konec Mountfield HK – HC Letci Letňany
5:4
(2:2, 2:2, 1:0)
Komentuje: Martin Voltr
 
59:55
Tak to je neuvěřitelné! Letci to po buly sehráli naprosto fantasticky, do sóla vyslali Lukáše Rouska, jenže toho tváří v tvář Štepán Kouba vychytal!
 
59:09
Úžasný Lukáš Pařík! Jakub Hašek v přečíslení přenechal Filipu Jiráskovi, který střílel pod břevno, ale Pařík spektakulárním zákrokem puk vytáhl. A z dorážky trefil Jirásek snad tyčku!
 
58:07
Rozhodnout mohl Mikuláš Matouš, jehož našel ideálně Šedivý. Matoušovu střelu zblízka vytáhl Pařík betonem těsně vedle tyčky!
 
57:19
A vzápětí trefil jen boční síťku Jakub Hašek. Takhle tedy Letci na vyrovnání nedosáhnou.
 
56:54
Filip Jirásek se v oslabení obtáčel kolem letňanské branky, druhou tyčku jen těsně minul!
 
55:31
Trochu neúmyslný zákrok, ale přece jen faul. Martin Štohanzl (HKM) v rotaci složil protihráče k ledu a odchází pykat za nedovolené bránění. To znamená pro hosty obrovskou šanci na vyrovnání!
 
52:56
Mountfield mohl mít v kapse šestý úder. Mikuláš Matouš dostal přihrávku zpoza branky, jenže do puku se z první netrefil!
 
52:01
Hradec právě vstřelil branku!
I když neměl Hradec vyloženě drtivý nápor, tenhle gól si za převahu rozhodně zasloužil. A je to DOMINIK SKLENÁŘ, kdo proti svým bývalým spoluhráčům z Letňan zapisuje hattrick! Domácí útočník si počkal za obranou a když k němu došel puk od Pažourka, potáhl si ho bekhendem kolem Paříka, načež gólmana krásně přehodil – 5:4! Asistence: Kryštof Pažourek.
 
50:23
Teď si troufnu říct, že při Sílově nahození Pařík nic moc neviděl a musel být rád, že mu puk projel pár čísel vedle druhé tyčky.
 
47:30
Filip Jirásek se už dostával do gólovky, když za záchrannou brzdu zatáhl Lukáš Rousek (LET). Dvě minuty za hákování a přesilovka pro Hradec.
 
43:38
Zbytek oslabení odehráli domácí výtečně a jakmile skočí Havelec na led, zahrají si přesilovku. Novák (LET) je vyloučen za držení hole.
 
41:39
Trochu zbytečný faul ukončuje domácí aktivitu. Miroslav Havelec (HKM) v rohu pásma nechal hokejku pod nohama protihráče a odchází pykat za podražení.
 
39:07
Letňany právě vstřelily branku!
No tak já se snad dám na věštění! Scénář úvodní části se skutečně opakuje, v poslední minutě před odchodem do šaten hosté znovu vyrovnávají! Velké zaváhání hradecké obrany potrestal kapitán Nedorost krásným přenecháním PETERU EG LARSENOVI, jenž se před prázdnou brankou nemýlil. Dánský střelec tak završuje hattrick – 4:4! Asistence: Lukáš Nedorost.
 
36:16
Letňany právě vstřelily branku!
Že by se opakoval scénář první třetiny? Letci se znovu dostávají na dostřel! Do hradeckého pásma pronikli po delší době, ale rovnou ve čtyřech. Lukáš Rousek dokázal protlačit kotouč za obránce PETERU EG LARSENOVI, jenž si ho bleskově přetáhl na bekhend a zakončil mezi Koubovy betony – 4:3! Asistence: Lukáš Rousek.
 
32:32
Šanci odpovědět představuje pro hosty další prohřešek Adama Jonáše (HKM), nyní putuje k trestoměřičům za podražení.
 
32:20
Hradec právě vstřelil branku!
Chvilku před koncem Hradečtí přesilovku využívají a postarala se o to první formace, která už si gól jednoznačně zasloužila! Martin Štohanzl prokázal, že s FILIPEM JIRÁSKEM si prostě rozumí, neboť svého parťáka našel schovanou přihrávkou zcela nehlídaného před brankou a Jirásek zakončil bez otálení pod břevno – 4:2! Asistence: Martin Štohanzl, Jakub Hašek.
 
30:38
Letňanská přesilovka je minulostí. Larsen (LET) je vyloučen za hákování, budeme sledovat hru čtyři na čtyři.
 
29:23
No a teď uvidíme další. Okamžitě po buly pyká za nedovolené bránění Mikuláš Matouš (HKM).
 
28:09
O chvíli později ale chyběly centimetry k vyrovnání! Letci se usadili před brankovištěm a Larsen dorazil střelu od modré za Koubova záda. Ležícího gólmana ale zachránil jeho obránce, jenž odpálil puk, který už už putoval k brankové čáře!
 
27:19
Letci mají v oslabení znovu plné ruce práce s hradekcým útokem. Šedivého fikaný odraz od zadního mantinelu dorážel Matouš a Vlas musel podržet spoluhráče.
 
26:58
I nadále se hrálo kolem Vlasovy klece, útočný faul ovšem posílá domácí do čtyř. Adam Jonáš (HKM) – 2 minuty za nedovolené bránění.
 
