konec Slezský FC Opava – 1. SC Znojmo FK
3:0
(1:0)
Komentuje: Daniel Kinc
 
Ode mne je to pro dnešek, a tak vám přeji příjemný zbytek sobotního odpoledne. Loučí se s vámi Daniel Kinc.
 
Utkání je u konce a lídr tabulky potvrzuje svou formu, když doma poráží Znojmo jasně 3:0!

Ve druhé půli, do níž domácí po brance Kuzmanoviče vstupovali s jednobrankovým náskokem, se zprvu hrálo opatrně, nicméně domácí měli mírně navrch. Až v 70. minutě se domácí dočkali druhé branky, když si míč navedl na střed Dominik Simerský, který levačkou zakroutil míč na vzdálenější tyč. Definitivum výsledku dal střídající Tomáš Smola, který o šest minut později zvýšil hlavou na konečných 3:0!
 
90+1
Konec zápasu.
 
90+1
Už v nastaveném čase pálil levačkou z hodně velké dálky, ale rána mu moc nesedla, a skončila nad brankou.
 
90
V samotném závěru už to vypadalo, že Kuzmanovič poběží úplně sám na branku, ale nakonec jeho brejk zastavil praporek čárového – ofsajd.
 
89
Vašíček na levé straně posunul míč Abrozkovi, ten se ale nevymotal do zakončení, a domácí jej od balónu odzbrojili.
 
88
Tribuny opavského stadionu už slaví vítězství, za kterým jejich oblíbenci míří. Opava tak i napočtvrté v jarní části vyhraje a už jde jen o to, zdali to i počtvrté bude s čistým kontem.
 
87
Kuzmanovič vybojoval míč a poslal jej doprava nabíhajícímu Kayambovi, ale ten mu nedokázal balón vrátit zpětnou přihrávkou do tandemu.
 
86
Ani Opavským ale na první pohled dobře vypadající akce z pravé strany nevyšla, vysoký centr si do svých rukavic sebral připravený Veselý.
 
85
Jenže na nějaký nádech k obratu už to ze strany celku v bílém nevypadá, domácí obrana dnes funguje bezchybně, a nyní navíc po útočném faulu bude také rozehrávat.
 
84
Ani druhý roh ale žádné nebezpečí před brankou nepřinesl, a tak se hosté vydávají v jedné z posledních akcí dopředu.
 
83
Po rohu nejprve dobře zasáhla obrana hostů, ale následně se do rány z voleje mohl opřít Jursa, ale trefil jen bránícího hráče. Další rohový kop.
 
82
Po několika přerušeních a střídáních se pokračuje ve hře. Kayamba si to znovu namířil do vápna z pravé strany, obránci udělal kličku, ale ten jeho centr srazil na rohový kop.
 
81
Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází Matúš Lacko, přichází Olexij Čereda.
 
80
Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Pavel Zavadil, přichází Jakub Janetzký.
 
78
Další šance Opavy! Střílený centr zprava propadl obranou hostů a už se po natahoval na zadní tyči úplně volný Smola, ale ve skluzu špičkou kopačky na míč těsně nedosáhl!
 
77
Kayamba se nyní zapojil i do bránění na obranné polovině, kde zastavil svého soupeře ve skluzu a nepustil jej dopředu k případnému centru.
 
76
Opava právě vstřelila branku!
Domácí přidávají třetí branku a zdá se, že je rozhodnuto! Opava s rozehrávkou hodně otálela, ale jakoby soupeře úplně uspala. Na Zavadilův centr si naběhl nikým nehlídaný střídající TOMÁŠ SMOLA a milimetrově přesnou hlavičkou trkl míč přesně na zadní tyč – 3:0!
 
75
Rohový kop pro domácí celek, který s rozehrávkou rozhodně pospíchat nebude.
 
74
Jihomoravané už to budou čtvrthodinu před koncem hodně složité, ale stále se snaží hrát aktivně a tlačit se dopředu. To domácí hrají přesně to, co potřebují.