konec MFK Karviná – SK Sigma Olomouc
2:3
(0:0)
Komentuje: Libor Štěpán
 
Z Karviné je to vše, děkuji za pozornost.
 
Karviná se po této porážce propadá na 14. místo s jednobodovým náskokem na Duklu a dvoubodovým na Slovácko, tedy týmy, které budou hrát v neděli na půdě velkých favoritů Plzně a Slavie. Nevyhrála už 4x za sebou a zadělává si na další výrazné problémy. Sigma neprohrála už potřetí v řadě a vyšvihla se na 12. místo o skóre za Opavu.
 
Statistiky celého utkání

Držení míče: 54%-46%
Střely na branku: 4-4
Střely mimo: 6-3
Rohové kopy: 7-2
Ofsajdy: 0-1
Fauly: 21-19
Žluté karty: 5-3
 
Po bezbrankovém druhém poločase jsme nakonec po změně stran viděli 5 přesných tref, aniž by si brankáři připsali nějaký další zákrok. Karviná vstoupila aktivněji i do druhé části zápasu, přesto mohla rychle prohrávat. Po Zahradníčkově střele do protipohybu ale zabránil míči v cestě do sítě padající spoluhráč. Herně lepší domácí se tak nakonec ujali vedení po chladnokrevně proměněné penaltě Lukáše Budíského. Když o 7 minut později po chybě brankáře Buchty dorazil míč do prázdné branky Dávid Guba, zdálo se, že Slezané v poklidu vyhrají. Jenže zdání klame. Projevila se nepřítomnost vynuceně střídajícího Panáka, který domácí obraně hodně chyběl a Olomouc dokázala zápas během 8 minut otočit. Vb rozmezí 79. a 87. minuty se postupně prosadili parádní ranou z druhé vlny Šimon Falta, po průniku do vápna Jiří Texl a přesně hlavičkující Pavel Dvořák. Všichni tři střídající hráči Olomouce (Lalkovič přihrával) se zasloužili o obrat, po kterém už Karviná neměla síly na odpověď a další zbytečnou domácí porážkou se dostává do velkých problémů.
 
Utkání sledovalo 2 645 diváků, včetně nakonec asi 60hlavého hloučku fanoušků Sigmy, kteří si nyní užívají děkovačku.
 
90+3
Konec zápasu.
 
90+3
Falta vhazuje, zdá se, že se už nic nestane.
 
90+3
Nezvládnutý pas Kriváka, který poslal od půlky míč až do Buchtovy náruče.
 
90+2
Domácí zoufale tlačí, zatím bez výsledku.
 
90+1
Další centr, tentokrát zprava, při kterém míč na malém vápně propadl až k zemi, ale karobatickým způsobem ho jeden z boránců dokázal odehrát. Následně se Moravec při dalším pokusu o centr ukopl.
 
90+1
Centr z levé strany před branku hostů, obrana si poradila.
 
90
Nastavují se 3 minuty.
 
90
Smržovu střelu z rohu vápna odhlavičkoval jeden z bránících hráčů.
 
89
Mertelj mezi střídačkami přejel protihráče a dostává žlutou kartu.
 
88
Karviná mohla rychle odpovědět, ale Lingr sice udržel na zádech obránce, míč však hrát nezvládl. Situace skončila střelou zpoza půlkruhu, která ale minula branku a hosté se mohou uklidnit.
 
87
Olomouc právě vstřelila branku!
Neuvěřitelné, Olomouc během 8 minut otáčí zápas z 0:2 na 3:2! Po další rychlé akci, přesném centru Milana Lalkoviče a nechytatelné hlavičce zblízka se o to postaral PAVEL DVOŘÁK a hosté jsou blízko druhému vítězství na půdě soupeře v sezóně! Asistence: Milan Lalkovič.
 
86
Rychlý protiútok Sleanů po pravé straně, Lingr dostal míč do křídla a centroval zpět na Mertelje, kterého ale dobře pohlídal Vepřek, odhlavičkoval míč a následně se domácí dopustili faulu.
 
85
Moravec dobře vystoupil dopředu a získal vhazování. Po jeho provedení ale sám špatně přihrál.
 
84
Karviná najednou vůbec neví, co má hrát. Sice se nyní na chvilku dostala před branku soupeře, ale tam si počínala bezradně, až nakonec faulovala.
 
83
Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází David Guba, přichází Tomáš Wágner.