konec K. Muchová – J. Bradyová
1:2
(4:6, 6:3, 4:6)
Komentuje: Milan Huppert
 
Druhou finalistkou prvního sezónní grandslamu je Jennifer Bradyová. Americká tenistka v dramatické bitvě vyřadila Karolínu Muchovou po setech 6:4, 3:6 a 6:4.

Úvod střetnutí zvládla lépe Američanka, která hned získala brejk, ale nedokázala ho vzápětí potvrdit. To jí ovšem v koncovce vadit nemuselo, protože za stavu 5:4 se dostala k setbolu, proti kterému Muchová zahrála dvojchybu.

Klíčovým faktorem druhého dějství byl brejk hned v prvním gemu, kdy Muchová prolomila servis Bradyové. Tuto výhodu si držela po celou dobu setu a při skóre 5:3 proměnila jediný setbol také bez boje, i Bradyová trefila dvojchybu.

Rozhodující dějství nabídlo obrovskou bitvu. Brejk vybojovala ve třetím gemu Jennifer Bradyová, jež šla za stavu 5:4 podávat na vítězství. Bojovná závěrečná hra, která trvala přes deset minut, nabídla čtyři neproměněné mečboly Američanky a tři nevyužité brejkboly Muchové. Nakonec se radovala Bradyová, která proměnila pátou možnost na ukončení zápasu.

Jennifer Bradyová se ve finále utká s Naomi Ósakaovou. Japonská tenistka a světová trojka si v semifinále poradila ve dvou setech se Serenou Williamsovou.

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou.
 
Konec zápasu
 
4:6
Je konec! Jennifer Bradyová pátou možnost k ukončení střetnutí využila a postoupila do finále! Její soupeřka završila druhé semifinále dlouhým forhendem.
 
40-A
Po krátkém returnu šla rodačka z Harringtonu na síť, kde nezahrála příliš přesvědčivý forhend. Muchová zatlačila sokyni zpátky k základní čáře, ale pak přepálila úder až za ni. Pátý mečbol.
 
40-40
No, ještě si bude muset počkat. Skvěle připravený útok završený na síti, kde si Češka hravě poradila s forhendovým volejem.
 
40-A
Čtvrtý mečbol. Podruhé v řadě olomoucká rodačka přestřelila úder z bekhendu, turnajová dvaadvacítka je opět blízko postupu.
 
40-40
Muchová se dostala do výměny, ale ani na třetí pokus nesrovnala. Poslednímu bekhendu dala přílišnou délku.
 
A-40
Ano! Češka přešla z obrany do útoku a ve finále rozehry se vydala na síť, kde smeč umístila do protipohybu konkurentky. Třetí brejkbol v gemu!
 
40-40
Karolína bojuje jako lvice! Bez nervů vypálila bekhendový return po lajně a Bradyová neměla nárok odpovědět!
 
40-A
Po sérii dvou brejkbolů přichází mečbol s pořadovým číslem tři. Bekhend Muchové letěl dlouho vzduchem, spadl do území pro čtyřhru.
 
40-40
I v tomto případě jej Bradyová odvrací přímým bodem po servisu ven z dvorce.
 
A-40
Ale následuje fantastický křižný forhendový return pod nohy soupeřky, s nímž si Američanka neporadila. Další brejkbol!
 
40-40
To je velká škoda. Rodačka z Harringtonu šla přes druhý servis, jenže nečistě trefený bekhendový return skončil v deblovém koridoru.
 
A-40
Třetí fiftýn v řadě a Muchová má rázem výhodu brejkbolu! Bradyová znovu neudržela nervy na uzdě a přestřelila forhendem.
 
40-40
Skvěle! Obě hráčky nyní čekaly na chybu té druhé a dočkala se česká hráčka. Bekhend Američanky dopadl o centimetry za základní lajnu.
 
30-40
Muchová bojuje, první mečbol je minulostí! Udržela přesnou ruku a útočnou pozici v rozehře, na závěrečný forhend po lajně Američanka nenašla odpověď.
 
15-40
Česká tenistka se skvěle ubránila, ale době, kdy už byly obě hráčky na stejné úrovni, zahrála fantastický kratší forhend ven z kurtu. Dva mečboly!
 
15-30
Na mečboly si ale ještě bude muset počkat. Po servisu zaútočila z forhendu jenom pod pásku.
 
0-30
Jennifer Bradyová přidává nechytatelnou dělovku ven z kurtu. K postupu jí chybí poslední dva body.
 
0-15
Bekhendový return zastavila páska.