konec MFK Vyškov – FC Zlín
0:0
(0:0)
Komentuje: Roman Zajíček
 
Z Drnovic se tak loučím a přeji hezký zbytek neděle.
 
Šedesátiletý kouč Pavel Vrba po mistrovských oslavách s Plzní a také při účasti v Lize mistrů, měl letos dosti opačnou úlohu. Tu ale zvládl, i když byl se svým týmem v posledních kolech základní části na chvostu tabulky. V závěrečné skupině o udržení se však jeho týmu podařilo vydrápat a v baráži to byl velmi zkušený výkon. Nyní přerovský rodák předvedl gymnastickou vložku a spolu s fanoušci slaví záchranu.
 
Senzace se tak nekonala, pokud měl Zlín v prvním zápase problémy s nepříjemnou vyškovskou ofenzivou, dnes byl naprosto jistý a zaslouženě slaví záchranu v lize. Padá tedy Zbrojovka, Pardubice a Zlín zůstávají v lize.
 
Je hotovo, Zlín uhájil prvoligovou příslušnost. V kontextu dnešního utkání byl lepší, koncentrovanější a soupeře vůbec do ničeho nepustill. Ševci měli více ze hry, sice neměli tolik gólových možností, ale hráli přesně to, co potřebovali. Po jedné z akcí se dokonce dočkali, Vukadinovič dostal míč do sítě, ale celé akci předcházela ruka Fantiše a rozhodčí po konzultaci s VAREM vrátil stav skóre na výsledek 0:0.

Tím Vyškov mohl zase ožít, měl zhruba deset minut na to, aby dostal duel do prodloužení. Jenže, hosté pečlivě bránili a žádnou komplikaci nepřipustili.
 
90+7
Konec zápasu.
 
90+6
Fanoušci Vyškov tlačí, ale to by musel soupeř udělat nějakou brutální chybu. V obraně skutečně žlutí hráči bezchybní. Jihomoravanům prakticky nic nedovolili.
 
90+5
Dvě minuty do konce, na hřišti dva míče, ale hraje se dál. Pavel Vrba u střídačky vyletěl jak čertík z krabičky.
 
90+4
Ten se ale nekoná, Zlín soupeře znovu nikam nepustil.
 
90+4
Žlutá karta pro tým FC Trinity Zlín (Stanislav Dostál).
 
90+4
Už toho času moc nezbývá, Vyškov musí vrhout všechny své síly do závěrečného náporu.
 
90+3
Žlutá karta pro tým MFK Vyškov (Sampson Dweh).
 
90+2
Vůbec první žlutá karta dnešního zápasu, za faul ve středu hřiště v podání Srubka.
 
90+2
Žlutá karta pro tým MFK Vyškov (Jaromír Srubek).
 
90
Nastavovat se bude celkem sedm minut.
 
90
Už se hraje poslední minuta základní hrací doby.
 
88
Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
ze hřiště odchází Antonín Fantiš, přichází Nedeljko Kovinić.
 
87
Takže se pokračuje stále za stavu 0:0 a Vyškov rázem zase ožil.
 
86
Tak pozor, gól neplatí! Zlín dostal výhodu a mohl jít do rychlého kontru. Čanturišvili si pohrál s míčem a místo střely volil ještě lepší nahrávku na VUKADINA VUKADINOVIČE. Ten se dostál sám před Kinského a chladnokrevně zakončil. Jenže se zkoumalo video a při jednom souboji zahrál rukou Fantiš a celá akce tak měla být přerušena. Pokračovalo se dál a po konzultaci s videorozhodčím byla inkriminovaná situace správně nalezena.
 
85
Už se zase hraje, mlha je fuč. Zlín kopal roh, ale ten domácí odvrátili.
 
84
Každopádně stále čekáme na pokyn sudího Berky. Zlín pak bude kopat rohový kop.