konec MFK Vítkovice – FK Baník Sokolov
2:0
(2:0)
Komentuje: Radomír Fukala
 
Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký večer a u dalších online přenosů na shledanou.
 
Je dobojováno. Vítkovice si potřebný náskok vytvořili hned v prvním poločase. Po patnácti minutách totiž vedli již 2:0 po brankách Martina Maceje a Martina Motyčky. Sokolov poté sice dosáhl branky, ale ta kvůli ofsajdu nemohla platit.
Do druhé půle domácí museli vyměnit Josefa Květoně ve své bráně, který musel odstoupit po střetu se soupeřem z úvodu duelu. Martin Šustr však v následujících minutách nemusel řešit žádnou vážnou situaci. Vítkovice se v průběhu druhé půle zdatně bránily a sázely na brejky. K těm se však příliš nedostávaly a jelikož si Sokolov také nedokázal vypracovat další šance, tak berou domácí tři body za výhru 2:0.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+2
Ondřej Ruml ještě mohl ohrozit Šustra ranou z pravé straně vápna, ale tu nasměroval jen do bránícího beka Vítkovic.
 
90+1
Václav Cverna svedl velmi tvrdý, ale čistý, souboj se soupeřem. Po něm hosté vybojovali jen aut.
 
90
Václav Cverna velmi zkušeně zahrál hlavou malou domů svému brankáři. Poté hlavní sudí nastavuje 2 minuty nad rámec řádné hrací doby.
 
89
Vítkovičtí se však centru v pohodě ubránili, ale míč dostali pouze za vápno. Odtud ovšem vypustil velmi slabou střelu jeden z hostů a míč skončil přímo v rukavicích Šustra.
 
88
Hosté mají nespíš jednu z posledních šancí na korekci skóre. Z pravé strany totiž rozehrají přímý volný kop.
 
86
Ondřej Ruml zkusil své štěstí z velké vzdálenost a jeho rána byla hodně nepřesná. Martin Šustr tak situaci kontroloval a může si pomalu chystat míč k odkopu.
 
85
Až teď se po dobré Vašíčkově práci dostal k ráně zpoza vápna Vávra, ale ten nedokázal prostřeli domácí obránce.
 
84
Sokolovu již příliš času na případný zvrat či alespoň vyrovnání nezbývá. Nyní sice kombinuje s míčem na útočné polovině, ale šanci se vypracovat nedokáže.
 
83
Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází Dan Ožvolda, přichází Roman Holiš.
 
81
David Štípek poté velice pěkně nacentroval na hlavu Václava Vašíčka, jenž však nasměroval zakončení nad bránou.
 
80
Další slibný kontr Vítkovic pokazil hodně nepřesným centrem David Pašek. Jeho nabídka totiž proletěla nad hlavami všech zúčastněných až do zámezí.
 
79
Na pravé straně si nyní vyšlápl na svého soupeře vyšlápl David Pašek a je za to oceněn žlutou kartou.
 
78
Voleský to sice myslel dobře se svou sklepávačkou na Vašíčka, avšak útočník Sokolova měl k míči příliš daleko a ten skončil až za brankovou čarou.
 
77
Ruml si krásně nabíhal podél postranní lajny, ale poté zcela pokazil přihrávku do vápna a domácí se tak znovu bez velkých potíží zvládli ubránit.
 
76
Nyní se domácí řítili do velké šance, ale Mišinský si na poslední chvíli míč ukopl a ten sebral do rukavic brankář Belaň.
 
75
Václav Cverna nakonec stačil ustrážit míč před dotírajícím útočníkem hostů a bude z toho jen odkop v podání Martin Šustra.
 
74
Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází Martin Macej, přichází Tomáš Mrázek.