konec FC Slovan Liberec – SK Slavia Praha
0:0
(0:0)
Komentuje: LŠ
 
Zápas končí bezbrankovou remízou. Pražané byli v první půli lepším týmem, Slovan vyrovnal hru v nadcházejícím poločase. Nakonec mohly vyhrát oba týmy, ale balon v síti neskončil ani jednou. Z Liberce přeji příjemný zbytek nedělního večera.
 
Konec zápasu.
 
90+2
Cicman dostal žlutou kartu. V posledních vteřinkách zápasu má ještě Slovan k dispozici přímý kop.
 
90+1
Domácí mají míč ve své moci, do přehnaného útočení se ale nepouští.
 
90
Rozhodčí nastavuje dvě minuty.
 
88
Hosté podruhé vystřídali. Ze hřiště jde Kisel, opačným směrem míří Cicman.
 
87
Červená karta pro Jiřího Fleišmana! Domácí obránce fauloval u postranní čáry protivníka, Slovan bude dohrávat zápas o deseti.
 
85
Liberec měl k dispozici standardku ze strany. Před branku poslal míč Janů, po sérii odrazů se nakonec balon dostal ke Karišikovi. Jeho dělovka se zastavila pouze o hradbu těl před Čontofalským.
 
84
Tomáš Mičola dostává žlutou kartu, fauloval Souzu.
 
82
Čekání na úvodní branku chtěl ukončit Breznaník. Jenže nevedl si úspěšně, z běhu soupeřovu tvrz netrefil.
 
81
Hodně se přiostřilo, důrazných střetů přibylo. Devět minut do konce základní hrací doby, u míče na polovině soupeře jsou Pražané.
 
79
Domácí příznivci pískají. Rabušic se pustil do souboje s Latkou a ve vápně upadl. Sudí si volá oba borce na kobereček.
 
77
Slovanu pořádně zatrnulo. Domácí si příliš neporozuměli, Bičík byl venku z branky a k míči se dostal Kisel. Z pětatřiceti metrů se snažil zakončit do odkryté branky, ve vápně vložil své tělo do jeho střely Nezmar.
 
76
Ndiaye fauloval Tusjaka, bolestivé zranění si ale z tohoto střetu odnesl domácí útočník. Je odnášen na nosítkách a v zápase skončil. Nahradil jej Rabušic.
 
74
Kisel kroutil svůj centr na malé vápno. Nejvýše se do vzduchu vyšplhal brankář Bičík a bleskově rozehrál.
 
73
Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Týmům však schází finální fáze, Liulka nyní před protihráči raději odvrátil na roh.
 
72
Hosté vystřídali. Vošahlíka nahradil Mičola.
 
69
Zajímavé momenty na obou stranách. Úplně sám na penaltovém puntíku byl Breznaník, na vysoký centr však těsně nedosáhl. Slavia podnikla rychlý protiútok, na jehož konci byl Kisel. Balon si v šestnáctce připravil na střelu, napálil ovšem pouze před sebou stojícího Karišika.
 
67
Souza se zmocnil míče na středu hřiště, za obranu si nabíhal Breznaník. Přihrávka na něj mířila, ale nadějnou akci Slovanu zastavil včasným obranným zákrokem Latka.
 
66
Tusjak neprošel přes Nezmara, na opačnou stranu hřiště ihned pelášil Kušnír. Několik soubojů ustál, nakonec ovšem balon ztratil.
 
64
Další žluté napomenutí. Potrestán je Vošahlík, jeho faul odnesl Fleišman, který musí být za postranní čarou ošetřen.
 
63
Hosté po pravé straně nezahrozili. Kisel ve spolupráci se spoluhráčem u kulatý nesmysl přišel.
 
62
Žlutou kartou byl potrestán domácí kapitán Janů.
 
59
Ve druhém poločase je zatím k vidění pěkný fotbal. Pražané mají stále mírnou převahu, několikrát však o sobě dali vědět také domácí.
 
56
Bez práce není ani brankář Bičík. Slavia kopala standardku, přímo vystřelil Juhar. Mířil k pravé tyči, liberecký gólman se prolétl vzduchem a balon vytěsnil!
 
55
Když to nejde kombinačně, snaží se Slovan pálit z každé pozice. Čontofalský opět zasahoval, střílel Breznaník.
 
54
První žlutá karta v dnešním zápase, spatřil jí hostující Juhar.
 
52
V ofenzivě ale nepolevil ani soupeř. Zmrhal se v šestnáctce uvolnil a z otočky vypálil. Bičík však zasahovat nemusel, balon letěl jen do ochranné sítě.
 
