konec RCD Mallorca – Real Madrid
1:1
(0:1)
Komentuje: Vojtěch Martinek
 
To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště!
 
Dnešní utkání sledovalo 23 010 diváků.
 
Mallorca se příští týden pokusí na dnešní solidní výkon navázat na půdě Osasuny, zatímco bílý balet v domácí premiéře přivítá nováčka z Valladolidu.
 
Úvodní kolo nového ročníku LaLigy si pro svěřence kouče Ancelottiho připravilo nepříjemné překvapení. Ač si do druhého poločasu nesli těsný náskok díky gólu Rodryga, z Mallorcy si nakonec odváží jen bod za remízu 1:1. Těsně po startu dějství totiž hlavičkou odpověděl Muriqi a následnou hru hvězdného Realu charakterizovalo hlavně trápení ve finální fázi. Další zásah se tak do závěrečného hvizdu už nedostavil.
 
Držení míče: 34 % : 66 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:6.
 
90+7
Konec zápasu.
 
90+7
Sedmou minutu nastavení otevírá tvrdý ofenzivní faul Ferlanda Mendyho (REA), který podrazil Muriqiho a sudí mu bez slitování ukazuje červenou kartu! No, tak to je pro Real opravdu velké vystřízlivění na úvod ročníku...
 
90+6
Gülerův krátký centr mohl před Greifem nadělat pořádnou paseku, ale Copete si jej pohlídal a při první příležitosti balón poslal mimo nebezpečí.
 
90+5
Původně bylo avizováno jen pět minut, nastavení se ale vzhledem k průtahům ze strany Mallorcy ještě o něco protáhne. Remíza už je ostatně velmi blízko.
 
90+4
Tohle Modrić nevymyslel ideálně. Chorvatská ikona vsadila na střelu z podstatné vzdálenosti, která zamířila výrazně nad svatyni Dominika Greifa.
 
90+3
Střídání v týmu RCD Mallorca (4/5):
ze hřiště odchází Omar Mascarell, přichází José Manuel Copete.
 
90+2
Mallorce remíza evidentně nestačí, kouč Arrasate chce své angažmá v Palmě odstartovat výhrou. Domácí se ujali míče a vyrazili do ofenzívy.
 
90+1
Nebezpečné odrazy v domácím vápně se nakonec obešly bez výraznějšího ohrožení pro Greifa, jenž si balón pohlídal a schoval ho do svého náručí.
 
90
Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
 
89
Ještě jednou Sánchez, který tentokrát doběhl odražený míč na hraně vápna a následně prudce pálil nad madridskou klec! Utěšovat jej může jen fakt, že přihrávající Larin byl na počátku celé akce nejspíš v postavení mimo hru...
 
87
Střídání v týmu Real Madrid (2, 3 a 4/5):
ze hřiště odchází Dani Carvajal, přichází Lucas Vázquez,
ze hřiště odchází Vinícius Júnior, přichází Brahim Díaz,
ze hřiště odchází Jude Bellingham, přichází Arda Güler.
 
87
Sánchez se mohl stát domácím hrdinou, Mallorca byla málem ve vedení! Rozháraná obrana Realu ho teď pustila hned ke dvěma zakončením, přičemž napoprvé domácí borec zasáhl protihráče a dorážku poslal těsně vedle!
 
86
Domácí se dostali do zprvu slibně vyhlížejícího brejku, jenž se ale rozpadl už za středovou čarou.
 
85
Statistika držení míče v posledních pěti minutách určitě hovoří výrazně ve prospěch Madridu, kterému se ale stále nedaří se dostat do střelecké pozice.
 
84
Mbappého v šestnáctce výborně pokryl Costa, nepustil jej ke střele a dokonce jej i zbavil balónu.