konec AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň
2:1
(1:1)
Komentuje: Tomáš Kohlmann
 
Sparta se dnešní výhrou dotahuje bodově na vedoucí Slavii, Plzeň na oba pražské soupeře ztrácí už devět bodů a sezónu bude pravděpodobně spíše jen dohrávat na třetím místě.
 
Držení míče: 70 % : 30 %.
Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 10:19.
 
Kromě gólových situací zápas nabídl i řadu dalších zajímavých. V prvním poločase byl za stavu 0:1 odvolán od videa gól Ladislava Krejčího, ve druhém poločase už se radovali z branky také hosté, Chorému byl ale pískán faul právě na Krejčího. Sparta pak měla velkou herní převahu, kterou zužitkovala až v samém závěru zápasu.
 
Viktoria na Letné vedla díky brance Rafia Durosinmiho ze třicáté minuty, v nastaveném čase prvního poločasu ale vyrovnal Jan Kuchta a ve čtrnácté minutě nastavení toho druhého rozhodl Ladislav Krejčí z penalty za ruku Lukáše Hejdy.

Po ní byl kromě Hejdy za druhou žlutou kartu byl v následné strkanici vyloučen i Martin Minčev.
 
Je za námi neuvěřitelný zápas, v němž se v součtu obou poločasů nastavovalo 23 minut a nakonec vítězí Sparta 2:1 díky rozhodující brance Ladislava Krejčího z pokutového kopu ve 14. minutě nastavení druhého poločasu!
 
90+15
Konec zápasu.
 
90+15
Ve hře se ještě pokračuje, po plzeňském nákopu dopředu byl míč odražen k postranní čáře, kde Václav Jemelka nedovoleně povalil k zemi Adama Karabce.
 
90+14
Sparta právě vstřelila branku! LADISLAV KREJČÍ kopl penaltu doleva nahoru, Jindřich Staněk vystihl směr, ovšem na míč nedosáhl a Letná bouří radostí!
 
90+13
Míč už si na penaltový bod staví Ladislav Krejčí.
 
90+12
Žlutou kartou je potrestán Václav Jemelka, zdá se to být jediným výsledkem konzultace Pavla Orla s kolegy.
 
90+12
Rozhodčí Orel stále diskutuje s kolegy u videa.
 
90+10
Červenou kartu dostává i Martin Minčev za strkanici u penaltového bodu!
 
90+8
Kuchtovu střelu Lukáš Hejda zablokoval rukou, rozhodčí Orel okamžitě nařizuje pokutový kop a ještě vylučuje Lukáše Hejdu po druhé žluté kartě!
 
90+8
Penalta pro Spartu!
 
90+8
Karabcův nepřesný centr z volného kopu zamířil do náruče Jindřicha Staňka.
 
90+7
Qazim Laci byl nedovoleně odstaven od míče Klimentem, následovat bude standardní situace pro Spartu.
 
90+5
Sadílkův odražený centr vracel před branku Wiesner, mířil ale mimo dosah svých spoluhráčů a znovu se bude jen kopat od plzeňské branky.
 
90+4
Wiesnerův prudký centr trefil Sýkoru přímo do hlavy, plzeňský fotbalista zůstává ležet na trávníku.
 
90+3
Za opakované zdržování při odkopu od branky dostává žlutou kartu Jindřich Staněk.
 
90+3
Nejdříve tečovaný Minčevův centr vyboxoval Jindřich Staněk, pak po souhře s Panákem centroval Zelený, Vitík ale hlavičkoval mimo branku.