konec FC Vysočina Jihlava – FC Slavoj Vyšehrad
1:1
(1:0)
Komentuje: Tomáš Kalas
 
Pohledem na statistiky se s vámi z chladné Jihlavy loučím a přeji vám hezký zbytek pracovního týdne a klidný víkend.
 
Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 18:16.
 
V závěru ještě došlo na menší strkanici, do které se pustil Hezoučký s Patrákem, zůstalo však spíše jenom u (H)hezoučkých slov, které neskončily ničím zásadním. Vyšehrad nakonec slaví cenný zisk jednoho bodu, i když ve druhé půli měl zásadní problém. Po půlminutě hry totiž dostal druhou žlutou kartu Milan Králíček a musel se pakovat ze hřiště. I v deseti však hosté předvedli solidní výkon, což se o domácím týmu tak úplně říci nedá. Vysočina nedokázala vyjma samotného závěru zmáčknout svého soupeře a přidat pojišťovací branku, Vyšehrad naopak i nadále hrál dopředu. Nakonec se dočkal i kýženého srovnání v 89. minutě po penaltovém faulu na Černého, následnou desítku proměnil Pavel Vandas. Ačkoliv v závěru nastavení dal druhou branku Jihlavy Patrák, kvůli útočnému faulu uznána nebyla, a tak je výsledek na Vysočině 1:1!
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+3
Jihlava dosáhla druhé branky v samotném závěru! Křišťál dal parádní centr do vápna, kde si na něj naskočil Patrák a poslal jej do branky. Radost ale po pěti sekundách ukončil rozhodčí, který píská útočný faul domácím!
 
90+2
Červ dával centr do vápna, ani jeden ze dvou hráčů ve vzduchu ale nedokázali míč zahrát. Enormní tlak Vysočiny ale pokračuje.
 
90+1
Arroya došlápl u střídačky hostí Vandas, domácí rychle rozehrávají, tlačí je totiž čas.
 
90+1
Ještě to budou tři nastavené minuty v závěru zápasu!
 
90
Domácí se snažili následně velmi rychle reagovat, centr na Křišťála za obranu byl ale příliš dlouhý a Babka s odkopem od branky rozhodně nespěchá.
 
89
Vyšehrad právě vstřelil branku!
PAVEL VANDAS těžký moment ustál, pustil míč prudkou střelou doprostřed branky a v samotném závěru tak Vyšehrad srovnává – 1:1!
 
88
Penalta i pro Vyšehrad! Arroyo nezachytil náběh pronikajícího Černého, podrazil ho prakticky stejně, jako Košút při první penaltě a i tentokrát rozhodčí ukazuje na puntík!
 
87
Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Stanislav Klobása, přichází Fares Shudeiwa.
 
86
Obrana hostí je již v této fázi utkání hodně otevřená a Arroyo šel po pravém křídle s žádným obráncem okolo sebe, centr se mu ale nepovedl a Babka zasahuje.
 
85
Ritter si udělal prostor a prostřelil obranný blok, Babka reagoval v poslední chvíli, musel jít na zem a vyrazil míč na roh!
 
85
Další čas naspoří poté, co byl pro ně nařízen rohový kop. K rozehrávce se Vysočina příliš nemá.
 
84
Po neúspěšném útoku musel Jakab zatáhnout za brzdu a přizastavil rozběhnutého Patráka. Domácí hrají však závěr zápasu takticky dobře.
 
83
Snažení Slavoje přerušuje faul Šandery na půlce. Jihlava zatím směřuje ke třem bodům, herně to ale vypadá, že se k bodům spíše protrápí.
 
80
Křišťálovi se nabídl míč po Arroyově přihrávce a vypadalo to na ideální centr Klobásovi křížem na protější straně. Jenže Křišťál si dal s centrem na čas a zahrál jej až v momentě, kdy měl Babka přehled o pohybu domácího útočníka. Proto i míč zachytil.
 
79
Smluvený signál zakončoval Arroyo střelou z 18 metrů, pokus mu ale vůbec nesedl a skončil někde v osmé řadě té největší tribuny, kterou v Jihlavě mají.
 
78
I přesto, že hraje Jihlava hraje přesilovku, poznat to prakticky není. Šemíci hrají velmi dobře a dokáží několikrát domácí nepříjemně zatlačit. Tentokrát se však budou bránit oni, a to rohovému kopu.