konec FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha
3:3
(0:2)
Komentuje: Radomír Fukala
 
Z mé strany je to vše. Přeji hezký večer a u dalších on-line přenosů na počtenou.
 
V Ostravě právě skončilo naprosto neuvěřitelné utkání. V prvním poločase se ve velké šanci nejprve neprosadil Masopust a po něm dvakrát Kuzmanović. Následně ve 24. minutě už hosté vedli. Po Olayinkově přiíhře se prosadil Ivan Schranz. O pět minut později to bylo již o dva góly. Přesnou ranou překonal Budinského Tomáš Holeš.

Po pauze se ale děly velké věci! Nejprve ve 47. minutě snížil čerstvý hráč Ladislav Almási. V 51. minutě fauloval nevybíravě na útočné polovině Oscar a po druhé žluté byl vyloučen. Sudí poté ještě zkoumal video, načež zrušil žlutý kartónek a ukázal Oscarovi přímo červenou kartu. Baník dokázal přesilovku využít v 70. minutě. Filip Kaloč výstavní ranou vymetl šibenici hostující brány. To ale nebyl vše. V 81. minutě zahrál rukou na brankové čáře Jan Kuchta, což znamenalo další čerevenou kartu a samozřejmě penaltu. Tu dokázal proměnit Ladislav Almási a vypadalo to na pohádkový večer v Ostravě. Jenže v 88. minutě fauloval naprosto zbytečně Almási na pětadvaceti metrech a při rozehrávce domácí naprosto zaspali. Nechali Lingra přiťuknout míč Tomáši Holešovi, jenž srovnal na 3:3. V 92. minutě byl poté faulován ve vápně Sor a Baník měl z druhé penalty jedinečnou možnost zlomit definitivně duel na svou stranu. Ladislav Almási ale tentokrát Mandouse nepřekonal a hostující brankáře předvedl výborný zákrok. V Ostravě se tak zrodila ve skvělém zápase remíza 3:3.
 
90+4
Konec zápasu.
 
90+4
Následný rohový kop Baník sice rozehrál dobře, ale na malém vápně byl domácím odpískán útočný faul.
 
90+3
Jenže Almási nedává penaltu! Domácí hráč odmítl hattrick, když zvolil pravou stranu ze svého pohledu, kde si na míč skvěle počíhal Mandous a ránu vyrazil.
 
90+2
Penalta pro Baník! Almási výborně prodloužil míč za sebe, kde byl ve vápně podražen Sor a Ostrava má druhý pokutový kop.
 
90+1
Slávisté nyní chytře tráví čas u rohového praporku, kde rozehrávají již druhý roh.
 
90
Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
 
89
To je velká chyba Ostravy. Almási sice vstřelil dva góly, ale poté zbytečným faulem daroval hostům standardní situaci, po které se i v devíti lidech dočkali srovnání.
 
88
Slavia právě vstřelila branku!
Tak to je naprosto laciná branka, po které je srovnáno! Domácí doslova zaspali a přímý kop rozehrál Masopust přiťuknutím na TOMÁŠE HOLEŠE, jenž prudkou ranou propálil Budinského.
 
87
Amási zbytečně na pětadvaceti metrech zezadu povalili soupeře a hosté mají k dispozici zajímavou standardku.
 
86
Lingrovi se na pravé straně nevedlo, ale Slavia se snaží o srovnání, byť hraje v dvojnásobném oslabení.
 
85
Slavia nyní zajímavým centrem hledala ve vápně své hráče, ale tam kraloval Klíma. Hosté ještě reklamovali hru rukou, což VAR nepotvrdil.
 
82
Baník právě vstřelil branku!
V Ostravě propuká naprostá euforie! Pokutový kop si vzal na starost LADISLAV ALMÁSI, který zvolil ze svého pohledu levý kout, což sice Mandous odhadl, ale na míč již nedosáhl a domácí tak dokonávají obrat.
 
81
Je to tak. Provinilcem byl Jan Kuchta, který vidí zaslouženou červenou kartu a Slavia bude dohrávat v 9 lidech.
 
81
Almási hlavou zakončil po rohovém kopu mimo dosah Mandouse a na brankové čáře jeden z hostů jasně zahrál rukou. Bude to červená karta a penalta.
 
80
Fleišman obelstil dva hráče a z levé strany vyslal precizní centr na zadní tyč, kde si nabíhal Klíma. Před ním ale na poslední chvíli skluzem odehráli hosté na roh.
 
78
Juroška si u střídaček trochu zahrával a o míč přišel. Rychlý aut se ale hostům nepodařil vhodit.
 
77
Sor se uvolnil na pravé straně, ale poté již nepřihrál přesně na hranici vápna a hrát budou hosté.
 
76
Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Daniel Tetour, přichází Lukáš Budínský.