konec MFK Karviná – FC Baník Ostrava
1:3
(1:0)
Komentuje: David Bochňák
 
Skončilo utkání 14. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém domácí MFK Karviná prohrála 1:3 a Slezské derby tak ovládl FC Baník Ostrava. Baník vstoupil do utkání velmi aktivně, vylámal si ale zuby na brankáři Holcovi. V pětadvacáté minutě přišel trest, Budinský skvělou trefou poslal svůj tým do vedení. Do druhého poločasu vstoupil Baník skvěle, využil svých kvalit a během deseti minut třikrát skóroval. Nejprve se trefil Ewerton, a po něm dvakrát Buchta, který po celý zápas výřil aktivitou. Baník si tak připisuje důležité tři body a posouvá se v tabulce na třetí pozici!
 
90+5
Konec zápasu.
 
90+5
Do poslední šance zápasu se dostal Doležal, ten si našel centr a hlavou zakončil. Pro něj ale bohužel nad branku Letáčka.
 
90+5
Baník šel do přečíslení tři na dva, Buchta táhl míč středem hřiště, finální přihrávku na krajního hráče ale neprovedl přesně.
 
90+4
Karviná dostala výhodu rohového kopu, Žák hledal na přední tyči Ezeha, ten se do zakončení nedostal.
 
90+3
Utkání se pomalu dohrává, Baník vedení kontroluje a s výkonem může být dnes spokojen. Na domácí straně dlouho držel svůj tým Holec, v druhém poločase ale neměl nárok.
 
90+2
Centr na zadní tyč byl příliš dlouhý, skončil v zámezí a Letáček bude rozehrávat od své branky.
 
90+1
Poslední střídání Karviné. Bederka jde na poslední vteřiny využít své centimetry, pro Mosese zápas skončil.
 
90+1
Čavoš faulovaný na útočné polovině, standartní situace pro Karvinou.
 
90
Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
 
90
Klíma fauloval, Baník přichází o míč a musí se tak na poslední vteřiny zatáhnout na svou polovinu.
 
89
Tomáš Rigo si nabíhal za obranu, domácí obránce ale úspěšnější a hlavou poslal míč svému brankáři. Svozil vytahuje své svěřence dopředu a chce zažít závěrečný tlak svého týmu.
 
88
Ezeh rozběhnutý na pravé straně, míč ale nestihl a Karviná tak přichází o míč. Baník se přibližuje třetímu místu v tabulce a před zápasem se Spartou se zřejmě skvěle naladí.
 
87
Letáček si našel volnou cestu na centrovaný míč a ten vyboxoval do bezpečí.
 
86
Papalelé faulovaný Juroškou, standartní situaci mají k dispozici i hráči Karviné. Hostující Juroška vidí navíc žlutou kartu a příští týden si proti Spartě nezahraje.
 
85
Pět minut před koncem sahá Pavel Hapal k poslednímu střídání. Ze hřiště odstupuje Ewerton, místo něj přichází posílit obranu Frydrych.
 
85
Boula se postavil k zahrávání standartní situace, jeho střílený centr našel hlavu Pojezného, který minul branku Holce.
 
84
Buchta faulovaný Papalelém a hosté mají k dispozici standartní situaci. Hostující střelec dvou branek patří jednoznačně k nejlepším na hřišti.
 
83
Baník si v útoku neporozuměl, Klíma se tak k míči nedostal a míč končí v zámezí. Čas domácím rychle utíká.
 
82
Hostující fanoušci se starají o skvělou atmosférou a povzbuzují své miláčky v cestě za třemi body. Karviná nevypadá, že by měla dostatek sil na závěrečný tlak a chtěla se pokusit o zázrak.