konec AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava
4:1
(1:1)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
Letenským stadiónem se ozývá zasloužený potlesk, Sparta v rámci sedmého kola Gambrinus ligy zdolává Baník Ostrava 4:1 a minimálně do zítřejšího souboje Plzně s Olomoucí se posouvá do čela ligového pelotonu.

Domácí se přitom postarali o všech pět branek dnešního zápasu, Costa Nhamoinesu však otevřel skóre zápasu hlavičkou do vlastní sítě a vedení se tak nečekaně ujali Ostravští. Po Hušbauerově vyrovnání to ale byl právě Costa, který zaznamenal vítěznou branku, na niž okamžitě navázal další trefou Hušbauer a skóre do finální podoby uzavřel Tiemoko Konaté.

Sparťanští fotbalisté si tak mohou užívat vítěznou děkovačku s domácími fanoušky, i hostující fotbalisté ale přišli poděkovat svým příznivcům, kteří také svým dílem přispěli výbornému fotbalovému klání.
 
Konec zápasu.
 
90
Sparta právě vstřelila branku!
Večer afrických střeleckých premiér na Letné pokračuje! Vacek předal míč k levé hranici pokutového území TIEMOKO KONATÉMU, jenž si balón posunul na pravačkou a nekompromisní střelou překonává Bártu! I pro Konatého se jedná o první ligovou trefu ve sparťanském dresu.
 
89
Poslední střídání Baníku, Jakuba Rolince na závěrečné desítky sekund nahrazuje Dominik Kraut.
 
88
Kadeřábek kroutil překvapivou střelu na Bártovu branku, ostravský brankář se ale zaskočit nenechal a stahuje míč ze vzduchu. Podle statistických zápisů se jednalo už o třicátou dnešní sparťanskou střelu.
 
87
Závěrečná změna ve sparťanské sestavě. Bořek Dočkal dnes asistoval u všech tří branek a dočkává se mu zaslouženého aplausu od letenských fanoušků. Ve hře se objevuje Tomáš Přikryl.
 
86
Hušbauer dostal plno prostoru na levém křídle, před brankou měl po rychlém přechodu do útoku hned čtyři protihráče, míč putoval přes Konatého k Dočkalovi, tomu ale do rány vstoupil Baránek.
 
85
K další standardní situaci ve prospěch Sparty se tradičně postavil Dočkal, tentokrát ale razanci svého centru přehnal a míč zakroutil až za vzdálenější tyč ostravské branky.
 
84
Po souhře afrických legionářů Konatého s Costou centr druhého jmenovaného odrazil zpět do pole Zawada.
 
82
Kadeřábkovu zpětnou přihrávku na rozběhnutého Dočkala srazil za vlastní branku Baránek, pomezní rozhodčí Wilczek ale ještě zahlédl Kadeřábkovu teč a praporkem signalizuje odkop od ostravské branky.
 
81
Dnešní souboj na Letné navštívilo 9 855 fotbalových fanoušků, kteří zápasu poskytují parádní atmosféru.
 
80
Další střídání Sparty, Bednář za potlesku domácích fanoušků předává zápasovou štafetu Vackovi.
 
79
Po delší době hostující zakončení, Rolinc ale z úhlu vyslal pouze přátelskou navštívenku brankáři Vaclíkovi.
 
78
Ostravští fanoušci se do utkání zapojili vhozením světlice na trávník, jen těsně vedle prostoru určeného ke hře.
 
77
Hosté při svých akcích postrádají přesnost a hlavně kvalitu a zatím moc neohrožují sparťanskou defenzivu. I přihrávka Droppy směrovala daleko od adresáta Fantiše.
 
75
Poprvé mění sestavu i sparťanský generál Lavička, do hry vysílá Tiemoko Konatého, stažen ze zápasu je Krejčí.
 
74
Bednářův prudký centr Frydrych akrobatickým zákrokem srazil jen těsně vedle vlastní branky, ke druhému vlastnímu gólu zápasu moc nescházelo.
 
73
Druhé střídání hostů ze Slezska, Martin Foltýn ke svým srpnovým dvacátým narozeninám dostává dárek v podobě startu ve šlágru na pražské Letné. Místo na hřišti mu uvolnil David Petrus.
 
71
Engelman postupoval z levého křídla před sparťanskou branku, tam ale byl přibrzděn Brabcem a míč v pádu ukryl do rukavic Vaclík.
 
70
Sparťanský kapitán Lafata se pokusil využít zcela osamocené pozice, z pětadvaceti metrů ale svůj projektil nasměroval přímo do připraveného brankáře Bárty.