konec Real Madrid – Rayo Vallecano
1:0
(1:0)
Komentuje: Vít Schück
 
Držení míče: 69 % : 31 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 15:18.
 
Tři nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Real Madrid se raduje z hubeného vítězství 1:0 nad Vallecanem.

Real Madrid dlouho hledal tempo v úvodu zápasu. Hned z první vážnější ale domácí udeřili. Lucas Vázquez našel v pokutovém území Karima Benzemu, který z otočky umístil míč ke vzdálenější tyči. Madridští měli ještě další šance, ale ty dokázal zlikvidovat Stole Dimitrievski nebo hostující obrana v čele s Alejandrem Gálvezem. Po změně stran nebezpečných situací výrazně ubylo. Real byl sice stále více u balonu, ale brankové příležitosti si nemohl vytvořit. Po přihrávce Luky Modriće pálil Asensio jen do skvělého brankáře Vallecana. Také brankáře Realu Madrid Thibaut Courtois musel až v samém závěru čelit zapeklité situaci, ale dvakrát v krátkém čase dokázal svůj tým podržet.

Pro Real Madrid to byl letošní poslední zápas v ligové soutěži. Již ve středu totiž nastoupí v semifinálovém souboji na Mistrovství světa klubů ve Spojených arabských emirátech.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+3
Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Federico Valverde.
 
90+2
Vallecano nebylo daleko od vyrovnání! Téměř celý zápas byl hostující celek pod tlakem, ale v nastaveném čase od srovnání stavu zachránil Real až Thibaut Courtois. Advíncula zakončoval skvěle přes hlavu, belgický brankář byl ale na místě, stejně tak i proti střele Imbuly.
 
90+1
Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
 
90
Abdoulaye Ba přihrával podél levé postranní lajny na Bébého, který byl podražen Vázquezem. Hosté měli k dispozici rozehrávku volného přímého kopu z velmi nebezpečné vzdálenosti, ale ve vápně zasáhl jen Varane. Navíc Comesaňa byl nachytán v ofsajdu.
 
89
Vallecano ještě zkouší zatlačit domácí v závěrečných minutách. Imbula ale ztratil míč a hosté se museli vracet do obrany, podobně nepřesný byl v kombinaci i na druhé straně Marcos Llorente.
 
88
Ceballos spolupracoval s Marcelem, poté letěl centr na Víniciuse, ale mladý útočník Realu se nedostal ke střele jen o několik centimetrů. Následný rohový kop ale Realu nevyšel podle představ.
 
87
Kroos přihrával Modrićovi, následně se zapojil také třetí z trojice záložníků Marcos Llorente, ale v útoku se nikdo nenabízel. Vázquez si žádal pokutový kop pro sporném odehrání Velázqueze.
 
86
Lucas Vázquez byl u balonu až jako druhý a musel skousnout tvrdé dohrání Morenem. Hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat, ale Vínicius sám proti přesile nic nevymyslel.
 
85
Lucas Vázquez si nabíhal na pravém kraji, ale než k němu doputovala Kroosova přihrávka, tak se stačili hosté vrátit do obranných pozic. Navíc Llorente ztratil míč ve středu pole.
 
84
Ani s přibývajícím časem se tempo zápasu příliš nezvyšuje. Imbula přišlápl ve středu pole Ceballose a je za to odměněn žlutou kartou.
 
83
Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce zápasu. Vallecano sice prohrává na stadionu Realu Madrid, ale Thibaut Courtois nemusel ještě řešit ani jediný složitější zákrok a tak je vyrovnání v nedohlednu.
 
82
Marcelo centroval do vápna, kde se skácel k zemi Lucas Vázquez. Útočník Realu se ale po čase zvedá a může se pokračovat ve hře.
 
81
Vinícius Júnior se ihned po svém příchodu na trávník zapojil do kombinace. S Carvajalem si ale příliš nerozuměl a musel za balonem spěchat. Po zpětné přihrávce se dostal k míči jen Ramos.
 
80
Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Karim Benzema, přichází Vinícius Júnior.
 
79
Karim Benzema sedí na trávníku a drží se za levý kotník. Francouzského útočníka musí ošetřovat lékaři. Na straně Realu se nejspíše bude střídat.
 
78
Domácí sice rozehrávali rohový kop, ale po Kroosově přihrávka na hranici vápna nemohl Marcelo zakončovat. Následně už se k míči dostali jen obránci Vallecana.
 
77
Daniel carvajal vhazoval míč do hry zpoza postranní lajny. Domácí sice kontrolují hru, ale pojišťovací branku ne a ne přidat. Nyní před Benzemou uklidil balon Ba.