konec 1.FC Slovácko – FK Jablonec
0:1
(0:0)
Komentuje: Tomáš Kučera
 
Slovácko po čtyřech zápasech pod vedením trenéra Svatopluka Habance poprvé prohrálo. Utkání rozhodl jedinou trefou David Lafata. Branková situace zaváněla ofsajdovým postavením hostujícího hráče, avšak pomezní sudí žádný nezamával. Slovácko se po obdržené brance tlačilo do útoku. Trenér poslal na hřiště ofenzivní hráče, ale gól nepadl. Nejblíže k němu měl těsně v závěru Kerbr, ale jeho tutovka , při níž byl tváří v tvář brankáři, se pouze otřela o tyčku.
 
Konec zápasu.
 
90
Rozhodčí Kocourek bude nastavovat tři minuty.
 
90
Jablonec vystřídal naposledy. Kopice vyměnil Eliáš.
 
89
Slovácko mohlo vyrovnat! Kerbr dostal ideálně míč za hostující obranu, ale svoji šanci neproměnil, když nastřelil jen tyč!
 
88
Další centr mířil od Volešáka do pokutového území na Doška, u míče byl dříve Špit, který jej vyboxoval.
 
87
Volešák poslal centr do pokutového území, kde stál Došek, jeho hlavičku zlikvidoval nadvakrát brankář Špit.
 
85
Trenér Habanec udělal poslední změnu. Mezlíka vystřídal Kuncl.
 
83
Slovácko drží míč převážně na polovině Jablonce, ale zatím bez kýženého efektu - branky.
 
81
Další roh v podání Slovácka byl nebezpečnější, míč mířil na hlavu Doška, ale u míče byl dříve Beneš který jej odhlavičkoval.
 
79
Druhé střídání Jablonce. Zoubeleho vyměnil Vaněk.
 
79
Volešákův centr vyboxoval brankář Špit mimo pokutové území.
 
79
Slovácko vybojovalo rohový kop, když centr Lukáše zblokovala jablonecká obrana.
 
78
Slovácko podruhé vystřídalo. Valentu nahradil Trávník
 
77
Další tutovka jabloneckého celku. Kopic dostal míč do pokutového území a nebyl těsně bráněn Daníčkem a vystřelil, jeho střelu musel zlikvidovat brankář Melichárek.
 
75
Dnešní utkání sleduje 4483 diváků.
 
73
První střídání v sestavě Slovácka. Hřiště opustil Kovář, kterého vyměnil Lukáš.
 
71
Za zdržování hry dostal žlutou jablonecký brankář Špit.
 
70
Ani další standardní situace neznamenala nebezpečí pro branku Jablonce.
 
70
Slovácko bude zahrávat rohový kop po střele Doška.
 
69
Čížkův centr do vápna Slovácka odvrátil Reinberk k Valentovi, který se snažil protihráči nasadit housličky, což se mu nepovedlo a míč skončil v zámezí.
 
67
Hlúpik dostal dlouhý balon na hranici ofsajdu a postupoval s nim do pokutového území Jablonce, kde byl sražen jedním z bránícím hráčů Jablonce. Penalta se však nepíská.
 
65
Část kotle fanoušků Slovácka se přesunula na vedlejší tribunu aby dala svoji nevoli pocítit pomeznímu rozhodčímu. Fanouškům Slovácka se nelíbí jeho dosavadní výkon.
 
63
Slovácko zahrávalo standardní situaci Volešákem, zatím jablonecká obrana pevně drží.
 
60
Žlutou kartu viděl za faul Kubáň.
 
58
Jablonec právě vstřelil branku!
Beneš vystřelil míč, který se točil od branky a našel si DAVIDA LAFATU, který jej dorážel do prázdné branky
 
52
Jablonec zahrál míč na krátko. Po centru se dostal na míč na hlavu Lafaty, jehož hlavičku z bezprostřední blízkosti vyrazil reflexivně brankář Melichárek.
 
46
Nakonec zranění Valeše je natolik vážně, že nemůže nastoupit do druhého poločasu a nahradil jej Špit.
 
52
Šance Jablonce na druhé straně. Po centru Kovaříka se míč dostal k Lafatovi a jeho střelu do šibenice vytáhl brankář Melichárek na rohový kop.
 