24:36
Po dlouhé době zaútočili hosté, Larsen se šikovně vymotal do mezikruží a vybíral, kam to pošle. Kouba vystihl jeho úmysl lapačkou.
 
21:23
Hradec právě vstřelil branku!
Ale dneska je to zatím výhradně druhá formace, kdo za hradecké barvy střílí góly! Domácí dostali kotouč za letňanskou obranu a DOMINIK SKLENÁŘ byl u něj jako první. Viděl, že na manévrování nemá moc prostoru, tak se rozhodl okamžitě vystřelit a Vlase propálil nad lapačku. Hradec si bere zpátky vedení – 3:2! Bez asistence.
 
19:46
Letňany právě vstřelily branku!
A Letňany vyrovnávají! PETER EG LARSEN se rozjel bez bázně a hany, Koubovi nasadil forhendovou kličku. Hradecký brankář ho sice dobře vybruslil, ale hostující forvard pak přece jenom dokázal propasírovat kotouč do sítě – 2:2! Bez asistence.
 
19:46
Pozor! Larsen byl v úniku faulován a v samotném závěru první třetiny pojedou hosté trestné střílení!
 
16:29
Mikuláš Pohl se odmítl stát slavným, v oslabení tří proti pěti neproměnil obrovskou šanci! Filip Jirásek na sebe navázal dva hráče a pak cizelérsky přenechal úplně volnému Pohlovi bekhendovou zadovkou, jenže hradecký bek zaváhal a pak už byl příliš blízko k Vlasovi.
 
15:34
Hosté si v rozehrávce zahrávali s ohněm, ovšem podle rozhodčího asi měli domácí jenom čekat v obranném pásmu se založenýma rukama. Jak jinak si vysvětlit, že za krosček vylučují Mikuláše Matouše (HKM) a hosté si zahrají téměř minutu a půl v pěti proti třem?
 
15:00
A Letci navíc dostávají přesilovku. Kryštof Pažourek (HKM) – 2 minuty za držení protihráče.
 
14:33
Letňany právě vstřelily branku!
Do brankového osudu pohledné první třetiny se zapisují také Letňany! Po přejezdu modré čáry zkusil štěstí PETR KOCÍK a protože jeho střelu hradecký bek jemně tečoval přesně do růžku klece, Kouba byl téměř bez šance zasáhnout – 2:1! Bez asistence.
 
14:15
Další pěkná akce rozjetého filuty Jiráska. Jeho střelu z levého kruhu vyrazil Vlas lapačkou před sebe, Jirásek ještě dorážel, ale zblízka nemohl protlačit puk přes beton.
 
12:48
Aktivně hrají také Letňany, ale v gólovkách sledujeme jenom Hradec. Teď to byl Dominik Šedivý, kdo se s hokejkou v jedné ruce protáhl kolem obránce do sóla, ale když obkroužil Vlase, přece jenom už byl z úhlu. A letňanský gólman měl u tyčky pevně přitistknutý beton.
 
11:29
Hradec právě vstřelil branku!
Ovšem tuhle přesilovku sehráli hradečtí mladíci ná-dher-ně! Dlouho kombinovali v kompletní pětici na ledě, čímž zamotali Letcům hlavy. Kryštof Pažourek pak mohl od pravého mantinelu vrátit puk DOMINIKU SKLENÁŘOVI, který byl mezi kruhy zcela nehlídán a nekompromisně rozvlnil síť za Vlasem – 2:0! Asistence: Kryštof Pažourek.
 
10:44
Pro domácí z toho plyne když ne branka, tak aspoň druhá početní výhoda. Larsen (LET) pyká za sekání.
 
10:29
Pokus Filipa Jiráska z úhlu se zastavil doslova o vlající Vlasův dres, potom už byl Štohanzl na úrovni brankové čáry a dorazit puk nestihl.
 
09:32
A další hradecké možnosti. Pěknou švihovku Šedivého vytáhl Vlas koncem lapačky, pak měl Šlaicher přečíslení se Sílou, ale obětavý obránce zabránil katastrofě.
 
08:23
Především neústupný Filip Jirásek se postaral o to, že Hradec měl velkou šanci v oslabení. Martincovu ránu dorážel střelec prvního gólu Pažourek, jenže Vlase nedokázal zblízka přehodit!
 
07:48
A pokračující aktivita Letňan je odměněna jejich první přesilovkou. Jakub Lelek (HKM) si odpočine na dvě minuty za podražení.
 
07:31
Rousek natáhl ke krásné střele přes beka, která orazítkovala hradeckou tyčku!
 
04:59
Vynikající pasáž mladíků Mountfieldu vede k první přesilovce, Hlinka (LET) je vyloučen za držení protihráče.
 
03:43
Zato elitní hradecká formace vymyslela pěknou kombinační akci. Jirásek přiťukl od pravého hrazení Martinu Štohanzlovi, jehož švihovka jen těsně minula letňanský růžek.
 
01:25
Hradec právě vstřelil branku!
Ani ne po minutě a půl tu máme první změnu skóre, o kterou se postarali Hradečtí! Exletňanský Dominik Sklenář vypálil z levé strany a i když se zdálo, že Vlas bude mít puk v náručí, černá guma mu vypadla. Toho nejrychleji využil KRYŠTOF PAŽOUREK, jenž rychlou bekhendovou kličkou zakončil do prázdné brány – 1:0. Asistence: Dominik Sklenář.