně a balon pořádně netrefil.
 
79
Máme před sebou poslední desetiminutovku hry, která rozhodne o osudu dnešního utkání. Ke třem bodům však mají blíže Severočeši.
 
78
Hosté rozpoutali slibný ťukes na polovině hřiště. Ten ale záhy přerušil Vácha, kterému se zřejmě počínání boleslavských fotbalistů nelíbilo.
 
77
Pěkná rána Šurala mohla být přetavena ve třetí branku Libereckých. Té však chyběli potřebné milimetry, aby skončila za zády hostující gólmana.
 
75
Domácí Slovan nebyl daleko od třetí branky. Avšak ostřelování Millera vždy skončila pouze vytlučenými bloky boleslavských zadáků.
 
73
Druhé středočeské střídání. Ze hry odejde Fillo, který přepustí své místo Kuličovi.
 
74
Boleslavští fotbalisté to proti zasunutému libereckému bloku mají hodně těžké. Zatím se žádná chytrá myšlenka v hlavách hostů neutvořila.
 
72
Liberecká družina se nastěhovala na polovinu soupeře. Tam se ale příliš neohřála. Hosté se osvobozují jen za cenu dlouhého odkopu a libereckou půlku.
 
71
Dnešní utkání sleduje 3270 diváků.
 
70
Hosté to ještě nezabalili a pokoušejí se o kontaktní branku. Na tu se však Středočeši zatím hodně nadřou a zatím bez efektu.
 
68
I domácí tým poprvé střídá. Odpracováno má dnes Rabušic, kterého vystřídá Blažek
 
67
Žluté napomenutí vidí liberecký Kušnír.
 
66
A hned je to na stadionu U Nisy veselejší. Liberecká družina se dokázala prosadit i podruhé a nemá daleko od zisku třech bodů.
 
65
Liberec právě vstřelil branku!
Tak to klobouček dolů. Nádherný projektil z třiceti metrů vyslal LUKÁŠ VÁCHA a jeho pokus zaplul přesně do pravé rohu Millerovi branky.
 
64
Boleslav poprvé v utkání střídá. Ze hry odejde Mareš, který přepustí své místo Štohanzlovi.
 
63
Janů nepřesně rozehrál na Váchu a Liberec o balon přišel. Naštěstí pro domácí předvedli hosté to samé na druhé straně.
 
62
Standardní situace Váchy sice propadla celým pokutovým územím a putovala na branku Boleslavi. Míč se však už sotva kutálel a tak boleslavský brankář neměl žádné vetší problémy.
 
61
Šural se pokoušel o centr do šestnáctky. S balon se však dostal mimo hrací plochu a brankář Miller bude odkopávat od branky.
 
60
Centr Kušníra našel pouze hlavu Johany. Ten sice odvrátil mimo nebezpečí, ale u míče zůstávají fotbalisté v modrých dresech.
 
59
Liberecký roh rozehrál Janů na krátko. Míč poslal volnému Váchovi, tomu ale kulatý nezbeda upláchl a domácí budou muset začít až z vlastní poloviny.
 
57
Miller hledal dlouhým nákopem Nešpora. Ten to ale proti několikanásobné převaze neměl vůbec lehké a podle toho také celá akce dopadla.
 
55
Štajner chtěl přenést hru na volného Fleišmana. K tomu ale balon vůbec nedoputoval, protože ještě předtím jej šikovně vypíchl jeden z hostujících hráčů.
 
53
Liberecká rozehrávka znovu hodně zaskřípala. Toho využil boleslavský Brunclík a odcentroval. Ve vápně našel Mareše, který se pokoušel zakončit nůžkami. Jeho počin se mu však vůbec nepovedl.
 
51
Liberec právě vstřelil branku!
První kloudná akce libereckého Slovanu končí brankou. Šural poslal přízemní centr přes celé vápna na úplně volného DZONA DELARGE, který zakončoval do odkryté svatyně.
 
50
Brankář Bičík musel hasit závar na hranici vápna. Včasným vyběhnutím zhatil boleslavskou šanci a balon odkopl do zámezí.
 
48
Šural hledal nabíhajícího Kušníra. Ten ale dostal míč hodně do kroku a zastihnout ho na hrací ploše již nedokázal.
 
