konec MFK Karviná – Bohemians Praha 1905
0:1
(0:1)
Komentuje: Libor Štěpán
 
Z Karviné je to vše, děkuji za pozornost.
 
Karvinou teď čeká v podstatě přípravný zápas na Slovácku a baráž proti Jihlavě zahájí na domácí půdě v úterý 28. 5. v 18 hodin.
 
Karviná doma prohrála poprvé po více než dvou měsících a opět to bylo s pražskou Bohemkou. Porážka pro ni navíc znamná jistotu 15. místa v konečném pořadí FORTUNA:LIGY a tím pádem účast v baráži proti druhému celku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, kterým bude taktéž s jistotou Jihlava. Paradoxně se tak bude opakovat po roce přímý souboj o poslední místo mezi elitou mezi těmito kluby. Jen to bude místo posledního kola nejvyšší soutěže ve dvouzápasové baráži.
Bohemka se po vítězství dostala v tabulce skupiny o záchranu na třetí místo, což je poslední, které zajišťuje záchranu. V posledním kole hraje doma s již zachráněnou Opavou a pokud nechce do baráže, potřebuje buď zvítězit, nebo doufat, že Příbram ztratí body s Duklou Praha.
 
Ve druhém poločase bylo k vidění to, co všichni čekali. Poctivý beton Bohemky a neplodná územní převaha Karviné. Nijak pohledný fotbal, navíc dlouho bez šancí na obou stranách. Klokani se totiž do brejků dostávali jen sporadicky a za celých řádných 45 minut vyprodukovali jediný střelecký pokus. Jindřiškova rána po rohovém kopu navíc byla zablokovaná. Slezané sice měli míč vyloženě pronajatý, ale chyběl jim nápad a víc pohybu. První střelu na branku vyslal až v 72. minutě ze střední vzdálenosti Ba Loua. Poté dvakrát zkoušel štěstí z dálky Rundić a krátce před koncem se k míči v nadějné pozici nedostal Lingr, ale to bylo vše. Gólovou šanci si domácí ve druhé půli nevytvořili. Bohemka naopak mohla při ojedinělém výletu na útočnou polovinu v nastavení přidat druhý gól, ale Reiter zblízka neprosřelil Pastornického. Pražané přesto zvítězili svým typickým způsobem 1:0 a výrazně zvýšili šanci na přímou záchranu.
 
90+2
Konec zápasu.
 
90+2
Nakrátko rozehraný roh a klokani míč dlouho ve své moci neudrželi. Pastornický rychle odkopává.
 
90+1
Individuální akce Reitera na levém křídle málem skončila gólem! Postupně prokličkoval snad přes tři hráče a zblízka pálil do protipohybu Pastornického, který však ránu na bližší tyč zvládl vyrazit na roh!
 
90+1
Nastavení zahájil domácí faul na útočné polovině a Bohemka hodně váhá s rozehrávkou.
 
Nastavují se 2 minuty.
 
90
Po dlouhé době hosté před brankou soupeře, ale Puškáč ani nezakončil, ani nepřihrál přesně.
 
89
Odražený míč po rohovém kopu napálil z dálky Záhumenský, ale výrazně minul.
 
88
Velký závar po centru do vápna! Před Wágnerem sice odhlavičkoval míč Hůlka, ale domácí dostali ještě jednu šanci a na zadní tyči na poslední chvíli odvraceli na roh před Lingrem!
 
87
RUndić to nevydržel a zkusil štěstí z velké dálky. Jeho skákavý pokus si Valeš pohlídal a dával velký pozor, aby neudělal chybu.
 
86
Bohemka se znovu nedostala ani za půlku a jen se brání.
 
85
Galuška stihl míč na hřišti a odcentroval od brankové čáry. Míč se dostal až na druhou stranu, odkud centroval Záhumenský opět až k brankové čáře, kde vracel míč před branku v pádu Lingr a Valeš ho pohodlně zachytil.
 
85
U vlastního rohového praporku dlouho klečel Reiter, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře.
 
Což se odehrálo před zraky 2 470 diváků.
 
84
Moravcův centr až k Lingrovi nedoletěl.
 
83
Domácí usazeni na útočné polovině, ale do vápna se nemohou dostat.
 
82
Puškáč na hrotu útoku, ale na vysoký pas vybíhal z ofsajdu.