konec AC Sparta Praha B – Slezský FC Opava
1:2
(0:1)
Komentuje: Michal Nussbauer
 
To je z mé strany dnes vše, doufám, že jste si dnešní přenos užili alespoň tak, jako já parádní branky Kozáka a Darmovzala. Brzy zase na počtenou!
 
Béčko Sparty čeká ve středu výlet na hřiště Líšně, Opava ve stejný den přivítá doma do sestupových vod namočené Ústí nad Labem.
 
Druhé dějství je u konce, s úsměvem na tváři opouští trávník hosté, kteří ve veledůležitém zápase vítězí 1:2 a minimálně dočasně se tak přesouvají na druhou příčku v tabulce, která jim zajistí baráž. Musí ale pochopitelně čekat na dnešní zápas Vlašimi a víkendový mač Líšně.

Druhou půli odšpuntoval Ryneš, který krátce po hvizdu neproměnil velkou šanci. Vyrovnání ale přeci jen přišlo, a to z kopačky Matyáše Kozáka, který snad po minutě a půl pobytu na hřišti vymetl šibenici Digaňovy branky. Na jeho parádní trefu ale odpověděl neméně krásou střelou hostující Denis Darmovzal, jehož pumelice ze 65. minuty nakonec i přes následné šance na té či oné straně pečetila stav utkání na konečných 1:2.
 
90+5
Konec zápasu.
 
90+5
Po sérii vzdušných soubojů odkopává Celba.
 
90+5
Ještě jednu standardku kousek od půlící čáry budou kopat domácí. Do vápna spěchá i Kotek.
 
90+5
Extrémně zkušeně si teď počínal Žídek. Odkopl balon před Gabrielem a pak zakřičel tak, že ho slyšeli snad až na Letenské pláni, takže ať už domácí bek fauloval nebo ne, sudí píská do píšťalky – a to je jediné, co hosté potřebují.
 
90+4
Kozák uháněl do brejku a pasem doleva hledal Amblera, ten ale akci zbrzdil a byl o balon připraven hordou těl ve žlutém.
 
90+3
Po obdobné situaci vypíchli rudí balon Opavě na aut.
 
90+3
B je správně. Hosté drželi balon u praporku a vybojovali roh.
 
90+2
Šilhart vletěl do Bílka jako širón, sudí pro jeho počínání nemá ani špetku pochopení a píská. Opava má k dispozici buď nebezpečnou standardku zleva, nebo možnost tahat čas.
 
90+1
Za nákopem uháněl Kozák, blíže k míči měl ale Didiba. Ten zahrál zpět na Digaňu, který odkopává.
 
90+1
Sudí Franěk nastaví pět minut.
 
90+1
Fantastickým skluzem překazil Večerka ofenzivní snahu Kramáře, který by jinak z levé strany běžel sám na Kotka. Roh pro hosty.
 
90
Střídání v týmu SFC Opava:
ze hřiště odchází Matěj Helešic, přichází Adam Gorčica.
ze hřiště odchází Denis Darmovzal, přichází Teodor Janjuš.
 
89
Pudhorockého centr na Ryneše odvrátil Kramář. Bílek poté rozeběhl Helešice, sprintersky měl ale o trochu navrch Ryneš a skvělým návratem překazil myšlenky hostujícího plejera na postup směrem ke Kotkovi – nebýt Ryneše, upaloval by na domácího gólmana Helešic sám.
 
88
Na druhé staraně byl faulovaný Kozák, Sparta si vyzkouší volný kop z levé strany.
 
88
Po chybě v domácí defenzivě uháněl sám na Kotka Helešic, jenže se zbrzdil zasekávačkou a uvnitř šestnáctky mu merunu vypíchl Vydra.
 
87
Turyna křížným pasem rozeběhl Ryneše, který vykláněčkou poslal Ščudlu ke stánku s klobásami a přízemním centrem se snažil najít spoluhráče ve vápně. Pozorný Didiba ale nebezpečí před Digaňou zažehnal.
 
86
Po něm se na hranici šestnáctky zasekávačkou uvolnil Kozák a vypálil, jenže slabší levačkou poslal kulatý nesmysl několik metrů vedle branky.