47
Oba týmy vstoupily do druhého poločase bez žádné hráčské změny. Uvidíme tak jaké tempo nastolí obě mužstva a zda uvidíme i nějaké branky.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
 
V první půli jsme se branky nedočkali. Nejblíže k ní měl boleslavský Nešpor, ale jeho šanci zlikvidoval pohotově brankář Bičík. Uvidíme zda branky začnou padat v druhé pětačtyřicetiminutovce nebo se dočkáme nudné bezgólové remízy.
 
První poločas skončil.
 
45
Domácí fotbalisty teď v rozletu brzdí nepřesná kombinace. Nejdříve nepřesně přihrával Kušník a poté ještě Janů. Míč mají ve své moci hráči v růžových dresech.
 
44
Liberecká družina se nemůže dostat z boleslavského sevření. Povedlo se to až po odkopu Keliče, který však balon pouze odevzdal soupeři.
 
42
Dlouhý nákop Bičíka na rozběhnutého Delarge domácím nic nepřinesl. Pas domácí brankáře byl až příliš dlouhý a reprezentant Senegalu ho na hřišti nezastihl.
 
41
Mezitím se nám rozběhla poslední pětiminutovka prvního poločasu. Ta sice začala boleslavským tlakem, ale nic valného to zatím nepřineslo.
 
40
V posledních minutách jsou aktivnější spíše fotbalisté Slovanu. Ty teď přišpendlili svého soupeře na jeho vlastní polovině a vymýšlí další zajímavé kreace.
 
38
Johana dobře zablokoval Šuralův pas a bude z toho liberecký roh. Z toho ale domácí fotbalisté nic zajímavého nevytěžili.
 
37
Domácí fotbalisté se dostávali do dobré střelecké pozici. Radost domácích fanoušků však pokazil pomezní rozhodčí, který odmával ofsajdové postavení.
 
35
Nešpor se pokoušel prodloužit na Sivriče. Toho však dobře pokryl Karišik, který balon získal. Následně hledal nabíhajícího Delarge, kterého však hledal marně.
 
34
K prvnímu rohovému kopu v utkání se dostali také domácí. Centrující Janů však nikoho v modrém dresu nenašel a Boleslav se osvobozuje dlouhým odkopem.
 
33
Liberecký Vácha vyslal pořádnou jedovku z dobrých třiceti metrů. Balon však skončil jen těsně na břevnem Millerovi klece.
 
31
Šural fauloval Janíčka a hosté budou rozehrávat. Následnou akci chtěl zrychlit Fillo, který rychle rozehrál. Bohužel pro hosty pouze na kopačky domácích fotbalistů.
 
30
Po půlhodině hry to máme na střely 2:2. Druhou libereckou jedovku vyslal Šural. Ta ale neměla gólové parametry a skončila nad brankou.
 
29
Janů se pokoušel oslovit volného Delarge. Myšlenku domácího kapitán však včas vystihl jeden z Boleslavských a celou akci přerušil.
 
27
Jako kdyby mě liberečtí fotbalisté slyšeli. Krásně napřáhl Delarge a pořádně protáhnul zasahujícího Millera, který se měl co ohánět, aby neinkasoval.
 
26
Hosté jsou zatím nebezpečnější než domácí Slovan. Ten zatím marně vymýšlí správnou cestu k Millerově brance.
 
25
Další nebezpečná akce boleslavského celku. V dobré střelecké pozice se ocitl Mareš. Ten však nedokázal zacílit přesně a znovu trefil pouze připraveného libereckého brankáře.
 
23
Další žlutá karta, tentokrát ji vidí boleslavský Mareš.
 
21
První vážnější šance, která zaváněla brankou. Hosté hezky rozebrali domácí obranu a zahrozili. Přihrávka Mareše se dostala na malém vápně až k Nešporovi, který trefil dobře postaveného Bičíka.
 
19
Mareš má zatím hodně střelecky napilno. Znovu vyslal pozdrav k brance Bičíka. Tentokrát se sice jeho střela vešla mezi tři tyče, ale žádné vrásky domácímu brankáři nepřidělala.
 
