konec AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc
1:2
(0:0)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
90+1
V jejím závěru hosté připravili ještě jedno taktické střídání, Schulmeistera nahrazuje Šindelář.
 
90
Hořava už je v akci na útočné polovině a velmi výrazným přidržením zastavil rychlou akci Kweuke. Sudímu Adámkovi Hořavův počin samozřejmě neunikl a olomoucký záložník inkasuje žlutou kartu.
 
86
To byla poslední aktivita Doležala v rámci dnešního zápasu, do závěrečných minut jej nahrazuje Zdeněk Klesnil.
 
85
Hosté předvedli rychlou brejkovou akci, na jejímž konci Doležal proběhl kolem Švejdíka, ránu hostujícího útočníka ale dokázal vyrazit vyběhnuvší brankář Vaclík.
 
83
Hosté vůbec poprvé v zápase mění svoji sestavu. Ze hry je stažen Jakub Petr a nahrazuje jej Michal Hubník.
 
81
Závěrečné střídání Sparty, odpracováno má Kadeřábek a nahrazuje jej olomoucký odchovanec Přikryl.
 
78
Olomouc právě vstřelila branku!
Po rohovém kopu hostů se k hlavičce probil Škerle, míč dokázal před Vaclíkem zpracovat MICHAL ORDOŠ a zcela osamocený jej snadno dopravil do sítě!
 
76
Matějovský krásnou kolmicí vysunul za olomouckou obranu Kweukeho, ten si to namířil zcela osamocen vstříc Blahovi, ovšem ve více než vyložené příležitosti nedokázal hostujícího brankáře překonat!
 
75
Hosté hru rychle přenesli před sparťanské pokutové území, do letícího míče se z dvaceti metrů opřel Ordoš a brankář Vaclík měl plné ruce práce, aby jeho povedenou ránu k tyči vyrazil.
 
70
Druhé střídání Sparty, u postranní čáry už je připraven obvyklý kapitán Matějovský, kterému uvolní místo na hřišti Pavelka.
 
69
Třetím žlutým hříšníkem ve sparťanských barvách je Pavelka, který se souboje s rozběhnutým Pospíšilem účastnil příliš pozdě a po svém skluzu nemohl očekávat jiný rezultát než žlutou kartu v Adámkově ruce.
 
66
Olomouc právě vstřelila branku!
Na Rossiho povedený centr od rohového praporku si přes Gila naskočil MICHAL ORDOŠ a nasměroval míč ke vzdálenější tyči Vaclíkovy branky!
 
64
Po Kweukeho nepřesné rozehrávce uvnitř vlastní poloviny si musel proti rozběhnutému Petrovi pomoci nedovoleným zákrokem Gil a arbitr Adámek tasí z kapsy žlutou kartu pro španělského obránce.
 
62
Na nebezpečný centr Ordoše si do pokutového území Schulmeister, míč nedokázal zasáhnout on, ani brankář Vaclík, a bílá koule poté doskákala jen těsně vedle vzdálenější tyče domácí svatyně!
 
61
Brankář Blaha za svůj penaltový faul viděl ještě žlutou kartu.
 
61
Sparta právě vstřelila branku!
Na bílou značku uvnitř pokutového území si postavil míč VÁCLAV KADLEC a podobně jako proti Feyenoordu Rotterdam nezadržitelně poslal míč pod horní břevno soupeřovy branky!
 
60
Kweuke se silou probil přes olomouckou obranu, obešel brankáře Blahu a podražený olomouckým brankářem padl k zemi. Sudí Adámek neváhá s odpískáním pokutového kopu!
 
58
Pamič si prý nedovoleně počínal v souboji s Hořavou a sudí Adámek píská proti Spartě. Chorvatský obránce poté zbytečně plácl míčem o zem a vidí žlutou kartu.
 
47
První vážná šance hostů! Hořava posunul míč do levého křídla Petrovi, jehož pas před branku srazil Gil přímo k noze Doležala, proti němu však včas vyběhl Vaclík a výborným zákrokem míč vyrazil. Sparťanští obránci dokázali uhlídat míč před dotírajícím Doležalem a Vaclík poté balón zalehl.
 
39
Po následném rohovém kopu pořádně hřmělo před olomouckou brankou! Do Švejdíkovy hlavičky vklouzl Kweuke, on ani v bezprostřední blízkosti branky Kadeřábek zakončit nedokázali, to se povedlo až Kadlecovi, jenž se pořádně opřel do odraženého míče, přesto nedokázal prostřelit hradbu těl v těsné blízkosti Blahy!
 
30
Kweuke úspěšně napadal rozehrávku brankáře Blahy, ten při odkopu trefil kamerunského útočníka. Míč poté ve skluzu stačil zpracovat Krejčí, přes Kadlece poslal míč ke Kweukemu, jenž na pravém křídle uvolnil Kadeřábka a jeden z řady evropských vicemistrů do 19 let ve velké šanci nasměroval míč těsně do boční sítě.
 
28
Už přichází šance pro španělského obránce ve sparťanských službách. Pablo Gil nahrazuje na pažitu zraněného Vidličku.
 
19
Prvním žlutým hříšníkem je po šlapáku na Vidličku Schulmeister.
 
17
Krásná fotbalová akce Letenských! Pavelka parádní kolmicí vysunul za olomouckou defenzivu Krejčího a jeho přízemní pas do pokutového území na nabíhajícího Kweukeho stačil v poslední možný okamžik zablokovat Škerle. Kamerunský střelec už by zřejmě zakončoval do odkryté části branky.
 
5
Pavelka parádním centrem uvolnil před olomouckou brankou Kadlece, do jeho rány ale výborným zákrokem vlétl Dreksa a v poslední možné chvíli srazil míč do zámezí.