konec 1. SK Prostějov – MFK Chrudim
1:1
(1:0)
Komentuje: Adam Kodet
 
S těmito slovy se s vámi z prostějovského Stadionu Za Místním nádražím pro dnešek loučím, ale srdečně vás zvu ke sledování dalších našich textových přenosů z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.
 
Několikanásobný hvizd rozhodčího Marka ukončuje dnešní utkání, ze kterého nakonec i kvůli neproměněným možnostem Hanáků dokázala Chrudim vydolovat bod. Východočeši se ocitali pod konstantním tlakem Prostějova, jenže ten nedokázal několik tutovek včetně penalty zúročit a tak tři minuty před koncem přišel trest. Po rohovém kopu se míč snesl na hlavu Ahmeda Fofany, který ho na bližší tyči propasíroval do branky a srovnal na 1:1. Obrovskou možnost ze standardky pak v úplném závěru zahodil Breda, i tak se se svými spoluhráči muže radovat z cenné remízy. Naopak Moravané opět tratí body na vlastním hřišti, což se stalo v letošní sezóně nechtěnou tradicí.
 
90+2
Konec zápasu.
 
90+2
Exekuce se ujal právě Breda, ale udělal to hanebně. Míč moc podebral a poslal ho vysoko nad, až nad ochrannou síť nad brankou.
 
90+2
Filip Mucha ale následně trefil loktem Bredu, vysloužil si kartu a dodal Chrudimi ještě jednu parádní možnost na senzační obrat. Přímák přímo ze středu hřiště, tři metry od čáry vymezující pokutové území.
 
90+1
Mužík nacentroval míč na bližší tyč přímo do náruče Muchy.
 
90
Solomon Omale dostává žlutou kartu za nafilmovaný pád ve vápně, rozhodčí Marek je nekompromisní. Ještě pak došlo k mírné roztržce, ale arbitr vše rychle utnul a nastavovat bude ještě dvě minuty.
 
89
A udělal to neskutečně! Obrovskou bombu z jednoho kroku kroutil na zadní tyč a parádním skokem se opět zaskvěl Simon Zíma, zřejmě nejlepší hráč Chrudimi. Parádní zákrok!
 
88
Prostějov vybojoval faul a ze slušné pozice bude centrovat Spáčil.
 
87
Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází David Píchal, přichází Šimon Šmehyl.
 
87
Chrudim právě vstřelila branku!
A tuto šanci Chrudim vzala za pačesy a využívá! První centr z rohu v podání Bredy byl odvrácen, ale Breda dostal druhou možnost a s tou naložil skvěle. Zakroutil míč na bližší tyč na hlavu AHMEDA FOFANY, který ho propasíroval do branky kolem tyče a svůj parádní výkon v obraně korunuje vstřelenou brankou!
 
86
Východočeši chtějí vrhnout všechny síly do útoku a tuto snahu přetavili aspoň ve vybojovaný roh a jednu z posledních šancí na body.
 
85
Kopřiva svůj centr od praporku ale přetáhl a jen tak korunoval svůj dnešní nepříliš povedený výkon.
 
84
Koudelka vysokým a dalekým centrem zahnal Zapletala hodně daleko, ten ale souboj příkladně nevzdal a proti Čápovi vybojoval roh.
 
83
Bala byl dle verdiktu sudího Marka faulovaný, chrudimské střídačce ani hráčům se to ale pranic nelíbí. Sám Bala pak pochopitelně se vstáváním a rozehrávkou moc nespěchal.
 
82
Kopřiva opět uspěchal celou situaci a slovy trenéra Veselého "dal soupeři dárek" v podobě odevzdaného míče.
 
81
Rybička převzal aut ve vápně a zkusil propálit obranu Prostějova silou, to se mu ale proti těsně bránícímu Střížovi s Balou nemohlo podařit.
 
80
Centru se ujal Breda a mířil až na zadní tyč, tam byl ale se svými rukavicemi připravený gólman Mucha.
 
79
Schuster zahrál při bránění Bredy rukou a Chrudim dostává možnost přímého kopu z nějakých 25 metrů a z pravé strany.
 
78
Koudelka si chtěl narazit míč se Spáčilem, tuto snahu ale přerušil Nikodem a Koudelka hned svého parťáka seřval za jeho neaktivitu a nepochopení jeho úmyslu.