51
Volešák nacentroval míč do pokutového území na Mezlika, obránce Jablonce mu míč však čistě odebral.
 
48
Volešák přihrál míč na nabíhajícího Hlúpika, který centroval do pokutového území Jablonce, jeho střela byla zablokována na rohový kop. Obrana Jablonce je zatím stoprocentní a míč odvrátila.
 
46
Nad stadionem se opět silně rozpršelo.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Po prvním poločase hraje Slovácko s Jabloncem 0:0. Hraje se vyrovnaný zápas, kde nechybí fotbalovost ani z jedné strany, ovšem zatím ani jedno mužstvo si nevypracovalo takovou šanci, aby vstřelilo vedoucí branku.
 
První poločas skončil.
 
43
Lafata dostal na hranici ofsajdu přihrávku, ohlédl se na pomezního rozhodčího jestli může hrát, ten signalizoval, že je vše v pořádku. Lafata si míč potáhl a vystřelil do náruče Melichárka.
 
42
Jiří Valenta čistý skluzem odebral míč Lafatovi, ale rozhodčí Kocourek byl jiného názoru a udělil mu žlutou kartu.
 
36
Centr Kovaříka odvrátila obrana Slovácka do bezpečí.
 
35
Teď po rychlé akci zahrozil Jablonec. Kovařík utekl po levé straně a míč nacentroval na přední tyč, kde nabíhají Lafata míč vystřelil, jenže střela byla zblokována Mezlíkem na rohový kop.
 
33
Jablonecký Čížek bránil v rozehrání míče po jednom z faulů a viděl za to žlutou kartu.
 
32
Nebude to nic vážného. Valeš bude pokračovat ve hře. Míč do hry uvedl Štochl.
 
31
Teď se chvíli nehraje. Brankář Valeš si vyžádal ošetření.
 
29
Volešák zahrával standardní situaci. Posadil míč na hlavu Doška, kterému byl odmáván ofsajd pomezním rozhodčím Kociánem.
 
29
Jablonec se dostal do pokutového území Slovácka. Odražený míč obranou Slovácka se dostal ke kopačkám Čížka, který vystřelil do náruče Melichárka.
 
26
Tentokrát jej zahrával Valenta, míč mířící do vápna nenašel nikoho z jeho spoluhráčů.
 
25
Kerbrův centr do vápna Slovácka byl zblokován Čížkem na rohový kop.
 
24
Volešákův centr si stáhl do náruče brankář Valeš.
 
23
Nákop Mezlíka na Kubáně tečoval Jablonský na rohový kop.
 
20
Kerbr dostal do pokutového území přihrávku od svého spoluhráče, byl z úhlu sám před brankářem Valešem. Jeho střela měla se však točila od branky a brankář Valeš tak zasahovat nemusel.
 
18
Po špatném odkopu Beneše se k míči dostal Doškovi, který míč centroval do pokutového území. Štochl míč odhlavičkoval k Kovářovi, jenž s míčem prošel kolem pokutového území a viděl nabíhajícího Kerbra a uličkou mu míč prostrčil. Kerbrovi byl však odmáván ofsajd.
 
16
Z velké dálky ke střele napřáhl Novák. Přízemní střela na kluzkém terénu nenadělala starosti brankáři Melichárkovi.
 
12
Rohový kop zahrál Volešák, hostující obrana míč odvrátila na Reinberka, který poslal další centr do ohně Jablonce, míč přeletěl šíři pokutového území na Kováře, který viděl osamoceného Reinberka. Reinberkova střela prosvištěla kolem tyče Valešovy branky.
 
10
Reinberk posunul míč na Hlúpika, který ihned míč zpětnou přihrávkou viděl nabíhajícího Doška, před kterým musel zadák Jablonce odvrátit míč na rohový kop.
 
8
Valenta viděl nabíhající Kerbra a přenesením hry mu míč adresoval, záložník Slovácka si jej zpracoval na prsa, ale odskok míče byl tak veliký, že se jej zmocnil Čížek.
 
