konec AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno
4:0
(2:0)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
Z přeci jen už chladnější Letné přeji příjemný zbytek pondělního večera a u dalších zápasů se těším na přečtenou.
 
Sparta vysokou výhrou znovu odskakuje druhé Plzni na rozdíl pěti bodů a to už za dva týdny přivítá v domácím prostředí právě Západočechy. Předtím ji ještě čeká sobotní pražské derby v Ďolíčku proti Bohemians 1905, naopak obhájci titulu přivítají Znojmo.

Brno zůstává na patnácti bodech a čtrnáctém místě, pouze o skóre nad sestupovým pásmem. Zatímco dnes byli hosté v pozici obrovského outsidera a mohli pouze překvapit, tak v neděli jej čeká velmi podstatný domácí duel s Příbramí, kde už Moravané budou nutně potřebovat získat všechny body.
 
Ligový lídr z Letné vstoupil do jarní části sezóny přesvědčivým vítězstvím nad Brnem, které zdolává 4:0, když své branky rovnoměrně rozdělil do obou poločasů.

V tom prvním nejdříve udeřil po rohovém kopu Dočkala Pavel Kadeřábek a když Costův centr zastavil rukou Janotka, proměnil penaltu David Lafata. Po změně stran znovu skóroval sparťanský kapitán Lafata a výslednou podobu skóre měl na svědomí po souhře s Dočkalem střídající Kamil Vacek.
 
Konec zápasu.
 
90
Sparta právě vstřelila branku!
O čtvrtou branku Sparty se postaral KAMIL VACEK, jehož parádním lobem vysunul za brněnskou defenzivu Bořek Dočkal, Vacek udělal kličku brankáři Hladkému a zasunul míč do hostující svatyně!
 
89
Hušbauer připravil zajímavou střeleckou pozici Bednářovi, ten se z dvaceti metrů opřel do balónu levačkou, ovšem rána mu vůbec nevyšla a míč se jen dokutálel vedle brněnské branky.
 
87
Hušbauerův přetažený centr vrátil do pokutového území Dočkal, před brankou si našel míč Vacek a pokusil si jej připravit do střelecké pozice, ovšem jeho snaha byla zastavena pozornými brněnskými obránci.
 
86
Dočkal následně nedovoleně atakoval Zavadila a jeho počínání je oceněno žlutou kartou. Následný nákop Zavadila před branku stahuje do svých rukavic Vaclík.
 
86
Sparťané si desítky sekund přihrávali na vlastní polovině, až po delším vyčkávání začali hosté jejich rozehrávku napadat a u středové čáry nakonec získali míč.
 
84
Domácí kotelníci si znovu hlasitě přejí pět branek v brněnské síti, ovšem hra se velmi uklidnila a zápas už se spíše jen dohrává.
 
82
Za aplausu letenských fanoušků je ze hry stažen kapitán David Lafata, kterého na závěrečné minuty nahradí na hřišti Kamil Vacek.
 
81
Po rohovém kopu hostů už měl Vaclík plné ruce práce! To když na brankové čáře likvidoval nebezpečnou hlavičku Buchty.
 
81
Zavadilův centr ale nenašel žádného z jeho spoluhráčů a Vaclík tak znovu nebyl nijak ohrožen.
 
80
K velkému překvapení všech přítomných je pískán faul Costy na Hyčku a Brno dostává možnost standardní situace v blízkosti pokutového území.
 
79
Hosté naposledy střídají, ze hry je stažen Janotka a nahrazuje jej Hyčka.
 
79
Dnešní souboj na Letné sleduje 7 532 fanoušků.
 
78
Dočkal hledal lobovanou kolmicí za hostující obranou rozběhnutého Kadeřábka, ten byl ale tentokrát příliš rychlý a ocitl se v postavení mimo hru.
 
77
Bednář nepochopil úmysl Hušbauera, jenž se pokusil svého útočného spoluhráče vysunout za brněnskou obranu a míč se tak stal snadným soustem pro brankáře Hladkého, jenž rozehrává ke svým kolegům v defenzivě.
 
74
Sparťané získali míč na hranici vlastního pokutového území, následný rychlý kontr Kadeřábka končí nepřesnou přihrávkou Přikrylovi a míč se dokutálel za postranní čáru.
 
73
Kadeřábkův centr si na hranici pokutového území zpracoval Přikryl na hruď a byť mu míč odskočil mírně za úroveň těla, tak projektilem z otočky pořádně vyprášil rukavice brankáře Hladkého. Ten vyráží míč před sebe, k hostujícímu štěstí se ale k odraženému balónu už nikdo v rudém nedostal.