konec FC Hradec Králové – SK Líšeň 2019
1:1
(0:1)
Komentuje: Petr Šatalík
 
Ode mne to bude pro jednou navždy všechno ze Všesportovního stadionu v Malšovicích. Pod Lízátky zvolna zapadá slunce. Trenér Frťala už může se synem, jenž má hradeckou šálu, pokračovat v oslavách. My se můžeme těšit na to, že zde bude za dva roky snad nová, multifunkční aréna, která pomůže Votrokům k tomu, aby se nastálo usadili tam, kam patří. V nejvyšší české fotbalové soutěži.

Mějte se krásně, na počtenou.
 
Jednotliví hráči se radují s trofejí. Fandové si mezitím chodí pro kousek trávníku, která jim poslouží jako památka na Malšák.
 
Hráči se odchází fotit s transparentem pro mistra ligy. Fanoušci mají možnost si domů odnést kousek trávníku ze Všesportovního stadionu zde v Malšovicích.
 
Oťas není člověk, Oťas je bůh! Radim Ottmar si užívá posledních zasloužených ovací. Na Malšáku už zase pořádně fouká a hráči pomalu odchází od kotle.
 
Z kotle pochopitelně musel zaznít i nepříliš lichotivý popěvek na nedaleký klub směrem na jih. Příští rok se můžeme těšit na poněkud zvláštní východočesky nevýchodočeské derby.
 
Statistiky zápasu z pohledu domácích:

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 4:4.
Střely mimo: 8:2.
Rohy: 8:3.
 
Fanoušci a hráči dále slaví. My pojďme ještě zhodnotit duel mezi Hradcem a Líšní, zatímco je vyvolán asistent Zdenka Frťaly Ondřej Prášil. Votroci byli lepší v obou poločasech duelu. Více kontrolovali balón, měli i více šancí, nicméně dopláceli na nízkou produktivitu. Po prvním poločase prohrávali 0:1. V druhé půli svůj výkon ještě vylepšili a v 72. minutě zařídil zasloužené vyrovnání Otto Urma. Východočeši tak s Brňany remizovali 1:1 a se ctí se tak rozloučili s brankářem Ottmarem, trenéry i Všesportovním stadionem v Malšovicích.

Líšeň potvrdila, že má velké kvality a na druhém místě ligy je zcela zaslouženě. Oba celky tak protáhly svou sérii neporazitelnosti. Hradecká čítá 12 zápasů. Ta Moravanů pak 8 utkání.
 
Zdenko Frťala: Jeden za všechny! Hráči a fanoušci: Všichni za Hradec!
 
Zdenko Frťala si také užívá zasloužených ovací a je vyvoláván fanoušky. Následně se rozjíždí kultovní píseň: "Okolo Hradce..."
 
Kotel vyvolává jméno Radima Ottmara, jenž přebral pohár a zvedá jej nad hlavu společně se skandováním fandů za pokřiku: "Legenda, legenda...!"
 
Fotbalisté jdou až k plotu, aby si mohli oslavy ještě lépe vychutnat. Kotel rozjíždí další choreo a raduje se ze zisku titulu a postupu mezi tuzemskou fotbalovou smetánku.
 
Fotbalisté si sedají před kotel, který začíná prozpěvovat různé pokřiky.
 
Hráči Votroků se již s trofejí přesunuli pod kotel a společně s fanoušky slaví titul. Fotbalisté i fandové skandují svorně: "Mistři, mistři!"
 


FC Hradec Králové – vítěz FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v sezóně 2020/21 a postup do FORTUNA:LIGY pro ročník 2021/22
 
Trávník zde na Malšovickém stadionu zasypaly zlaté konfety a za hudby "We are the champions" hráči zvedají pohár a slaví titul!
 
Kapitán Adam Vlkanova již spěchá také pro medaili a právě nyní přebírá trofej pro vítěze FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY!
 
Pro medaili spěchá trenér Zdenko Frťala, jenž je oslavován fanoušky za to, že dovedl tým zpět tam, kam patří, do nejvyšší ligy.
 
A na řadě jsou hráči základní jedenáctky Votroků. Namátkově Otto Urma, Michal Leibl, Pavel Dvořák.
 
A nyní je přebírají brankáři – Michal Reichl, Patrik Vízek a lučící se Radim Ottmar.
 
Pro medaile již spěchají hráči, kteří většinou střídali, jako Jiří Kateřiňák či Dominik Soukeník.