konec ČEZ Motor České Budějovice – Piráti Chomutov
1:3
(0:1, 0:1, 1:1)
Komentuje: Adam Pavlíček
 
Statistiky utkání:

Střely na branku – 29:31
Střely mimo – 19:11
Zblokované střely – 10:13
Hity – 7:7
Úspěšnost vhazování – 56%:44%
 
Konec zápasu.
 
59:54
Domácí hokejisté nyní nebyli vůbec daleko od čtvrté inkasované branky, pokus, letící přes celé kluziště, ale nakonec končí jen těsně mimo pravou tyč!
 
58:50
Českobudějovická střídačka si ještě bere oddychový čas.
 
58:29
Karel Plášil stál na modré čáře, odkud vyslal poměrně povedenou střelu na branku. Peters včas zaklekl a Plášilův pokus horko těžko vytěsnil mimo brankovou konstrukci.
 
57:24
Jan Strmeň se stále drží na střídačce svého týmu, Motor to stále zkouší se šesti hráči v poli. Uvidíme, zda se jim ještě povede utkání zdramatizovat!
 
56:43
Motor znovu hraje v šesti!
 
56:24
České Budějovice právě vstřelily branku!
Jihočeši využívají skutečnou dvojnásobnou převahu šesti proti třem a střílí první branku ve třech zápasech. Karel Plášil nahodil puk od modré a Peters ho vyrazil jen před sebe. Tam si ho nejrychleji našel VÁCLAV KARABÁČEK, který protrhl střeleckou nemohoucnost domácích. Asistence: Karel Plášil.
 
55:53
Domácí hokejisté vyhráli buly v útočném pásmu. Nakonec si na střelu najel Karel Plášil, ale Justin Peters jeho střelu viděl a bez potíží jí schoval do lapačky.
 
55:42
České Budějovice to zkouší v šesti!
 
55:42
Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (David Štich – 2 min., sekání).
 
55:21
Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Stránský – 2 min., podrážení).
 
54:47
Piráti hrají v pěti.
 
54:30
Domácí obstřelují branku, ale mají problémy zamířit mezi tři tyče. Zatím to nevypadá, že by měl vstřelit dnes nějakou branku.
 
53:50
Martin Novák našel nádhernou křižnou přihrávkou Zdeňka Doležala, jenž se do puku opřel ranou z první. Justin Peters se stihl přesunout a jeho ránu vyrazit.
 
53:02
Martin Heřman se šikovně otočil s pukem do brankoviště a byl z toho závar! Domácí útočník se snažil dorážet, seč mu síly stačily, ovšem kotouč nakonec vyplaval vedle branky.
 
52:47
Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Marek Tomica – 2 min., podrážení).
 
52:19
Piráti právě vstřelili branku!
Chomutov střílí třetí branku v utkání a nejspíše rozhoduje o dnešním osudu utkání. Bohumil Jank nahodil kotouč od modré, načež vznikla nepřehledná situace před brankovištěm Motoru. Puk ovšem nakonec vyplaval přesně na hůl PAVLA KLHŮFKA, jenž měl před sebou volnou branku. Asistence: Bohumil Jank a Jakub Sklenář.
 
51:57
Tohle je asi nejlepší pasáž Českých Budějovic v celém zápase. Tentokrát se dostal ke střele Karel Plášil, avšak jeho rána byla jen sražena do ochranné sítě.
 
51:22
Konečně nějaký náznak šance v podání Motoru! Martin Novák ujel se svým centrem do přečíslení. Dlouho čekal s přihrávkou, takže jeho křižný pas byl zablokován obráncem Chomutova.