51
Severočeši v útoku ožili. Střelecký pokus si na své konto připsal Vácha. Z hranice velkého vápna pálil tvrdě. Ale pouze do míst, kde stál Čontofalský.
 
50
Hosté chtěli odpovědět příležitostí Škody. Ten se šponoval do vzduchu na zadní tyči, ovšem přetažený centr z velkého úhlu do potřebných míst neusměrnil.
 
48
Breznaník rozkmital své rychlé nohy. Na levé straně předběhl Hubáčka a míč napálil ze vzduchu na branku Čontofalského. Brankář Slavie vyrazil jeho střelu do zámezí.
 
46
Liberec vystřídal, do druhé půle posílá trenér Šilhavý dvě nové tváře. Blažka nahradil Souza, místo Keliče si zahraje Nezmar.
 
46
Začal druhý poločas.
 
Hosté byli v prvním poločase lepším týmem. Vytvořili si několik střeleckých příležitostí, ale ani jednou nedokázali skórovat. Slovanu se moc nedaří, Čontofalský příliš práce neměl.
 
První poločas skončil.
 
45+1
Čontofalský se jako poslední dotkl míče. Sudí po jeho výkopu foukl do píšťalky.
 
45
Rozhodčí nastavuje v první půli jednu minutu.
 
43
Nitrianský se z trávníku dlouho nezvedal, přivolání byli lékaři. Hostující obránce ale v zápase zřejmě bude pokračovat.
 
42
Ndiaye je na hrotu nevýrazný. Měl před sebou volný prostor, prolétl středem hřiště. Ale uspěchanou přihrávkou našel jen soupeře.
 
40
O chvilku později vracel Karišik vysoký balon zpět do vápna. Kušnír byl v protipohybu, míč pouze lehce škrtl. První nebezpečí před Čontofalským.
 
38
Fleišman vybojoval pro svůj tým alespoň rohový kop. Váchův centr odvrátil do bezpečí Latka.
 
37
Liberec je v útoku marný, přechodová fáze dělá domácím problémy. Míče jim odskakují od kopaček, Slavia hraje naopak v evidentní pohodě.
 
35
Do míče se opřel Karol Kisel a moc nechybělo. Bičík se prolétl vzdcuhem, balonu se však nedotkl. Hostující záložník minul asi o metr.
 
33
Kušnír následně těsně před svoji šestnáctkou poslal k zemi Juhara. Může být rád, že neviděl žlutou kartu. Standardka pro hosty z nadějné pozice.
 
32
Přesně na polovině hřiště zůstal ležet hostující Škoda. Rozhodčí Příhoda přerušil hru, Slavia z těchto míst rozehraje.
 
30
Hosté zahrávali přímý kop z levé strany, těsně vedle rohového praporku. Kiselův přízemní centr pohodlně odvrátila domácí defenziva.
 
28
Martin Juhar znovu pozdravil Bičíka ranou z velké dálky. Střela šla doprostřed brány, liberecký golman přesto tvrdou ránu jen vyrazil před sebe. K dorážce se nikdo nedostal.
 
27
Breznaník se natahoval po dlouhé spoluhráčově přihrávce, jenže zbytečně. Sudí jej přistihl v ofsajdu.
 
25
Fleišman před sebe zkušeně nepustil Vošahlíka. Míč nechal dokutálet do zámezí, Bičík rozehraje od své branky.
 
24
Pražané mají v těchto minutách převahu na hřišti i v hledišti. Soupeře mačkají, Slovan brzdí vlastní nepřesnosti.
 
22
Vzápětí protáhl Bičíka obránce Juhar! Z třiceti metrů se opřel do odraženého míče, domácí brankář byl u své pravé tyče včas a balon vyboxoval.
 
20
Hosté nyní protivníka přitlačili. Středem hřiště se probíjel Kisel, ale do vápna neprošel.
 
19
Nepřesnosti na obou stranách. Blažek nejprve našel pouze protihráče a vzápětí přihrával do prázdného prostoru Vošahlík, spoluhráč jeho úmysl nepochopil.
 
17
Slavia vzápětí vybojovala standardku, třicet metrů o Bičíkovy branky. Kisel našel hlavu Latky, který byl tísněn. Přesto však zakončil, střele scházela přesnost.
 
