konec MFK Karviná – FC Baník Ostrava
1:2
(0:1)
Komentuje: Radomír Fukala
 
Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Přeji hezký večer a u dalších online přenosů na počtenou.
 
Je dobojováno a z výhry ve slezském derby se radují hráči Baníku. Ti do duelu vstoupili výborně, když hned v 10. minutě otevřel skóre Tomáš Smola. Domácí mohli srovnat ve 29. minutě a posléze i o tři minuty později. Jenže Petráně, potažmo Galušku výborně vychytal gólman Budinský.

Ve druhém poločasu se domácí snažili mocně o vyrovnání. Janečkovy dva pokus zlikvidoval gólman Budinský a ránu Lingra zastavila tyč hostující brány. Po neproměněných příležitostech Baník předvedl svému soupeři, jak se dávají góly. V 68. minutě zničehonic udeřil podruhé přesnou ranou Milan Jirásek. Domácí situaci zdramatizovali v 86. minutě. Čonkův centr ze standardky přetavil ve snížení Vojtěch Smrž. O chvíli později se však po druhé žluté kartě poroučel předčasně do sprch Ondřej Lingr. Vyloučení karvinských ovšem v závěru nepotrestali v gólovkách Diop s Jiráskem. Krátce poté ještě druhou žlutou kartu viděl i Martin Fillo, díky čemuž i Ostrava dohrávala o desíti. To ovšem už nic nezměnilo na vítězství ostravského celku v poměru 2:1.
 
90+7
Konec zápasu.
 
90+6
Martin Kouřil navíc v závěru fauluje svého soupeře na polovině Baníku a rovněž domácí stoper dohraje se žlutou kartou.
 
90+6
Pastornický ovšem kazí dlouhý nákop a míč putuje od jeho kopaček do autu.
 
90+4
Zbytečná klukovina od Martina Filla. Ten si rovněž dával načas s autovým vhazováním. Od sudího tak dostává druhou žlutou kartu a tedy ani Baník nedohraje v plném počtu.
 
90+4
Milan Jirásek se následně ocitl v gólovce, když na středu stanul tváří v tvář Pastornickému. Domácí brankář však skvěle vyběhl a ještě drží domácí akcie ve hře.
 
90+4
Domácí se poté po situaci v pokutovém území dožadovali odpískání penalty, ale sudí Marek jí ani v tomto případě nenařídil.
 
90+4
Fleišman si nyní dával pořádně načas s autovým vhazováním a rovněž on vidí žlutý kartónek.
 
90+2
Baník to nyní hraje velmi chytře. Již řádnou dávku vteřin drží míč v rohu hřiště a domácí nemohou získat hrací předmět do své moci.
 
90+1
Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut nad rámec řádné hrací doby.
 
90
Rozhodnout mohl Dame Diop! Ten si v rychlém kontru navedl míč na střed a prudkou ranou k tyči donutil Pastornického k výbornému zákroku.
 
89
Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Martin Šindelář.
 
89
Centr Milana Jiráska sebral pohodlně do rukavic Martin Pastornický, který okamžitě rozehrává na kopačky svých kolegů.
 
88
Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Petr Galuška, přichází Oliver Putyera.
 
87
Situace se však pro domácí pořádně komplikuje. Ondřej Lingr zajel po odehrání míče do Fleišmana a po druhé žluté kartě putuje předčasně do sprch.
 
86
Karviná právě vstřelila branku!
Naděje zahořela a rozhodnuto ještě zdaleka není! Matúš Čonka skvělým centrem posadil míč na hlavu VOJTĚCHA SMRŽE, který jej šikovně lízl a jeho pokus zapadl na zadní tyč Budinského zařízení.
 
85
Přesto se však Karviná dočkala standarky. Galuška byl před zraky pomezního sudího zastaven faulem a veškeré dění se stěhuje do velkého čtverce Ostravy.
 
84
Galuška teď centroval z pravé strany, ale na jeho nabídku si nejvýše vyskočil Fillo, který zažehnal potenciální nebezpečí.
 
82
Jirásek se následně pokoušel vysunout nabíhajícího Filla, jenže ten nakonec svůj pohyb zastavil a z akce Baníku rychle sešlo.