konec FK Viktoria Žižkov – 1. SK Prostějov
1:2
(0:0)
Komentuje: David Suchý
 
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí překvapivým vítězstvím Prostějova, který svého soupeře porazil výsledkem 2:1. Prostějov vstoupil do druhého poločasu ukázkově, hned v úvodu se mu poprvé povedlo vyzrát na Švengera. O několik minut později se po rohovém kopu prosadil hostující Sus, který tak svůj celek poslal do vedení o dvě branky. Žižkov měl na případné vyrovnání dost času, nakonec se mu necelých deset minut před koncem zápasu povedlo vybojovat penaltu, díky které se mu podařilo snížit, avšak vyrovnat už nikoliv.
 
Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:6.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+2
Fauloval také prostějovský celek, který se tak rychle musí vracet na vlastní polovinu. Sixtovi ovšem utekl míč a soupeř si tak došel pro zisk autu z levé strany.
 
90+1
Prostějov si zkušeně na útočné polovině došel pro faul, po kterém rozehrával standardní situaci. S rozehrávkou si dal pořádně načas.
 
90
Nastavují se tři minuty.
 
90
Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Jan Koudelka, přichází Jiří Spáčil.
 
89
Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Viktoriáni se nadechují k pořádnému náporu, k případnému vyrovnání budou mít ještě nastavení.
 
87
Viktoria Žižkov navíc zahrávala rohový kop, po kterém jsme ale sledovali rychlý protiútok. Ten skončil přesně na půlící čáře, u míče tak jsou stále domácí.
 
86
Najednou tu máme pořádnou zápletku, domácím se totiž povedlo snížit manko. Nutno ale podotknout, že ani z opakovaného záběru to na ruku moc nevypadalo.
 
84
Žižkov právě vstřelil branku!
Je sníženo! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil ELVIS SUKISA MASHIKE, který na jistotu vypálil doprostřed branky, načež se brankář Bárta vydal k pravé brankové konstrukci.
 
83
Žlutou kartu dostává Michal Bárta (1. SK Prostějov).
 
83
Penalta pro Žižkov! Zřejmě kvůli ruce Baly!
 
83
Do konce zápasu zbývá poslední desetiminutovka, o vítězi je pomalu a jistě rozhodnuto. Prostějov stále vede o dvě branky, do konce navíc moc času nezbývá.
 
82
Tak přeci jenom šance pro domácí! Mashike si seběhl na nahrávku mezi protihráče, načež nevyzrál na Bártu. Dorážka v podání Urbance putovala nad!
 
81
Nahrávka pod sebe našla domácího Sixtu, který se pokoušel o zakončení pravou nohou. To ovšem poslal pouze do protihráče, od kterého se míč odrazil pryč.
 
80
Do pokutového území se poté pomalu a jistě dostával Zapletal, který přeci jenom narazil pouze do kopačky protihráče. Viktoria Žižkov se tak žene kupředu.
 
79
Ránu z nouze poté vyprodukoval domácí Batioja, který dokonce v době střely skončil na zemi. Bárta si po delší době připsal zákrok, nejednalo se o nic složitého.
 
78
Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Michal Zapletal, přichází David Jurásek.
Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Jakub Matoušek, přichází Štěpán Langer.
 
77
Na pořadu dne byl další rohový kop pro domácí celek, kterého se na levé straně ujal Bazal. Jeho vzdušná nabídka se snesla pouze na hlavu protihráče.