16
První přímočarejší akce domácích. Breznaník zasekl a přihrával do běhu Blažkovi. Ten by běžel ze strany sám na brankáře, ovšem pas byl příliš prudký.
 
15
Červenobílí jsou navíc v útoku důraznější. Karišik se v těsné blízkosti své branky příliš mazlil s míčem, napadající Latka jej o něj připravil a také vypálil. Liberecký obránce stihl střelu zblokovat.
 
13
Severočeši jsou častěji u míče, ale zatím se prakticky k ničemu nedostali. Hosté brání precizně.
 
12
Pražané ztratili míč na vlastní polovině hřiště, z čehož mohl těžit Kušnír. Naběhl si před šestnáctku do výhodnější střelecké pozice, vypálil ovšem vysoko nad břevno.
 
11
Kostrbatá kombinace Ndiayeho s Váchou úspěch neslavila. Druhý jmenovaný si pomohl útočným faulem, soupeř bude rozehrávat.
 
9
Petrák přistrčil na polovině hřiště Breznaníka, hosté ale poté poslali balon odkopem až skoro k Bičíkovi. Domácí musí začít znovu.
 
8
Trenér Šilhavý nabádá své svěřence k větší aktivitě. Pražané zatím působí aktivnějším dojmem, v útoku jsou nebezpečnější. Ve vápně byl na chvilku úplně sám Kisel, hlavičkoval ze záklonu a mimo.
 
6
Čontofalský si připsal první zákrok až nyní. Z pětadvaceti metrů vystřelil slabě Blažek, mířil jen doprostřed branky. Hostující gólman pohodlně zakročil.
 
5
Na druhé straně se snažil zahrozit Ndiaye. U rohového praporku si narazil s Blažkem, ale domácí si větší šanci nevytvořili.
 
4
Ostrostřelec Kisel se snažil vyslat kupředu spoluhráče, jeho pas včas odvrátil do zámezí zadák Liulka.
 
2
Hosté mohli otevřít skóre. Nitrianský získal balon na pravé straně hřiště a centroval do pokutového území. Tam si naběhl Tusjak, ostrou ranou z nadějné pozice těsně minul.
 
1
Slovan obstaral úvodní výkop, ale domácí se zatím nikam neženou. Kombinují na polovině hřiště.
 
1
Utkání právě začalo.
 
Hráči vstupují na trávník. Liberečtí v modrém, Slavia v tradičních červenobílých dresech.
 
Domácí posílají do útoku osmnáctiletého Moustaphu Ndiayeho, jenž nastupuje v základní sestavě za Slovan poprvé v kariéře. Fotbalista černé pleti sbírá zkušenosti převážně v liberecké juniorce.
 
Úvodní sestavy:

FC Slovan Liberec: Bičík – Liulka, Karišik, Kelič, Fleišman – Kušnír, Janů "K", Vácha, Blažek, Breznaník – Ndiaye.

SK Slavia Praha: Čontofalský – Nitrianský, Latka, Hubáček, Juhar – Petrák, Zmrhal, Vošahlík, Kisel "K", Tusjak – Škoda.

Rozhodčí: Příhoda – Košec, Kovařík.
 
Pražané minulý týden rozstříleli na svém hřišti Zbrojovku Brno 5:0, na cizí půdě se letos představili zatím dvakrát a vybojovali pouze bod za remízu v Ostravě. Slavia spoléhá na střeleckou formu Karola Kisela, slovenský kanonýr je s pěti zásahy nejlepším střelcem ligy. Pětkrát ovšem dopravil balon do sítě také jablonecký Lafata a také útočník Slovanu Josef Šural. Jeho start v dnešním klání je však nejistý, libereckého mladíka trápí zdravotní potíže. S týmem neodcestoval ani ve čtvrtek na Ukrajinu.
 
Liberec je v tabulce na čtvrtém místě, červenobílí jsou devátí. Slovan si v posledním kole poradil s Českými Budějovicemi, na jihu Čech zvítězil 2:0. Severočeši ale mají za sebou také čtvrteční odvetný souboj s ukrajinským Dněpropetrovskem o účast v Evropské lize. Tým trenéra Šilhavého však na soupeře nestačil a prestižní soutěž si nezahraje.
 
Krásné nedělní odpoledne z města pod Ještědem, kde je dnes na programu šesté kolo Gambrinus ligy. Domácí Slovan změří síly s pražskou Slavií.
 
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.