konec FC Baník Ostrava – Slezský FC Opava
3:0
(2:0)
Komentuje: Radomír Fukala
 
Z mé strany je to vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenoů na počtenou.
 
Slezské derby je u konce a tři body zůstávají v Ostravě. Hned ve 13. minutě se aktivnější Baník dostal do vedení, ale branka Tomáše Zajíce nebyla kvůli ofsajdu uznána. Stejný hráč ovšem o minutu později zakroutil svou ránu na zadní tyč a tentokrát se již mohl z gólu radovat. Ve 29. minutě po nešťastně příhře hostující obrany uháněl Tomáš Zajíc sám na Fendricha a po kličce v pohodě zakončil do prázdné brány. Opava toho až na pár nevýrazných střel v první půli příliš nepředvedla a Baník šel do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Do druhé půle udělali hosté tři změny a novic na trávníku Tomáš Smola výrazně oživil hru. Jeho dvě velké šance z kraje poločasu však zlikvidoval Laštůvka. V 57. minutě navíc po krásné ráně dostal míč za pomocí břevna těsně za brankovou čáru David Buchta a jeho brank posvěcená VARem znamenala tříbrankový polštář pro Baník. Ten v závěru již nerozšířil Kuzmanović, který z přímáku napálil jen břevno. Baník tak zcela zaslouženě vyhrál 3:0 a Opava se tak ještě více přiblížila k sestupu.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+3
Tak ještě jeden rohový kop rozehraje Opava po sraženém centru z pravé strany.
 
90+2
Kuzmanović následně táhl další útok založený Laštůvkou, ovšem ani on nedokázal vymyslet lepší finální příhru.
 
90+1
Nadějné přečíslení pro Baník neskončilo gólem. Buchta výborně posunul na Šašinku, ale ten se hodně ukvapil a z první posunoval na nabíhajícího spoluhráče místo dalšího postupu vpřed a poslední hostující bek přihrávku sebral do své moci.
 
90
Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
 
88
Z následného rohu se dostal k hlavičce Stronati, nicméně jeho nedůrazný pokus se nevešel mezi tři tyče.
 
88
A málem z toho byl další gól! Centr propadl na přední tyči, načež tečovaná střela proletěla těsně kolem brankové konstrukce.
 
87
Kuzmanović se srdnatě probíjel po levé straně a nakonec po souboji s protihráči upal. Další přímý kop pro Baník.
 
86
Nemanja Kuzmanović mohl přidat čtvrtý gól! Ostravský hráč si vzal exekuci standardky na své triko a parádní ranou orazítkoval břevno.
 
85
Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Matěj Helešic, přichází Jan Řezníček.
 
84
Ostrava posléze podnikla rychlý brejk a po přihrávce zleva byl před vápnem faulován Kuzmanović. Standardní situace z pětadvaceti metrů pro Baník.
 
83
Buchta posléze přetlačil Hrabinu a postupoval z boku na bránu. Poté ale svou přihrávku na malé vápno nedokázal procedit mezi nohama hostujícího obránce.
 
83
Pro další centr zleva v podání hostů si vyskočil nejvýš Laštůvka, který si míč stáhl do své moci.
 
81
Ostravané následně také zahrozili několika nebezpečnými centry, avšak pokusy Šašinky o zakončení nebyly rovněž úspěšné.
 
80
Po dalších dvou centrech se k hlavičce tlačil Smola, ale ani v jednom případě se hostující útočník nedokázal gólově prosadit.
 
77
Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází JanJuroška, přichází Daniel Holzer .
Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Adam Jánoš, přichází Jakub Pokorný.
 
76
Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Lukáš Holík, přichází Štěpán Harazim.
 
76
Buchta se po přihrávce dostal k míči v pokutovém území a po chvíli se poroučel k zemi před svým soupeře. Sudího situace nechala chladným a penaltu nepíská. A jelikož domácí ani neprotestují, tak se zřejmě o faul nejednalo.