konec Real Madrid – Athletic Bilbao
0:0
(0:0)
Komentuje: Michal Břuchanský
 
Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost.
 
Statistiky zápasu:
Střely na branku: 8 – 2
Střely mimo: 8 – 4
Držení míče: 69% – 31%
Rohové kopy: 6 – 4
Ofsajdy: 2 – 4
Fauly: 8 – 14
Žluté karty: 1 – 0.
 
Real Madrid potřetí v řadě nevyhrál a Vánoce stráví na druhém místě s dvoubodovým mankem na vedoucí Barcelonu. Třetí zápas bez vítězství odehrálo i Bilbao, které však zůstalo sedmé a zmenšilo ztrátu na šesté Getafe na dva body.
 
Poslední zápas nejvyšší španělské soutěže v roce 2019 je u konce! Real ve snaze dohnat vedoucí Barcelonu hosty z Baskicka přehrával, ale když už si vytvořil velkou šanci ke skórování, tak mu gólovou radost odepřela branková konstrukce. Tu první půli zasáhl Kroos a po změně stran i střídající hráči Nacho Fernández a Luka Jović. Samotný gólman Simón mezitím vychytal tři šance Benzemy i jednu od Vinícuse Júniora a může se tak těšit z čistého konta. Méně cennou nulu udržel také Courtois, který se jednou vytáhl proti Williamsovi a na samotném konci zápasu zachránil zisk jednoho bodu chycením Villalibreho hlavičky.
 
90+6
Konec zápasu.
 
90+6
Závěrečné vteřiny se domácím hrubě nevyvedly a Real může být ve finále rád, že získá alespoň jeden bod! Villalibre si v protiútoku dobře naběhl na krátký centr a málem se stal hrdinou Bilbaa. Prudkou hlavičku však nasměroval jen na střed branky a tam ji Courtois pohotovým zákrokem vyrazil.
 
90+6
Div, že všechny body neskončily v Baskicku! Raúl García krásně prostrčil míč na Lekueho, který si udělal z Kroose kužel a střelou z pravé strany o kousek minul zadní tyč!
 
90+5
Asier Villalibre musel zapomenout na útočné choutky, neboť byl u pravé lajny přistižen v postavení mimo hru. Jeden z posledních útoků Realu pokazil Kroos nákopem do Simónovy náruče.
 
90+4
Gareth Bale se po svém příchodu do hry takřka vůbec nezapojil. Teď v akrobatické pozici nezachytil dlouhý nákop a propustil jej k Simónovi.
 
90+3
Střídající Beñat se trochu ukvapil, když ukončil útok do rozhozenější obrany hodně nepovedenou střelou z dobrých třiceti metrů.
 
90+2
Ferland Mendy se u praporku ocitl v souboji s Lekuem, balón mu ale utekl za koncovou čáru a k domácí smůle se nebude konat ani kýžený roh.
 
90+1
Nacho Fernández fauloval Villalibreho, jenže hosté se po rozehrávce na krátko sami vyhnali mimo hrací plochu. Real opět chvátá kupředu.
 
90
Dobrá zpráva pro hráče a příznivce Realu! Rozhodčí budou ve druhé půli trochu překvapivě nastavovat celých šest minut.
 
89
Narychlo rozehraný roh Bilbao zvládlo ubránit a stejně tak si poradilo i s dalším Kroosovým centrem, na který Benzema v souboji s Martínezem těsně nedosáhl.
 
88
Raúl García se dostal do menšího křížku s Carvajalem, který ale neztrácel čas řečněním a po odpískání rychle rozehrál. Real si vzápětí vybojoval rohový kop.
 
87
Až v sedmaosmdesáté minutě vytáhl sudí Vega první žlutou kartu. Nikoho asi nepřekvapí, že ji za hrubší zákrok u půlící čáry vyfasoval jistý Sergio Ramos.
 
86
Už potřetí zachránila hosty branková konstrukce! Luka Jović si tentokrát výborně našel centrovaný balón a hlavičkou trefil ze svého pohledu levou tyč!
 
86
Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Beñat.
 
85
Hosté si malinko zahrávají, neboť celý druhý poločas balóny de facto odevzdávají. Přesto jsou Baskové blízko k zisku velmi cenného bodu.
 
84
Asier Villalibre v rychlostním souboji u postranní čáry fauloval Mendyho. Domácí snažení pak zmařil několikátý nepovedený pas Daniho Carvajala.