konec Bohemians Praha 1905 – SK Slavia Praha
0:3
(0:2)
Komentuje: Karel Jedlička
 
Obě jedenáctky absolvovaly závěrečnou děkovačku před svými sektory a nad dnešním derby se zavírá voda. Bohemians nedali do slávistické sítě platný gól už 434 minut a sešívané neporazili podeváté v řadě.
Děkuji za pozornost, hezký nedělní podvečer!
 
Neoficiální statistiky zápasu

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:13.
 
Vršovické derby končí jasným vítězstvím favorizovaných hostů. Slavia odčinila porážku v Plzni a právě obhájci mistrovského titulu v tabulce opět odskočila na rozdíl tří bodů. Bohemians si naopak prodlouží čekání na domácí výhru, které trvá od července už nekonečných 11 zápasů, a zůstávají přilepení na barážových příčkách.
Dnešní zápas se lámal v polovině prvního poločasu, kdy sudí Královec odvolal gól Bohemians a naopak odpískal penaltu pro Slavii, kterou proměnil Tomáš Souček. Klokani už se nevrátili do hry a přestože Slavia výkonem zrovna nenadchla, z jasné převahy vytěžila břevno Miroslava Stocha a především další dva góly – hlavičku do šatny Milana Škody a profesorské zakončení sólové akce po zemi v podání Josefa Hušbauera.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+3
Odražený míč vracel na bránu Deli, jeho nákop končí pouze u Fryštáka.
 
90+3
Střídající Olayinka ještě poblíž praporku vybojoval roh.
 
90+1
Rozhodčí Královec přidá k vršovickému derby ještě tři nastavené minuty.
 
90
Rozhodnutý zápas už se dohrává z povinnosti, domácí stopeři si přihrávají na vlastní půlce.
 
88
Klokani se však po rozehrávce nakrátko nepřesnou přihrávkou o míč sami připravují.
 
88
Záviškův centr srazil Simon Deli na další roh pro domácí.
 
86
První roh pro Bohemians, sešívaní se ubránili i opakovanému centru Kamila Vacka. Až Ljovin z druhé vlny vypálil metr nad břevno.
 
84
Žlutou kartu dostává Josef Hušbauer (SK Slavia Praha).
 
83
Střídající Jan Vodháněl výbornou střelou po zemi z 20 metrů protáhl Koláře, jenž si v 83. minutě připisuje skokem po levé ruce první ostrý zákrok v zápase.
 
82
Stochův přetažený centr hlavičkoval Jaromír Zmrhal z ofsajdového postavení.
 
82
Jako poslední dnes střídá Slavia Praha: místo Alexe Krále přichází na hřiště Ibrahim Traoré.
 
81
Bořil si zasekl míč podobně jako před chvilkou Hušbauer, ale ke střele se neodvážil, předal ho Součkovi, ten Stochovi a jeho dloubáček vystihl ve vápně domácí Vaníček.
 
80
Vacek si nevšiml při svém postupu Olayinky a namazal mu, slávisté se ovšem do útoku nehnali a akci dovedli až zpátky před Koláře.
 
78
Slavia právě vstřelila branku!
Je rozhodnuto. JOSEF HUŠBAUER to provedl rutinérsky, postupoval do volného prostoru s míčem na kopačkách nikým neobtěžován, načež si jej zasekl a z 20 metrů ho po zemi poslal za nereagujícího Fryštáka.
 
77
Dnešní utkání sleduje 4959 diváků.
 
76
Střídajícího autora druhé branky Milana Škodu vyprovází pískot fandů Bohemky a hlasatel už tradičně ignoruje jeho jméno, v dresu Slavie na jeho místo nastupuje Peter Olayinka.