18
Štajner se pokoušel Váchovi přiťuknout patičkou. Ta mu však vůbec nevyšla a balonu se chopili boleslavští fotbalisté.
 
17
Boleslavský Kúdela inkasuje za předešlí faul žlutou kartu.
 
15
Delarge si dobře míč pokryl a oslovil Rabušice. Ten byl nepříjemně zezadu poslán k zemi a liberecký Slovan bude mít k dispozici přímý volný kop.
 
14
Fotbalisté z města automobilů měli k dispozici první rohový kop celého utkání. Centr Brunclíka se sice dostal až na kopačky Kúdeli, který následně vystřelil. Jeho pokus však dobře pokryl Bičík.
 
13
Velmi nepřesnou ránu si připsal na svůj účet hostující Mareš. Ten se pokoušel vystřelil z otočky, ale trefil pouze síť za domácí svatyní.
 
12
Rabušic dlouho otálel s rozehrávka a byl o balon oloupen. Ten získali hráči v růžových dresech a ihned míří k Bičíkově brance.
 
10
Kušnír hledal nabíhajícího Rabušice. Ten byl úplně volný na penaltovém puntíku avšak míč se k němu nedostal. Dobře zakročil boleslavský Johana.
 
9
Souboj Štajner versus Brunclík dopadl lépe pro zkušeného libereckého fotbalistu. Ten si šikovně v souboji počkal a byl na něj odpískán nedovolený přestupek.
 
8
V Liberci dnes panuje hodně kruté a nevlídné počasí. Zatím to odhadem vypadá, že místní fotbalová stánek navštívilo maximálně tři tisíce diváků.
 
7
Liberečtí fotbalisté zatím nikam nespěchají a jejich kombinace se odehrává na vlastní polovině. Jmenovitě si balon vyměňuje Kelič s Karišikem.
 
6
Hosté to poprvé zkusili střelecky. Jeden z Boleslavských vypálil z hranice šestnáctky. Jeho střela byl však hodně nepřesná a skončila hodně mimo domácí branku.
 
5
Poprvé si v dnešním utkání sáhl na balon také hostující gólman Miller. Ten musel zasahovat po nepřesné odkopu Dosoudila, který napálil jen před sebou stojícího Šurala.
 
4
Fleišman si z následného autového vhazování vybral k další spolupráci Štajnera. Ten se pokoušel ještě prodloužit za sebe, ale našel pouze připraveného Bořila.
 
3
Zatím je o balonu pouze Boleslav. Ta teď roztáčela na hranici vápna celkem slušný přihrávkový kolotoč, který však skončil zakopnutím balonu do autu.
 
2
Hosté vyhráli los a měli rozehru. O tu se postarala dvojice Nešpor, Sivrič a utkání jedenáctého kola může začít.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Obě mužstva již nastupují na hrací plochu. Domácí Slovan nastoupí v modrých dresech a hosté z Boleslavi oblékli dresy růžové.
 
Úvodní sestavy:

FC Slovan Liberec: Bičík - Kušnír, Kelič, Karišik, Fleišman - Šural, Vácha, Janů "K", Delarge - Rabušic, Štajner

FK Mladá Boleslav: Miller - Bořil, Johana, Dosoudil, Janíček - Kúdela "K", Sivrić, Fillo, Mareš, Brunclík - Nešpor

Rozhodčí: Jech - Filípek, Urban.
 
V loňské sezoně ovládl vzájemné zápasy Liberec. Fotbalisté z města pod Ještědem nejprve uspěli na hřišti soupeře a protivníka poté přetlačili také před vlastním publikem poměrem 2:1.
 
Fotbalisté Slovanu nevyhráli v lize už pětkrát za sebou, před reprezentační pauzou padli Šilhavého svěřenci na půdě Brna. Mladoboleslavští prohráli v minulém kole doma s Olomoucí.
 
Liberečtí jsou v tabulce na devátém místě, získali třináct bodů. Středočeši okupují dvanáctou příčku, ambice obou celků jsou však jednoznačně vyšší.
 
Krásný večer ze severu Čech, v Liberci je dnes na programu dohrávka jedenáctého kola Gambrinus ligy mezi Slovanem a Mladou Boleslaví.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.