konec FK Dukla Praha – FK Třinec
2:3
(1:2)
Komentuje: Karel Jedlička
 
Trenér domácích Roman Skuhravý:
"Dnes to pro nás byl důležitý zápas nejen výsledkově, ale i v podpoře tvorby nového kádru. Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale zabrzdily nás chyby v rozehrávce. Bylo vidět to, čeho jsem se obával nejvíc. Netrpělivost, nervozita, byli jsme hrozně nepřesní. Druhý poločas byl úplně jiný, zaslouženě jsme se dotáhli a bylo to o naší kvalitě v předfinální fázi, protože těch situací jsme měli hodně. Obrovský problém je pro nás soubojovost, není možné mistrovské utkání hrát jen s míčem.
Na závěr přišla hořká pilulka – nesmyslný faul a nedohraná standardní situace na zadní tyči. Je to pro nás zklamání a bolestivé zjištění, co tato soutěž obnáší".
 
Trenér vítězů Svatopluk Habanec:
"Utkání bylo dramatické, byli jsme nachystaní na soupeře, jehož fotbalovost nezmizela a byly tam věci, které Dukla produkovala v minulých sezonách. Dařilo se nám po ztrátách chodit do brejků, jen jsme zbytečnou nedohodou při rozehrávce dostali gól na dva jedna. Druhá půla byla z velké části v režii Dukly, která dala výstavní branku do kuchyně. My jsme při gólu propadli, nesourodě vystupovali.
Po gólu na 3:2 jsme to ubránili a teď jsme šťastní. Budeme mít větší chuť do hry po tom, co jsme v měsíčním tréninkovém procesu dělali".
- "Výborný vstup do sezóny, držíme se zadání hrát atraktivní fotbal. Ve své historii trenéra jsem vždy měl radši výsledek tři dva než jedna nula, ale do dalšího zápasu půjdeme s pokorou vítězů, do konce je ještě 29 kol. Na nějaké hodnocení bude čas nejdříve po pátém – šestém kole".
 
Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:22.
 
Po sestupu z nejvyšší soutěže prohrává Dukla Praha i první druholigový zápas, když na vlastním stadiónu na Julisce podlehla výborně připravenému Fotbalu Třinec.
Domácí sice dokázali dotáhnout dvougólové manko a po přestávce měli výraznou převahu, vše ale rozhodla standardka a rybička střídajícího Gáče 12 minut před koncem. Třinec si tak z hlavního města veze nečekané tři body.
 
90+2
Konec zápasu.
 
90+2
Jenže nákopem vysoko nad to nepůjde...
 
90+2
Přímý kop 40 metrů u od brány bude zřejmě poslední příležitostí Dukly, jak dosáhnout na bod.
 
90+1
Třinec drží míč v bezpečné vzdálenosti od své brány.
 
90
Radek Dubravský nastavuje 2 minuty.
 
88
...který dopadl stejně jako všechny předchozí.
 
87
Vzápětí Jakab nádherně uvolnil Bezdičku, který postupoval z úhlu sám na bránu. Vystřelit se však neodvážil a jeho zpětnou přihrávku odkopávají hosté na roh...
 
85
Aktivně hrající Jakab přihrál pod sebe Krunertovi, jeho skluz byl nakonec poměrně nebezpečný a skončil kousek nad břevnem.
 
85
Přímý kop Pražanů letí mimo hřiště a hosté mohou v klidu rozehrát.
 
84
Žlutou kartu dostává Richard Vaněk (FK Fotbal Třinec).
 
83
Mohlo být vymalováno. Krunert hrubkou nabídl míč Hlúpikovi, ten obešel brankáře a předložil Janošíkovi. Jeho střelu zastavuje na brankové čáře dobře postavený obránce Piroch.
 
81
Míč propadl v pokutovém území před zcela volného Bezdičku, jenž křížnou střelou halfvolejem z 10 metrů těsně minul třineckou bránu.
 
79
Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Mohamed Doumbia, přichází Josef Jakab.
 
78
Třinec právě vstřelil branku!
Střídající DAVID GÁČ se vrhl na trestný kop z pravé strany po hlavě a o zem umístil míč k zadní tyči. Hruška se natahoval marně.
 
78
Standardka pro Třinec, ještě před ní rozhodčí varuje postrkující se hráče.
 
77
Dnešní utkání sleduje 895 diváků.