konec FK Třinec – AC Sparta Praha B
2:2
(0:0)
Komentuje: Igor Mainka
 
Z mé strany je to vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka.
 
Sparta má pro tuto sezónu splněno, v dalším kole hraje doma na Žižkově proti Dukle, a to již ve čtvrtek od 17 hodin. Třinec čeká ještě těžký zápas na půdě Líšně, která bojuje minimálně o účast v baráži. Tento zápas je na programu v sobotu od 17 hodin.
 
Slezané gólem v nastavení možná přišli o důležité dva body. Ziskem bodu se sice dotáhli na čtrnáctou Opavu, ale poslední rezerva pražské Slavie má zápas 27. kola před sebou, stejně jako třináctý Prostějov. Sparta má jistou záchranu v druhé nejvyšší soutěži.
 
To byl zápas! Domácí i přes oslabení byli vyrovnaným soupeřem. Nezlomil je ani úvodní gól z kopačky Schánělce. V závěrečné čtvrthodině dokázali výsledek otočit na svou stranu, jenže v nastaveném čase nevyužil Gembický samostatný únik a Sparta Schánělcem vyrovnala na konečných 2:2.
 
90+7
Konec zápasu.
 
90+6
Domácí se seběhli k rozhodčí Adámkové. Za protesty uviděl druhou žlutou kartu a posléze i červenou třinecký Martin Samiec.
 
90+5
Sparta B právě vstřelila branku!
Pražané v samotném závěru vyrovnali! Po zpětné přihrávce Amblera z levé strany se do míče opřel TOMÁŠ SCHÁNĚLEC a střelou lehce nad trávníkem prostřelil gólmana Adamušku – 2:2!
 
90+5
Téměř totéž provedl i Szewieczek při soupeřově vhazování, i on viděl žlutou kartu.
 
90+4
Gembický bránil soupeři v rozehrání přímého kopu a uviděl žlutou kartu.
 
90+3
Domácí takticky střídají, Juřenu zastoupí na poslední sekundy Szewieczek.
 
90+2
Po útočné akci Sparty míč zachytil Gembický a přes celé hřiště si to namířil na bránu Sparty, jenže v klíčové chvíli selhal, střelou po zemi nepřekonal gólmana Nalezinka!
 
90+1
Nepříjemný centr Hodouše z pravého kraje odvrátil před Adamuškou Foltyn odkopem vedle brány. Rohový kop pro Spartu.
 
90+1
Rozhodčí Adámková přidá k druhému poločasu ještě 4 minuty.
 
88
Slaninka u středové čáry zajel do nohou Jonáše, který upadl na zem. Rozhodčí Adámková zamávala před Slaninkou žlutou kartou.
 
87
Slezané jsou při chuti, po dalším centru z pravé strany Hušek odvrátil míč z vápna vedle brány. Rohový kop pro Třinec.
 
83
Sparta udělala dvojitou změnu. Ze hřiště odešli Goljan a Váňa, místo nich přišli Hodouš s Michlem.
 
83
Třinec právě vstřelil branku!
Neskutečné! Slezané v deseti otočili výsledek na svou stranu! Machuča odcentroval z levé strany na zadní tyč, kam si naběhl MARTIN SLANINKA, který z voleje napálil míč ke vzdálenější tyči – 2:1!
 
82
Dnešní utkání sleduje 467 diváků.
 
81
Zdravotní problém má Foltyn, kterého nyní musí ošetřovat domácí zdravotníci. Třinec hraje v tuto chvíli v devíti lidech.
 
79
Žluté karty obdrželi na domácí lavičce hlavní trenér Roman West a kondiční trenér Aleš Buzek.