5
Čížek centroval z pravé strany na zadní tyč, kde byl osamocený Kopic, naštěstí se mu míč zamotal mezi nohama a vyhnal ho z pokutového území.
 
3
Loučka vystřelil ze střední vzdálenosti, ale střela se mu nepovedla a skončila nad brankou Melichárka.
 
3
Zoubele centroval na zadní tyč branky Melichárka na Lafatu, který byl pokryt Kubáněm a míč skončil v zámezí.
 
1
Slovácko bude zahrávat první roh zápasu, který zahrál Volešák na hlavu Loučku, jenž míč odhlavičkoval mimo pokutové území.
 
1
Utkání právě začalo.
 
-1
Rozhodčí Kocourek přivádí obě jedenáctky na hrací plochu. Slovácko bude hrát v tradičních bílých dresech, Jablonec v dresech zelených.
 
-4
Nad stadionem se spustil hustý déšť.
 
-10
Pokud Slovácko dnes vyhraje přiblíží se na jeden bod dnešnímu soupeři. V případě výhry Jablonce, hostující celek půjde do čela Gambrinus ligy.
 
-17
Stadion Miroslava Valenty se začíná postupně plnit fanoušky Slovácka. Hráče Jablonce přijela podpořit hrstka jejich fanoušků.
 
-23
Hráči Slovácka a Jablonce jsou již na hrací ploše, ve vymezeném prostoru si hráči obou týmů vzájemně přihrávají.
 
Úvodní sestavy:

1. FC Slovácko: Melichárek - Kubáň, Daníček, Mezlík, Reinberk - Hlúpik, Valenta, Volešák, Kerbr - Došek, Kovář

FK Baumit Jablonec: Valeš - Štochl, Beneš, Novák, Jablonský - Zoubele, Kopic, Loučka, Kovařík, Čížek - Lafata

Rozhodčí: T. Kocourek - J. Košec, R. Kocián.
 
Trenér Habanec dnes slaví své 43. narozeniny a věří, že Valenta a spol. mu nadělí dárek v podobě výhry nad Jabloncem a bude se moct radovat po zápase s hráči před domácím kotlem.
 
Obrana Slovácka se dnes bude muset mít na pozoru před produktivní záložní řadou Jablonce a především před kanonýrem Lafatou, který dokáže využít sebemenší okénko v zadní řadách ke vstřelení branky. Jablonecký útočník vstřelil čtyři branky ve třech zápasech na hřištích soupeřů. Jablonec spolu s Plzní po sedmi kolech patří mezi nejproduktivnější mužstva Gambrinus ligy, když shodně nastřílela šestnáct branek.
 
Slovácko má s Jabloncem zajímavou ligovou bilanci domácím prostředí. Z deseti zápasů ani jednou neprohrálo. V pěti utkáních se na konci zápasu radovali z vítězství hráči Slovácka a v dalších pěti zápasech se oba celky rozešly smírně.
 
Trenér Habanec nemůže v dnešním zápase počítat s Trousilem, který dostal trest za červenou kartu z minulého zápasu s Boleslaví, dále se stoperem Košútem, dlouhodobě zraněným Kordulou, otazník visí nad Fujerikem. Trousilovo místo by mohl zaujmout Hofmann, který za Slovácko odehrál pouze utkání v Olomouci. Naopak trenér Kotal může počítat se všemi hráči jabloneckého kádru. Dnešní utkání bude prestižní pro Jiřího Valentu, který ještě na začátku letošní sezony v Jablonci působil.
 
Dobrý sobotní podvečer z Uherského Hradiště. Po týdnu bude mít Slovácko opět výhodu domácího prostředí. V osmém kole přivítá před televizními kamerami mužstvo Jablonce. Hráči Slovácka před týdnem porazili Mladou Boleslav po velmi dobrém výkonu 3:1, když od 37. minuty po vyloučení Trousila dohrávali v deseti hráčích. Severočeský Jablonec ztratil dvoubrankové vedení s Příbramí v posledních desetiminutovce pátečního zápasu. Ztracené body budou chtít hráči Jablonce vydolovat právě na Slovácku.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:20.