po prodl. CD Alcoyano – Real Madrid
2:1
(0:1)
Komentuje: Milan Huppert
 
To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou.
 
Ve městě Alcoy se urodila obrovské fotbalová senzace. Tamější třetiligový klub Alcoyano totiž v rámci třetího kola španělského poháru vyřadil historicky nejlepší španělský klub Real Madrid 2:1 po prodloužení. Překvapení přitom zprvu nic nenapovídalo. Hráči bílého baletu byli od prvních minut jasně aktivnějším celkem a tlak přetavili i ve vedoucí gól, který na konci úvodního dějství vstřelil Eder Militao. Jenže svěřenci kouče Zidana následně promarnili několik slibných příležitost na vstřelení pojišťovací branky a tak zákonitě přišel trest. V 80. minutě propadl centr Rámona Lópeze od rohového praporku až k nohám Josého Solbese a Španěl uklidil míč do prázdné brány.

Zápas dospěl do prodloužení, v němž outsiderovi výrazně ztížil situaci Rámon López, který si za zbytečný faul nechal dát druhou žlutou kartu a zbytek střetnutí tak strávil sledováním z lavičky. Avšak smutnit nemusel, protože Alcoyano i navzdory početní nevýhodě dokázalo skórovat a dokonat fantastický obrat. Ve 115. minutě po přihrávce Antóna odcentroval Diakité přesně do míst, kam nabíhal Juanan Casanova, který byl rychlejší jak Lunin a píchnutím míče do sítě otevřel postupové brány pro mužstvo z třetí ligy. Hráči Real ještě zkusili vymyslet rychlou odpověď, ale pod vlnou velké frustrace se jim to nepodařilo.
 
Držení míče: 27 % : 73 %.
Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 1:4. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 28:17.
 
120+3
Konec zápasu.
 
120+2
Hráči Realu reklamovali ruku poté, co Asensio z velkého vápna trefil Ferrize. Odražený balón napálil Marcelo z voleje vysoko nad a další příležitost s největší pravděpodobností nedostanou!
 
120+1
Frustrace Benzemy nebere konce. Tentokráte si ovšem zkazil situaci sám, když se mu zamotal balón mezi nohama a vzápětí se dokutálel mimo hrací plochu.
 
120
Arbitr Sánchez nastavuje nad rámec druhého prodloužení dvě minuty.
 
119
Karim Benzema jen bezmocně rozhodil rukama proti přihrávce Asensia, jež měla hodně daleko k přesnosti. Míč je znovu v mocí domácího strážce svatyně.
 
118
Rozhodčí musel popohánět Figuerase, který se vůbec neměl k rozehrávce odkopu. Nakonec ovšem musel hrát, kulatý nesmysl odkopl co nejdále dovedl.
 
117
Hosté jsou opaření a trenér Zidane vypadá hodně nespokojeně. Stále však ještě nějaký čas zbývá a vzhledem k dlouhým oslavám domácích lze očekávat, že rozhodčí ještě nastaví nějaké minuty nad rámec.
 
116
Rozzlobený gólman Realu Andrij Lunin zlostí kopl do tyčky. Rozhodčí si tohoto momentu všiml a brankáři ukázal žlutou kartu.
 
115
Alcoyano právě vstřelilo branku!
Pohádka třetiligového mužstva pokračuje, to je neuvěřitelné! jasný outsider střetnutí hraje o deseti, přesto nad španělským gigantem vede a je pár minut od historického vítězství! Velkou práci odvedl Solbes, který udržel balón na kopačkách a doleva nahrál Diakitému. Středopolař z Pobřeží Slonoviny v pádu odcentroval na volného JUANANA CASANOVU, jenž byl rychlejší jak Lunin a míč jemným píchnutím poslal do sítě.
 
114
Toni Kroos se chopil rozehrávky přímého kopu. Centru dal přílišnou výšku, Eder Militao střílel z velkého záklonu vysoko nad bránu.
 
113
Marco Asensio pěknou kličkou obelstil Casanovu, načež přepadl přes jeho levou nataženou nohu. K faulu došlu v blízkosti pokutového území, hlavní rozhodčí nařídil volný přímý kop.
 
112
Centrovaný balón Vázqueze z pravé strany Figueras nedokázal udržet. Překvapený Asensio si ale balón sám odkopl z ideální střelecké pozice.
 
111
Slabší pravačkou zkusil Real přiblížit kýženému gólu Marcelo. Figueras byl v pohybu napřed a musel tak rychle reagovat v pádu, míč dokázal vykopnout nataženou pravačkou.
 
110
Velká komplikace pro Alcoyano! Rámon López na útočné polovině nesmyslně zajel do Militaa, jenž se v bolestech skácel na zem. Útočník opustil za postranní čáry a vsedě, s rukama v dlaních, zpytuje svědomí.
 
109
Domácí fotbalisté vstoupili do druhého poločasu prodloužení plni odhodlání. Na útočný výpad se vydal Juli, zastavil ho až skluzující García.
 
108
Valverde přihrál do vnitra šestnáctky Benzemovi. Francouzský útočník si hodil balón po pravé straně a stříleným centrem naslepo hledal některého ze spoluhráčů. Do bezpečí kulatý nesmysl odkopl Ali Diakité.
 
107
Federico Valverde z velké dálky vyzkoušel pozornost Figuerase. Zkušený gólman Aylcoyana zareagoval na jedničku, míč zachytil do koše.